- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz -NoVa- #35999 üzenetére
én hiszek neked és látva az erejét én erre lőnék, ha nem lenne az se100 és 250k keretet maxosan ki akarnám használni... de mivel van az se100 és imádom (akiknek mutattam mind nagyon szerették, főleg olyanok, akik a kategóriájának közelében nem hallottak még cuccokat), ezért én jó szívvel merem azt is ajánlani (bodor kolléga SR25-jét meg hallottam is, ahogy írtam fentebb, azt meg azért).
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
-NoVa-
addikt
válasz K1LLMy53Lf #35997 üzenetére
SR35-ről csak áradozni tudok elfogultan, fantasztikus hangja van.
-
-NoVa-
addikt
Ami új áron is belefér, Lapalapa iBasso DX170 -esét volt alkalmam kipróbálni, az is egy telt, dinamikus, zenei hangú DAP, és egész sokat kihozott az elektrosztatikus fülesemből, ami nagyon igényli az erős forrást.
Illetve sajátok között ott a HiBy RS2, ami eléggé céleszköz. R2R DAC, semmi wifi, BT, linusos céleszköz. Az erősítője inkább érzékeny, könnyen hajtható dolgokkal jó páros, de... Egyfelől van külön 3.5mm vonalkimenete, amiről csöves asztali erősítővel kiegészítve a leganalógabb hanhú forrásom, másrészt pont a finom magasai miall nagyon jól kompenzál élesebb, túl világos hangú cuccokat.
Felfújódó akku mindenben van, nincs gyártó, aki ne futna bele egy-egy szerencsétlenül gyártott hibás szériába. Az ifi Gryphon is olyan, sokaknak semmi baj vele, az enyém is teszi a dolgát az asztalomon, más meg küzd a garanciaintézéssel mert a töltésvezérlője a probllémás sorozatból került ki.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz uptobase #35996 üzenetére
cseréld ki azonnal egy újra (de amúgy akkupuffadás bármelyik, beépített akksis lejátszónál előfordulhat
ha maxosan ki akarod használni a kereted, akkor én SR35re lőnék ebay-n. pl erre: [link]de, ha van rá lehetőséged, akkor hallgasd meg az sr25öt, lehet bőven jó lesz (nekem tetszett még az se100 mellett is... ez utóbbi is részemről ajánlott, ebay-n egész jó áron lehet kapni használtan, ha szerencséd van) sajnos másik lejátszókat nem hallottam ebben az árkategóriában, de majd más ír ajánlást, ha van másik, jó DAP is)
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
uptobase
tag
Ha 250ezer lenne a felső limit, mit vennétek?
-
uptobase
tag
@fercsike @lapalapa köszönöm.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok! Keresek egy olcsó "mindenes" dap-ot. Igazából egy régi ipod nano 5-öt váltana le. Hifigon-n most találtam 30e körül egy Hiby R2-t ami nekem tökéletesen megfelelne. Esetleg érdemes black friday-t várni vagy ennél olcsóbb már nem nagyon lesz(nem tudom, hogy alakulnak amúgy az árai, csak most találtam)
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
lapalapa
senior tag
válasz uptobase #35989 üzenetére
Én elmennék a helyedben és meghallgatnám itt.
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
fericske
addikt
válasz uptobase #35989 üzenetére
Szia,
Anno a Fiio dapokon "végigmentem", és egyik sem indított meg, egészen az M11 pro-ig.
Annál éreztem először, hogy tud zenélni is a brand.
A sima M11 még nem (nem is volt olyan népszerű).
Az m11s hogy milyen, azt viszont passzolom.Az m11 pro-hoz keress összehasonlításokat.
-
uptobase
tag
Sziasztok,
Vagy ezer éve nem írtam ide viszont most lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. Van egy Fiio X7 MKII DAP-om ami egy igen régi darab, egy AM3 Balanced AMP modullal használom egy AKG N5005-es IEM-el custom eartip-el, balanced kábellel az AMP balanced 3,5-es jackjére csatlakoztatva. Alapvetően elégedett vagyok azzal ahogy szól a setup viszont most láttam az Alin jó áron a FiiO M11S DAP-ot, szólhat annyival jobban egy ilyen újabb DAP, hogy érdemes elgondolkozni a cserén? Alapvetően ezt a balanced hangzást szeretném tartani esetleg nagyobb térrel és picit több dinamikával.
Köszi szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Lehet. CompositeAmp-ról nem estem hanyatt tőle. Engem zavart a nagy mérete, a ganyé kábele, de legfőképp az, hogy darabokra szedte a zenét, nem állt össze koherens egésszé a részletek kavalkádja. Persze ki mit keres - nem vagyunk egyformák.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz milkabrams #35982 üzenetére
Tipp: Próbálj ki egy Sundara Closed-Back-et, amíg ilyen bagó áron meg lehet venni a gyártótól. Mondhat Joshua Valour bármit, ez a fejes nálam megvert sokkal drágább fejhallgatókat is a Shanling Q1 DAP-ról. (Kezdve pl. a Focal Elegiával, HiFiMan Anandával, de nekem most a Denon D2000 és D5200-nél is jobban tetszik.) Nem hallottam még planárt ennyire dinamikusan, dögösen megszólalni egy 85mW-os mobil forrásról...
A Final Sonorous IV a maga 8 ohm impedanciájával valahogy sosem jött ki ezzel a DAP-pal, a kis xDuoo X2-t sokkal jobban komálta. Meg ott van az ATH-W1000Z, ami szintén könnyen hajtható (egy AQ Cobalt-ról is csodálatosan szólt), de ennél ugye fix 3m a kábel.
-
milkabrams
őstag
válasz K1LLMy53Lf #35983 üzenetére
Esetleg a 700 usd még beleférhet, no nem most, majd ha oda jutok.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz milkabrams #35982 üzenetére
sajnos csak megerősíthetem azt, amit a többiek írtak (nekem van D5200 és Amiron Home is).
Az Amiron nagyon forrásigényes fejes, de azért nagy részben (egy schiit jotunheim az asztalim) egész jól meg tudja hajtani az AK SE100 DAP-om SE kimeneten... a balanced remélhetőleg még ezen is javítani fog (hozzátéve, hogy asztaliról is egyelőre csak SE-ről hallottam, de imádom)
persze én nem vagyok vájtfülű, így érdemes megfelelő fenntartással kezelni az én véleményem
szerintem egy SR35 még jobb lenne (elvileg ugye erősebb) balanced-ban hozzá"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
milkabrams
őstag
Nem hiszem, megszoktam a fejhallgatókat.
Felőlem lehetne egy kisebb hangdobozos rendszer is, de az albérletben nem néznék jó szemmel a szomszédok.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
s4tch
veterán
válasz milkabrams #35979 üzenetére
IEM?
-
milkabrams
őstag
Megszoktam a Hifiman Deva Pro kényelmét és ugyan jobb hangra vágyom, de nehezen engedem el, hogy nem vagyok helyhez kötve vagy nem tekeredik a nyakam köré a madzag ha elalszom közben.
Kiegyeznék valami olyasmivel is, amit telefonról lehet vezérelni, de az a max.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
s4tch
veterán
válasz milkabrams #35971 üzenetére
Nézd meg esetleg a head-fi topikot, van-e esetleg hozzá ajánlott dap. Mindenesetre az Amiron otthoni felhasználásra szánt fejes, nem túl könnyen hajtható, kell neki a kakaó. Hallottam több asztali erősítőre kötve, én elsősorban ezen a vonalon gondolkodnék. Esetleg egy erősebb akksis mobil dac/ampot fontolnék meg, ha lakáson belül mobilnak kéne lennie a fejesnek.
-
Dorien
veterán
-
-NoVa-
addikt
válasz kemcso #35972 üzenetére
Aune B1s viszonylag kompakt Class-A hurcolós fejeserősítő, sokan dícsérik/szeretik. Azt nem tudom, hogy mit hozna ki az Amironból, de bármilyen vonalkimenetet adó DAP-pal kiegészítve elég népszerű cucc.
A Gryphont használom néha hasonlóan planar fejesekhez, DAP vonalkimenetről hajtva kanapén kényelmesen, de annak ez csak egy részfunkciója a sok közül. Ugyanakkor pl a 600 Ohmos dinamikus fülesemet simán rádugom az A&K SR35 -re extra erősítő nélkül, élvezhetően zenél vele. Legalábbis annyira jól közelíti a Gryphont nyers erőben, hogy nem érdemes azt is cipelni hozzá. Ha nem is N8 színvonalú végtelen erő, de elfogadható kompromisszum.Persze az Amironnal nincs semmi tapasztalatom, úgyhogy csak vakon tapogatózok.
-
Dorien
veterán
A Denon D2000, D5200, NAD Viso HP50 pl. jól muzsikál DAP-ról.
Az Amiron Home szerintem kéri a rendes (asztali) meghajtást.Wherever you go - go with all your heart.
-
kemcso
Ármester
Fejhallgatókat általában asztali DAC-ok szokták csak rendesen kihajtani, vannak olyan DAP-ok, amelyek már megbirkóznak fejesekkel is, de árban magasan felette vannak: Cayin n8 (n8ii), ak sp1000, sp2000, sp3000...
Mindenképp a meghallgatás az, ami megmondja: az adott fejesben mennyit hagy az adott DAP...
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Mi lenne az a dap ami megfelelő lenne egy Beyerdynamic Amiron Home mellé?
Még csak gondolkodom rajta de felmerült bennem, hogy a jelenlegi Hifiman Deva Pro-t esetleg lecserélném egy ilyesmi megoldásra.
Árat nem írok mert nem ismerem annyira ezeket a kütyüket.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
s4tch
veterán
Anyám lomtalanítás során talált egy ilyet. Hihetetlen, de majdnem tökéletesen működik. A 3.5 jack kontaktos, majd beáztatom kontakt spraybe yóóól, más hibát nem találtam. Hirtelen az Elear van kéznél, nyilván nem ilyesmihez találták ki. A hangja nem kicsit loudnesses, kikapcsolt extra bass mellett is; majd kipróbálom fülesekkel is, hátha valamihez jobban passzol. Jópofa, hogy legalább 20 év pihenés után is funkcionál.
-
cicur99
tag
-
-
Dorien
veterán
válasz üzenabakusz #35956 üzenetére
Tipp: Shanling Q1 [link]
GBP 145,47 a végösszeg, ebben már a vám + ÁFA is benne van.
Dátum / időt is tud, sokkal komolyabb, mint a kis SanDisk Sansa kütyük. MicroSD kártya kell bele, 2TB-ig kezeli. Rádiós / streameres része nincs. Utazáshoz, munkához, otthonra ajánlom, futáshoz túl komoly a mérete és a súlya. Az akksija nagyon sokáig bírja. (21h)
Szilikon védőtokja és képernyővédő fóliája is van. Enyhén meleg, sokáig hallgatható hang.[ Szerkesztve ]
-
jlaudio
tag
Szeretnék végre egy DAPot vásárolni magamnak, egy Meze 99 Clasic fülessel fogom használni, amit kinéztem az a Fiio M15s vagy a Fiio M11 plus THX sabre. Szerintetek megéri a plusz pénzt az M15s?
-
pkaresz
őstag
válasz üzenabakusz #35960 üzenetére
Szia!
Az új típusokat nem ismerem.
Ebben nem tudok segíteni.
Ennyit változott?Üdv Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
pkaresz
őstag
válasz üzenabakusz #35957 üzenetére
Szia!
Én Fiio t használok, de a lányoknak SanDisk van, van dátum s pontos idő s rádio is.
Ők használják néha, még nem panaszkodtak, igaz a telefont többet hallgatják.
Nem mai darab de megy."Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
üzenabakusz
tag
Kiderült, hogy Folder nézetben nem alfanumerikus sorrendben, hanem a felmásolás sorrendjében történik a lejtászás. Hát...
Mondjuk erre lehet figyelni, hogy mindig ugyanabban a sorrendben legyen felmásolva az anyag, ahogy sorban jönnek a számok.[ Szerkesztve ]
-
üzenabakusz
tag
Sajnos úgy tűnik, hogy a SanDisk termékekben mintha dátum és pontos idő sem volna, pedig számomra ez is kellene :-(((
-
üzenabakusz
tag
50-60.000 Ft-ot szánnék rá legfeljebb.
Jelenleg Sony Walkmanem van (NWZ-E373), amivel meg vagyok elégedve, de az akkuja már olyan rossz, hogy napi 2-3 órát kell tölteni, hogy 40-50 percig működjön.
A méretét is kinőttem, a 8 GB már kicsi, nem bővíthető.
A most kapható Sony Walkmanből is van (NWZ-E394), de már az is rosszabb a régi fajtánál, a rádiója nagyon gyenge, kis mozgásra is könnyen elmegy az adás budapesti adóknál is, a gombjait már nem szeretem, mert majdnem érintőgombok, nem lehet sötétben, odanézés nélkül kezelni; a hangerőt oldalt kell állítani, és bármit akarok csinálni, kétszer kell megnyomni a készüléket, továbbá ha rádiót hallgattam, akkor ezt nem jegyzi meg, és nem oda megy vissza bekapcsoláskor; hajlamos rá, hogy egy aac fájl lejátszása után abbahagyja a lejtászást és nem csinál semmit stb. és sorolhatnám hosszan, és ez is csak 8 GB, nem bővíthető.Ebből nagyjából látszik is, hogy mik az igényeim:
Legyen legalább 16 GB, jobb ha nagyobb, de 16 GB is elég ha bővíthető legalább 64 GB-ig.
Az mp3 mellett szeretem az aac formátumot, mert azonos méretben gyakorlatilag cd minőséget ad, legalábbis én biztos nem hallok különbséget. Egyéb formátum nem követelmény.
Ne érintőgombos legyen, hanem határozott nyomógombos.
Legyen benne rádió, jó minőségű.
USB-n keresztül számítógépen egyszerű fájlfeltöltés.
Jegyezze meg, hogy hol tartottam a lejátszásban vagy a rádióhallgatásban kikapcsolás után is.
Ne legyen fekete vagy rózsaszín.
Magyar boltból rendelnék, itthoni garanciával, még jobb, ha budapesti boltjuk vagy átvevőhelyük is van.
Renegteg olcsó és nem is olcsó gagyit látok, emellett úgy látom, hogy fenti feltételek mellett egyedül valamelyik SanDisk kütyü lenne nekem megfelelő?Most nézem, hogy a Sandisk-nek is az a baja, hogy a bal oldalán van a hangerőszabályozó, ez már egy negatívum. Még elviselném, ha más nem volna... Érdekes, hogy a balkezesekre optimalizálták a hangerőszabályozót és a vissza gombot is. Lehetne egy fordított, jobbkezes vezió is.
Különböző helyeken olvastam róla rossz véleményeket is (amazon, árukereső stb.), hogy:
Folderek lejátszása csak a Folder menüvel lehetséges, akkor pedig nem látszanak az id3 infók, ez elég roszul hangzik.
Valaki azt írta, hogy audiobookot hallgatott, de kikapcsolás után mindig az elejére tért vissza, ez is rosszul hangzik.
Olyat is olvastam, hogy 2000 szám felett nem volt hajlandó lejátszani SD kártyáról.
Meg olyat is, hogy túl halk vagy éppen túl hangos, a hangerőszabályozásnál pedig mindig túl kell esni egy figyelmezetésen (ilyen a Sonyban is volt, de csak kb. havonta egyszer), a rádió pedig recsegett ...
Van itt valaki Sandisk tulaj, aki rendelkezik például egy SanDisk MP3 Clip Jam 8 GB vagy egy SanDisk MP3 Clip Sport Plus 32 GB lejátszóval, és be tud számolni kétségeimről? -
Dorien
veterán
válasz PR0JECTNR56 #35952 üzenetére
Szerintem a magyarban inkább az 1. jelentés az elterjedt. Angolban jelenti inkább a 2.-at.
-
Bodor
veterán
válasz PR0JECTNR56 #35952 üzenetére
Hát az első tényleg nem illik az N8ii-hez.
-
Bodor
veterán
válasz OPiiPO #35948 üzenetére
De próbáltam. Van egy keveréshez használt Ultrasone Signature DXP fülesem, aminek sajnos csak unbalanced csatlakozása van, de így is elképesztő, amit amit a Cayinnal együtt produkált.
#35949 OPiiPO : Nem merek nyilatkozni, de ha az SR25-öt szeretnéd meghallgatni, akkor még megvan...
#35950 PR0JECTNR56 : Köszönöm! Mit jelent nálad az, hogy szolid választás?
-
OPiiPO
veterán
Astell&Kern A&Norma SR25 oder Pioneer XDP-300R Pro & contra?
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-NoVa-
addikt
Persze, de tőlem eddig sem állt távol a jó DD-kért rajongás. Akár az első generációs Tanchjim Oxygen (csöves erősítőről hajtva fantasztikus), vagy a Periodic BE rendszeresen előkerül a fiókból mostanában is. A FiiO FD7 is járt nálam, szintén meggyőző darab.
Meg persze az earbudok, a Xelento miatt kezdtem erősebb mágneses drivereket keresgélni a házitákolt fülesemhez. Bevált, igencsak.
És ne maradjon ki a Grado Hemp.Jól kiszolgálva egy koherens sokarmatúrás, vagy egy elektrosztatikus hibrid azért pusztán hangban több, de mint mindennapi használati tárgy, a Xelento kényelme és egyszerűsége többet számít. Nekem.
-
Bodor
veterán
-
-NoVa-
addikt
Tulkunál is azt éreztem a Cayin kipróbálásakor, hogy ha ezt sokáig hagyom a fülemben, akarni fogok egyet, pedig nem akarok :)
És pont azért, amiket soroltál, ár, méret és komfort kompromisszumban könnyebben lépek egyet hátra. Szeretem az apró, zsebben kényelmes méretű lejátszókat használni.
Kb ugyanazt az elégedettséget élem meg az A&K SR35-tel Beyer Xelentoval. Beiktathatnám erősítőnek a Gryphont az A&K után, használhatnám az EJ07-tel úgy, de most az egyszerűség kifinomultsága jobban vonz. Egy apró, kényelmes dinamikus füles, egy kiváló DAP, bárhol elvarázsol.
Gratula a Cayinhoz, azért mélyen legbelül irigylem a hangját :)
-
Bodor
veterán
Sziasztok Topiclakók!
Hosszú idő után hűtlen lettem az Astell&Kern (AK-100; SR-15; SR-25) márkához, és költséghatékonyan kihagyva több lépcsőt, vettem egy Cayin N8ii-t. A tapasztalatokról írok pár sort nektek röviden, már amennyire a téma engedi.
Versenyben volt még az Astell&Kern SP3000 és a Hiby RS8, illetve az SP2000T is (ez utóbbi - főleg a N8ii-vel való összehasonlító review-kban - nem volt túl meggyőző), de mégis a N8ii lett a választásom.
A sima N8 is elgondolkodtatott, főleg az alacsonyabb ár miatt, de az N8ii nagyobb kijelzője, és a bizalom a gyártó cégben - hogy nem csak papíron történt előrelépés, fejlesztés (erre majd talán Tulku tud választ adni, ha van kedve találkozni) - arra ösztönzött, hogy ne tegyek meg a jövőben költséges és felesleges lépcsőket.
Hát igen, tényleg nagy, és nehéz, főleg az SR25 után, mégis könnyebb, mint az SP3000 lenne. Ingzsebben ugyan már nem, de nadrág és kabát zsebében még elfogadható hordozhatóként, és mivel hajlamos melegedni, télen kapunk egy kis személyi fűtőtestet is. 😊
Az oldalsó fizikai kezelőgombok számomra megfelelő távolságra vannak egymástól, a nyomáspontjuk optimális, és még tokban is normálisan működnek. A tervezés is utal arra, hogy mennyire nem zsebben hordásra készült a lejátszó, mert a csatlakozók a készülék alján, a hangerőgomb ellenben a tetején kapott helyet, ami nem túl praktikus. Ha már a tokról esett szó, meg kell említeni, hogy nagyon könnyen kicsúszik belőle, és persze sokkal jobban melegszik is a készülék - főleg a zsebben hordáskor - szóval nem egy tervezői remekmű.
Az amoled kijelző szerencsére már a teljes előlapot elfoglalja, és a felhasználás jellegét tekintve szerintem a 720p felbontása is bőven elég. Az AK DAP-ok után a Cayin Music zenelejátszó szoftvert szoknom kell, de úgy tűnik, hogy – többek között az azonnal elérhető hangzás beállítások miatt – még jobb is, mint az A&K. Kellő bemelegedés után a Snapdragon 660 procinak, a 6 GB RAM-nak és a gyors 128 GB-os belső tárhelynek köszönhetően az N8ii pörgős, akadásmentes és eléggé felhasználóbarát.
Az Android 9.0 alapnak köszönhetően az egész rendszer működése sokkal jobban személyre szabható, mint a más készülékeknél alkalmazott saját, zárt szoftverek, és sok olyan beállítás is megtalálható - pl. szöveg és megjelenítés mérete - melyek nekem eddig hiányoztak. A gyári feltelepített Google Play nem működött rendesen, ahogy az apkpure-ról letöltött legújabb sem, viszont az eggyel régebbi verzió tökéletes, tulajdonképpen ami a telefonomon fut, az telepíthető erre a készülékre is, már amit a hardver megenged. A Spotify és a Tidal kiválóan működik offline módban is, és a reklámmentes - kikapcsolt kijelzővel is működő - YouTube Vanced is hibátlanul fut. HiByMusic-ot még nem hallgattam meg, de örülök a számítógép/telefon és a Cayin közötti wifi-n történő gyors fájl feltöltésnek. A wifi és a bluetooth szépen teszi a dolgát, akadást, jelvesztést nem tapasztaltam. Az akkumulátor tényleg maximum 10 óra üzemidőt bír, ami nem túl sok, de egy jó powerbank birtokában ez számomra most már nem túl nagy kompromisszum a hangminőség érdekében, mert ugye mi is lenne ennél fontosabb?
El is érkeztem a legszubjektívebb részhez; hogyan is szól ez a Cayin N8ii?
A korábbi lejátszóim nem egy ligában vannak az N8ii-vel, ezért nem sok értelme lenne az összehasonlításnak. Saját Astell&Kern AK T9iE fülesemmel hallgattam a muzsikát, balanced kimeneten, és bevallom őszintén, hogy azóta sem próbáltam más kimenettel, mert minek?
Elöljáróban annyit, hogy ez a DAP szó szerint más dimenzióba helyezi a zenehallgatás élményét, mint amiben eddig valaha is részem volt, mondhatni: Never be the same again… 😊
Rövid ismerkedés után feltöltöttem a már előre elkészített teszt mappámat és a saját AK T9iE-vel a fülemben elkezdtem a tesztelést, de ez az analizáló attitűd nem sokáig maradt meg.
Olyan intimitással, tisztasággal és jelenlétérzéssel szólaltak meg a hangok, hogy a zene behúzott valamilyen másik dimenzióba, és én mosolyogva, ellazulva hátra dőltem a fotelban, és úgy is maradtam vagy fél órát. Hihetetlenül gömbölyű a hangkép, minden a helyén van, nagyon könnyen elvarázsol. Nagyon fekete háttérben páratlan dinamikával, természetességgel, részletezettséggel közvetíti a zenét ez a lejátszó, de sosem hangzik erőltetetten, durván, élesen vagy szúrósan, ennyit tudok leírni róla, de ezt úgysem lehet átadni, ezt hallani, érezni kell!
Mivel a hangbeállítások terén sok lehetőség van, természetesen egy idő után mindent kipróbáltam, de egyértelműen a sima P mód a csöves erősítővel párosítva tetszett nekem a legjobban. A P+ kicsit erőszakosabb, szerintem az inkább a fejhallgatók használatakor ideális.Az AK T9iE most vége meg tudta mutatni, hogy mit tud igazából, és az egyáltalán nem kevés, de már előre látom, hogy erős ösztönzést, bíztatást fogok kapni tőletek egy komolyabb, ehhez a lejátszóhoz méltó füles beszerzésére. Egyelőre nem tervezek mást venni, mert egyrész a lejátszó váltás miatt így is teljesen új élményben van részem „hordozható” zenehallgatás közben, másrészt az anyagi keretek is kimerültek egy időre. Abban biztos vagyok, hogy - ismerve a magyarországi lehetőségeket, és az azon kívüli nemzetközi audiofil választékot - nehéz lesz megtalálni a megfelelő szinergiát.
Lehet ki kéne utazni Japánba, de az útiköltség elvinné a füles árának egy jó részét…
Első körben viszont Tulku G10 fülese az esélyes 😊
Ha kérdésetek van, akkor nyugodtan írjatok, amire tudok válaszolok, és ha valaki ezt a DAP-ot nézte ki magának - vagy kíváncsi az élményre -, akkor egy budapesti helyszínen megbeszélhetünk egy találkozót.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni használtan?
Hiby R6
AK70 MKII
Pioneer XDP-100R -
Melorin
addikt
Sziasztok. Szerintetek mennyit érhet egy sima első generációs Hiby R6?
-
FireKeeper
nagyúr
-
Shev acm7
tag
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
Budapesten hajt még valaki Ipod classicot? van egy 5.5G-m (Video), és azt vettem észre hogy elég nagy a zajszint a jack kimenetén, legalábbis IEM-el hallgatva, kipróbálnám hogy másén is ugyanez-e a helyzet vagy az én lejátszómmal van a probléma. kicsit csalódott is vagyok mert erről ódákat zengtek, hogy milyen jó, meg wofson dac, de a telefonom jack csatiján nincs ekkora alapzaj.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Shev acm7
tag
válasz cicur99 #35935 üzenetére
Köszi a tippet!
Tavaly vettem 2 db Kingston microSDHC Canvas Select Plus-t (SDCS2/32GB), egyik eMAG, másik Office Depot, ezek közül szórakozik most az egyik. A Clip+ nem hajlandó vele dolgozni, illetve a formázás is inkább csak Partition Master-rel megy végig sikeresen, viszont normál adathordozóként továbbra is működik. Arra tippelek, hogy a Clip+ vert picit oda neki, végülis tényleg nem mai darab a lejátszó. Ha megeszi a másik kártyát is, akkor már tényleg jöhet az xDuoo X2S. -
cicur99
tag
válasz Shev acm7 #35934 üzenetére
Nagyon óvatosan kell vásárolni memória kártyákat pl. Aliról, Amazonról v, vagy bárhonnan, ahol nagyon olcsón mérik. Főleg a nagyobb kapacitású 23GB+ os kártyáknál megy az átverés. Megvesszük "olcsón" gyorsan megállapítjuk, hogy ez tényleg 2TB-osnak mutatja magát a PC-ben v. máshol és már megy is a pozitív visszajelzés a webshopra. Elkezdünk rá írni, engedi is, hogy írjuk a kamu tárterület végéig. Amikor már készen vagyunk akkor kiderűl, hogy semmi nem működik, nem olvashatók vissza az adatok. Ezek az eszközök sokkal kisebb fizikai kapacitással rendelkeznek. Én 512GB-os microSD kártyákat vettem - ellenőriztem a "FakeFlashTest" programmal ami megmutatta, hogy mindössze 32GB-os a fizikai kapacitás. Ugyanez vonatkozik a pendrive-okra és a valószinütlenűl nagy SSD-ékre. Csak ellenőrzött forrásból, reális áron vásároljatok.
Két hamisított Samsung microSD kártya - példának.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
VVoid
aktív tag
A&K SP2000T ESS-el igen jól sikerült darab.
-
-NoVa-
addikt
válasz PR0JECTNR56 #35930 üzenetére
Akad jól sikerült ESS-em, de ritkán kerül elő. Asztalinak Burr Brown megy a legtöbbet, DAP R2R, az csodás, ultraportable BT megoldás Cirrus, imádom, aztán érdekes módon az AKM kopott ki nálam leginkább. Még a Radsone ES100 megvan, meg is tartom, de ritkán kerül elő, minden más AKM cuccot eladogattam.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
az akm gyár leégésről tudok, így ezzel kapcsolatban nem merült fel kérdés
azt azonban nem tudtam, hogy a wolfson-t megvette a cirrusegyébként csak kíváncsiságból kérdeztem, nekem egyelőre bejön az, amit az A&K kihoz(ott) az ESS-ből (SE100)
de lehetséges, hogy asztalival, ha feljebb lépek, akkor valami AKM csippel szereltet keresek elsősorban (bár egyre inkább gondolkodom azon, hogy marad az audio gd 11.28 és egyelőre csak egy erősítőt veszek)
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz K1LLMy53Lf #35927 üzenetére
A Wolfssonból nem Cirrus Logic lett mostanság? Legalább olyan jók, mint a klasszikus Wolfsson-os iPodom.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz K1LLMy53Lf #35927 üzenetére
A Burr-Brown megoldásai viszonylag kevés DAP-ba voltak beépítve, így kevésbé vannak jelen (a Cowon P1-emben anno elég jó implementáció került, azt kedveltem).
A Wolfson kb. az előző DAP generáció decensebb darabjain belül volt hasonlóan biztonságos választás, mint most az AKM, szerintem ők is kevésbé piaci tényezők.
Az aktuális középkategóriában az R2R fordul elő a leggyakrabban ebből a trióból, velük még nem volt tapasztalatom.
Ha már felmerült az AKM, de mégis sokáig relatíve kevés DAP-ban lehetett őket látni, joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért történt így: az AKM-nél volt egy kis műsorszünet, 2020-ban elég alaposan leégett a gyárcsarnokuk, az így keletkezett piaci űrre pedig az ESS, Cirrus Logic, R2R csapott le, valamint bizonyos gyártók saját, házon belüli megoldásai.
Viszont már egy ideje visszatértek és nem is üres kézzel, sok csúcs DAP-ba szórják a chipeket és okkal: jók.Ha már házon belüli helyes megoldások, akkor érdemes a Sony-t megemlíteni pl. a WM1A környékétől és onnan felfelé, lehetőleg a Mr Walkman custom FW-vel, nagyon kellemes darab.
Ezen felül biztos van itt olyan, aki az ESS-ről is tud majd néhány szép szót szólni (én nem fogok, mert sajnos nem kedvelem ).
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #35926 üzenetére
lassan tényleg nem ártana szereznem/meghallgatnom egy jobb AKM DAP-ot/DAC-ot
de amúgy mi a helyzet a burr-brown vagy wolson, esetleg az R2R cuccokkal?"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Bodor
veterán
Sziasztok! Gondolkodom egy Astell & Kern SE200 beszerzésén, de egyelőre még nem találtam jó áron, használtan. Kiváncsi lennék a véleményetekre, már aki hallotta.
-
Shev acm7
tag
Sziasztok! A kis Sandisk Sansa Clip+ tini korban van (16-ot is betöltötte), úgyhogy már nagyon rakoncátlan > egyre sűrűbben történik pár másodpercnyi akadás a zenében, illetve jönnek a lefagyások is. Csinálok mindjárt egy factory resetet meg egy formatot, de sanszos, hogy ez nem fog már segíteni (így is sokkal tovább szolgált, mint reméltem). Mit tudnátok ajánlani max 15-20e-ért? (csak offline zenehallgatás, rock) Pár hónapja ránéztem a kínálatra, akkor még szépen voltak Sansák, most meg már csak pár Clip Sport-ot látok itthon, korábban kellett volna ébrednem....
-
Dorien
veterán
válasz K1LLMy53Lf #35911 üzenetére
...de minden más szempontból hibátlan állapotú. (mondjuk lehet totál más típusokat néztünk )
Én nagyon az alját céloztam meg az A&K-nek, talán AK100 volt a típus. Abból akkor csak leharcolt darabokat árultak vagy 6-7db-ot...
ugyanakkor, amilyen fejeseid neked voltak/vannak, nekem tuti piszkálná az agyam, hogy a Q1 sokat hagy bennük...
Az az igazság, hogy az asztali láncomhoz képest nincs túl nagy minőségkülönbség. Persze azon is lehetne fejleszteni, de zavaró hibájuk semmi - telt, feszes mélyek, vastag, tiszta közepek, részletes, nem bántó magasok, nagy tér - és most a pénztárcám érdekében inkább a boldog tudatlanságot választom. A lényeg, hogy nagyon élvezem újra a zenehallgatást, kalandozást, felfedezést anélkül, hogy bármi is motoszkálna bennem, hogy ennek vagy annak nem így kéne szólnia...
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz gianni85 #35916 üzenetére
Hordozható szettek szempontjából a covid idején ment nagyot a kínálat (valószínűleg annak az időszaknak az egyetlen pozitív hozadéka), mert rengetegen váltottak teljes munkaidős home officera és ennek megfelelően sok DAP, IEM stb. ment a piacra, mert az árukból hangfalakra vagy más otthoni hangrendszerekre váltottak az emberek.
-
gianni85
veterán
válasz Red Bull fan #35915 üzenetére
Pár évhez képest eléggé pang az is…
Még annyi kiegészítés, hogy én ott csak paypal-lel intéztem adást is vételt is. Nyilván a vevő költsége a paypal fee, de fel is hívják a figyelmet hogy lutri ha friends&family utalással intézed. -
Red Bull fan
aktív tag
válasz PR0JECTNR56 #35914 üzenetére
Köszönjük,
Pont kérdezni akartam a feltételeit,működését,amúgy van bőven motyó -
PR0JECTNR56
addikt
válasz K1LLMy53Lf #35913 üzenetére
A Hardverapróhoz hasonló "Classified Feedback" névre hallgató értékelési rendszer ott is van minden felhasználó profilján, ahol meg tudod nézni, hogy az eladóknak mennyi és milyen minőségű értékelése van a megkötött üzletek után.
Néhány tanács, ha esetleg vásárlásra kerülne a sor:
- Mindig kérj szállítási díj kalkulációt
- Mindig állapodj meg az eladóval, hogy az utalás költségeit ki állja (ez nyilván nem minden tranzakciós metódusra igaz)Sok szerencsét hozzá, azért nagyon praktikus, mert legkésőbb pár hónapon belül biztosan találsz olyan dolgot, megfelelő áron, megfelelő állapotban, amelyre éppen fáj a fogad.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #35912 üzenetére
nem vagyok képben head-fi-vel, de köszi az infót, akkor ott is tudok nézelődni... (sajnos )
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz K1LLMy53Lf #35911 üzenetére
A Head-Fi Classifieds szekciójában szoktak még érdemes darabok lenni (általában EUR-ra szűrve, nyugat EU-s kollektorok néha felszámolják a gyűjteményüket és alig használt, gyakorlatilag új állapotú darabok szoktak felbukkanni), anno a WM1Z-t én is onnan vettem és a mai napig azzal szól a muzsikaszó bármerre is tartsak.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorien #35909 üzenetére
én amikor nézelődtem, akkor szinte csak makulátlan állapotú A&K DAP-okat láttam ebay-n. amit végül vettem annak 2 szépséghibája van:
1.: nincs eredeti doboza/csomagolása (ez számomra érthetetlen, mert én pl minden csomagolást megtartok, de ez egyénfüggő);
2.: egy teló védőfólia van a kijelzőjénde minden más szempontból hibátlan állapotú. (mondjuk lehet totál más típusokat néztünk )
ugyanakkor, amilyen fejeseid neked voltak/vannak, nekem tuti piszkálná az agyam, hogy a Q1 sokat hagy bennük..."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Red Bull fan
aktív tag
válasz Dorien #35909 üzenetére
Nekem a Focal fülesek jobban bejönnek mint a Sennheiser-ek,pedig kellő óvatossággal vágtam bele mert a Focal hangsugárzók ugye nem mindenkinek jönnek be(a magas hangjai)
Nem mondom,hogy hangra jobb mint a Sennh.800,de már arra nem is igazán emlékszem+akkor csöves erősítőm volt hozzá.Kinézetre nekem mindenképp jobban tetszenek és hangban is megfelelő a Focal mint a Sennh.
Az Elegia ugye az zárt volt, nekem nem volt rossz az sem,de az Elear az jobb mélyekkel,nagyobb középtartománnyal és szebb magas hangokkal jellemezhető,ami jobban figyelembe vehető az a nyitottabb hangszínpad a kinézet és anyagminőség az ++1
Így nagyjából ennyi ,nem vagyok az a nagy elemző típus -
Dorien
veterán
válasz Red Bull fan #35908 üzenetére
Nekem szerencsére nagyon bejött a Shanling Q1, imádom ezt a kis kütyüt. Nem csak a hangját, hanem a hosszú akkuidejét, a kezelőfelületét, kinézetét, színét, súlyát, szilikon tokját, stb. Biztos van ennél hangban sokkal feljebb is DAP, de nekem bőven kielégíti minden igényemet. Valahogy az eBay-en árult, használt, össze-vissza karcolt Astell&Kern-ekhez nekem sem volt gusztusom...
Azért azt sejtettem, hogy a nyitott Elear veri a zárt Elégiát, csak némi bővebb kifejtésre lennék kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
Red Bull fan
aktív tag
válasz Dorien #35905 üzenetére
Igen,vettem egy Ibasso Dx170-et,nem igazán vannak elárasztva a hirdetési felületek különböző Dap lejátszókkal…..Astell&Kern készülékeket nézegettem,de az sem volt csak 1 db. hirdetve,a többit csak e-bay felületen nézegettem,szinte mind használt állapotban volt…..Persze ahogy megvettem utánna volt még belföldön egy új A&K hirdetve ahogy ez lenni szokott.Az Ibasso eddig tetszik csak Tidal-ról hallgatom a zenét ,kártyára nem raktam semmit,nekem az macerás lenne, forrás stb.A Focal fejesek azok meg mind rátesz az előzőre egy lapáttal,jól kivan ez találva
Igaz agyon nem hallgattam egyiket sem most még járom az utam,még az Smsl erősítővel sem kötöttem össze a Dap-ot még arra vagyok kíváncsi.
Persze míg megvannak mert nálam hamar távoznak (ez betegség) -
Dorien
veterán
válasz Red Bull fan #35904 üzenetére
Vettél végül valamit?
Nekem az Elegia hosszabb távon nem vált be, de legalább belekóstoltam a nagy Focal fejesek világába is. Milyen az Elear ahhoz képest?
-
Red Bull fan
aktív tag
Sziasztok,
Még egy kérdés:
-Ibasso Dx170
-Fiio M11 PlusMelyik a jobb választás?
Ár alapján a Fiio készüléknek jobb kellene legyen,de nem mindig a drágább a jobb… -
Lusu
aktív tag
Korlátlan net és tidal rendelkezésre áll, viszont azt hiszem a coax lesz az én emberem. Mert optikai bemenet a DSP-n csak a bővítő kártyán van, az alap toslink kimeneti. Ráadásul a DDhifi TC100s egy roppant kompakt masina, a gyártó elkötelezettnek tűnik a hangminőség mellett, próba szerencse.
A BT elvileg Aptx HD, de már nem először tapasztalom, hogy valami zavarja. Autópályán motoros ment el mellettem, rögtön bezajosodott, akadozott a zene, feltételezem a sisak átbeszélő nem tetszett neki + a coaxot használók is jobbnak ítélik.
És még egyszer köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest