- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
JohnyBlue #6413 üzenetére
Mondjuk ez valóban nem rossz, de ebből nem általánosítanék, mert pl. egy éjszakai kép a kivilágított parlamentről, budai várról állványról és hosszú záridővel lesz igazán jó.
Csak egy példa flick-ről (nem az enyém), és ez csak 3200-as ISO D750-nel:
[link].
Leméretezve nyilván jól fest, full méreten viszont ugyanez alap ISO-n hosszú záridővel állványról sokkal több részletet mutatna kevesebb zaj mellett, szóval általánosságban biztosan nem kompromisszummentes a magas ISO már akkor sem, ha csak a részletek és zaj felől közelítjük meg. Ezen a budai váras képen például valószínűleg sokat javítana, ha a DeepPrime zajcsökkentést kapta volna meg. Csodát nem tenne az sem, de határozottan javítana szerintem. -
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #5733 üzenetére
Ez Édesanyám laptopja volt, amit újra kellett húznom, mert a csodálatos Win 10 nem ismerte fel, hogy nincs elég hely a frissítéshez és koppra teleírta az SSD-t úgy, hogy nem bootolt be a rendszer. Telepítés után közvetlenül (tehát semmi sem volt rajta, csak az 5 perccel korábban telepített W10) produkálta ezt, amikor vissza akartam rá másolni a dokumentumokat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #4357 üzenetére
1060 6 vagy 8 GB: azzal már videóvágáshoz sem fagynak be az effektek, mint a Twixtor.
Természetesen minél nagyobb a memória sávszél, annál jobb.
nVidia demó - hivatalosan a K2200 a legkisebb kártya, amivel működik a 10 Bites színkezelés. Egyébként meg egy GTX 970 vagy egy R9 380x is elég, ha nem akar videót is effektezni az ember.
-
general
addikt
válasz
JohnyBlue #4337 üzenetére
igen, komolyan, de ne tőlem kérdezd, miért van így.
a GPU a develop modulban segít be, illetve a preview-k megjelenítésénél. de valamiért, csak a full hd (vegyük ide a 16:10-es full hd-t is=1920x1200) felett használ, egyébként konkrétan lassítja kicsit a munkát, próbáld ki nyugodtan! a saját full hd-s felbontásomon is érzem, de kolléga 4k-s megjelenítőjén durván érezhető.fórumokon is olvastam, aztán kipróbáltam.
-
general
addikt
válasz
JohnyBlue #4257 üzenetére
ezt a ramdisk dolgot alapvetően nem értem, két okból sem:
1. mindenütt azt írják, hogy az adattároló sebessége nem annyira jelentős, persze a katalógus legyen legalább ssd-n, ez most is így van. akkor mégis mitől gyorsul akkorát, ha ezt ramdiskkel helyettesítem (átmenetileg nyilván)2. egy 8 gigás, de még egy 16 gigás ramdisk sem elég semmire... a jelenlegi katalógusom 17 giga, de ha külön-külön veszem egy-egy esküvőét, az is kb egy giga. utóbbi esetben még oké, bár az, hogy ezt állandóan ki-be kell másolgassam, elég kényelmetlen, és kicsit rizikós is lehet. a raw-t meg aztán mégis hogyan másolod be egy ramdiskbe? :-) 40-50-80 gigányi raw-t.. amikor a komplett esküvői anyagot áttettem ssd-re, akkor is csak minimálisan lett reaktívabb a dolog.
szóval elhiszem, hogy ettől gyorsul, de miért? :-) pont erre lennék kíváncsi! ha tudjuk az okát, lehet fejleszteni.
ezen az olvasnivalón már túl vagyok :-)
-
m3ss
veterán
válasz
JohnyBlue #2318 üzenetére
es kb pont annyi van benne, jol szamolsz
akkor vmi mas baj volt, lehet a 25 chrome ful tett be neki. amugy teljesen hasznalhato, akkor azert foglalkoztam volna velebar nem sok mindenre hasznalom a lr-ot, kb kataloguskezelonek meg exportalni.
de bevallom az optimize az jot tett neki -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
JohnyBlue #2307 üzenetére
A katalógusfájlom alig másfél giga és minden kilépésnél a biztonsági mentéskor optimalizálja a katalógust.
Nem a program általános működésére gondoltam, mert azzal nincs gond (importálás, exportálás, stb)
Hanem arra, amikor egy képen már dolgozol pár órája -és van sok-sok módosításod. Aztán a végén bekapcsolod az élesítés/zajszűrés/torzításkorrekció triót... Na ettől a 4690K is "lediferál"...
Ilyenkor 1:1-ben az Adjustment Brush-nál a kijelölés színe késve követi a kurzort pl... A kép oldalra mozgatásáról nem is beszélve (csiga-lassú), pedig mind a 4 mag 100%-on pörög.
Ennél erősebb CPU -halandóknak- már csak a 80-100k-es i7-es sorozat van, de az is csak annyival jobb, hogy van benne HT, amit a Lightroom szinte nem is használ...1000+1 tippet kipróbáltam már, de akkor se érem el azt a fajta sebességet, amit szeretnék. Aki meg azt mondja, hogy nála repül a Lightroom, mint a rakéta, az szerintem vagy alig hasaznál pár eszközt a programban vagy nem tudja, hogy mit jelent az, hogy reszponzív.
Mondták már, hogy biztos szét van barmolva a rendszer (egyáltalán nincs), vagy hogy telepítsem újra (szűz rendszeren is belassul a LR...). Meg a szokásos beállításokat is végigpróbáltam, de ugrásszerű gyorsulást nem sikerült elérni. Vírusirtót is írták páran, hogy kapcsoljam ki... Na ja.. Egy 4 magos gép meg se érzi a vírusirtót, de ennek ellenére kipróbáltam, és egy szűz rendszeren vírusirtó nélkül se lett semmi se gyorsabb.
Az egyetlen dolog, amit meg szoktam ejteni, hogy a fenti opciókat (élesítés, zajszűrés, korrekció) kikapcsolom, és csak akkor kapcsolom be, amikor már végeztem. Na így használható sebességgel megy.
Amúgy nem vitát akarok elindítani, csak gondoltam megosztom, hogy szerintem min kellene inkább javítaniuk a következő verziókban.
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #1139 üzenetére
Szoftveres Windows-os ? Nem tudom. Egyszer próbáltam HDD-kkel, szanaszét hullott a tömb mindig, lehet bugos volt, lehet egyéb, de el-el hagyta, egyszer meg egy reboot után a full nulla semmi, mondom wáddöfákk.
Hagytam a picsbe. Ez az RST viszont jó móka. SSD raid-be a két (ma már kicsinek mondható) 60-as SSD-met fogom tenni, egy OCZ és egy ADATA, igaz némileg eltérőek, de brahiból megnézem majd, mit tolnak így. Laptopban van az egyik (arról írok), eléggé kihíztam.. (másik a nagy gépem rendszere, .. azt is).
-
Kleroo
veterán
válasz
JohnyBlue #1095 üzenetére
Developban, a vágás fülön állíts be "enter custom" méretarányt. Bepötyögöd a felbontást, utána úgy méretezed a már meglévő képarányt, ahogy akarod(majd szinkronizálod az összes képet,ha egy sémára lőtted őket. Így számolgatni sem kell. (bármilyen későbbi totál idióta képarány esetén sem.
) Exportnál pedig elég lesz csak long v short edge-t megadni, a másikat úgyis kiadja a pontos méretarány.
VÉÉÉR!!!!
-
*Ropi*
félisten
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #61 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy kalibrálható-e...Elvileg csak i1D3-mal lehet belőni (gyárilag csak azt támogatja), de valamit elkeféltek a szoftverben, emiatt egyelőre mégsem lehet...De ne legyen igazam.
Mindenesetre i1D3-am van, szóval egy próbát tehetünk.
Fog melegedni az biztos: jóval jobban fogja terhelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Elite: Dangerous
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged