- Telekom mobilszolgáltatások
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
copass
veterán
válasz
eastsider #1761 üzenetére
nekem, nem kérdés!
LR minden magot használ, allcpumeter mutassa a frankót hogy mennyi ramot zabál és cput mennyire használja.
win7 alapon nekem most 1.8Gb ramot használ, LR elindul developerben már 2.2Gb, húzigálok picit 6 rawot 2.4Gb, export közben 3.2Gb-ig felszalad.
lehet látni hogyan dolgozza a képeket. cpu 100%, ramot megeszi, feldolgozza, ment, aztán ki is üríti a ramból, órajel visszaesik, aztán megint berántja a kövit tele a ramt órajel 100%,stbstb. -
törölt tag
válasz
eastsider #1753 üzenetére
Elmeletileg a lightroom keptelen 1db processzormagnal tobbet hasznalni, igy a magok/szalak darabszamanak novekedese nem hoz a konyhara semmit, viszont ha az i7 magasabb orajelen jar az i5-tol akkor gyorsul majd valamennyit, illetve a valamivel nagyobb cache merete is hozhat a konyhara nehany %-ot talan... Viszont abban az esetben ha az i7 orajele alacsonyabb lesz mert tobb processzormagja van es/vagy igy fer bele a fogyasztasi keretbe akkor ne nagyon szamits gyorsulasra.
-
törölt tag
válasz
eastsider #1058 üzenetére
GPU nem kell neki, CPU legyen es Intel. Az adobe alkalmazasok mind Intel-en futnak jol. Az en cuccom is 3 eves, de szerintem nem elsosorban CPU limites, inkabb nalam az SSD hianya okozza a bajokat.
Kulonben ha egyket dolgot jol allitasz be windows-ban azzal is memoriat sporolhatsz. Ott van pl a superfetch, azt en mindig elbol kikapcsolom. Legutobbi telepitesnel elfelejtettem, es lightroom kozben jott egy olyan uzenet, hogy elfogyott a rendszermemoria, zarjak be programokat. Kikapcsoltam, es azota se lattam az uzenetet. Vagy ott van pl a lapozofajl, sose bizd ra a rendszerre, hogy maga allitgassa a meretet. Erdemes atfutni rendszeresen az automatikusan indulo programok listajat, es kikapcsolni/torolni ami nem kell, azok is felzabalhatjak a memoriat. Az abnormalis, hogy a semmivel eltunik a memoria fele, habar nem tudom, hogy a w8.1-nek mekkora a memoriaigenye. En kerulom a w8-at, szerintem egy elcseszett valami, kb mint a vista. w7 64bit-tol nincs es nem is kell jobb.
-
törölt tag
válasz
eastsider #1051 üzenetére
Nekem is csak 4G ramom van, de nem laggol a LR csak siman lassu a RAW-ok betoltese. Nalad a CPU lesz a szuk keresztmetszet, pontosabban az architektura. Ha jol remlik a P8600 az Intel Penryn magos 45nm-es core2 csaladjanak a mobil leszarmazottja, integralt memoriavezerloje sincsen ezert az eszaki hidon (FSB) keresztul kommunikal a ram-okkal. Ez jelentosen lassitja az adatok elereset.
-
aleister
veterán
válasz
eastsider #1048 üzenetére
Ha DDR3-as a jelenlegi alaplapod, akkor igen, mert ez esetben fel tudod használni a platform váltás után is.
Nem tudom mennyire sürgős a váltás. 2014-ben a Haswell-E procikkal jönnek a DDR4-es ramok. Ezt megfontolandó lehet megvárni.
(#1047) Larry303:
Jah, sry. Tegnap már nem voltam a toppon agyilag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged