- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
#40935168 #885 üzenetére
Nemtom, mi bonyolult ebben, bedugom a kártyát az olvasóba, feljön a LR, be van állítva ,hogy mittomén /Photos/2013/adott dátum mappába másolja be a rawokat. Pici fűszerezés, de át is neveztetem vele, ne P183957.RW2 legyen, hanem mondjuk Panasonic-G3-0822-154123.RW2 (adott gép, készítési idő, ezesetben Pana G3, augusztus 22, 15:41 perc 23 mp).
Ennyi a rettentő bonyolult importálás, aztán ezek mindig ott lesznek, a LR mellé pakolja az xmp-ket, exportálásnál marad a forrásmappa, azon belül Lightroom mappa, oszt mehet a jpg.
-
general
addikt
válasz
#40935168 #885 üzenetére
nem kell semmit másolgatni, igen, ez a lényeg. szerintem pont, hogy nagyon rugalmas progi. egyszer feltöltöd a képeidet akárhová, az ott is fog maradni, a LR nem piszkálja, csak importáláskor katalógusba veszi a megadott helyről, de hozzá sem nyúl. ha retusálsz, vágsz, dolgozol stb. a képpel, csak a változtatásokat menti egy "virtuális kópián" a katalógusában, az eredeti kép marad szépen orig állapotban, nem tudod esetlegesen elb*ni..
ha készen vagy a retussal, akkor exportálod (=elmented) olyan fájlba, amilyenbe akarod (jpeg,tiff,dng,psd..), de a LR megjegyzi az utolsó beállítást is, a programon belül mindig azt látod.
-
copass
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#40935168 #855 üzenetére
Nekem NexentaStor van a NAS-on (HP Microserver). Alatta 5db 2TB HDD RAIDz-be kötve és SSD a rendszernek.
Szerintem is szuper a ZFS technológia.
Átviteli sebessége nálam 250MB/sec körül van, amit limitál a router 100MB/sec-ra:compass: mi lenne kiforratlan? Solaris már sok sok éve használja ZFS-t.
-
copass
veterán
válasz
#40935168 #855 üzenetére
a zfs-el az a bajom hogy az ellenőrzés miatt kell egy jóféle vas neki és terheli a vinyót, meg picit még kiforratlan. az ext4 raid1-ben azért jó, amit írtam is, ha gebax van akkor megtudsz menteni mindent és azonnal el is éred, ellenben a raid5-el vagy mással.
egy omv felrakása+konfig köbö 5 perc nem több és olyan bírkáknak készült mint én. enterenterenter. és már megy is a megosztás hálón.
vágom én a nas4freet, meg a bonyibb rendszereket is, csak hát agyam nincs már ezekre a berhelésekre és nem tudnám kezelni ha vmi gáz van. mert mindíg van vmi gáz. mindíg! -
Darko
senior tag
válasz
#40935168 #509 üzenetére
Nem sorolnám fel, hogy én mire használtam PC-ket, mobilokat, PDA-kat az ősidőkben
, a mobilitás iránti vágy és a kényszer sok mindenre rávitt, de ugye az adott korban ezt máshogy értékelte az ember. Azért a retina kijelzős iPad mobil fotófeldolgozás után kiállt
Az biztos, hogy kipróbálom, azután majd meglátjuk.
-
Darko
senior tag
válasz
#40935168 #507 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, kiváncsi leszek az árára, és hogy mennyire lesz használható bökdösősen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged