- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Ba cy lus #6432 üzenetére
a nyers kép nem változik.
raw = adat + előnézeti képből áll össze.
a váz az adatból csinál egy előnézeti képet, úgy ahogy a vázon be van állítva neki és abból menti le a raw-ot.
ezért van az hogy ha elállítod a képstílust vagy szűrést kapcsolsz be, akkor LR alatt importálás után a LR ráhúzza a saját túlszaturált profilját.
ifranview tud generálni raw adatból előnézeti képet, csak lassabb lesz a válogatás így. de én speciel leszarom, mivel semlegest használok. az nem baxxxa el az előnézetet. -
Balinov
titán
-
copass
veterán
válasz
Ba cy lus #6429 üzenetére
alap raw-nál nincs semmilyen korrekció. ha a progid rátesz valamit megnyitásnál akkor ott van vmi alap korrekció beállítva. de nekem minden alapon, kikapcsolva is rátett egy kontrasztott zajszűrés után, ami kikapcsolhatalan.
finom zaj hozzáadásával részletesebbnek tűnik a kép.dithering
felesleges ezen rugózni, a túlzott zajszűrés árt a képnek. -
m3ss
veterán
válasz
Ba cy lus #6424 üzenetére
ja akkor azert ez a kulonbseg, erdemes lett volna 2 azonosan feldolgozott kepet tesztelni, egyiket lr-ban masikat dxo-ban zajszurni.
na meg a 60 brutal sok. en 15 fole mar nem szeretem luminancet tolni, nem marad reszlet. inkabb zaj legyen, mint vizfestekes reszlettelenseg.
persze ertem, d200 3200-nal a 15 semmire sem eleg.
kivancsi lennek egy d200 iso800 koruli kepre ami szolid zajszurest kap lr-ban es dxo-ban is, hogy milyen kulonbsegek vannak azonos kep eseten.
regen en is hasznaltam elesitesre es zajszuresre is nik progikat, de sok kepnel nagyon meglassitja a munkafolyamatot. -
copass
veterán
válasz
Ba cy lus #6421 üzenetére
összehasonlítás alapja az hogy nem nyúlunk a képhez csak az adott funkciót használjuk.
dxo-t már kifejtettem hogy csal, tehát kontrasztot húz rá, zajt ad hozzá.
LR látszik hogy rá van nyomva a szűrés teljesen, azért esik szét részleteknél.
5-15-ig szűrök LR-ben, felette már rengeteg részlet eltűnik. színzaj tűnjön el, részletek maradjanak meg. a többi nem érdekel hogy zajos.
de ügyfél se akadt fent rajta, ez ilyen pixepeep baromság!csak azokat érdekli akik nem pénzért fotóznak és van idejük rá!
-
general
addikt
válasz
Ba cy lus #6418 üzenetére
félreértesz, egy szóval nem mondtam, hogy nem használom a zajszűrést, sőt ezzel kezdtem, hogy sztem teljesen elegendő a LR zajszűrése. én soha nem húzom feljebb a csúszkát 20 egységnél, jellemzően 15-18 között használom. 20 fölött nem látom, hogy többet szűrne, javítana, ellenben elkezdi szétkenni a részleteket. nekem jó így. ennyi. :-)
-
MrChris
nagyúr
válasz
Ba cy lus #6416 üzenetére
Számomra a két kép között a színek különbsége az oltáron azonnal szembeötlő, szemlélődve az ablak a Dxo-n való kiégése már lényegi veszteség, viszont az oltár azon csak jobban néz ki, mondanám több a részlet, plasztikusabb. A zaj és annak különbsége nekem elenyésző.
Ez a bajom mindegyik szoftverrel, hogy a másikhoz képest vannak előnyök-hátrányok és bizony csak az előnyöket szeretném megtartani.
-
copass
veterán
válasz
Ba cy lus #6402 üzenetére
ú tényleg!
dxo csal én meg azt nem szeretem, mert én annyira a határon járatom a szenzort hogy egyből kibukik egy ilyen kis disznóság. -
copass
veterán
-
general
addikt
válasz
Ba cy lus #6399 üzenetére
Pedig sztem elég jó az Adobe zajcsökkentése. Nem mondom, hogy nincs jobb, egy-egy képnél biztosan megéri vacakolni más szoftverekkel, de általánosságban teljesen oké. Hozzáteszem, hogy én szinte mindig teszek filmes szemcsésedést a képeimre. De amikor nem, és zajos, akkor sincs bajom vele. Nagyobb anyagoknál pláne nem fogok emiatt másik szoftvert is használni.
De ez az én véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- Spórolós topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- Milyen digitális videókamerát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest