Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Karácsony előtt volt a Canonnak egy akciója,hogy dec 31-e előtt vásárolt dslr gépekre 3 év garanciát ad és január 31-ig kell regisztrálni.
Azt szeretném megkérdezni,hogy esetleg valaki tudja azt,hogy hol lehet ezt a regisztrációt megtenni mert a Canon oldalán nem találom.
Előre is köszönöm a választ. -
*Ropi*
félisten
Képekkel illusztrálva. Az internet emlékezetéből.

-
*Ropi*
félisten
válasz
speedyrg
üzenetére
Így van: a korábbi az 70-210/4 makró (USM nélküli tolózoom, az eleje forog fókuszálás közben), utána jött az 70-210/3.5-4.5: ez már 8 lamellás rekesszel, USM motorral és forgó zoomgyűrűvel rendelkezik és az eleje sem forog el.
Mellesleg a "plasztik-fantasztik" 80-200/4-5.6 II élesebb 200 mm-en még nyitva is, mint a 70-210/3.5-4.5 USM 210-en (ami ott köztudottan lágy: inkább az alsó végén brillíroz), viszont nem annyira jó a (70
) 80 mm-en. 
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
speedyrg
üzenetére
Nekem az F/3.5-4.5 (gyűrűs) USM változata van, imádom. Hibái ugyan vannak (lefelé tartva kicsúszik a tubus, ellenfényben kontraszttalanná válik a képe és nehezen fókuszál, nyitva eléggé CA-zik), viszont rendkívül pontos, eszméletlen gyorsan fókuszál (állítólag gyorsabb a fehér tesójánál is), croppos vázon rekeszelve igencsak jó a képe, főleg 100-160 mm között, de nyitva is vállalható. Bár FTM-es, de eddig sohasem kellett kézzel belenyúlnom a fókuszba. Követő fókuszt alkalmazva gyerekjáték vele pl. rally vagy bármilyen pályaversenyzés fotózása (svenkelés). Szállítással együtt kemény 17.000 Ft-ért vettem Angliából...
-
.DLL
veterán
válasz
speedyrg
üzenetére
Igen, bár nem írtad, hogy 70-210 USM ezért vlóban a régire gondoltam.
Volt ilyenem is, gondoltam leváltom vele a toló-zoom-ot, de végül ezt adtam el és az F4 maradt, mert a képminősége meggyőzőbb. Az tény, hogy az USM-es változat fókusza gondolat-sebességű volt, ezt nagyon szerettem, de sajnos a képe nálam túl lágy volt. -
speedyrg
tag
Hali.
A canon régi 70-210 obija mennyire vállalható darab? F4L usmem volt. Az tuti darab de most nem szánnék rá annyit.
Köszönöm a tanácsokat. -
csoki98
tag
Visszatérve [erre], tud valaki segíteni?

-
.DLL
veterán
válasz
matyi012345
üzenetére
jaja, főleg ha már most betáraz az ember, az 5D-t amúgy sem ipari használatra veszik már, úgy mint a Mark 3-at szóval amúgy is tovább fogja bírni a zár (időben tovább).
-
eeXaa
addikt
Üdv!
használ itt vki 760d-t?Ill. Tapasztalatok Tamron 17-50 f2/8 al? Van belőle több verzió is canon mountra?
-
csoki98
tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Egy EF-S 18-55mm DC III-as obival használom és eddig mindenfélét próbálgatok, makrót, tájképet, portrét, benti képet, hosszú záridős képeket. A gépet karácsonyra kaptam ezért nem én döntöttem róla, viszont egyetértek a véleményekkel amik a neten vannak, azaz jó gép, könnyű használni, egy picit nehéz az elején rájönni mindenre, de gyorsan meg lehet tanulni a dolgokat benne. Saját részről pedig csak 2 problémám van: a fókusz egy picit lassú és hangos, és ami tényleg személyes probléma, hogy mivel a kezem eléggé remegős, ezért az IS II-es objektív jobb lett volna a képstabilizátorral, és ezért szeretnék egy állványt.
-
csoki98
tag
Üdv!
Boldog tulajdonosa lettem egy EOS 1200D-nek, és most keresek hozzá kiegészítőket. Főként táskát és állványt szeretnék venni, viszont teljesen tudatlan vagyok ezen a téren
Nézegettem már táskát alixpressen és ebay-en is de sok van és nem tudom melyik a legjobb. Állványból pedig 10-20-ezer körül gondolkodtam.Előre is köszönöm
-
válasz
copass
üzenetére
Szart mindennel lehet gyártani. A jó technika csak azt jelenti, hogy te leszel a gyenge láncszem, nem a kép

Amúgy igen, nehezebb croppal, de nem a crop mivolta miatt, hanem mert jellemzően belépő vázak croposak. A 7D is cropos, az gyors
Madarászni jó, koncertre kompromisszum
Mondjuk volt egy olyan Seal koncert, amin csak a tömeg közepéről volt szabad fotózni (emelvényről), ott jól jött volna a crop + tele - nekem meg még kompaktom volt
MTI fotósa megjelent egy 400-as telével... -
copass
veterán
kroppal is lehet, én is azzal kezdtem. de kva nagy kínlódás. rengeteg remek pillanatról maradtam le a lassúság és a minőség miatt.
de fúfrémmel is lehet xart lőni.minap láttam olyat hogy jött ki a szemem mint a csigának...5dm3 penge obikkal és gyártja a xart. 2.8-as üveggel világos beltérben vakuzunk nappal?!
-
-
copass
veterán
18mm 3.5 az eleje, persze hogy 40mm már szar, eleve hogy zoom!

statikus témánál sokat dob a stabi vagy a biztos kéz. de koncertnél ott mozgás van, nem lehet mindent elmosódottá tenni. bónuszként a magas iso-val(1600-tól) az a gond hogy olyan színtelen laposfost kapsz kroppon hogy ihajj, amire ha még ha ráküldesz egy zajszűrést akkor semmi se marad. nem semmiért használnak koncira fúfrémet és még azzal is küzdős, csak mondjuk ott van színdinamika iso 6400-en is!
-
zolikaDB
veterán
-
válasz
copass
üzenetére
A kitobi 40mm-en nem 3,5, inkább 5. Nem tudom, nekem éjszaka kézből fotózáshoz már az is nagy segítség, hogy a manuál obim 4,5 50mm-en, nem 5,6, az annyit ér, hogy kitarthatom kézből és 1600-ra, 3200-ra lemegy az iso 6400-ról.
Amúgy ha nem plakátot kell belőle nyomtatni, akkor mehet az 3200-as ison, le lehet szűrni, ha nem is lesz szép.
A fényerő meg mindig jól jön, azt semmi nem pótolja.
-
copass
veterán
f4 hez képest jobb, a 2.8, f3.5-höz képest nokedli a különbség 0.7 Fé, feltéve ha tényleg annyit hoz az obi mint amennyi rá van írva.
18mm-n kitobival lőttem koncikat kroppon, mellette 2.8/40. pici a különbség ugyanúgy iso3200-őn maradsz, nem iso1600. kroppon koncin nagyon kell a nagyfényerő nincs mese. -
válasz
copass
üzenetére
Sötét obi = fényerőtlen.
2.8 lópikula? Próbáld ki a kitobit, aztán jó lesz az a fix 2.8
Legalábbis én örültem volna annyinak.Nem azt mondtam, hogy tökéletes lesz neki, mindig van jobb megoldás, de ő még nem profi, ezzel már fog tudni értelmeseket lőni.
Amúgy ja, az egy spektrumú színpadi fényeket minden váz "szereti"

-
copass
veterán
2.8 kroppon lópikula, iso 3200-on vagy egyből és már gyön is a színhiba.
ha ideális minden, tehát van egy normális színpadi fénytechnika és normális emberke aki kezeli akkor f4 is elég. na az ez ami nincs koncerteken, csak színházban.
magyarul szopás van koncertfotózáskor végig. mert fogja az okos aztán rányom egy pirosat derítésnek aztán kész a szenzorod meg is fekszik, még ff is.
1100D-vel koncertfotóztam párszor, de nem tudom mi ez a sötétobi anomália? a keresőre gondoltál nem? az kicsi és sötét, mint a budiablak, de engem sose zavart. -
válasz
func93
üzenetére
Annyira azért nem szenvedés, de én szeretek valami telébbet is használni koncerten, az alapzoom mellett. Igaz, nagyon ritkán mehettem be a fotósárokba, amikor még rendezvényeket is fotóztam.
Ha már nincs meg a MILC, akkor hajrá
A fényerős obi must have, az igaz, de 2.8-cal már el lehet lenni. Egy 550D meg alkalmas már erre, az 1100D is inkább a sötét obik miatt volt macerás nekem, de még úgy is lehetett frankókat alkotni. -
válasz
func93
üzenetére
Nem biztos, hogy érdemes amúgy rendszert váltani... Egy jó m4/3 is sok mindenre jó. 80-ért Canonból is APS-C -t kapsz, de milyen optikád lesz rá...? Kitobival nem sokkal nyújt többet, mint egy MILC. Ha van 80 ezred, akkor lehet érdemes lenne valami jó optikát beszerezni a meglevő gépre, persze lehet az is, hogy érdemesebb tükröst. Attól is függ, milyen a jelenlegi vázad.
-
func93
senior tag
-
func93
senior tag
Üdv!
DSLR vásárlás előtt vagyok. Eddig egy MILC géppel fotózgattam, de most több időm lesz, ezért is szeretnék komolyabban elkezdeni foglalkozni a témával. Tudtok ajánlani vázat mondjuk olyan 80e ft-ig bezárólag? Videózás nem feltétel. Valamint magamat bőven még kezdőnek sorolnám, de igyekszem ezt felűlmúlni.
Valamint Nikon-ból is megkaptam az ajánlást szóval most várom a Canon-t.
-
-
Morgal
aktív tag
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy az egész felbontás mizéria nem csak a videózás fejlesztésére megy ki, hanem hogy videóból értékelhető fotóminőségű állóképet menthessünk ki - és a gyors sorozat már a végén egy apró videó lesz amit gyorsan feldarabol a képfeldolgozó rendszer.
-
-
válasz
johnnie94
üzenetére
Hibás az objektív. Vagy szalagkábel (ha az nem csak a blende hibáját tudja okozni), de inkább valami mechanika szerintem.
Miután 15 ezerért van kitobi, inkább cseréld. Javítható amúgy, csak nem szokta megérni (én meg még nem csináltam ilyet).Esetleg nézd meg másik gépen, hogy biztos legyél az obi hibájában.
-
-
johnnie94
csendes tag
Sziasztok!
Ha problémám van egy Canon géppel, itt kérdezhetek vagy rossz helyen próbálkozom?
Szép estét: Jano -
.DLL
veterán
Az 5D-k is csak elméletileg tudnak full HD-t, melléjük téve pl. egy Samsung NX1-ből kiesett FHD képet az ember szava elakad. A Canon DSLR-ek eddigi FHD-s képe nem sokkal jobb mintha a 720p-s videót nagyítanánk fel 1080p-re. Ez csak az egyik dolog, de még visszatérünk rá.
4K-ból sokkal több lehetőség van utóunkázni, és a lényeg a FHD-re való lekonvertálás. Ha jó a kodek, akkor finomabb színátmenetek, jobban szűrhető zaj, sokkal élesebb kép lehet a végeredmény. És itt visszatérve a fentire, így lekonvertálva végre Canon fényképezőgépből is kieshet olyan éles kép, ami már valóban Full HD-nyi információt tartalmaz, mert amúgy a videók "képi világában" azért a Canonok a legjobbak.
Ennyi az értelme, de az amatőrfilmes guruknak ez fontos szempont...
-
Bocsi az offért, csak telóról vagyok és nem találtam kártyás topikot, találtam 32gb-os 95mb/s-es sandisk sd kártyát, viszont refurbished. Bevállalható, vagy rizikós lenne megvenni?
Előre köszönöm a választ, itt úgy láttam hogy sok a hozzáértő és pörgős topik
-
-
RpPRO
őstag
Épp a Canon pletyka oldalán voltam és íme a kérdésem: tényleg a legégetőbb kérdés pl az 5D Mark IV-nél, hogy fog-e 4K felbontású videót csinálni?

Mondja már el nekem valaki, hogy mi a ****-nak ekkora felbontású videó? Valaki emiatt vesz 4K-s tévét is? 4K-s tévéadás mikor lesz? Ha lesz, akkor mennyivel kell közelebb ülni a tévéhez, hogy a full HD-hoz képest többet lássak? Rossz ez az irány szerintem....
-
Csari93
aktív tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Köszi a segítséget!
Az olcsó nyilván mindenkinek más, azért írtam bele, hogy 700d-m és Nifty Fiftym van, hátha így szűkítem a dolgot.
Ez egyébként belefér, ha rászánom magam (használtan), köszi az ajánlást. Bár akkor már kicsit csábító lenne helyette egy új 50/1.8 STM, csak akkor megint nem oldódott meg a problémám. Merem feltételezni, hogy az új fókuszrendszerrel már nyitva is pontos, de majd kijavítotok.
Az IS előtti 35-ösre ránézek, mit írnak róla.Bocsi az offért visszamenőleg, de úgy emlékeztem, itt is szokott lenni hasonló téma.
-
válasz
atyuska
üzenetére
Afenesetudjaígytávolról.
Keresztpróbázd, amit tudsz :
- markolat nélkül az akkukat külön beletenni (markolat kontaktjait kizárod)
- obit másik gépen, hidegben
- obi és váz érintkezőit pucolni
Azért az obi érintkezői elég nagy úton mozognak, ott nem kéne kontakhibának lennie. -
atyuska
tag
Igen, csak melegen megy újra. Egy új 70D-ről van szó, markolattal két 90% akksival, és egy Sigma 400 F5.6 Apo Macro HSM-ről.
-
válasz
atyuska
üzenetére
Nem, de nem nehéz elképzelni : kontaktliba! ERR01 a kommunikációs hiba az objektívvel.
Sok oka lehet. Pl. hidegben annyira zsugorodik valamelyik fém alkatrész, hogy pont nem érintkezik, a 3rd party obinak biztos nem pontos valamelyik mérete. Vagy koszos/kopott érintkezők, és annyira megnő az átmeneti ellenállásuk, hogy a hidegben szenvedő akku (fura dolgokat tud csinálni a hideg a lítiummal) már éppen nem bírja, és így jelentkezik.
Ha leveszed-visszateszed akkor se lesz jó? Csak ha felmelegszik? -
atyuska
tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy ilyen hidegben mint most van, Third Party obival ERR01-et kap? Szobahőmérsékleten pedig minden ok.
-
Canonfan
senior tag
Gondwana, hcl:
Köszönöm szépen a válaszotokat!

Akkor ezek szerint valóban a sima Eneloop lenne a nyerő, már csak azért is mert az elvileg 2100 töltést bír a pro meg 500-at, de talán 1-2 ezres volt a különbség az edigitalban a gyorstöltős sima és pro eneloop között, szóval még gondolkodok kicsit...
Illetve ezúton szeretnék mindnyájatoknak én is Boldog Új évet kívánni, és ezen felül jó fényeket és még jobb témákat!

-
-
betyáros
csendes tag
válasz
copass
üzenetére
Köszi a gyors választ, de kifejtenéd, hogy miért?
Vagy ha mégis úgy döntök, hogy 60000 ft-ért megéri rizikózni, akkor mire figyeljen egy kezdő használt gépvásárlásnál?A hot pixel test, nyilván kezdő számára is kivitelezhető, külsérelmi, kopás nyomokat, mindenki tud keresni. De mi az amit egy kezdő nem tud megcsinálni, egy haladó meg igen?
-
copass
veterán
válasz
betyáros
üzenetére
kezdőnek csak újat. használtnál nagyon sok a buktató.
canon-nak van sok akciója, pénzvisszatérítéses.
a télit azt már bebuktad. -
betyáros
csendes tag
Hello és Buék!
Kezdőként néztem kezdőnek való DSLR-t, és a választás a 700D-re esett.
Új gépként 158.000.-Huf Kitben (nyilván kezdőként még nincs hozzá obi előző gépről, szóval ez plusz pont)
Használtan általában 150.000 körül megy, ami meglepő, de nyilván nem reális.
Most viszont találtam egyet 100 ezerért, 2600 expoval, a kitben hozzá adott obival.
Utazgatni kicsit messze lenne nekem, de ingyen futárral van a hírdetés.
Lehet belőle nagyon nagy bukta?Esetleg van más javaslat? Jelenleg egy panasonic bridgeről váltanánk.
pénz: Ha kell, kifizetem az újért a 160-at kitben, tehát obival együtt ennyi.
cél: Család lakásban, kint, 3 kisgyerek, kirándulások....videó kell. És ami még jön alapból, ebből nem akarok megélni, de fényképezni sokat fényképezünk, és akkor már legyenek jó képek. -
szp1
addikt
Minden fórumtagnak Boldog Új Évet és szép fényeket kívánok 2016-ban!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Csari93
üzenetére
Ezt az objektíves topikban kérdezd meg.
-
Csari93
aktív tag
35mm-es fényerős fixobit keresek, milyen olcsó variánsokat tudnátok ajánlani? Már ha van..
50mm f/1.8 II-m van most, de portrékon kívül mindenhez szűk az 50mm cropon nekem, ráadásul ezzel az objektívvel 1.8-on és 2.0-n téved az AF, ami rohadtul idegesítő.
Szóval szeretnék valami értelmes árú, nem manuál 35mm-est, lehet használt is, mivel eléggé limitált a keret, lehetőleg az f/2.0 szebbik oldalán.

Köszi előre is!
-
válasz
Canonfan
üzenetére
Írtam, hogy a "kisebb" (2000mAh) kapacitásúak is jók, mert nem egészen úgy merül, mint a nikkeles. Nekem 2000 vagy 2100mAh-s van a vakuban és a kompakt Fujiban is, azok elég sokáig jók (konkrétan a Fujit néha havonta kell tölteni átlagos használat mellett). Igaz, ezek nincsenek széthajtva.
Amúgy sem árt 2 szett akku ha komolyan fotózol, tehát elsőre néz meg, mennyit megy a 2000-es cucc
[ Módosította: radi8tor ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Danesz94
üzenetére
Ki tudja! Szerintem nem ártasz vele, ha egy szakemberrel megnézeted a szervizben, hogy mondjon rá valamit. Ő nyilván több és többféle gépet fogott a kezében, mint mi topiclakók együttvéve.
Most direkt megnéztem még egyszer, de az enyém teljesen néma, akárhogy billegtetem.
-
Canonfan
senior tag
Köszönöm szépen a hasznos infókat, és bocs az offért
szerintem akkor maradok a 568 EXII-nél mert egy vaku jelenleg elég nekem.Még csak annyit szeretnék megkérdezni tőletek aksi témában hogy ezekből a hibrid aksikból (Enepool, Recykro) mekkorákat érdemes venni? Láttam Eneloop-ból a sima csak 1900 mah-es, Recykro-ból is 2100-asokat láttam, egyedül az Eneloop pro ami már jobb teljesítményű, és nem tudom ezek szerint egyértelműen csak az Eneloop pro-t érdemes venni vakuba vagy jó a sima is?
Bocs az offért, ígérem több kérdésem nem lesz a témában, és bármilyen infót előre is köszönök!

-
Danesz94
senior tag
Sziasztok!
SZeretnék egy nagyon fontos kérdés feltenni szinte pánik szerűen...
EZ normális? Kb két hetes gép,leejtve nem volt. Lehet, hogy csörgött így előtte is csak nem tűnt fel,de most egy mozdulat után feltűnt és azóta ezt hallom állandóan. Csavar kieshetett egy ilyen új gépből? Húrcolászva nem nagyon volt eddig 3-4szer hagyta el a házat de azt is szinte csak táskába. ( nem volt időm sajnos, mert dolgoztam, és holnap is
)Ha felhangosítjátok a videót akkor hallatszódik. Ahogy a videón látszik csak ebben a mozdulatban csinálja. [link]
Köszönöm. Kérlek ha ez normális akkor nyugtassatok meg

Boldog újévet és szépfényeket kívánok!

-
zolikaDB
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
Milyen jelolesu 18-55 az, amit erdemes valasztani kitben? (IS II?)
Az 1200D ki tudja hasznalni az IS-STM elonyeit, ujdonsagait?
Melyik fix, fenyeros ajanlott erre a gepre 50mm alatt? Akar ujonnan, akar hasznaltan?
Nalad mennyi kepet bir egy toltessel? -
bbkmachine
aktív tag
A Canon belépőkről én is csak jót tudok mondani. Van egy 1100D (ez éppen eladó), egy 1200D és egy 70D. Az 1100D gyakorlatilag a feleségem régi gépe, de én is sokszor használtam. Az 1200D az asszony új gépe, a 70D az enyém. Szóval a lényeg: mindkét belépő gépre azt tudom mondani, hogy maximálisan kielégítik egy kezdő fotós igényeit. Sőt, képminőségben nincsen szemmel látható különbség a három gép között. Tehát a 70D nem készít szebb képeket! Az AF rendszere miatt a 70D kevesebbet hibázik ugyan, de ez a minimum ebben az árkategóriában. Próbálok olyan erős érvet felhozni, ami nem indokolja a belépő gépek megvásárlását, de nem tudok. 100ezer körül van most az 1200D alap obival. Ennyiért tényleg nincsen olyan funkció, amit az ember olyan nagyon hiányolna belőle. Ha azt vesszük alapul, hogy ugyan olyan képeket készíthet vele az ember, mint a nagytesókkal, akkor mindenképpen a legjobb vétel. Ha a hiányosságait nézzük, azok csak a kevesebb funkcióban nyilvánulnak meg. Ezt egy kezdő nem fogja észre venni és hiányolni. Én sokszor viszek magammal két gépet. Egyiken mondjuk nagylátó, másikon meg tele obi. Éppen az az obi van a 70D-n, amit aznap többet szeretnék használni. Egyik gép a nyakamban, másik annak a helyén a táskában. Még helyet sem foglal így pluszban a második gép.
-
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Én a helyedben megvenném a debreceni topikból azt az olympust, szentségtörés itt de akkor is
80e, e-pl5, kitobival és telével, amit az tud az már sokszor több mint amit egy 1100D vagy 600D, cserébe olcsó, kicsi 
Régóta akarok egy olyan szettet venni kirándulásra de még mindig volt mit venni a canon rendszerhez. De az tuti, hogy 2016-ban beújítok egy olyan kitet
copass: na igen, láttunk azért olyan képeket a haladó fotós csoportban, hogy bárki szívesen azt mondaná, hogy ő lőtte! És csak egy 350D-vel készültek! (Talán fattyu képei ha jól emlékszem).
-
copass
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
nagyon sok anekdóta kering a canon belépőkről...
a belépő vázak pont azért belépők (canonnál legalábbis) mert mindenre jók. mindent ki tudsz próbálni és sokáig elég. 2-3 év kell mire kinövi az ember hobbi szinten is. persze mindenki azzal érvel hogy egyből a legjobbat akarja megvenni, de nem attól lesz senki jó fotós!
amikor én fotóztam koncerteken, a profik is elégedetten hümmögtek hogy jó kis váz ez, mert olcsó és sokat tud.
1100D egyetlen negatívuma a gumirozott markolat hiánya (1200D-n már van), de ez is csak hosszútávon jön ki nehéz obiknál pl.:70-200,28-135 és akkor is a 2-4 órás fotózásnál rendezvény,esküvő,stb. könnyű a váz és fejnehéz lesz, ezért csavarja ki a kezedből folyamatosan. ettől függetlenül én imádtam, mindent ki tudtam próbálni vele ami érdekelt. -
_seth_
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
600D-vel kezdtem, utána 60D, 70D, jelenleg 5D. 40D még 24 órája sincs nálam, így még sehol sem fotóztam vele, ha nem számítom a kipróbálása miatt készített képeket

El kell dönteni, hogy mire lesz használva egy váz + azt, hogy mennyi a keret rá.
Nekem a xxxxD vázak kicsik, nincs nagy kezem pedig, de inkább olyat veszek ami kényelmes és a használata hasonló ahhoz amit már megszoktam.Belépő szinten egyébként azt szokták mondani, hogy a nikon jobb, de nikonom nem volt, így nem tudom alátámasztani.
-
m3ss
veterán
válasz
Canonfan
üzenetére
van yn meg vakus topic is amugy.
a csavaros rogzites masszivabbnak, biztosabbnak tunt mint a karos yn-nal..de egyik sem esett le a vazrol
ha fenykepezogeprol leveve is akarod majd hasznalni, akkor jobban megeri a 600 vagy 685 szeria, van bennuk beepitett vevo. meg is terul az aruk rogton...
amugy kint ezek a vakuk sokkal olcsobbak. -
zolikaDB
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Te biztos jobban el tudod donteni, mi kell neked

Amugy anno milyen geppel kezdted?
Es merre voltal fotozni a 40D-vel?Illetve egy erdekes kerdes: belepo kategoriaban, meg ugy egyaltalan (szenzorban) tobben azt mondjak, h a Nikon (Pentax) jobb (?). En laikus vagyok, nem tudom. Sot, olyat is olvastam, h ezeknek a kis gepeknek az anyagminosege kiabrandito.
Megis tobben kezdtetek 1000-1100-1200D-vel. Miert? Itt vagyok en, azt se tudom, mi merre, de pl kevesen ajanljak a Canont. -
válasz
bbkmachine
üzenetére
A gépben nincs, a kezedben van
Nem olyan rettenetes dolog, igazából ha nem videózik az ember (amit amúgy sem 1100D-vel kell, mert nem túl jó) akkor egy pumpával el lehet lenni. Makrónál tud gondot jelenteni a por, de kifújkálással eltűnik.
A nemrég javított 1000D összerakása után brutál mocskos volt a szenzor - szerintetek mit szedett le az ultrahang? Elárulom, semmit. -
copass
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
1000D-ben van, 1100D-ből kimaradt.
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
Van igen, de a 40D-ben automatikusra is állítható

(Annyit dicsérem a 40D-t, hogy lassan úgy tűnhet a hozzá nem értő látogatónak, hogy valami csúcs gépről van szó
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) 80 mm-en.

Nézegettem már táskát alixpressen és ebay-en is de sok van és nem tudom melyik a legjobb. Állványból pedig 10-20-ezer körül gondolkodtam.