Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
Haladjunk szépen sorban.
Robust Graphics Booster: [Auto]CPU Clock Ratio: [Min=6, Max=8, 6-on van jelenleg] (kisebb szorzóval magasabb fsb-n lehet elérni ugyan azt az órajelet, szerintem jó ez így 6-oson)
CPU Host Clock Control: [Enabled]
CPU Host Frequency(Mhz): [Min=100, Max=700, 400-on van jelenleg]
C.I.A.2: [Disabled, Cruise, Sports, Racing, Turbo, Full Thrust], automatikus tuning lenne, mindenképp disabled különben túlfeszelni a dolgokat, jobb kézzel belőni ha már túlhajtod.
Performance Enhance: [Standard], túlhajtásnál stabilabbá teheti a rendszert, én ezt ajánlom.
System Memory Multiplier (SPD): [Auto, ...], auto-t szinte semmiképp nem ajánlok ezzel tudod ugyebár visszaosztani a ramokat, fsb:ram arány is ettől függ. Én személy szerint az 1:1-es arányt javaslom, tehát ha 400-as fsb-n hajtod, akkor hajtsd 400-on 1:1-es aránnyal a ramokat, így ugyebár 800mhz lesz, és kézzel egy 4-4-4-12 vagy akár egy 4-4-3-8 as időzítéseket is be tudsz neki állítani. (anno végig teszteltem, hogy melyik időzítés csökkentése hoz javulást, és volt amelyik csökkentésével rosszabb eredményt kaptam, ezt is érdemes egy csöndes téli estén végig nézegetni, hogy őkelme hogy szereti az időzítéseket).
System Voltage Control: [Auto, Manual], mindenképpen manual, auto-n túlfeszeli az alkatrészeket a giga lap
DDR2 OverVoltage Control: [Normal, +0.1v, +0.2v, +03v, +0.4v, +0.5v, +0.6v, +0.7v], ramoknak adhatsz vele plusz feszt. Írtad, hogy szerintem 1050mhz-n van a vége, nos ez nem feltétlenül igaz. Ramoknál is igaz mint ami a prociknál, magasabb fesz=magasabb órajel (stabil órajel). Tehát ha 1050mhz-n megáll a tudománya x feszültségen (ami ha jól sejtem a gyári érték tehát 1.8v) akkor plusz feszültséggel kitolható ez a határ, mondjuk adsz neki +0.1v-ot és akkor mondjuk 1100mhz lesz a véga ahol még stabil. Feszültség emeléssel drasztikusan nő a fogyasztás és a hőtermelés!! ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Persze, nem a kis emeléseken van a hangsúly, a +0.1 és társai, de ha már emelsz így vagy 3-4-et, az már komoly plusz terhelés a ramoknak, a lapnak (persze ez meg lapfüggő)
PCI-E OverVoltage Control: [Normal, +0.1v, +0.2v, +0.3v], feleslegesnek tartom piszkálni, nem szeretnénk megölni a vga-t se a lapot. Könnyebben húzható maga a vga, mint a pci-e slot feszültségét babrálni.
(G)MCH OverVoltage Control: [Normal, +0.1v, +0.2v, +0.3v], ő lehet az egyik legjobb barátod. Ő a chipset feszültség szabályzó opciója. Itt tudsz plusz feszt adni a chipsetnek ha nem akar már 600-as fsb-n bootolni itt megtolod a delejt, hadszójjon
, persze csak ésszel. 1333-as fsb-t támogat gyárilag max, tehát elméletileg (1333/4=333.25) 333-as fsb-t képes elbírni plusz fesz emelés nélkül. Nos ez a valóságban 99% hogy több, de az is lehet hogy 334-es fsb-nél már kér egy kis plusz kraftot, utána azzal a kis plusszal meg 400ig meg se áll
, ilyenkor jönnek jó a csöndes téli esték
. Itt is kiemelném hogy plusz feszre jobban fog melegedni a chipset, extra hűtést biztosíts ha szükséges. Lehet hallottál már úgynevezett fsb wall-ról. Leegyszerűsítve, amikor egy alaplap fsb wallos, akkor annyi hogy ott a vége. Például az egyik haversrácnak az ugyanilyen lapja meg 500-as fsb-t, a tied pedig csak 450-et akárhogy is feszeled, hát valószínűleg fsb wallos, ott a fal, áttörni nem tudod. Processzor is lehet fsb wallos (egyesek szerint az e5xxx-es pentium dual-core-ok kifejezett fsb wallos széria, kitudja, szerintem nem, vagy csak szarba nyúltam). Remélem hogy nem lesz ilyesmivel gondod, egy, mert jók ezek a giga lapok, kettő, nem hiszem hogy 500-600-as fsb-n akarod hajtani, bár kitudja 
CPU Voltage Control: [Normal..] ő pedig a cpu feszültség szabályzója. Szerintem túl vannak feszelve gyárilag az intel procik. Érdemes végigbabrálni, hogy mit is tűr meg és milyen feszültségeket. Kisebb fesz, kevesebb hő, kevesebb hő kevesebb zaj, több élettartam, stbstb, csak előnyödre lehet.
Hmm, nem lehetne változtatni a proci feszt, érdekes. A legfrissebb bios van rajta? Ha tényleg nem lehet, akkor én azt mondom ezen a feszen mennyen amit bír, ami tippem szerintem nem "csak" 3200mhz

Szerk.: ha a ram nem stabil, és nem akarsz feszt emelni, vagy nem bírja a ram, akkor pedig tágítsd az időzítéseket, mondjuk 4-5-5-12, de ez csak hiphopba írtam. Nézegesd végig hogy mit és hogy szeret, lehet józsinál a 5-5-4-15 lesz a jobb, lehet nálad meg a 5-4-4-12. Uff!
-
celf
őstag
most megy 3200at, tenyleg csak at kellett allitani auto-rol a System Memory Multipliert (SPD) most nem 1125-on hanem 938-on futnak a ramok, es 3200Mhz-en van a proci.
mindent mast visszallitottam normalra. semmi voltage valtoztatas nincs.
koszi
kivancsi lennek mit lehetne meg kihozni ebbol egyebkent.
leirom az M.I.T-ben szereplo allithato dolgokat azzal egyutt hogy nekem mi van beallitva (vastaggal szedett). mindent leirok, azt is ami egyertelmu, vagy egyertelmu, hogy nem fontos. csak a teljesseg kedveert.
tehat P35-DS3L (nemtudom mar melyik revizio, de az egyik jobb azt hiszem.)
----------
Robust Graphics Booster: [Auto, Fast, Turbo]CPU Clock Ratio: [Min=6, Max=8, 6-on van jelenleg]
CPU Host Clock Control: [Enabled, Disabled]
CPU Host Frequency(Mhz): [Min=100, Max=700, 400-on van jelenleg]
PCI Express Frequency(Mhz): [Auto,Min=90, Max=150, egyes leptekben allithato]
C.I.A.2: [Disabled, Cruise, Sports, Racing, Turbo, Full Thrust]

Performance Enhance: [Standard, Turbo, Extreme]
System Memory Multiplier (SPD): [Auto, 2.50, 3.00, 4.00~, 2.00, 2.40, 3.20, 3.33, 4.0+]
Memory Frequency(Mhz): ez nem allithato. ez csak egy indikator 800at mutat, mellette 938-at ir mint jelenlegi frekvencia.
High Speed DRAM DLL Settings: [Option1, Option2] sztem option1, de ehhez nem nyultam
System Voltage Control: [Auto, Manual]
DDR2 OverVoltage Control: [Normal, +0.1v, +0.2v, +03v, +0.4v, +0.5v, +0.6v, +0.7v]
PCI-E OverVoltage Control: [Normal, +0.1v, +0.2v, +0.3v]
(G)MCH OverVoltage Control: [Normal, +0.1v, +0.2v, +0.3v] (ez mi lehet?)
CPU Voltage Control: [Normal, 2.0000v - 0.5125v-ig leviheto, kb 0.0250v leptekkel.
Normal CPU Voltage Control: 1.35000v (ez a normal, ez sem allithato. csak egy indikator)
---------------ami furcsa egyebkent, hogy a CPU Voltage Control-t atallitom normalrol barmire, es nem valtozik a Normal CPU Voltage Control-nal lathato ertek. az Everest is ugyanugy 1.3500V-ot mutat. hiaba allitom el. ezt csak eszrevettem.
szoval ahogy elnezem a ram olyan 1050Mhz korul mar nagyon instabil.
valamerre el kene indulni pedig... -
yolan
őstag
-
celf
őstag
ertheto, csak ha vlaki eleve nem tisztaban ezekkel a betűkódos FSB ertekekkel akkor neha elegge ertelmetlennek tunhet ez a "rejtjelezett" nyelv
de ez igy van mindenhol.
leirom mindjart, h pontosan mik vannak beallitva.
igen, vegul tegnap este arra az elhatarozasra jutottam, h a ramjaim nem birjak tovabb. pontosan azert amit irtal, mert tul magas orajelre kenyszerultek. de ha ezekkel az A, B, C beallitasokkal le lehet nyugtatni oket akkor talan van meg esely
-
csucsu21
aktív tag
melyik pontosabb az everett vagy a core temp
everest 39,39,44,37
core temp 38,39,35,35
-
yolan
őstag
válasz
janos1988
üzenetére
O.C. Profile
Conveniently store or load multiple BIOS settings
Freely share and distribute favorite overclocking settings
The motherboard features the ASUS O.C. Profile that allows users to conveniently store or load multiple BIOS settings. The BIOS settings can be stored in the CMOS or a separate file, giving users freedom to share and distribute their favorite overclocking settings.Ezt támogatja a lapod az asus.hu alapján.
Tehát csak elmented a mostani beállításokat, beleteszed a ramot, a főbb beállításokat egyezteted (órajel, feszültség, időzítések) és már mehet is a terheléses teszt.Fenntartom azt a kérdésem hogy a fentebb említett 3 beállításon kívül mire gondoltál még?
-
yolan
őstag
tehat azt mondod, hogy ha csak siman elkezdem novelni a proci feszultseget akkor novekedni fog az orajelem ?
NEM!
Az órajel csak akkor fog változni, ha a szorzó*fsb egyenletben az egyik tagok változtatod. Vagy a szorzót emeled, vagy az fsb-t emeled.amit eszrevettem, hogyha emelem a CPU host frequency-t (FSB-t) akkor vele parhuzamosan autmatikusan novekedik a ram orajele is. jelenleg 1125Mhz-en van. deafultban 800-on szokott lenni
lehet, hogy a ram korul kene valamit ugykodni... ?Igen!
Ezt elfelejtettem említeni, hogy az fsb kihatással van a ram órajelére is.
Írd már le kérlek, hogy a mit-s menüben miket állítottál be fentről lefelé haladva szépen libasorba.
Értelmetlenül ne feszeld szét a lapod
talan, ha 8*400-al, emelt ram voltage-el probalkoznek felmenne 3200Mhz-re is...
400-as fsb-n ha a ram szorzót (fsb:ram arányt) 2.00-ra állítod (emögött mindig van egy betű, A B C D, minden betű egy fsb érték, 200, 266, 333, 400, próbálgasd végig hogy a te lapod és ramjaid melyik betűjelen szeretik ha nyúzod, de idővel úgyis kénytelen leszel változtatni rajta, mondjuk egy 500-as fsb-n is 333-as betűjellel mondjuk 2.00-as szorzóval hogy a magas fsb-hez ne legyen irtó magas a ram órajele, amit már nem bír). Tehát ha 400-as fsb-n, 2.00B, ha jól emlékszem a B a 266-os fsbhez tartozik, akkor fsb:ram arány 1:1 lesz, tehát a ramok 800mhz-n (400*2) fognak futni, amihez plusz fesz sem kell.Ha leírod miknek mit állítasz be, megpróbálunk adni egy kezdő beállítást.
fenntartom, hogy hülyeségeket írok időnként, saját kútfőből magyarázok, és koránt sem biztos hogy jól/érthetően
-
celf
őstag
no. utolso update mara:
375*6-al
+05v a ramra.
cpu alapfeszen
minden mas alapfeszen.
3000Mhz-ig jutottam.
barmennyit emelek az FSB-n, mar nehezen bootol, windowsig nem jut el.
ha minden feszultseget, chipsetet, ramot, PCI-expresst, mindent felkuldok maxra az sem segit.talan, ha 8*400-al, emelt ram voltage-el probalkoznek felmenne 3200Mhz-re is...
-
celf
őstag
most felment valahogy 6*370-el alapfeszen 3000Mhz-re
viszont prime errort jelez.
ennek a topiknak a betoltese kozben (mostis megy a prime) elsotetult a kep egy pillanatra aztan visszajott es betoltotte az oldalt.amit eszrevettem, hogyha emelem a CPU host frequency-t (FSB-t) akkor vele parhuzamosan autmatikusan novekedik a ram orajele is. jelenleg 1125Mhz-en van. deafultban 800-on szokott lenni
lehet, hogy a ram korul kene valamit ugykodni... ? -
-
yolan
őstag
4ghz-t mondjuk, mondjuk, tehát csak példa, tegyük fel

Nem értem miért mondanának egymásnak ellent
Adott egy feszültség, legyen az mondjuk az alapfeszültség, ami 1.3 volt.
Ezen a feszültségen keresel egy 100%.osan stabil órajelet (ami ugyebár szorzó*fsb), legyen ez a stabil órajel 2ghz. Ezek után fogod és ugyan ezen a feszültségen hagyva a procit, emeled az fsb-t, így emeled az órajelet, így emeled a teljesítményt (magasabb fsb ugyan azon az órajelen szvsz jobb teljesítményt nyújt, tehát nem mindegy hogy a 3ghz 300*10-ből jön össze, vagy 500*6-ból, az 500-as beállításon jobb lesz). Így értettem, hogy adott feszültségen a legjobb teljesítmény kitesztelése.
Feszültségtől is jobban teljesít, több fesz=nagyobb órajel, vagy jobb stabilitás
(persze ha közel 100%-osnak mondható a rendszer x feszen, akkor x+1 feszen nem lesz jobb, értjük)Minek mekkora feszt adsz?
Lehet, hogy már a chipsetnek is kell fesz, hogy bírja a 3ghz-hez szükséges órajelet.
Vagy a ramnak, bár ramnál az időzítések tágításával is tudsz játszadozni. Vagy plusz fesz, vagy plusz időzítés. -
celf
őstag
Adott fesz vagy adott órajel elérése/kitesztelése a cél?
Orajel. Feszultsegtol nem fog jobban teljesiteni a gepem tudtommal
de javitsatok ki ha tevedek
Tehát ha megcélozol egy 4ghz-t mondjuk, akkor először lehet durva léptekkel is szerintem találj egy feszt ahol prime stabil.
Utána egy csöndes téli estén szépen csökkentsd a feszt.
eleve nem tudok megcelozni akar 3ghz-et sem, mert nem bootol be vele a gep alapfeszen.
ok. felrakom jo nagyra a feszt, mondjuk maxra, utanna elkezdem csokkenteni es levsziem addig amig megy.
fe feljebb pl. azt irtak, hogy a feszt nem is kene novelni, sot csokkenteni lenne jo.. de lehet en ertettem felre valamit.
Ha egy adott feszen való teljesítmény kitesztelése a cél, pl hogy alapfeszen mit megy, akkor pedig ugyan ez az eljárás, csak egy stabil órajelet primeonli, aztán emelgetni az fsb-t
a vastaggal szedettek ellentmondanak egymasnak. de valoszinu en nem ertek hozza. sot szitne biztos
-
rumkola
nagyúr
OFF:
[link] -
janos1988
addikt
elso kep
masodik kep
harmadik kepDe amugy 3Ghz fole sehogy sem birom tolni a procit (teszprogi is leall piros villogassal max. 1 perc utan), igy is ha full terheles alatt van 1-2 perc utan az alaplap felol ciripeles hallhato. De mar lassan 2 eve megy igy a gep napi jo par orat. Kopp kopp.
-
yolan
őstag
válasz
janos1988
üzenetére
Órajel, feszültség, kézzel állított időzítések amiket szerintem a biosban állítgatnál.
Ha 800asakat veszel a 2x2-esből akkor az órajel ugyebár marad, az időzítések is nagy valószínűséggel. (4-4-4-12-re tippelek most, esetleg lehet 5-5-5-15 is de az egy 800as ramhoz nem annyira illik) és a feszültség amit chipje válogatja.
Ezeken kívül állítottál még valamit külön a mostani kithez? -
janos1988
addikt
Hellosztok.
Van egy Asus P5B-E deszka, amibe van egy E6420@3Ghz C2D proci 2x1 GB Geil Ultra 800Mhz Ddr2 tarsasagaban. Le szeretnem cserelni a memoriat 2x2 GB Geil Ultra v. Value 800Mhz Ddr2-es modulokra. De a biosban minden popecul be van love. Ha en az Ultrat valasztom, akkor nem kell semmihez se nyulnom a biosban? De ha a Value-t - ami valoszinubb az ara miatt - akkor ujra be kell mindent allitgatni?
Koszi elore is a help-et.
-
yolan
őstag
Adott fesz vagy adott órajel elérése/kitesztelése a cél?
Tehát ha megcélozol egy 4ghz-t mondjuk, akkor először lehet durva léptekkel is szerintem találj egy feszt ahol prime stabil.
Utána egy csöndes téli estén szépen csökkentsd a feszt.
Ha a ramnak is adtál, hogy biztos ne attól feküdjön meg a prime hogy a ram nem stabil, akkor teszteld ki azt is, és ugyan így a chipsetet is, főleg ha alacsony szorzóval szeretnéd elérni az adott órajelet (azaz magas fsb-t felszorozva.)
Ha megvannak a stabil feszek, szerintem a legkisebb lépéssel egyet akár még emelhetsz is rajta, hogy ne legyen annyira kötéltáncos.
Ha egy adott feszen való teljesítmény kitesztelése a cél, pl hogy alapfeszen mit megy, akkor pedig ugyan ez az eljárás, csak egy stabil órajelet primeonli, aztán emelgetni az fsb-t, érdemes adni bőven a chipsetnek pluszba ha kell és a ramnak, hogy ne azok miatt feküdjön el a prime.
Remélem tudtam segíteni, ha meg hüjeségeket írtam elnézést.
-
celf
őstag
válasz
birozoli7800
üzenetére
probaltam eloszor csak nagyon keveset, ilyen 1.3500-rol 1.3650-re, de probaltam 1.4000-re is. minuszba is probaltam olyan 1.3000-ig.
de nem voltam valami szisztematikus.
te mivel inditanal, illetve milyen leptekkel probalnad ? -
celf
őstag
jeleneleg E6400 8x350-en fut 2928Mhz-el.
alapfeszen.van barmifele mod, hogy feljebb tudjam tornazni?
a 8x400 3-szor ujrainditja a gepet aztan visszarakja defaultba.
6x500 ugyanugy.feszultsegeket emeltem illetve csokkentettem, de nem jutottam semmire.
otletek? kicsit meg noob vagyok a tuninghoz.
lap: P35-DS3L
tap: Enermax p82+ 425W
kingmax 2x1GB
HD2600XT -
Hevius
tag
Üdv!
Én is kezdő vok e téren olyan kérdésem lenne, hogy ezt a procit így meddig érdemes húzni?
Alaplap: Gigabyte GA-P35_DS3L
Ram: 4gb (4x1) Kingston 1066MHZ
Processzor: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Mhz -
sgergi
veterán
válasz
pizsonka
üzenetére
Ezzel a procival nem tudsz beállítani feles szorzót, azt csak bizonyos prociknál (asszem a 45nm-esek közül talán a összesnél) lehet beállítani.
Az arány nem annyira lényeges. Az meg egy másik dolog, hogy a everest mennyit gyorsult, az sokkal lényegesebb kérdés, hogy azok a programok, amiket használsz gyorsultak-e. De, ha stabil, akkor teljesene jó ez így is. -
pizsonka
csendes tag
sziasztok. procinak hogy lehet adni olyan szorzót, hogy pl.: 7,5?
e6550-esem van most 3,2-n és láttam hogy leeht valahogy ilyen feleseket is adni.
Amúgy számít-e az fsb:dram arány? mert nekem 458-as fsb-vel 2-es szorzóval ment a ram 912-n 1:1-be és stabil volt, aztán raktam 2,5-ös szorzót és a ramok most 1145-ön mennek. Tök stabil a gép és everestben is lényegesen több pontot kaptam mindenben, csak most az arányom CPU-Z szerint 5:6-hoz. Szóval fontos az hogy 1:1-be legyenek, mert szerintem nem, mivel sokkal gyorsabbak lettek a ramok.Előre is köszi a választ
-
_ak_
addikt
válasz
ádikácska
üzenetére
Igazából rossz oldalról közelíted meg a dolgot. nem a feszt kell először állítani, majd utána a szorzókat, hanem pont fordítva, ha egy beállítást már nem ír vagy instabil a rendszer, akkor lehet/kell neki egy kis tápot adni, de ha bizonytalan vagy benne , inkább kered fel a p35ös giga topikot és olvasgass először. sokszor van szó tuningról, így könnyen leszűrheted, h mire érdemes figyelni.
-
IreN!CuS
őstag
üdv.
ma vettem egy uj lapot ep45-ds4,és nem jutok el a bios-ig sem.
elözménye h volt egy dq6os alaplapom aminél vagy nem indult el vagy folyamatosan újra indult a gép.most az uj alaplapal is hasonló a szitu,szerintetek lehet a proci az oka.És egy led is vilog a proci mellett. -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
egy e6750em van, 3600mhz-n nagyon sokallom az 1,55v ot amit automatikusan ad neki a lap...
nem sok ez neki?!
üdv
-
celf
őstag
erre ti rabolintatnatok?
E6400 +Hyper TX
Gigabyte P35-DS3L
Enermax pro82+ 425W
HD-2600XT
2GB kingmax (800)FSB-t felraknam most 333-on van, jol futott, de felraknam 400-ra.
igy lenne 3200Mhz
semmi mast nem akarnek allitani se voltage-ot semmit. szerintetek ez ok ? -
syC
addikt
-
gyenge47
aktív tag
Hali
Adott a konfigom:
MSI p35 neo combo
E6750
2*GB 800mhz kingmax
asus 8600gt
codegány 400wattos. (már be van rendelve gigabyte superb460w)Nemsokára egy kis vérfrissítésen esünk át, nekem érettségi, gépemnek ballagási pénz. Procimat szeretném még egyelőre megtartani, de némiképp szeretném húzni. Anno amikor megvettem kipróbálás szintjén húzogattam, alap feszen, alap hűtővel 3,2-t bírta stabilan, de szimplán nem volt szükségem akkora teljesítményre, ergo levettem. Azonban most újra terítékre került a téma, és hát illene vmi normális stabil teljesítményt elérni vele.
Hűtésként egy CM hyper tx2-es hűtőre gondoltam, 5k-ért sztem lehetne valamit kezdeni vele. Véleményt és kis segítséget kérnék.ui: bocs a szar fogalmazásért, de mostmár csak erre futja.

-
old gray
addikt
Gyúrjál még egy kicsit azokra az eredményekre, mert nekem 3605MHz-n volt prime stabil.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Kicsit babráltam a kis cafatot, ez lett belőle:
3.5Ghz Valid
3150Mhz@1.232v Orthos 10min

Szerk.:3.5Ghz@1.296v, vid: 1.325v -
Móci
addikt
Én is beléptem a hatezres klubba egy 6300-al.
Fel is szaladt 3GHz-re azonnal...
Az alábbi screenshoton lehet látni az adatokat: KATT!
Ennél lejjebb nem tudom feszelni a procit, de talán így sem rossz. -
pizsonka
csendes tag
válasz
zoo8800
üzenetére
ahha értem. tudnál valami jó és max 10k-s hűtőt ajánlani. lehetőleg ne legyen nehéz, hogy az alaplapot ne terhelje nagyon, és ne is legyen túl hangos. amúgy havertól most fogok kapni ipari hűtőzsírt. az ő e6600-asa gyárihűtővel alapfeszen 3 GHz-en terhelés alatt 25 fokos. én is ilyen ipari hűtőzsírt rakok a procira.úgy is már cserélni kellenem, lassan 1 éves a hűtőzsír rajta.
-
zoo8800
veterán
-
pizsonka
csendes tag
sziasztok. az aláírásomban ott van a konfigom. szóval ennek az alaplapnak akartam megnézni, hogy 533-as fsb-t visti e. 6-os szorzót adtam neki, de mire betöltött odáig a gép hogy jöttek a betöltő csíkok az xp-nél, újraindult és csökkentett módban akart indulni. lehet hogy az fsb-nek kellene plusz feszt adnom? mert 458-as fsb-vel és 7-es szorzóval alapfeszen, gyárihűtővel szépen megy az e6550-em. a célom lenne egy 533-as fsb és 7-es szorzó párost elérni, persze addigra kellene egy komoly hűtő. szóval ehhez a célhoz ha tudnátok segíteni, a ti tapasztalatokkal az jó lenne, mert 3,7 GHz nem lenne rossz ebből a prociból. szóval ekkora tuninghoz milyen feszültségeket lenne ésszerű óvatosan állítgatni?
előre is köszi
-
rejewski
tag
Hello!
Lenne egy kis/nagy gondom.
Az van, hogy adott egy
P5N-T Sli Deluxe alaplap [nForce 780i]
C2D E6750
2 x Geil Ultra DDR2 1066mhz [6-6-6-18]Szeretném rántani biosban a procit 3,2-re és egyszerűen nem hajlandó.
----------------------------------------------------------------------|
Állítottam:
FSB [QDR] - 1600mhz
ehez linkeltem egy 4/3 - mas mem/fsb osztót
így lett egy 1066 - os memória órajelem
feszt
VCore V - 1,35V
Memory V - 2,00V
időzítést 6-6-6-18a többi default, illetve auto
-----------------------------------------------------------------------|
A gép ujraindul bios mentés után, és fogja magát elkezd sípolni, és ezt addig nem is hagyja abba amíg reset nincs. A reset után ujraindul, és irja, bukta a boot, indítsam újra default értékeken. Ha van ötlet mit kéne csinálni akkor nosza lehet tanácsolni.Képek a biosról, nem tudom mennyire kell, de nem árt:
http://www.overclock3d.net/reviews.php?/cpu_mainboard/asus_p5n-t_deluxe_780i_motherboard/4 -
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
e6300 7x500Mhz 1,352v-on prime stabil az jónak számít? -
kefizor
tag
Nekem is ez a baj ha felakarom tolni 375-re az FSB-t ( 3Ghz ). Ugyanígy 945-ös lapom van csak nekem ASUS P5LD2. Azt írja ki mindíg hogy a winchester bootolását állítsam elsődlegese, mikor az azon van és ennek semmi köze nincs hozzá
Megpróbáltam egy másik lapban, valami modernebb chipkészletesben és ott bírta a 400-FSB-t is( 3.2Ghz ). Szóval nekem megoldotta a lap csere. Nem tudom neked miért ilyen 
-
MCMIX
csendes tag
Üdv!
A minap leporoltam a régi gépemet, mert újra szükségem lett rá. Egy c2d e6300 cpu, biostar t forc 945p lap, 3*1Gb DDR2 667Mhz modul, Geforce 8800Gt, seagate barracuda 250Gb hdd. Szeretném kihozni a rendszerből a maximumot, azonban voltak emlékeim, hogy a tuningal gondok voltak már anno is. És így is volt, elég érthetetlen történések következtek. FSB-t 266-ról 309-ig tudtam emelni, efelett bootoláskor nem tudta detektálni a sata winchestert. A biostar adott a laphoz egy szoftveres tuningeszközt is, a helyzet ezzel sem változott 309 felett újraindult a rendszer. Ami viszont igazán vicces volt, hogyha biosban állítottam be a 309-et, és után nyúltam a szoftverhez, akkor 320-ig is fel lehetett húzni, utána már instabillá vált, feszültségtől függetlenül.
Talán kissé elhamarkodottan, de az alaplapot tettem felelőssé a történtekért, s lecseréltem tegnap egy asus p5b premiumra. sajnos így sem jutottam tovább, indításkor megáll az egész, nem fagy le, ha jól rémlik usb eszközök detektálása az utolsó sor ami megjelent, s utána semmi.Bármilyen segítséget, útmutatást nagy örömmel, és köszönettel vennék.
-
kefizor
tag
Vagy na úgy értem hogy ingadozik... ez a 1.296 nem fix hanem 1.1 és 1.2 közt szokott lenni
-
kefizor
tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Auto feszen van. néha 2.8-on 1.19 a fesz
-
kefizor
tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Értem, és mennyi a különbség a B2 és az M0-ás stepping közt? mert nekem ilyen: [link]
-
kefizor
tag
Hali!
Szerintetek mennyire lenne képes egy E6400 egy ASUS V60-nal és mondjuk egy újabb Gigabyte lappal? Nekem most még egy régi ASUS P5LD2-m van és így 1400FSB-n 350 bus speeddel futtatom 2.8Ghz-n. Szerinetek egy komolyabba lappa bírná a 3~3.2-t? -
pizsonka
csendes tag
sziasztok. egy olyan kérdésem lenne, hogy az e6550-es procimat fsb 400-ra való emelésével 2,8-ra húztam fel, memókkal 1:1-be van. Amúgy tök stabil a gép, persze nem olyan durva ez a húzás. Szóval a procinak a feszültségét nem változtattam meg, alapból 1,35 V, de most az alaplap egy kicsit alulfeszelte, mert most csak 1,314-en megy. Szóval ebből lehet baja a procinak? arra gondoltam hogy kis lépésekben vissza állítanám 1,35.
Szóval mit gondoltok erről?
köszi a válaszokat -
zoo8800
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
hajrá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
makkai
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
-
zoo8800
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
lehet, a lap szvsz nem bírja a magas FSB-t. Ez a lap 14K
Jobban járnál egy alacsony FSB-magas szorzójú procival.Azért a 400FSB-t vinnie kéne
-
donjohnson
addikt
hali
az lehet, hogy egy e6550-es proci nem megy 2,52 ghz fölé msi p6n sli v2-es lapban?
nem tölt be a windows, vagy ha igen, akkor szétesik a kép és megfagy
-
bossvico
senior tag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Pont ezt vette észre a kollégám is amikor a procimat kölcsön adtam neki, hogy húzza meg, merthogy 1066-os ramjai voltak. 3,2 felett, szinte semmi nem gyorsult, pedig elkente 3,6 ig.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
pengegyerek
üzenetére
Hát, még lehet játszani feszekkel, északi híd, proci, mitököm, de felesleges. Nekem a 6320 nem megy 3Ghz-t, szóval nem tudom mit akarsz
Lődd be 3,2-re és hagy bent az automata szorzó-visszavételt, és akkor még nyersz is 800mhz-t, villanyszámla meghálálja
-
pengegyerek
aktív tag
állandóra gondoltam de azért az sem lenne szégyen tudni, hogy mi a gépemnek a határa eddig 3,6 GHz- ig jutottam el, hogy stabil volt de mintha lassabb lett volna az egész és szerintem már ott a memóriák is alig bírták
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
pengegyerek
üzenetére
400-as fsb felett elég nehéz olyan szorzót és értéket találni, ami ideális a memóriáknak. De a 400mhz-nél minek tovább? E6420ban ugye 8as szorzó van, amivel akkor lazán megvan a 3,2ghz... És ezzel a RAM is szépen fut, 800-on. Ha fasza moduljaid vannak(lennének), akkor betolhatnál egy 2,5 ne adj Isten 3-as szorzót, had szálljon 1200on. De ez ritka

Kérdés: csak határt keresel? vagy hosszútvára? Mert hosszútávon 3ghz felett teljesen felesleges kaparni a dolgot... Sőt mondok szebbet, a szorzó visszavétel automata(C1E vagy EIST - nem tom meik
), és azt is le szokták lövetni, ha tuningról van szó. Én azt sem kapcsolom ki. Nem kaptam úgy sem jobb eredmény, és így azért 400mhz-et pihen a procim, ha nem játszom 
Ha meg keresgélsz, akkor nyugodtan mehet 10-15ös ugrásokban az fsb.
-
pengegyerek
aktív tag
Helósztok szeretnék kérdezni valamit!
Core 2 Duo E6420- as procit Asus P5B Deluxe alaplapban 3 giga Kingston mellett(800 MHz- sek) mennyit bírna a procim?(Freezer 7 Pro hűtés van rajta)
Azt tudom, hogy 400 MHz- s FSB mellett jó stabil ekkor 800 MHz- en megy a memória.
Meik lenne a következőő érték amit a memória is bírna meg a proci is és milyen értékek mellett? -
Dany007
veterán
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Mire gondolsz konkrétan? Minden tesztet lefuttatam. Mármint CPU memória stb... Legalábbis anno, amikor megvettem a gépet. Elég jó helyet ért el.
-
válasz
bossvico
üzenetére
Normál esetben a magok hőmérséklete magasabb, mint a procié, mivel azt konkrétan a magon belülről olvassák ki. Mindenesetre a közel 30°C különbség kicsit soknak tűnik (nálam terheletlenül 5-10°, és terhelve sem sokkal több). Valószínűleg a proci hőmérsékletét mérő dióda sz..r és a ventit a proci hőmérséklete alapján vezérli (de ez csak tipp).
Azonos órajelen valóban nincs sok különbség (főleg tuningnál), de több alkalmazás egyidejű futtatásánál számíthat, illetve konvertálásnál, tömöritésnél is.
Inkább csak stabilabb teljesítményt hoz, mint ahogyan a több rendszermemória. -
-
bossvico
senior tag
Most tesztelek egy E6400-at Asus P5K Se lapban.
Eddig nem látok nagy változást az E2140-em hez képest azonos órajelen (3G), de lenne 1-2 kérdésem.1. a melegedés. E2140-nél a CPU órajele pl 44C a magok hője 38.
E6400-nál pont fordítva, CPU 27C, a magok 55. És nem működik így jól a Qfan
vezérlésem.
Alig akarja hajtani a ventit 1000-el, a magok meg már 70 fok körül járnak, és tényleg
kézzel tapogatva is meleg a borda. Ez itt mér van fordítva E2140-hez képest?2. Szintetikus tesztek közül egyedül az fpu julia hozott jóval több értéket,
de játétkokba pl én semmi többletet nem mérek. Érdemes ezek után a + 1mb
L2 ér lecserélni szerintetek? -
Dany007
veterán
Hali!
EZT meg tudja nekem valaki magyarázni?
Aki nem szúrná ki egyből, a jobb oldalon a proci használatot kéne nézni...
E6600-asom van. És 3.7-es Winrar. Vista SP1.
Az még hagyjám, hogy nem használja ki a 2 magot. De hogy egyiket se? A vistás kis gadget működik, firefox indításnál majd 50%-ig is felugrik. De hogy lehet az, hogy kitömörítés közben alig használ CPU-t?
-
zoo8800
veterán
válasz
borat26
üzenetére
Nyílván volt már ilyen eset
A procituning ugye proci- és nem alaplapfüggő dolog. Olyan 3,2-t biztos megy a Tied is, ezt a legtöbb lapban (P35, P43, P45) viszigabor222
A Tied is megy 3-3,2 körül, az tuti, a lapod is frankó. Kicsit keresgélsz a BIOSban és meglesz
Emeld az FSB-t, csökkentsd a RAM szorzót, fixáld a feszeket (normal), és a PCIe frekit(100). Menni fog ez 
-
borat26
aktív tag
Sziasztok
Érdeklődöm,hogy E6400-at hajt,hajtott-e már valaki gigabyte ep45-ös lapban?
Érdekelne,hogy milyen tuningot tudott kihozni belőle! -
gabor222
tag
Tudna nekem valaki segíteni tuningolni egy E6320at P5B lapon 2x1GB 800as kingmax rammal? Nem tudom mennyire lehet és mennyire érdemes húzni. Mivel hol lehet tuningolni?
Eléggé kezdő vagyok ezen a téren
A választ előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- JBL STAGE 2 9634
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, persze csak ésszel. 1333-as fsb-t támogat gyárilag max, tehát elméletileg (1333/4=333.25) 333-as fsb-t képes elbírni plusz fesz emelés nélkül. Nos ez a valóságban 99% hogy több, de az is lehet hogy 334-es fsb-nél már kér egy kis plusz kraftot, utána azzal a kis plusszal meg 400ig meg se áll
, ilyenkor jönnek jó a csöndes téli esték
. Itt is kiemelném hogy plusz feszre jobban fog melegedni a chipset, extra hűtést biztosíts ha szükséges. Lehet hallottál már úgynevezett fsb wall-ról. Leegyszerűsítve, amikor egy alaplap fsb wallos, akkor annyi hogy ott a vége. Például az egyik haversrácnak az ugyanilyen lapja meg 500-as fsb-t, a tied pedig csak 450-et akárhogy is feszeled, hát valószínűleg fsb wallos, ott a fal, áttörni nem tudod. Processzor is lehet fsb wallos (egyesek szerint az e5xxx-es pentium dual-core-ok kifejezett fsb wallos széria, kitudja, szerintem nem, vagy csak szarba nyúltam). Remélem hogy nem lesz ilyesmivel gondod, egy, mert jók ezek a giga lapok, kettő, nem hiszem hogy 500-600-as fsb-n akarod hajtani, bár kitudja

Frankó ram beállításokkal menni fog az a 3ghz, és még ki tudja mi ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)