Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nike_
addikt
Na, most beállítottam 7×400-ra, Bios 1.3500V, RAM +0.1V. Most tesztelem MemTest-tel, az ugye hibázik, ha nem viszi a kívánt MHz-et (800) 1.9V-on? Vagy ezt csak játékkal lehet kitesztelni?
-
sgergi
veterán
Most így hirtelen nem vágom, mert már rég volt, de minden kapott plusz 1-2 tizedet, északi híd lehet még többet is. Egyébként minden alapfeszen tud 505-ös fsb-t fölötte kifagy. Majd a napokban újrapróbálkozom.
Most 450-es fsb-n használom, minden alapon, memória kap 0,1-et, proci kicsit alul van feszelve. -
sgergi
veterán
-
*HaYha*
aktív tag
haha
Úgy adódott a helyzet, hogy hazautazom ma
Holnap reggel újra keldornál látom meg a fényt, csak nem bírtam ki hogy az újdonsült vinyómat ne helyezzem be a gépbe még ma 
Schwartz: Felveszem veled a versenyt ma ;)
-
BViktr
tag
Hy.
E6600-as proc. mekkora meleget visel még el? 70 fokot bírnia kell? Mármint Full terhelés alatt. -
Brumi˘
addikt
válasz
Bálint85
üzenetére
4 mem modullal 1,55V nb fesz kell neki. Utanna szentem stabil lesz a memod is. Olyan meg nincs hogy az orthoss nem tamogatja, de hasznalj prime95 25.6-ost.
-
Bálint85
senior tag
most 1,45 megy és a proci 50C az 1,2 mag 60-65C
e6750 proci megvan húzva 7*474 de a memória nem stabil ORTHOS szerint, pedig 2,1 V van 1,9 helyett, az időzítések pedig AUTO-n![link]
az északi hídnak is kell adni feszt ha igen mennyit? és majd utánna állítok a memória időzítésein.
Már valaki olyat is írt nekem,h az ORTHOS lehet nem támogatja ezt a sebességet és ezért jelzi ki h hiba van + hogy Everestel gyötörjem, és játékkal! Ha nem fagy akkor jó! A tesztprogik nem mindig 100%-osak!! -
Bálint85
senior tag
max mekkora feszt lehet neki adni amitől még nem megy tönkre E6750
-
schwartz
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
Svájcba, Franciába, Németbe, és Ausztriába van!
Ezt mind egyszerre?
Amugy meg neidegesiccs, koromhoz kepest igy is sok az osz hajszal...
Na en az ocsemtol vettem procit. Nala ment orakig a Prime, 3.6-on, terhelesre 1.31-1.33V, Abit AB9-ben. Most kuszkodok a DFI-vel, mar 1.36-nal jarok de egyvegbe elszall az egyik magon. Minden esetre, nehez meccs lesz...
(De majd belokom a masik E6700-at is...ott nem sokat mond az FPO, igy ahoz nem sok remenyt fuzok.) -
*HaYha*
aktív tag
válasz
schwartz
üzenetére
Hát igen.. de csak azért mert unokatesója vagyok

Full ellátás, profi gépek, klíma, pizza, nők, drogok, kocsi, ékszer, pénz
(nagyrésze csak vicc
) Vedd meg tőle
Bár most 1 hétig nem tudsz vele beszélni.. Svájcba, Franciába, Németbe, és Ausztriába van!Eddig én vagyok a nyerő

-
schwartz
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
Keldor-nal laksz? Veszel tole egy procit es bonusz full ellatas egy hetig? Meg kell vegyem azt a 6850-et...de elore szolok, hogy szaraz kajan nem élek...
A VID 1.225-os AUTO-n megy 3.2Ghz-et. (Vcore 1.15-ot ad a BIOS). Prime stabil, de csak az egyik mag, a masik elszall 1 perc utan.
Kedvem nem volt tovabb nyuzni, lefoglal az adatmentes... De majd adok a szajara. 
-
zuchy
őstag
De most ezt nem értem. Kifogtam egy púpos procit?
Mondjuk paszta az kevés volt rajta.... Polirozni meg üveglapon és viz plusz milyen csiszolóvászonnal kell? Mitöl lesz púpos egy proci? Vagy mért adnak ki ilyeneket? Köszi a válaszokat!!!IHS-es mit jelent?
-
zuchy
őstag
Hi! Tegnap érdekes dolgot vettem észre amikor procihűtőt cseréltem. Észrevettem hogy a proci kicsit púpos és dülöngélt rajta a Thermalrigth HR-01 Plus. Az a kérdésem hogy minden proci púpos? Mer ez nem igazán tesz jót a hőátadásnak. Egyébként a proci hibátlanul működik. Most a hőfokok nem mennek 50fok fölé. gyárival kb 67 fokok voltak a magok. A procim egyébként E6750 alapórajelen. Tuningolni is akarom ha problémám van egyből irok
Lehet hogy a polir valamit segitene hogy lejjebb menjenek a hőfokok???
ui: nincs hosszú i-m
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gál István
üzenetére
Bios 1,475V jó hűtéssel 24/7-be mehe simán.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bálint85
üzenetére
Bios 1,45 az kb 1,4V lesz ,terhelve meg esik.Ez normális jelenség,bár kva nagy a droop.Adhatsz tröbb feszt is neki,s kivédheted a felesleges feszelés,ha az energiakütyüket bekapcsolod.Netnél levesz,s ha terhelve van akkor meg úgy is esik..Asszem kulerr asus-a volt olyan,hogy akkora volt a Vdroop,hogy besz@rtam.Az energiakütyüket használd.Terhelt 65 nem rossz,a 15°különbség kicsit sok..Egy hűtőigazítás,pasztázás és egy kis polír elkellene Neked.
Kpetya :vszoltam,ott át kell nézni mindent(örülök,h alapon kértem,h kezd..) -
Kpetya
csendes tag
lipi67 elküldtem privátban az adatokat miket kértél..
-
Bálint85
senior tag
Biosba 1,35 adok neki ugye ez a gyári adata, h ennyin megy /VID 1,35 V/
Most egy kicsit meghúztam a procit 8*418 stabilnak tűnik 1,45 V mellett, de ha az ORTHOS-t elindítom, akkor a fesz lemegy CPU-Z szerint 1,336 V vagy 1,344 V ez közben változik.
A proci hőmérséklete a következőként alakul EVEREST szerint: CPU: 50 C, 1mag és a 2 mag 65 C -
lipi67
nagyúr
válasz
Bálint85
üzenetére
Ez kva sok mindentől függ.Nálam az 1,35V-os VID-es 3,744ig ment,de nem volt értelme,mert ehez Bios 1,55V körül kellett neki,s alapon meg 3,4-et ment.
Feszemelésnélkül nézd meg,ha megy 8*400-at,s satbil..-először ezt nézd meg(itt is jó lenne VID és táp ..)MOD:Kpetya,Bálint 85: Bocs az sok elgépelésért,kihagyott betük miatt,mindíg rohanok..

-
lipi67
nagyúr
VID:Vcore fesz.Minden procinak más ás más(sajátja van)Persze sok 1forma van..
Ez az a fesz,amin a gyártó garantálja Neked,hogy a Te procid ezen a feszen stabilan hozza a gyári órajelét.Az alaplapok a VID után adják feszt,auto-n-Normálon(gyártó válogatja)ezt az értéket lövik be a procinak.Kivéve az Abit.Itt kevesebbet nem tudsz adni neki ha akarnál se(a biosban ez lesz automatikusan az adható legkisebb fesz)Van egy másik(takarékos)VID is.Ezt a feszt akkor kapja a procid,ha az energiatakarékos kütyüket bekapcsold.Kben szinte minden progi jelzi.(Core Temp,Real Temp,s everes is "magfeszültség"alatt)
Csinálj először pár tesztet VID-en.S utána majd látjuk jobban,hogy mit érdemes venni hozzá,majd húzzuk(segítek),s látjuk,hogy mit megy.
Először tegyél fel egy ORTHOS-t(direkt nem prime95-öt írtam,ez jobban fűt-ha itt nem melegedik ,sehol se fog
Egy cpuZ-t,s egy Copre Tem-et.Semminek ne adj feszt.Indítsd el a az evereset(érzékelők látszódjanak),a cpuZ-t,Core Temp-et,és az Orthost.Hagyd vagy 10 percig menni, s leállítás előtt csinálj róla egy képet,s küld el!
Elsőre ennyi.(Nem,semmi baja sem lesz,nyugi!!!) -
Bálint85
senior tag
E6750 procinak max mennyi feszt lehet adni /1,45/? és max mennyi Mhz hozható ki belőlle?
-
Loituma69
őstag
-
schwartz
addikt
Szerencse, hogy a fontos adatokrol van backup, de ha szetesik a tomb (es az lesz a vege, mert az egyik hard nagyon kerreg) igy is karba vesz vagy 500Gb adat. Felirni nem fogom.
(na jo, nem letfontossagu adatok, de igy is kitepem majd a hajam.
) Csak vacakolas van a RAID0-val ha nincs mellete RAID1 tombod. Sebessegben meg nem mindig hozza a papirformat, sot... -
-
schwartz
addikt
Tesztelnem en, csak ra kell szanjam magam, hogy szetkapjam a gepet. (rakjam fel a Ninja-t). Raadasul a RAID0 tömbben az egyik HDD valoszinu be fogja adni a kulcsot... Ma vart egy szep boot kepernyo piros error-al s aztan a chkdisk leb@szta az oprendszert. (lehet en b@sztam le mert meguntam nezni a teljes kepernyos kerdojeleket amiket kirajzolt
Ilyet se lattam meg soha. Aztan nyomtam egy reszetet s annyi) Most sem tudom, hogy sikerult ujra raknom, hogy a RAID megmaradjon.
(bootolaskor hard disk error, a RAID BIOS-a annyira gagyi, hogy vagy csak leloni tudom a tömböt vagy hasonlo baromsagok. De valahogy bootol s igy muxik. A hard disk error viszont maradt
) -
schwartz
addikt
Mar vagy egy honapja ragtam az agyat, hogy adja (el) nekem. Vegul belatta, jobban jar ha enged...
A tegnap mondta, hogy akkor cserelne procit... Kozben mar megvettem a masikat is. (jobban mondva nem akartam visszamondani, ha mar megegyeztunk) A gyengebben majd tuladok. (remelem
) -
lipi67
nagyúr
Szia!
Egy -két infó jól jönne még(VID,Ramok..),de addig is:
BIOS soft menü:External Clock:375-re(375*8)lesz 3GHz
CPU
RAM:1:1,20 (ezen 900MHz ha bírja majd a ramod (bírja)
1:1 (szinkron-ezen 750 a ram ha nem bírná..)
Voltages Controll:Manual
CPU Core voltage:Ez alapból a procid VID-je lesz mivel abitnál igy van.ezt állítsd át úgy 1,4V körülire(ez az érték procifüggő,ha kevesebbel is beéri adj kevesebbet,ha több kell,adj többet.1,45V felé jobb hűtővel menj csak!!(1,4V nem vészes,a Vdroop miatt 1,35 lesz belőle,s terhelésre meg 1,346körül..
DDR2 voltage:maradjon 1,8V ha fent 1:1-ben 750-en mennek,ha 1,1,2be 900-on,akkor kb 1,95V (ezt megint neked kell kitapasztalnod)ADVANCED CHIPSET: manual
5
5
5
15
Kb ennyi elsőre...
Mod:ha felül nem 375 hanem 400,akkor ramok 1:1 ben 800-on mennének DDR2 1,8Vschwartz: Te milyen érző szívü ember vagy,még némi kp-t is hagytál."eszem azt a nagy szívedet
"-1,225?Az nyerő.Nekem 6750-es 1,35V volt,s kavírozott 3,5GHz-en 24/7-ben.. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
*HaYha*
üzenetére
Erre mondtam,hogy IHS-es

vgavga:Szia! Sajna nem IHS(nem domború a kupak).Ez az eltérés reális!Csak maga a hő.Ha a hidak annyira melegek..azok is Fűthetik közvetve a procid(eszaki)Aza hő..nem normális..de..mivel mérted?Az északi hidat nem is méri semmi.
Jó lenne egy everest kép -
Kpetya
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy Abit AW9D s alaplapom van, Core 2 Duo E6400 2,13 GHz es procival. Szeretnék bele venni új videókártyát, viszont ahhoz felkéne húznom legalább 3ghz re. Tudtok e nekem segíteni? Nem nagyon értek a tuninghoz, tudom nagy kérés, de valami részletesebb leírás kéne nekem arról, h hogyan is kéne ezt csinálni. Gyári hűtő van a procin. Előre is köszi.
-
vgavga
tag
jelenleg (everest) cpu:48fok, magok 53fok (burkolat rajta van, anélkül sem jelentös a csökkenés, pár fok csak)
Semmi tuning semmi extra, +házhűtő és + 1-1venti a csipeken(hidakon) mert kell, azok nélkűl túlmelegednek 70-80fok! -
vgavga
tag
Hali!
E6600 procim van, Intel Guardfish DQ965GF lapban és a proc hőmérséklet (alap) 55-65 cfok!!!
Pasztáztam, másik hűtő is, uj bios! mitől melegedhet? -
*HaYha*
aktív tag
válasz
Loituma69
üzenetére
Szia!
Igaz, nekem Abit AB9 Quad GT-m volt, én simán elmentem vele 450-es FSB-ig, E6300-al, 3,3Ghz-ig.
Ha jól emlékszem:
Mch: 1,65V (egy 8cm-es ventit ráraktam)
CPU fesz: 1,3V (alap)
Ramok: Crucial Ballistix 1000. 2.1V...Ha esetleg tudtam segíteni, örülök, ha nem, akkor próbálj meg érdeklődni a lapod topikjában is!
-
törölt tag
írjátok meg nekem hogy a e6750 meddig húztátok .
enyém [link] -
Loituma69
őstag
Abit AB9 alaplap E6300 proci jó fajta ramok 800mhz. 2730mhz ennél feljebb nem tudom húzni mert fagy a 3dmark 2006. proci 1.28 v, ramok 2.05 mit kellene még biosban állítanom ,hogy mennyen esetleg 3 ghz? Help.
-
Lacpac
őstag
A lap? Gigabyte 965p-S3? Nem hiszem.
9*333-on stabil csak?? Annak mennie kell legalább 400-at csont nélkül. Ott nem a lap a ludas.
Nálam ue a lap: 450-es FSB, 8szorzó mellett, és még nem kell a procin kívül semminek adnom + feszt.
A memóriát rendesen beállítod?
BIOS legelső "lapján" Ctrl+F1, és a M.I.T -ben megjelennek a memória beállítási lehetőségek.
C1E, és az EIST ki van kapcsolva tuning alatt? -
Lacpac
őstag
De rég voltam.
.
Nem rossz a Giga 965P, van egy-két nyűgje, de stabil. Megszerettem.
Lehet meg kell néznem egy inteles Abit lapot is, hátha nekem is menne.Melósbuli:
Nem fizet annyit a cég, hogy megérje ezért itt dolgozni
Munkatársaimmal szabadnapon jó pörköltetfőzős, berúgós szabadidős tevékenység.
Pont aznap estére lett szervezve, amikor meg szerettem volna csinálni ezt a manual fesz beállítós, mégis automatikusan visszavevős mókát. Nem sikerült. -
schwartz
addikt
válasz
old gray
üzenetére
Bocs, hogy beleszolok, de most annyira bantja a szemet ez a par hsz? Azon tul, hogy igyekszik az ember vissza is olvasni, ha keres valamit ott van a kereso. Meg nem az off allit meg valakit attol, hogy visszaolvasson.
Nem kell feleslegesen szakmai topicokba írni, mert a lényeges információ el fog veszni a sok off között
Jartal mar a HD48XX topicban? Viccesebb dolgokat lat nap mint nap...

-
old gray
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
Mivel szakmai topic, ide olyanok jönnek akiknek kérdése van, esetleg beszélgetünk tuning-eredményekről, tesztekről de nincs értelme egy dolgot többször leírni, aki már gyakorlott a saját E6xxx procijának tuningja terén, az minek írjon? És mivel nem ma jelent meg ez a széria, olvass vissza, a legtöbb tulaj (mint én is) aki PH-ra jár már tudja amit szeretett volna megtudni, olvass vissza. Nem kell feleslegesen szakmai topicokba írni, mert a lényeges információ el fog veszni a sok off között. Ezennel én be is fejeztem az offolást.
-
*HaYha*
aktív tag
Unalmas.. valaki mutasson már valami érdekeset, vagy kérdezzen valamit

-
HyP3b0y
senior tag
Hujujj gyerekek kösz a választ

Azért nem kell mp-ként fürkészni írt-e vki hogy gyorsan válaszoljunk

-
HyP3b0y
senior tag
Sziasztok!
Azt kérdem én hogy van egy E6320-as cpu-m, és vszínű most tervezem egy P5KC asus alaplap beszerzését ami 45nm-es procit támogat. Ez azt jelenti hogy az E6320-as nem megy bele a maga 65nm-ével?
-
8x57js
tag
hello
Segítséget szeretnék kérni. Vagyis inkább egy linket.
Nem tudom hol láttam, itt vagy valahol csak ráakadtam, de néztem egy olyan proci összesítést.
Vagy 20processor többféleképpen összevetve.
Sima és dupla magos procik is ha jól emlékszem.
A proci típusok különböző színnel vízszintes csíkokkal ábrázolva.Valakinek ismerős?
köszike
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jó duma
Igy kesobbre tolodik a dolog...
Pontosan nem teszteltem ki, de 3150MHz-en még stabil volt, 3200-on már nem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy cpuZ-t,s egy Copre Tem-et.Semminek ne adj feszt.Indítsd el a az evereset(érzékelők látszódjanak),a cpuZ-t,Core Temp-et,és az Orthost.Hagyd vagy 10 percig menni, s leállítás előtt csinálj róla egy képet,s küld el!
(na jo, nem letfontossagu adatok, de igy is kitepem majd a hajam.
Ilyet se lattam meg soha. Aztan nyomtam egy reszetet s annyi) Most sem tudom, hogy sikerult ujra raknom, hogy a RAID megmaradjon.
)
Jó lenne egy everest kép
majd érkezem