- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
madgie
titán
Persze. Nekem is 8 GB rammal volt gyárilag, 1 terás Fusion Drive-val, nézd meg, hogy ment rajta Library nézetben a LR. Azt hittem kihajítom az ablakon. Oké, friss OS volt, még indexelt mellette, de akkor is... köpedelem. Kell neki a memória, meg az SSD.
Gyorsabb megoldás annyira nem egyszerű, itthon sajnos nem lehet USB-C csatlakozófelületű PCI-E m2 külső házat venni. Én az amazonról vettem (akkor még 25 GBP volt), rákötöttem egy Kingston A1000-es NVMe SSD-t. Azért "csak" ezt, mert ugyan vannak sokkal gyorsabb NVMe meghajtók, de azok nagyon melegednek, ebben a külső házban meg nincs normális hűtés, passzívan kell leadnia az alumíniumnak, amit tud. Ez a Kingston feleolyan gyors, de sokkal kevésbé fűt. Kétoldalú ragasztóval rácuppantottam az iMac monitortartójának a hátuljára, kapott egy USB-C USB-C kábelt, hogy ne limitáljon az USB port sebessége, így olyan 800-900 MB/s írás/olvasást tud. De szerintem nem ez a leggyengébb láncszem nálad, a T5 is sokkal jobb, mint a Fusion Drive. Inkább a ram.
-
general
addikt
na pont írtad. imac....ne csodálkozz, a 4k felbontás lassítja le durván, illetve az a hányadék fusion drive, ami egy kamu. (ha az van benne) gyakorlatilag full size preview-kal dolgozik a nagy képernyőfelbontás miatt, emiatt érzed lassabnak!
ha teheted, köss rá egy külső monitort, aminek kisebb a felbontása és teszteld! bár nem tudom, valszeg az imac képernyőjét nem fogod tudni kikapcsolni.
-
general
addikt
konkrétan mi a lassú nálad? érdekelne! ne azt mond, hogy minden.
néhány konkrét pélával kérlek szemléltesd!
érdekes módon azt érzem, egy komoly szintű pci-e ssd igen sokat dob a dolgon. természetesen azon legyen minden, katalógus, raw is. a macbook pro-mban, elég gyors az ssd, és ugyanolyan, ha nem gyorsabb, mint az asztali mac, ami pedig erősebb hardverrel van szerelve, kivéve az ssd, az egy normál sata3 ssd, plusz a raw-k hdd-n vannak. nem nagyon érzek a két gép között különbséget, néha a macbook gyorsabban reagál, ahogy mondtam. (abban i5 2.5ghz, r370x, asztali i7 3,4ghz, gtx 980, 16-16 gb ram és persze macos, nem windows)
-
*Ropi*
félisten
-
copass
veterán
milyen hardver/raw/LRbeállítások,stbstb.
speciel én egy i5 gtx750Ti is megvagyok elégedve a sebességgel, de van akinek meg i7 gtx 1070 is lassú!
van alternatíva, de nem nagyon érnek a nyomába se, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fűnyíró topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Linux kezdőknek
- Overwatch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest