- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
szlovibuki #27710 üzenetére
Ha esetleg van körtepumpád, akkor azzal simán neki állhatsz mielőtt szervizbe vinnéd. Nálam is volt már hasonló jelenség még akkor is miután az összes objektívet Lenspen-el megtisztítottam elől, hátul. A szenzorhoz még nem nyúltam, de körtepumpával is eltávolítható elég sok dolog. Én így szoktam csinálni:
1. Objektívet leveszed, vázsapkát felcsavarod a vázra.
2. Vázat lefelé fordítod és elindítod a menüben az automatikus szenzortisztítást. Ez hosszabb és alaposabb, mint a ki-be kapcsoláskor elvégzett automatikus tisztítás. 2x 3x nyugodtan meg lehet csinálni.
3. Ezután a menüben indítsd el a kézi szenzortisztítás funkciót. Ekkor a tükör felcsapódik és szabaddá válik a szenzor. Fontos, hogy az akkumulátor bőségesen fel legyen töltve!
Miközben a váz lefele van fordítva leveszed a vázsapkát és körtepumpával alaposan körbefújod a belső részeket, olyan szögben és erővel, hogy lehetőleg a levegő kifele áramoljon. Ehhez nem kell mélyre benyomni a pumpát, elég ha csak kicsit belóg a váz belsejébe.
4. Objektívet visszacsavarod, lősz pár tesztképet. Nem feltétlenül fog eltűnni az összes kis genyó folt, de elvileg már jóval kevesebbnek kell a képen lennie.
5. Ezt a dolgot 2x 3x megismétled és elvileg a foltok (ha nem túl makacsok) akkor eltűnnek.Én ezzel a módszerrel szoktam tisztítani a váz belső részét. Legutóbb a "hárompontos" boltban volt ingyenes objektív és szenzortisztítás és ott nagyítóval néztek bele a vázba és mutatta a szervizes, hogy ehhez a szenzorhoz nem nyúl hozzá mert patyolat tiszta.
-
copass
veterán
válasz
szlovibuki #27707 üzenetére
3000 jobban leszel
érdemes szakemberre bízni. -
fattyu
veterán
válasz
szlovibuki #27707 üzenetére
javasolnám hogy te sehogy. szervíz.
-
fattyu
veterán
válasz
szlovibuki #27705 üzenetére
koszos a szenzor. ennyi.
-
copass
veterán
válasz
szlovibuki #27703 üzenetére
obi hátsó lencse nem kulás?
mivel lett pucolva a szenzor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Forrmell.enn
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Renault, Dacia topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- További aktív témák...
- Olympus pl5, Panasonic 20 1.7
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Insta360 X5 8K Akciókamera, ÚJ, számla, gari - AKCIÓ!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest