- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
válasz
Red Bull fan #35915 üzenetére
Pár évhez képest eléggé pang az is…
Még annyi kiegészítés, hogy én ott csak paypal-lel intéztem adást is vételt is. Nyilván a vevő költsége a paypal fee, de fel is hívják a figyelmet hogy lutri ha friends&family utalással intézed. -
gianni85
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #35866 üzenetére
Szerintem ezért is ilyen kihalt többek között ez a topik is… a belépő dap piac halott, azt leuralták a tws fülesek, mid-tier-t felváltják a dongle-ök, felsőkategóriát meg kevesen engedhetik meg.
Nekem egy Questyle QPR1-el volt tapasztalatom, az valami fenomenális volt hangban, 1000$+ szint és 100ezerért vettem, néha láttam feltűnni aprón, meg avx-en, volt hogy 80ezerért(Az mondjuk full offline old-skool lejátszó)
Hátha idetéved valaki aki érdemben tud neked ajánlani valamit… -
gianni85
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #35864 üzenetére
Mindenképp dap-ban gondolkozol? Én pár dap után, főleg a streaming platformok miatt már átálltam a dac dongle-ökre. 200-300$ közötti donlge hozza a mid tier dapok szintjét és nem kell az elévülés miatt se aggódni. Egyébkent szvsz az AK-nál meg kell fizetned a nevet, és a kínaiak is jó cuccokat csinálnak (Shanling, iBasso, Hiby, FiiO)
-
gianni85
veterán
válasz
gianni85 #35787 üzenetére
Ha külföldi beszerzés is ok, akkor érdemes lehet megnézni ezeket: Hiby R2, R3; Hidizs AP80; Shanling: itt nem vagyok képben az aktuális termékekkel, de még gyártanak kisebb/olcsóbb lejátszókat. A többi akiket korábban említettem kb már nem is gyártanak friss termékeket a belépő kategóriában.
-
gianni85
veterán
válasz
syrus1006 #35786 üzenetére
Sajna most nem látok se itt, se avx-en érdekes dap-ot, pedig nem rég felbukkantak jó kis cowon és hiby cuccok. Hardverapron fiio x5-ösök vannak, azzal semmi tapasztalatom, így vakon nem tudom ajánlani. Újonnan itthonról elég szánalmas a felhozatal, vagyis 100e alatt nem is nagyon látok semmit.
-
gianni85
veterán
válasz
syrus1006 #35783 üzenetére
Tervezel feljebblépni arról az SM és Sonyról? Használt is jöhet, vagy csak új? Használtan előbukkannak 100e alatt olyan már nem gyártott gyöngyszemek is, mint pl a Questyle QP1R, amit akár egy 1000$-os fülhallgató elé is odaraknék… ha meg új kell, akkor végig kell nézni a kínálatot, nagyjából vannak a kínai cuccok (Hidizs, Fiio, Hiby, Shanling, Cayin, Xduoo stb.) meg a koreaiak (Cowon, AK), 100ezerig alsó kategória és középkategória alja érhető el, és szerintem nincs nagy szórás minőségben, ezek a cégek nagyjából egyenértékű minőséget hoznak azonos értékkategóriában. Bár manapság az olcsó/belépő lejátszók kezdenek kikopni, a különböző usbn vagy bluetooth-on keresztül telefonra köthető cuccok kitúrják őket a piacról.
-
gianni85
veterán
válasz
fericske #34814 üzenetére
Én még azt kérdezném... mivel most baromira tetszik a QP1R... hogy mi az a cucc ami hasonlóan megmozgatott téged? Kicsit már előre festem az ördögöt a falra, de aggaszt, hogy a Questyle kivonult az EU és USA piacról, illetve nem valami fényesek a fórumokon az aktuális visszajelzések a központi kommunikációjukkal kapcsolatban, gondolok itt esetleges garanciális ügyintézésekre...
-
gianni85
veterán
Annyi bizonyos, hogy a WM1Z-t fülesekre tervezték, semmilyen fejest nem hajt ki...
nem is értem, hogy a többi gyártó miért nem hoz ki ilyen fejlesztéseket, illetve nem rémlik, hogy lenne a kicsit elérhetőbb kategóriában fülesre optimalizált dap. Mindenki csak az egyre nagyobb teljesítményt hajszolja az új megjelenésekkel... -
gianni85
veterán
igen. gondolom ugyanaz a forrás amiről nem rég a dac topikban számolt be egy fórumtárs... új/refurb.
Még egy darab maradt, de mire észbe kaptam, hogy ide belinkeljem, már elvitték azt is -
gianni85
veterán
Szembejött egy jó ajánlat amit nem tudtam kihagyni, így két napja egy QP1R-t nyúzok. Több okból se fogok róla nagyon elmélkedni, egyrészt nincs nagyon összehasonlítási alapom, másrészt egy éve ES100-ra van ráállva a fülem... de én legalábbis egy könnyed, természetes és részletező produkciót hallok, ami nagyon tetszik. Kb pont a határon táncol a lazulós és odafigyelős között... órákon át jó hallgatni fáradás nélkül, és ha odafigyelsz teljesen beszippant a zene. Valami ilyesmit érdemelt volna már meg korábban is a Harmony 8.2
Egy gond van, most vehetek egy értelmes 3,5-es madzagot.. -
gianni85
veterán
válasz
-Skylake- #34734 üzenetére
Általánosságban az a baj, hogy ha kicsi streamelős kell, akkor vagy gyenge, és egy kínszenvedés lesz használni még egy alsó kategóriás telefonhoz képest is, vagy annyira lebutított rendszer van rajta, hogy max online streamelni tudsz, de offline nem éred el a Tidal-t.
Ezeket a Sony-kat nem ismerem, de általában Sony-ból csak a drága WM1A/WM1Z cuccokat látom mindenhol sztárolva. -
gianni85
veterán
Én azon csodálkoznék, ha kb 2évvel később, egy nagyobb/nehezebb cucc nem lenne mindenben jobb a réginél, ami valószínűleg az etalonnak számíthatott a fejlesztés kezdetén. Így leírásod alapján egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet, de már a nagyobb/nehezebb méret folytán sem, ami kényelmetlenebbé tenné legalábbis az én viselésem mellett.
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
Annyira nem hoz lázba a nagy tér, populárisabb zenét hallgatok, vokálcentrikusból jöhet rengeteg különböző stílus. Klasszikus, szimfónikus nagyzenekar nem vonz. Élő felvételek se annyira. Csak bennem van a vezérhangya, hogy a füleseim megérdemelnének valami komolyabb forrást is. Viszont a kényelemről se mondanék le... nincs se pénzem, se energiám hi-res gyűjteményt összehozni, kell a spoti/tidal, lehetőleg offline, és a fluid felhasználói élmény (utóbbin bukott anno a cayin dapom).
Talán az sr15 lenne jó, de ~150k huf áron. -
gianni85
veterán
tavaly év végén vettem meg az ES100-at, azóta nem igazán kisértem figyelemmel a dap piacot. Van már hasonló eszközből annál jobb kint, vagy esetleg kisebb méretű dap ami tud spotify/tidal offline-t? Anno Hiby R3 volt szimpatikus nekem, de úgy tudom mind a mai napig nincs offline streaming rajta.
-
gianni85
veterán
válasz
fericske #34265 üzenetére
Igaz egy éve már nem tömegközlekedek (home office rulez) de én nem hogy havonta, de évente ha láttam 5db korrekt fülest.
Nem is kerülhetnek olyan közel ezekhez az emberek, itt alig van márkáknak importőre, képviselete, nincsenek boltok ahol ki lehetne őket próbálni, alig vannak rendezvények, de azok is inkább hangfalas hifi és fejhallgató irányába mennek.
Amikor füllenyomatot készíttettem, az ajánlott helyen szembementek volna a gyartó ajánlásával, Angliában meg az audiológusnál elintézed az egész füles megrendelését. Nincs meg itthon a kultúrája, vagy inkább "kis ország, kis foci"(#34266) kemcso
Okok, az árra gondoltam, de igazad van. Lcd is 1000$ körül ment.Más... itthon vajon létezik-e más olyan közösség mint itt a tiétek (direkt így írtam, mert én még nem jutottam el találkozóra
) akik ennyire benne vannak a felső kategóriás hordozható audióban?
-
gianni85
veterán
válasz
gaben22 #34250 üzenetére
Jelentős, ugyanúgy mint az asztali cuccoknak/fejhallgatóknak. Az élet minden területén megvan az igény magas minőségre, és ez nem akkora luxus (legalább is ha nem Magyarisztánból indulunk ki). Aki meg nem csak fix helyen akarja élvezni az audió nirvánát, az nem elégszik meg a telefonnal...
Nyugaton 1-2-3 havi fizuból kimaxolod a hordozható témát, már ha nem akarsz gyűjteményt felhalmozni.
Nekem csak olyan 500$-os szintig van összahasonlítási alapom, de amiket hallottam ott az élvezeti érték elég közel volt nagy asztali és hordozható audió cucc között. (utóbbi füllhallgatóval, nem fejhallgatóval)Ugyanaz a fejlődés figyelhető meg asztali és hordozható cuccoknál is.... 10évvel ezelőtt egy HD800 volt a csúcs 1000$ környékén, top vasak is ilyen árszinten mozogtak, pl egy Benchmark DAC1. Fülesben meg egy JH13 szintúgy.
Azóta meg virágzik a szcéna, rengeteg új márka/cég, rengeteg fejlesztés, pár kiugró terméket leszámítva általánosságban a cúcs cuccok ára megtriplázódott. Mondjuk a hordozható audió szvsz látványosabban fejlődött a korai ipod classic lod-on összekötööt dac/erősítő stack-ektől a mai bivaly dap-okig -
gianni85
veterán
Az mondjuk fene tudja, hogy az sd kártya slot-on kívül mennyi plusz elektronikát igényelne, ami esetleg növelné a méretet. Én meg igazából egy kicsit kisebbet is el tudnék viselni bármi visszalépés nélkül (üzemidő, hangzás, dual-dac), mint az ES100. De alapvetően tökéletesen meg vagyok vel elégedve. Most megkapta a "rendszer" a tuning Forza kábelt is nálam
-
gianni85
veterán
válasz
#16820480 #33744 üzenetére
ezt most én sem értem, mert először flagship bluetooth receiver-ről van szó, még az egyik slide-on a BTR5 is feltűnik...aztán meg már M5-öt írnak és hifi music player...mindegy is, egyik se hozott lázba...marad az ES100.
szerk. az elején még kérdőjel van, szóval akkor valószínűleg nincs BTR5, hanem csak az M5.
-
gianni85
veterán
A bt cucc érdekelt volna, de ez a btr5 aztán egyáltalán nem mozgatott meg.
-
gianni85
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #33688 üzenetére
A termék oldalán közvetlenül az ár alatt ha nem az áll, hogy Ships to HU, akkor bukó
-
gianni85
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #33686 üzenetére
az AR-t csak USA-ba szállítják
-
gianni85
veterán
válasz
Polarstar #33601 üzenetére
Nekem volt, írtam is róla. Azt vedd figyelembe, hogy már van utóda a N5iiS személyében, és az N5ii-t pl. USA-ból hivatalos forrásból (musictek.com) megkapod ajándék bőrtokkal 200$+50$ postáért. Átszámolva + ÁFA kijön 95ezerből a vadi új. (amíg a készlet tart)
Én olcsóbban vettem, és valószínűleg 70-80ezer között újra megvenném. Kicsi, könnyű, Sabre-hoz képest jó a hangja, semmi bántó kiemelés, jó vonalkimenete van. Negatívum, hogy pocsék a kijelzője, streaming esetén akadozhat kicsit az UI, és pl. a jack nem a legjobb konstrukció (enyémen pl. kontakthibás lett bedugott fülessel a táskában)
Ha nem kell a streaming, akkor találsz ennyiért jobbat. (szintén használtan) -
gianni85
veterán
válasz
stemplar07 #33567 üzenetére
Már ha megfelel a preferenciádnak a telefon kialakítása. Nekem pl túl nagy. A mostani S7-esem is határeset egykezes hasznalathoz.
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #33488 üzenetére
-
gianni85
veterán
válasz
stemplar07 #33465 üzenetére
hmmm, én is úgy tudom, ahogy Bodz írta. Az ok, hogy a HD650-hez hasonló magas impedanciás fejesek elviselik, vagy éppen egy általános közízlésnek megfelelően módosítják a hangját pl. a 120ohm-os kimenettel rendelkező OTL erősítők, de az a biztos, ha alacsony.
-
gianni85
veterán
válasz
stemplar07 #33462 üzenetére
ki írt ilyet? Mindenki azt írta, hogy BA füleseknél igenis számít, dinamikusoknál meg próba szerencse...
-
gianni85
veterán
válasz
stemplar07 #33310 üzenetére
Csak a potira értettem.
-
gianni85
veterán
Egy Cayin N5ii volr a forrás, tökéletesen passzolt hozzá méretben.[kép]
[kép]
Többnyire az akkori moddolt TH-X00 Fostex-emmel használtam, meg rövid ideig a Custom Art fülessel. Mind a Cayin-ra, mind a Headamp-re illenek a legtöbbet olvasott vélemények, a DAP Sabre cucc létére egyáltalán nem volt bántó, fémes hangzású, az erősítő meg nem színez. A Fostex-nek (legalábbis a cserélt párnával) elég durva volt a magas tartománya, bár én elviseltem (sőt, amolyan pervez módon tetszett is) és a Cayin nem "rontott" rajta. Más Sabre cuccal, vagy pl. a Meridian Explorer2-vel már sziszegett annyira, ami bántott. Na mindezt csak az erősítő miatt írtam, mert azt közbeiktatva sokkal testesebb lett a hang, de szintén nem sziszegett, illetve a basszus is feszes maradt, nem tolta túl. A fejes egyébként modot követően 2,5-es balanced véggel volt szerelve, de szívesebben hallgattam az erősítő közbeiktatásával single-ended-ben. Sőt, az érzékeny fülest is otthon a stack-kel hallgattam, nem csak a DAP-ról.
Ha gondolod megkérdezhetem az új tulajt, hogy megoldható-e egy próba, de azt akkor folytassuk privátban(#33250) stemplar07
persze-persze, először elég volt az ES100 "balanced", majd a FiiO "balanced" majd a minimálisan erősebb FiiO modul "balanced", majd most éppen a Kanna "balanced" ,de azért már nézegettél asztali cuccot a HD650-hez. Csak egyet ígérj meg, hogy nem az AK Acro-t veszed, mert annál olcsóbban veszel jobb erősítőt, a Kanna meg jó lenne hozzá forrásnak
-
gianni85
veterán
Ha játszik külföld és tudsz várni, akkor az én tippem az 1-2 havonta rendszeresen Massdrop-on felbukkanó Headamp Pico Power ($263.33 shippinggel). Anno még jobb árfolyamon vettem, de most is kijönne sarcokkal 100-ból. Hozzá angol amazonon veszel EBL tölthető 9V-os akksikat és töltőt. Jól bírja, baromi erős, transzparens erősítő, 3 gain állással, köztük low 1x unity gain.
Ha novemberben kerestél volna, akkor jól járhattál volna... végül 60ezerért adtam el a teljes pakkot -
gianni85
veterán
válasz
Shyciii #33233 üzenetére
Rengeteg oldal van, akit szponzorálnak az audio cégek. Hirdetnek az oldalon, ingyen adják a tesztre a készülékeket, és meg is tarthatják őket. Ha emellett még negatív hangvételű tesztet se találsz soha az oldalon, akkor ott nem igazán lehet elfogulatlanságról beszélni.
-
gianni85
veterán
Nem hangosságról, hanem megfelelő meghajtásról beszélünk...beszélek...
Mindegy, ezt mindenki a saját bőrén tapasztalja majd. Addig én is csak legyintettem volna... Régebben én is a magas hangerővel próbáltam kellő dinamikát elővarázsolni. Van is már egy enyhe fülzúgásom, de szerencsére még nem zavaró. Az ES100-am is meg tudja kellő hangosra hajtani a HD650-et, de amire a frissen beszerzett csöves erősítőm képes, azt egy dap se tudja. Alacsony hangerőn is csodálatos, dinamikus hangzás. Még szerencse, hogy időben léptem, így talán nem fog idő előtt elromlani a hallásom. (CIEM is egy áldás, hogy nem kell tökig nyomni a hangerőt a külvilág kizárásához)
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz
stemplar07 #33193 üzenetére
Miért vegye kétes eladóktól drágábban ebay-en, mint a gyártótól amazonon? Utóbbi esetben a garancia is tutira biztosított. Nem mellesleg elég sűrűn van kiárusításban, én karácsony előtt kb 28ezerért vettem. De 35ezerben megáll akció nélkül is.
-
gianni85
veterán
válasz
stemplar07 #33179 üzenetére
"ezt nem értem"
AK Juniorról volt szó, nem a Kannáról
-
gianni85
veterán
válasz
sabrinho #32940 üzenetére
Csak mellékesen megjegyzem...ha annyira jó az ára az ak70-nek , akkor érdemes lehet elgondolkodni csomagtovábbító (https://www.forward2me.com/) bevonásán. +20-30 font költség, ami mondjuk a duplája, mint pl egy közvetlen RoyalMail/Parcelforce küldés, de cserébe én le szoktam ilyenkor dumálni az eladóval, hogy az Anglián belüli küldést akkor vállalja át.
-
gianni85
veterán
válasz
Exodius #32908 üzenetére
Hát ez a fajta osztályozás adhat is okot a vitára, de egyből más a helyzet, ha modnjuk ár alapján osztályozol, és entry level - mid level - high level vagy hasonló a besorolás, mert ezt úgy ahogy objektíven meg tudod tenni a kínálat árának függvényében. Aztán tudod mondani, hogy valami alulmúlja, vagy túlmutat a kategóriáján. Annak fényében, hogy elég nagy a kínálat a DX150-nél 2x vagy 4x drágább cuccokban, így a mid-level vagy mid-tier teljesen helytálló.
-
gianni85
veterán
válasz
fericske #32898 üzenetére
Á, még túl új, túl drága, nincs használtan... ha nem tudok a seggemen maradni, akkor talán bepróbálok karácsonyig egy ibasso dx150-et, azt találni már 150e alatt is.
Csak érdekességképp, mivel hallgattad az ak70et? Úgy láttam dac chip és körítés megegyezik az mk1 és mk2 között, csak utóbbiban dual dac van és levitték az impedanciát jelentősen. Lehet az mk1 pont a magas impedancia miatt nem volt az igazi?jah benéztem, az mk2-t nem probáltad.. -
gianni85
veterán
válasz
fericske #32896 üzenetére
OpenAPK will be available on the A&ultima SP1000M at launch and will be available via over the air (OTA) firmware update for the A&ultima SP1000 and A&futura SE100 in mid-October. Support for additional players, including the A&norma SR15 will be announced soon. - ak weboldal.
Ha már így megnevezik az SR15-öt, akkor gáz lenne mégis kihagyni a buliból. Az AK70ii-nél meg a headfi thread-ben ugye ak-s csóka írta, hogy nem lesz openapk.
-
-
gianni85
veterán
válasz
#16820480 #32886 üzenetére
Köszi. Kicsit utanaolvastam, és állítólag nem kapja meg az új service-t, így nem lesz offline tidal. Így el is vetem az ötletet
-
gianni85
veterán
Hibátlan állapotú ak70ii-nél mit mondanátok jó használt árnak? Eur/gbp.
-
gianni85
veterán
válasz
#16820480 #32874 üzenetére
Sajnálom, hogy nem tudtam senkinek megmutatni...
Egyébként a hangjába nem igen tudtam belekötni, jó volt a tere, megvolt a részletesség, és semmi bántó kiemelést nem hallottam. Akárhol olvastam róla, a hangját mindenki dícsérte. Bááár... eredeti 379$-os árán lehet találtatok volna jobb alternatívát, de spoty és tidal offline nélkül.Viszont kezdem a fejessel egyre jobban megkedvelni az es100-at. Először nem dobtam hanyatt magam... ha megjön az f3, szerintem nagyon jól kijönnek majd egymással, és akkor végleg elfelejthetem az n5ii-t
-
gianni85
veterán
Én pont jókor rendeltem, mert olyan 280€ körül jött ki. Egyébként máig visszasírom... a kicsit lomha ui-t leszámítva nem tudok rá semmi rosszat mondani. Legalábbis 90e körül nem igen van másik streamelős dap...talán most az új m9.
És a meghibásodás is elkerülhető lett volna, ha nem bedugott fülessel dobom be a táskába, de tény, hogy lehetett volna acélosabb a jack kialakítása. Egyébként ami best buy lenne számomra az az n5iiS változat, ugyanennyiért -
gianni85
veterán
Jó ideje figyelek már minden ujdonságot, de mégis csak a streaming funkciós cuccok a legérdekesebbek. Legyen jó hang, ne kerüljön egy vagyonba, és ne laggoljon. Ha technóban is up-to-date, az még jobb (pl. usb-c)
A cayin n5ii-m csak sebességben volt kicsit lomha, meg az eredeti ára magas volt. Olcsóbb dap-oknak már elég jó alternatívája lehet egy teló + a hiperszuer ldac kütyükLegalábbis én így gondolom, de ahogy nézem sokan mások is a streamer szent grált keresik
-
gianni85
veterán
Az N5ii topik böngészése közben találtam, érdekes egy jószág lesz: Cayin N8 flagship DAP
-
gianni85
veterán
Közben visszaléptem
Dönteni kellett, hogy vagy még egy kütyü, vagy inkább invesztálok tovább a meglévő cuccokba. "Sajnos" belefutottam abba a "hibába", hogy kipróbáltam az impulzus vásárlásként beszerzett pico power erősítőmet, és maradnia kell. Az fedezte volna a következő vásárlásaimatMost kell nézni hozzá egy 3,5-ös IC kábelt, tölthető 9V-os elemeket, és nem ártana a Cayin DAP-hoz már egy powerbank, meg sd kártya. Na mind1, valamit valamiért
-
gianni85
veterán
Na nem bírtam ellenállni, túl szimpatikus volt, így backeltem a hiby r3-at
ha megjön majd meglátom, hogy elférnek-e egymás mellett az n5ii-vel, vagy valamelyiknek mennie kell-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest