- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Törölt HDD-ről visszanyert képeket szeretnék a LR-mal átneveztetni, mert most ilyesmi nevük van: Found_c69c160000-14e4d(00001).jpg
Importáltam őket a LR-ba, látja is az EXIF-ben a képek elkészülési időpontját, stb és ezalapján szeretném valahogy átneveztetni a fájlokat LR-al, ha lehet valami mappaszerkezetbe rendezve. Van erre lehetőség? Nem igazán találok ilyesmit.
98000 képről van szó, nem játszik az egyesével átnevezem őket dolog -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Az új LR-ban nem találom a Camera Calibration menüben a fényképezőmhöz tartozó színprofilokat, pl Natural, Portrait vagy a custom D2X módokat.
Bele lehet valahogy varázsolni őket ebbe is?[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Szerintetek ezen a videón látható lassú reakció mitől lehet Lightroomban?
Nagyon idegesítő, régebben nem ilyen volt, egyből reagált a csúszkákra, nem ilyen lassan. -
Melorin
addikt
válasz ccH2SO4 #4691 üzenetére
Az LCD kijelzőn sokmindent láthatsz de a valóságot valószínűleg sosem Lehet pl. hogy be van kapcsolva Nikonnál az active D-lighting vagy ehhez hasonló dolgok, vagy úgy van beállítva a picture control, hogy kivilágosítja a JPG előnézeti képet, lehet, hogy az LCD kijelző fényereje magasra van véve, de úgy általában azok a kijelzők egyáltalán nincsenek bekalibrálva, hitelesítve, így amit a fényképezőgép kijelzőjén látsz az nem mérvadó.
-
Melorin
addikt
- Jobb klikk az egérrel a képre (ha több képed van kijelölve akkor is elég az egyikre kattintani, az összeset exportálni fogja)
- Export
- Hard driveA panel jobb oldalán beállítod a neked megfelelőre a jpg tulajdonságait és rányomsz az "Export" gombra a jobb alsó sarokban.
Készíthetsz export-profilt a kedvenc jpg beállításodból:
és legközelebb amikor egy képre jobb klikkelsz, már ott lesz a saját export profi neve egyből:
Amire ha rákattintasz már nem kérdez semmi a LR, egyből menti a képet a profilban meghatározott mentési útvonalra.
De találhatsz egy csomó képet és videót a neten erről.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Melyik volt az a LR verzió ami gyorsabb volt mint a jelenlegi? Úgy emlékszem a saját tapasztalatomra is és mások hozzászólásaira itt a topikban, hogy egy ideje nem olyan fürge.
-
Melorin
addikt
válasz randras_83 #4415 üzenetére
Mégis miből jutottál arra a következtetésre, hogy szerintem nem elég a 16GB RAM?
Bőven elég, sok is. -
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
válasz Balinov #4313 üzenetére
Ilyet alapból tud ez a ramdisk: a ramdrive készítésekor a méret mellett jobbra van egy tallózó, ott megadsz neki egy nevet. img kiterjesztéssel. Utána bepipálod a "save contents to image" kockát.
Ez elmenti a Ramdisk tartalmát a megadott útvonalra és elvileg kilépéskor elmenti majd winstart után visszatölti. Automatizálni is lehet percben megadva.
Próbálgasd ezeket az opciókatEsetleg a LR cache-t is érdemes lehet ramdiskbe tenni, nem csak a catalogot.
-
Melorin
addikt
"... mindig jelzik, hogy látványosan nagyságrendi különbség van az internetre lebutított dolgok és a nálunk látottak közt."
És vajon melyik a fontosabb: hogy életükben egyszer helyesnek lássák a képeiket vagy inkább a netre feltöltött képeket kellene csak látniuk, hogy megmaradjanak abban a tudatban, hogy úgy a jó?
-
Melorin
addikt
válasz aleister #4182 üzenetére
A jobb memóriahasználat alatt mit értesz? A nagyobb órajelű RAM-ra? Tehát érdemes lenne próbálkoznom a RAM-ok tuningjával? Mondjuk 1886Mhz-ről 2400-ra?
*Ropi*: Én sem a széthúzás miatt vettem K-t hanem hogy azt az órajelet amit megcéloztam, fixen tudja és minden magra.
Mert ugye a 4 magból csak 1 vagy 2 ugrik fel a teljes turbo órajelre nagyobb terheléskor, a másik kettő alacsonyabb órajelen marad. K-s procival megtudom tenni, hogy mind a 4 magot belövöm a turbo órajelre fixre és jóccakát.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Akkor mégis mi a jó francnak van a K-s proci szerinted, ha nem arra, hogy emelni lehessen az órajelet?
Nem kell egyből a szarrá tuningolásra gondolni.
De a lényeg, hogy egy gondos tuning után akármennyire terheled a procit, nem fog ugrálni az órajel, vagy ha igen, nem jól csináltad. -
-
Melorin
addikt
Én is kérdeznék 2 nem szigorúan LR dolgot
1. Milyen monitor adja vissza a legjobban a fotók színét, kontrasztját? IPS, VA? Vagy valami más? A monitoros topikban főleg gamerek vannak, ilyen téren nem nagyon van tapasztalatuk.
LR-hoz 2 monitoros vagy 21:9 felállás a jobb megoldás?
2. I5 és i7 között mennyi különbség van ha azonos az órajel és a generáció? Valaki a saját bőrén tapasztalta már ezt a különbséget?
Köszi. -
Melorin
addikt
A LR-ban ha egy képhez adok egy keyword-öt, akkor azt bele lehet valahogy menteni a fájlba, hogy azt egy másik progi is lássa, vagy netán a jövőben a LR ha elveszne a catalogom?
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz aleister #3853 üzenetére
A másik, hogy minek akarod ott élesben látni?
Nem értem a kérdést. Egy fotót miért ne akarna az ember élesen látni akárhol is van az? Pont egy képmegosztó oldalon ne legyen éles?
Másik megoldás : tegyem fel olyan felbontásban a képet, hogy az kisebb legyen egy picivel mint a legkisebb mai felbontás (pl a magassága 720) és akkor nem is kell fullscreenben nézni ahhoz, hogy pixelpontos legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
A Flickr pluginban milyen értékeket kellene megadni ahhoz, hogy majd a képek szép élesek legyenek a weblapról nézve?
Most úgy van nálam, hogy 95% jpg, 1920x1080 méretezés (nyilván a kép tájolásához és az arányaihoz választja ki a vízszintes/függőleges felbontást. Az élesítés: screen-> normál.
Mégis flick-en akkor éles a kép ha az előnézeti képet nézem. Ha kiteszem teljes képernyőbe belágyul a kép. -
Melorin
addikt
válasz Balinov #3810 üzenetére
Köszi, így már előjött Talált is valami hibát és kijavította. Meglátjuk, hogy lesz-e továbbra is hibaüzenetem.
Egyébként lehet, hogy attól történt valami gixer, hogy windows újratelepítés előtt kimásoltam a catalogot majd utána vissza, és ezt kb. már 3x? Igaz, mint írtam korábban, hogy ezek a hibaüzik a legutóbbi, szombati importálás óta történnek. -
Melorin
addikt
Épp szerkesztgetem a képeimet, vagy csak úgy mászkálok köztük és random feldobja.
Az is furcsa, hogy importáláskor nem mindegyik képet importálja egyszerre, sötét néhány kép ha be van pipálva a duplikált képek kiszűrése. De ha újra importálni akarom ugyan azt a mappát, akkor újabb képek importálódnak de továbbra sem az összes. 5-6-szor importálni kell, hogy minden kép meglegyen. -
Melorin
addikt
Látom többen ajánljátok LR alá a 16GB ramot. Miben nyilvánul meg az előnye mondjuk a 4GB ramhoz képest? Nekem ennyim van de nem veszek észre semmi lassulást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest