Új hozzászólás Aktív témák
-
nike_
addikt
Na, tesóm felszerelte a hűtőt (HDT-S1283), 25-26 fokos szobahőnél alap pasztával sima ventivel sima lefogatóval 28/30 fokosak a magok.
Nem rossz szerintem.
E6550@3.0GHz - 1.3500V (alapfesz)
-
*HaYha*
aktív tag
Bocsi, most mégsem. Cod4 warom van!
-
nike_
addikt
Na, majd én is ha hazamegyek, kipróbálom az új hűtőt.
Remélem azért a 7x500 menni fog.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
*HaYha* #4191 üzenetére
Érdekes.. Nekem a cpu-z jól mutatja, illetve van egy 0,02-0,03-as eltérés, mert kimértem multival, de hogy ekkora baromságot mutasson... érdekes na.
Különben, ha azok még faja "régebbi" crucialok, akkor tényleg van rá esély, h 1200at is menjenek, de, ha 1066-os ramot vettél volna azzal sem lenne baj (a lap miatt), mert OC-val "támogatja" sztem 1200ig is akár.
7x500 nem megy? A lap nem hiszem, h visszafogna, az megy 500-as FSB-t sztem, és akkor a ramok mehetnének 1:1-ben 1000-ren.
edit: ja, és ne fél perc prime-ot dobjál föl
edit2: max adsz egy kis kraftot az mch-nak. -
nike_
addikt
Huh, komoly.
1.65V
Nekem a Bartonomnak volt ennyi a fesze (0.01 microméter
)
Meg akkor miért 800-asat vettél? 1066-ossal többre mennél.
Bár, ha ez is jó tuningos, akkor elég lesz.
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Hurkaleves #4190 üzenetére
A cpu-z nagy szarságot mutat.. Kezdet óta nem változik mindig annyit mutat
(am szted True120 meg tud hűteni 1,64V-t?...)Mod: A régebbi, és a mostani (legújabb ((1.46))) is ennyit mutat... Bios 1.3V-t mutat..
-
*HaYha*
aktív tag
Sziasztok! Mint mondtam, veszek új ramot
Hát ez megintcsak Keldor Papa segítségével jött össze, és boldog tulaja vagyok a Crucial Ballistix 1000-res 2*1Gb 800Mhz-es ramjaimnak
A proci alapfeszen megy, 41°C terhelve! Szerintem az elég jó?
Eddig ennyit tudtam kihozni belőle, nem hiszem hogy menne tovább az alaplap miatt..
-
D®. GeNy@
aktív tag
Hi all!
Egy E6750-es C2D 3.2-ön járatva meddig használhatom biztonságban, gondolok itt a hőfokra? Most egy Xilence Blade Pro teljesít, így max terheléssel 45-47 fok.
Azért kérdezem, mivel a proci hűtő pwm-es és megadhatok neki egy minimális és egy maximális hőtartományt, majd ennek függvényében adja az alaplap a magasabb fordulatot. Elég hangos tud lenni 1700 fölött.
Az Everest mutat CPU és Mag 1-2 hőfokot, melyik a mérvadó, melyikhez állítsam a fordulatszabályozást? A CPU rendszerint hűvösebb a magoktól 10 fokkal, ez normális?Segítségeteket előre is köszönöm...
-
#TOTTI
őstag
válasz
ádikácska #4186 üzenetére
Most E6750em 55 fokos 1.35Von 3.6on... azelött Q6600 meg böven 70 fölött volt.. de jo hűtővel orvosolható.. alapon a gyárival is elmegy.. de ott apro kis fesz emelés sem ajánlott..
Ha tuning akkor Codegen 400W is csere.. mert még alapon is megizzasztja... Nekem 350es FSP végét járta integrált videokarival...
-
Telefunen
őstag
válasz
Gabson730 #4179 üzenetére
Teljesen megbízhatóak, ahogyan az összes processzor az... (nem értem a kérdést). Az 1066-os RAM-ok szintén stabilak, ahogyan azok is voltak mindig. A fagyás oka általában software-es, ha mégsem akkor is többnyire a RAM vagy a lap okozza, ha az előbbi akkor úgyis ott a gar. Az FSB emelése tényleg nem sokat számít.
-
Gabson730
tag
Helló!
Szerintetek mennyire megbízhatóak / stabilak a mostani 1333MHz-es procik?
Én azt hallottam hogy mára már nem fagynak akárcsak a 1066-os memóriák amik szintén megbízhatóak lettek.És tényleg nem számít sokat hogy 1000ről 1300 lett az fsb ?
Elsősorban tapasztalatok érdekelnének.
Előre is köszi -
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
Egy C2D E6550 2.33 GHz-s procim van és szerintetek megérné cserélnem egy C2Q Q6600 2.4 GHz-s procira? előre is thx -
-
#TOTTI
őstag
E6750em 1.35V prime stabil 3.6on és 55 fokos...
3.8 1.45V és stabil csak itt már 64 fokos...
-
nike_
addikt
válasz
johntheface #4173 üzenetére
+0.2V
-
nike_
addikt
válasz
johntheface #4171 üzenetére
Milyen ramjaid vannak?
Voltokat fixáld kézileg.
-
nike_
addikt
válasz
johntheface #4169 üzenetére
(G)MCH-nak próbálj meg adni +0.1V-ot.
-
sgergi
veterán
válasz
johntheface #4167 üzenetére
pci-e frekit fixáld 100-on, memória időzítéseket tett auto-ra. Kisebb fsb-n pl. 350 elindul? Egyébként az egyszer ki- és bekapcsolás nem hiba, így kell lennie. Hülye kérdés, de F10-el lépsz ki, és elmenti a változásokat? A memóriaszorzót is vedd vissza, lehet az nem megy 900-on.
-
johntheface
csendes tag
Hello all!
Volna egy problémám.Van egy E6750-es procim.Szeretném 3-3,2Ghz-en meghajtani,de valamiért nem megy.Egy Gigabyte 695P DS3-as alaplapom van.A hiba az lenne hogy mikor átirom az FSB-t az eredeti 333-ról mondjuk 375-re akkor a gép kikapcsol,majd ujraindul és 1-2 sec mulva megint leáll,aztán ismét ujraindul.Mikor hajlandó normálisan elindulni akkor visszaáll az eredeti óra jelre a rendszer.Mi lehet a gond?Esetleg én csinálok valamit rosszul?
A gépbe egy 410W Chifi táp,200GB vinyó,2GB RAM,HD 4850-es vga,a procin egy CM Hyper tx2-es hütő.Előre is köszönöm a segítségeket
U.i: Sry admin ha esetleg rossz helyre irtam a hsz-t
-
#TOTTI
őstag
Hát igen mondtak többen gond van a szerverrel mert nem a sajat cégnél van hanem bérelt mindenesetre én teljesen tökéletesen meg tudom nézni... Milyen böngészöt használsz..? Mindenesetre én lementettem rola mindent.. ami az én cuccom...
pedig azt hittem ez örök.. de ugy tünik.. itt is lehetnek gondok...
-
#TOTTI
őstag
Jah igen nem..
én is lekaptam a TX2röl a cuccokat.. azota egy CM merevitőt használok négy apa csavar bele meg 4 alátét.. és már 4x vettem le mult honap ota és mindig tökéletesen vissza tudom rakni..
-
Miti83
tag
ok, köszönöm
bár szerintem még nem FSB wall, mert bootol, windows is megy, csak éppen nem orthos stabil, megnézem majd 6*500at is, ha bootol a gép, akkor csak fesz kérdése. Én is TX-et használok, idle: 31-32 fok, loadnál max. 56. Én lefűrészeltem TXről a lefogatót és csavarral rögzítettem, így sokkal jobban hűt!
-
#TOTTI
őstag
-
Miti83
tag
Sziasztok!
KONFIGOM AZ ADATIMBAN
No lecseréltem E2180-at tegnap egy E6420-ra! Azt kell mondjam hogy érezhető a különbség. Kicsit volt csak időm próbálkozni:FSB: 470
RAM: 1:1, 5-5-5-15
CPU: 3290, Biosban 1,425V-t állítottam be, windows IDLE=1,38 és LOAD=1,36 szal van dropp rendesen :SKérdések: 1. Mennyi a max. fesz amit ti ennek a kórónak adnátok 24/7ben
2. 7*485ért miért nem akart stabil lenni bios 1,475-elelőre is köszíí
-
Madtomi
tag
Igen én is így látom a dolgot, hogy még nem jött el az ideje. Igaz mindenki mondja, hogy már olcsón lehet kapni a ddr3-as ramokat meg minden hát megmondom az őszintét szerintem még mindíg aranyáruban mérik és nem látom értelmét annak, hogy vegyek főleg így, hogy a ddr3-al szenvednek a p45-ös lapok. Szóval majd pár év múlva ráérek átgondolni, hogy vegyek-e ddr3-at vagy lehet akkor már a 4-ben kell gondolkozni
Majd meglátjuk na meg én nem csinálok olyan dolgokat ahova a ramsebessége annyira fontos lenne, mivel szakdogát írok meg jegyzeteket nézegetek a gépen na meg játszok nagytételben meg netezés. Ezekhez meg még nem kell a ddr3-as ram, a ddr2-essel is csodálatosan meg minden bár jó lenne még bele 2GB. -
Chainsaw
tag
Adatvégrehajtás megakadályozása (DEP, NX, EDB) ha ezt bekapcsolom a BIOS-ban mit érek el vele,mert ezzel az eggyel még nem igen vagyok tisztában!!!!
Köszi elöre is a felvilágosítást!!! -
Madtomi
tag
válasz
Hurkaleves #4147 üzenetére
A ddr2-nél asszem már rendeződött a dolog a ddr3-al meg vegyesek a dolgot, van akinek nagyon jól megy és van akinek meg sehogysem akar szinte még a gyári órajelén sem.
Nem tudom én már eldöntöttem, hogy nem veszek ddr3-at még majd csak a következő sockethez amikor cserélem majd arra a gépet de az még egy pár év.
Majd meglátom mi sül ki belőle hátha szerencsés leszek és sikerül a dolog. Mondjuk már az is jó ha kevesebb fesszel megy a proci. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Madtomi #4145 üzenetére
Na erre én is kíváncsi leszek, bár sok reményt nem fűzök a dologhoz. Mondjuk nem tudni, mert az egyik srácnak itt a fórumon pl kevesebb fesz-szel megy a kentsfield procija 3,6ghz-et a p45-ben, mint ment neki a p35-ben stabilan, szal még az is lehet, h jobban fog menni.
A ramoknak sztem nagyobb az esélyük a gyorsulásra, bár a jelenlegi bios-ok miatt pont ram stbilitási problemek vannak p45-nél, de lehet, h már kijavították.. rég olvastam a p45 topicokat.
*HaYha*: felőlem olyan kedved van, amilyet akarsz, csak keress vmi off topicot - a fórum témák alja felé. Most szólt rád egy modi, erre csapod tovább.. -
*HaYha*
aktív tag
válasz
Hurkaleves #4144 üzenetére
17 vagyok, én nekem nem lehet jó kedvem? bocs..
-
Madtomi
tag
válasz
Hurkaleves #4144 üzenetére
Támogatlak, maradjunk a témánál és próbálunk meg az eredeti témára koncenrtálni.
Én úgy érzem, hogy a P45-ös chipsettel talán jobb eredményeket tudnánk kihozni a procikból. Persze elvileg a p45 az 45nm-re lett optimalizálva de elvileg én kb két hét múlva tudom megopróbálni egy p45-ös lapban. Hátha ott már tudom stabilizálni a 8X500-as órajelet. Mivel az a max számomra. Bár lehet az új lapban lehet többet is mennek a ramjaim. -
*HaYha*
aktív tag
mibe hogy enyém lessz a mai utolsó hozzászólás?
mod: Ha tényleg az enyém lessz, akkor én nyertem a kis lila hangszórót?
-
nike_
addikt
válasz
parandroid #4130 üzenetére
Elnézést.
-
Madtomi
tag
válasz
marinea2 #4133 üzenetére
Figylej szerintem megéri viszont szvsz csak akkor ha ki is használod. Mivel a teljesítménye nem sokkal jobb sőtt nekem alapon és havernak is alapon ugyan az a kártya ram mennyiség viszont nekem 1000-en mennek a ramjaim neki meg 800-on és a vantage tesztben ugyan az az eredményünk, nincs egy egetverő különbség. Na meg ha van egy jó kártyád ami mostanság már nem kerül sokban sőtt most csökkentik az árakat így ha meghúzod egy kicsit azt az E6750-est akkor minden játék fullon fog menni.
Az e8400 kevesebbet fogyaszt ha ez számít neked.
Az igazat megvallva én ezt csak quadra cserélném el persze mondjuk az enyém tuningolható is. -
marinea2
addikt
.
-
marinea2
addikt
Szerintetek megéri egy 6750 lecserélni egy 8400 re. +15k
-
*HaYha*
aktív tag
Kitörölted a legértékesebb hozzászólásomat az eddigi ph-s pályafutásom alatt :'(
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
parandroid #4130 üzenetére
Bocsi mester
XD Amúgy az a ==//+!(( modi az karakterbővités céljából volt XD .. BOCSÁSS meg.. Nike is elnézést kért, csak véletlen kitörölte XD
-
parandroid
félisten
Hayha, Nike, fejezzétek be a chatet, főleg egy szakmai topikban. A topikot kitakarítottam, én már csak ilyen "==//+!(( modi" vagyok.
p
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Hurkaleves #4128 üzenetére
Na ezt eddig én sem tudtam
Mind1 én sem fogom lecserélni, max akkor amikor ki lessz rá fizetve a részlet XD Ugye egyből más xD
-
nike_
addikt
válasz
Hurkaleves #4126 üzenetére
Egyébként, mi az a TRUE?
Már sokszor hallottam, de nem tudom mi az..
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest