- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
tényleg nem tudom, miért van ez a jelenség, valami cache dologra tippelek. lehet, hogy gyenge a hardverem, nem egy up-to-date már, de ez akkor sem indokolja azt, hogy egy anyag elején még so-so, a végére meg idegtépés.
a WB pipetta nálam mindig lassú, nyers képren használva is, ahogy felveszem a helyéről, kell kb eleinte is 6-7 mp, mire utoléri a kis négyzethálós mező a pipettát, ahová mutatok, később ez még több lesz. és addig nem is állítja a WB-t.
a legdurvább lassulás mindig a képek váltásánál van nálam, Libraryban is érezhető, de igazán Develop alatt esz a fene. tehát amikor egyik képről lépek a következőre, sorban.
amikor elkezdem az anyagot, az első 50-100 képnél még oké, lassan reagál a képek léptetésére, beállítások betöltésére, de még szódával elmegy.ja igen, természetesen mindent úgy értek, hogy adott adag képre (50-100-200 db, mikor hogy) ráteszek egy presetet, vagy legalább bizonyos csúszkákat szinkronizáltam. nyers állapotban nincs ekkora gond.
később, amikor már benne vagyok az anyagban, ez a lassú reakció fokozatosan elkezd még jobban romlani, a végén nekem már volt, hogy 6-8 mp kellett, mire egyáltalán betöltött a következő kép a beállításokkal, hogy tudjak bármilyen csúszkát módosítani, mert addig nem is lehet semmi változtatni. ez az, ami szörnyű. képenként bukok 5-6 mp-et minimum, csak ülök és bámulom a monitort ilyenkor, meg bővítem az amúgy sem szűkös káromkodási arzenálomat
, számold ki, ez mennyi időveszteség naponta...
egy film beleférne kb...
próbáltam mindent, tehát katalógus ramdiskre, raw ssd-re (samsung 850 pro, a leggyorsabb, még nem nvme ssd, ez volt a legjobb variáció, az elején megváltás, baromi gyors, de sajnos nem tart sokáig, ugyanúgy belassul, bár egy fokkal jobb a helyzet, mintha "csak" ssd-n lenne minden.
és ez bizonyítja nálam, hogy nem hardver gond van. mert Purge cache, és előbbi ramdisk-es variációban irtó gyors - ez elején, egy ideig.átálltam MacOs-re (hackintosh), sokat javult a dolog, mert ugyan nem lett gyorsabb, de a belassulás megszűnt, és így lehet dolgozni, így most ott vagyok, érzem, ennyit tud a hardverem, de legalább konzisztensen.
nah, remélem elég precíz lett a leírás. többször nem írom, le mert tavaly is megkérdezted, leírtam, leírtuk már...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Építő/felújító topik
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Win11/win10/Office Kulcsok 15 percen belül!
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Fifa 20 PC játék (lemezes)
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest