- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
A hagyományos 2009. év top5 MP3 lejátszója az AnythingButIPod szerint:
http://www.anythingbutipod.com/archives/2009/12/top-5-mp3-players-of-2009.phpevDirect villanyautós töltőhálózat
-
ottoarc
tag
Hali!
In medias res:
Mikor megvettem a Fuze-t úgy gondoltam, hogy elég jó a hangzása, de valahogy halk volt. Egy Sony agybadugós fülessel használtam, ami velem van már 2 és fél éve. Aztán a minap hirtelen felindulásból vettem egy Sennheiser CX-200-at hozzá. És jól tettem! Nagyon hangos lett, és az a hangzás. Nem gondoltam volna, hogy egy Sony és egy Sennheiser között ekkora különbség van. No csak ennyi!
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz Porcupain #10097 üzenetére
A sansa clip pedig így se az a drága készülék,
Nem az, de a 8gigás túl olcsó volt ahhoz, hogy ne vegyek egyet tőlük.. Egyelőre várok, mert a DHL a postának passzolta a cuccot 12.28-án, onnantól max 10 munkanap... kiváncsi leszek, hogy a héten (holnap) kihozzák-e..?!persze mindenkinek az lenne a legjobb ha ingyen adnák.
Hehe, ja. Bár, közgazdász szemmel nem feltétlenül, de ezzel megint túl off-vágányra váltanék.. -
Porcupain
aktív tag
válasz ponti_ak #10096 üzenetére
Ennyire én se akartam bele menni, mert már nagyon off lenne. Politikailag én is ellenzem, úgy is mint független vásárló.
Én is a jobb webshopokra gondoltam. Azért van már néhány, olyan ami megbízhatóbb mint pixmania, és egy mp3 lejátszó esetében nem biztos, hogy megérné a különbözet miatt onnan rendeli. A sansa clip pedig így se az a drága készülék, persze mindenkinek az lenne a legjobb ha ingyen adnák.
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
ponti_ak
addikt
válasz Porcupain #10095 üzenetére
Sajnos néha az a gyász, hogy a hazai hivatalos forgalmazó is változhat/tűnhet el/mehet csődbe.. akár gyakrabban is, mint egy "sima" viszonteladó... És fordítva is lehet, persze. A tulajdonos, meg a fő üzleti partnerek odafigyelésén / igényességén (tudásán?) múlik a legtöbb. Szvsz. A makro-környezet elemzéséig nem merészkednék, mert a végén még pol-topik lenne az mp3-masból, az meg senkinek sem jó, én meg kifejezetten ellenezném is, mint bigott politika-absztinens.
-
Porcupain
aktív tag
-
Jim-Y
veterán
válasz chubii #10093 üzenetére
Hát jah, már rajta is voltam a rendelésen persze már az is egy minusz pont, hogy nincs személyes átvétel és készpénzes fizetés, én valahogy jobban szeretem ha minden helyben van:S inkább kimennék a francba érte, csak lehessen személyesen intézni:/ pixmániánál nincs ilyen, viszont egy clip+-t boltolnék ilyen áron, máshol sokkal drágább
-
chubii
senior tag
Pl. valaki más által visszacserélt lejátszót kapok meg , vagy hibás darabot adnak ( tudom, ez máshol is előfordulhat ) , de beleolvastam a pixmaniás topicba is. Lehet , hogy semmi gond sem lenne a rendeléssel onnan , mert azt is írták páran , de a legtöbben csak negatívomut írtak róla. Ez ilyen zsákbamacskaszerű. Lehet , hogy szerencsém van, és minden rendben történik, de lehet hogy nem. Mindenesetre az igaz ,hogy a pixmanián a legolcsóbb a clip+.
-
Porcupain
aktív tag
Én az árgépen, elég sok rossz véleményt olvastam a pixmania-ról, inkább nem kockáztatnám meg, hogy ott vásároljak.
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Egy sürgős kérdésem lenne.A héten rendeltem az Itcapitalról egy 8gb-os clip+-t.Napokig vissza sem jeleztek ,aztán ment a telefon nekik.Kiderült , hogy csak jövő hét után kapnak árút. Nincs valami másik hely ahonnét 8gb-os Clip+-t lehet rendelni??? Tudom a Pixmanian olcso meg minden, de nagy a kockázat vele az olvasottak alapján.
Köszi !
-
Jim-Y
veterán
Hmm akit érdekel esetleg egy videó a régi és az új sansa összehasonlításáról:
youtube. Ezt megnézve az új jobban tetszik, áttették a hangerőszabályzót a másik oldalra így nem zavaró a fejhallgató kábel, a menüléptetés finomabb lett, és bővíthető sd kártyával. Clip+ jobban bejön, de külcsinre nem tetszik a négyszögletes forma:/ -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, Sandisk Sansa mp3 lejátszó vételén töröm a fejem, kérlek segítsetek, hogy az alább leírtakon kívül mivel tud többet a Clip+? bővíthető sd-kártyával?!
ill: pixMania - Sansa ez olcsó, de nekem ennek a design-ja jobban bejön mi a különbség a kettő között és melyiket ajánljátok. Különleges elvárásaim nincsenek, értsd nem fonos sem az fm-rádió, sem különleges dugaszok, esetleg a bővíthetőség még talán, de amúgy a 2 giga elég lenne... Tudtok olyan boltot ahol érdemes ezeket megvenni mert olcsóbb/leárazott stb. ? Várható februárban áresés, vagy ezen nem látszódott meg a karácsony? thx[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz Oraculus #10086 üzenetére
Szia!
A pink szín és (főleg) a "Kiváló diktafon funkció" necces lesz..Talán valamelyik iRiver T modell... Ssasold meg az Infopatika oldalát.
ponti
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnék egy MP3 lejátszót venni s ebben kérném a segítségeteket.
Olyan készülék kellene amely rendelkezik a következő tulajdonságokkal:
- Minimum 2GB beépített memória
- Kiváló diktafon funkció
- Hosszú üzemidő
- Pink, vagy fehér színben (esetleg kék).Köszönöttel,
Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
Porcupain
aktív tag
válasz .impulse. #10083 üzenetére
A kereskedelem már csak ilyen. Az árgép pedig, nem a tényeleges árat mutatja, hanem a legolcsóbbat, ezért mielőtt rendelsz érdemes utána járni pár dolognak. szállítási ktsg, garancia, a webshop megbízhatósága stb...
A clip+ eleve drágább mivel sd(hc) foglalat is van rajta, ahogy ponti_ak is írta. A memória mérete és a rádió funkció is befolyásolja az árakat.
itt utána tudsz járni a dolgoknak: http://www.sandisk.com/consumer-products/music-player/sansa-players
Illik venni, hozzá egy jobb fülest is
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz .impulse. #10083 üzenetére
A kereskedelem csodái...
Öhh.. az utolsó kérdés ugye csak költői volt ?! Hát perszehogy vedd a nagyobbat, olcsóbbér' ! Szempontok még: ha kell a bővítési lehetőség, a jobb rádió vételi minőség és a Folder kezelés, akkor --> Clip+ Egyébként Clip.A válasz valószínűleg a beszerzési árak (..ra ható EUR / HUF árfolyam) alakulásában rejlik. / Nettó Beker ár + Árrés + ÁFA = Bruttó kisker. ár /
[ Szerkesztve ]
-
.impulse.
csendes tag
Valaki magyarázza már el ezt nekem, mert nem értem.
SanDisk Sansa Clip FM (2GB) 8.990.-
SanDisk Sansa Clip FM (1GB) 12.751.-
SanDisk Sansa Clip+ (2GB) 12.800.-
SanDisk Sansa Clip FM (4GB) 12.288.-
Nem értem az árak alakulását a kapacitás függvényében. Tehát az első két player pl ugyanazt tudja, de a 2gigás majdnem 3ezer forinttal olcsóbb mint az 1gigás. Valaki magyarázza már el nekem hogy ez miért így, illetve melyiket érdemes venni.
-
nike_
addikt
válasz honfoglalo #10008 üzenetére
SPINN-ben is benne van a magyar nyelv, és ha kiválasztom nem történik semmi... -.-"
-
Porcupain
aktív tag
válasz .impulse. #10080 üzenetére
Szia!
Én is próbáltam mostanában. A hangminőség nem valami egetrengető, és szerintem lassan is tölt be. Valóban csak a aksi üzemidő az egyetlen erénye. Az ezüst műanyag, pedig elég "gagyi" minőségűnek tűnik.
Régebben sok rosszat olvastam philips lejátszókról, de szerintem ők is tanulnak a saját hibájukból és egyre jobbakat fogna kiadni.
Ebben a kategóriában még mindig a sansa clip, habár neki nem olyan hosszú az aksi élettartalma. Olvasd el a korábbi hozzászólásokat is!
-
.impulse.
csendes tag
10e Ft alatt kerestem mp3 lejátszót, és ő a jelenlegi legesélyesebb:
10e Ft alatt van, Philips szóval a hangminőség is bizonyára jó, és amit még kiemelnék az a 27 órás lejátszási idő. Szerintetek jó vétel ennyiért, vagy tud valaki esetleg jobbat ajánlani?
Előre is kösz a válaszokat!
-
Porcupain
aktív tag
Ahogy átnéztem az oldalt sokkal több mindent kiírtak az oldalra (garancia, szállítási díj stb...) Régebben még ennyi nem volt fent, és még magyarországi garancia se volt. Gondolom a sok reklamáló ügyfél miatt, javítottak a helyzeten. Talán a jövőben megfontolom, hogy ott veszek valamit.
-
Tim82
félisten
Igazából ezért találták ki az internetes/virtuális bankkártyákat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bwoay
nagyúr
azt ki is nézem belőled, hogy beviszed a márkaszervizbe, és saját költségeden megjavíttatod, miután tegnap linkeltem be neked, hogy a garis javítások az első évben a helyi márkaszervizben történnek, nyilván bérmentesen.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
rakal
senior tag
válasz adnoctum18 #10073 üzenetére
A Pixmaniánál még nem divat a Paypal,tehát full bankkártyaazonosító kell(CCV-t is beleértve)
Újabban én az ilyesmitől idegenkedem,de igazából nem volt gond még az ilyen tranzakciókkal.
Ahogy már korábban is írtam,nincs gond a termék kiszállítással,számlázással,de ha bármilyen gari gond van,akkor a csoda tudja....,amit vettem tőlük gond nélkül műxik már 4 hónapja.DE:ha bármi gond lenne vele,én inkább beviszemn a helyi szervízbe,kerül,amibe kerül saját költségre megjavíttatom,minthogy hetekig/hónapokig szórakozzak egy netes KÜLFÖLDI(francia/német? céggel...[ Szerkesztve ]
-
-
ponti_ak
addikt
válasz adnoctum18 #10073 üzenetére
Én bankkártyáztam, bwoay utalt. https oldalon, biztonságos csatornán keresztül megy a móka... a személyesen, kézből-kézbe kp-ban nyilván a legkockázatmentesebb, de eddig még soha semmilyen gondom nem volt, pedig 20-25 netes vásárláson túl vagyok már..
Persze az óvatosság nem árt, de ez esetben szvsz nincs mitől tartanod.
-
rakal
senior tag
válasz Porcupain #10069 üzenetére
Szia!
Végülis érdemes,de a csomagküldő szolgálat díját is hozzá kell számolni az árhoz.
Tehát magyarán értékesebb,ill. Mo-n nem kapható termékeket érdemes náluk vásárolni,kb. 15-20000 Ft érték fölött,vagy többen összeállni és egyszerre rendelni.
Maga a szolgáltatás korrekt,szvsz.,csak a garis ügyek lehetnek bonyolultak,lassúak. -
brumesz
aktív tag
üdv mindenkinek. nincs esetleg valakinek nagyon olcsó, de működő mp3 lejátszója? megvenném ha van
(tudom, hardveraprón hirdessek. de senki sem jelentkezett eddig)cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
t.audrey
csendes tag
válasz zvaragabor #10026 üzenetére
Szia!
Azt nem tudom, hogy mennyi lenne az első töltés ideje, de azok alapján, amit leírtál, egy hibás darabot fogtál ki (sajnos). Az enyém is ugyanezeket a "tüneteket" produkálta, és egy számot sem játszott le, de én egy napnál többet nem vártam vele -amúgy hiába működött jól USB-ként-, és visszavittem az üzletbe, mert csak tegnap vettem, és három napon belül visszaveszik. 3 napon túl úgy tudom a szerviz az illetékes. (De azért erre kérdezz rá!) A Concorde -Bp, Daróci út- mint illetékes szervizhely az ünnepek között szünetel, amit a honlapjukon nem tüntettek fel, és sajnos a telefon is csak kicsöng válasz nélkül. A Concorde épületében lévő portás mondta, hogy a két ünnep között nincs szerviz.
Az üzletben az enyémet kicseréltettem egy másik, de ugyanolyan lejátszóra, de sajnos azzal is pórul jártam, az sem működik. Úgyhogy lesz még néhány lefutandó kör a vevőszolgálaton
Szerencse a szerencsétlenségben: a vevőszolgálaton szóba elegyedtem egy másik panaszossal, aki ugyanilyen concorde d-200 mp3-ast vitt vissza, és mint kiderült ő informatikus volt, úgyhogy megkérdeztem, hogy kellene-e hozzá driver, hátha azért nem működött. Azt mondta, hogy ezekhez már nem kell driver, a Windows XP automatikusan felismeri.
-
rakal
senior tag
Mondtam,hogy körülményes,időigényes.
Szervízről egy mukk sincs a szövegben.
Szóval egy kicsit lutri,és ha meghibásodik a stuff,akár 1 hónapig is készülék nélkül maradhatsz,arról nem beszélve,hogy nagy a valószínűsége,hogy a hibát a nyakadba varrják("nem rendeltetésszerű használat" címen)
A postaköltséget pedig minden esetben megnyered(nem olcsó.lsd. DPD árlista)[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Igen, az van benne. Elvileg január elején meg is jön az SSD, tehát felszabadul a 40 GB-os HDD-m. Már elkezdtem egyezkedni a PMP-120 tulajával (utánanéztem PSP-nek és az Archos-oknak is, ill. a Rakal által említett izének is, de az iRiver nyert), remélem, hamarosan tető alá hozom az üzletet.
Én inkább utilitaristának mondanám a Thinkpad-dizájnt, nem kőművesnek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
rakal
senior tag
-
bwoay
nagyúr
válasz adnoctum18 #10060 üzenetére
ilyen árak mellett szvsz nincs sok értelme 8 GB-osnál kisebbet választani.
mármint HA meg is jön, valóban.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
-
bwoay
nagyúr
abi-on van egy topic, ki mit (milyen DAP-et) kapott karira... nézzétek meg, jó volt olvasgatni. Zune HD meg Clip + a favorit. Utóbbiról azt mondja a pixmania, hogy elindítottak egyet hozzám.
-
rakal
senior tag
Valószínűleg vmilyen kockázatanalízis alapján dolgoznak,nem tudom,esetleg van feketelistás feladó adatbázis,amit figyelnek,de ez csak spekuláció.
Mindegy,ez tényleg nem mp3 téma.....
Apropó:aki rendelt Teclast T51-et várom a visszajelzéseket(rendelés ügyben,mit is tud?,megéri?)[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
Többek között attól függ, hogy megvámolják-e, hogy mekkora a csomag mértete és, hogy mekkora érték van feltüntetve a csomagon!
Nekem pl Cowon S9 kis csomagban jött és $45 dollár érték volt a borítékon feltüntetve, valamint, hogy ajándék küldemény és ezt nem vámolták meg...
Audio Technica fejhallgatóm nagyobb csomagban és $124 feltüntetett értékkel jött és megvámolták....
Szóval, ha nagy a csomag akkor azért, ha $45-nál drágább, akkor azért, ha pedig olyan napjuk van, hogy felbontják, akkor azért vámolnak...... (as I know)
Magyarul ha kintről rendel valaki akkor egy olyan +25-30%ot még rászámol és akkor nem éri meglepetés, legfeljebb mégsem vámolják meg...De gondolom ennek nagy része nem újdonság, csak unatkoztam és leírtam
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
-
honfoglalo
senior tag
A Fuze fordítási hibáival kapcsolatban akinek van ötlete..
... itt megoszthatja. -
rakal
senior tag
válasz adnoctum18 #10050 üzenetére
Hello
Én már nagyon sok mindent rendeltem a távoli keletről,de az Általad említett problémával még nem találkoztam.
Egyébként szvsz. csak ÁFÁ-t kéne fizetni,papíron.
A vámosok inkább az illegális cuccok után kutatnak(lsd.kémkamera etc.)[ Szerkesztve ]
-
Porcupain
aktív tag
Tyű azon milyen sokat tudnék venni,és egy shure fülest hozzá
Esetleg ha valakit érdelek elcserélném az alábbi gépet egy clip+ -ra
-AMD Athlon Xp 2000+ (2200+@1833Mhz),256MbRadeon 9600XT, Chieftec 350WUgyanitt trabant eladó!
[ Szerkesztve ]
-
Porcupain
aktív tag
A sansa clip+ k.rv@ jó lett! Komolyan elgondolkoztam, hogy veszek egyet és sony s638f-t eladom, de ha nem is adom el, és gazdag leszek, biztos veszek egyet második lejátszónak pl sportoláshoz.... A slot music amúgy is tetszett mindig.
-
rakal
senior tag
Szia!
Úgy tűnik az igényeidet(főleg e-book ügyben) a Smart V7 lefedi.
[Smart V7]
Nekem Smart Q7 van(a régebbi verzió),Linuxos,de amire kell,arra maximálisan jó.
Sorry for the off,ez tényleg nem mp3 témába tartozik...[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Egyre jobban belemélyedve a témába, .pdf és .lit support-ot úgyis hiába várnék el. Ezt a feladatkört viszont a Nokia E61 át tudja venni, bár okostelók/PDA-k csak megszorításokkal jók e-book reader-nek (memóriakorlátok miatt nem szeretik a nagyobb terjedelmű e-book-okat).
A PMP-120 legnagyobb előnye, hogy kb. 20 ezerért tudok szerezni jó állapotú darabot. No meg az, hogy azt hiszem, a vinyóbővítést ingyen meg fogom tudni oldani (a Toshiba Portege R100-amban ugyanolyan vinyó van, mint amit ez, az iAudio X5L és még jó néhány régebbi merevlemezes lejátszó is használ, és azt tervezem lecserélni egy SSD-re - valamire pedig csak kéne használni egy felszabaduló 40 GB-os mini-HDD-t! ) Meg ott adott az USB host funkció (elvileg tud USB 2.0-t is).
Azért még a PSP-témának (mint lejátszónak) is utánajárok. Újabb csapásirány. Asszem, megvan két-három estére a kutatnivaló.
Thinkpad-téma, de ez nagyon off itt: most nyüvöm a negyedik Thinkpad-emet (T40, A30, X20 és a jelenlegi T41p), van némi ismeretem róluk, ezek közül az A30 volt ténylegesen (I)drabális(/I), viszont a legjobb fényerejű LCD-je volt, amit láttam notebook-ban. A többi "csak" masszív. És ezért a masszivitásért én sok minden mást - pl. a légies design-t - szívesen feláldozok. Nem státusszimbólumot, hanem mindennapi használatban strapát kibíró cuccot szeretnék venni.
Peat : köszi, az Archos lejátszóknak is utánanézek. Viszont nem életbevágó a nagy kijelző, régen egy Dell Axim X5 Basic-kel is elvoltam, mint e-book reader-rel.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
Azért ha a PSP felelne meg leginkább az elvárásaidnak, akkor az ne tartson vissza, hogy a fő feature-t kihasználatlanul marad
Az alacsony adatátviteli sebességet úgy kell elképzelni, hogy én már nem állnék neki
backupolni a fényképezőgépről, mert mire átmennek a jó 10 MB-os fotók a csupán 4 GB-os kártyáról, addigra szemrebbenés nélkül lemerülne Ok, ez túlzás, de tényleg lassú. Laaaaaasssssúúúúúú.A Palm TX sistereg. Ilyen mértékú fehérzajt én még sehol nem hallottam, talán a Dell D630-am veszi fel vele a versenyt, de a notebooknak ezt kevésbé róttam fel. Mindebből ugyan nem derül ki, hogy a Lifedrive hogyan szerepel e téren, de legalább mondtam valamit.
az iRiverhez nem tudok hozzászólni. Mondjuk ők legalább gyártanak e-bookot is, amit csak hírből ismerek, de úgy tűnik, ők legalább kellő figyelmet fordítottak az audio szekcióra is.
Thinkpad: jóvan, de azért bőven lehetsz TP rajongó anélkül is, hogy különösebb vonzalmat éreznél a drabális felépítésú notebookokért, ez nem kizáró ok. Ott az X széria, de a T400s-re sem lehet ráfogni, hogy bulky Meg majd az X100e, meg az Edge...
Peat:
mondjuk az az Archos tablet pont ratyi, gyakorlatilag semmi értelmét nem látom, mármint jelenleg, amikor egy ilyen eszközben muszáj 3G modemnek lennie, pláne ilyen ár mellett. Ebben viszont nincs. Persze ez nem a minőségét mutatja, mert azzal szvsz semmi gond.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Peat;)
veterán
Nem a gagyi kategória, van múltuk és jelenük annál inkább ha körülnézel az oldalon(érdemes, van pár érdekes termékük, én csak szórakozásból néztem meg és lepődtem meg, pl androidos tábla). Viszont nem olcsók(ezért sem ismert) és a video számodra felesleges.
Igazából amit te szeretnél hogy könyvolvasás ahhoz kellene egy 4" feletti kijelző de a többihez meg nem kell nagy kijelző, így kiütötted az összes készüléket a piacon. 4" felett alap hogy erős a multimédia, (hd)video, internet, vagy meizu m8-asnál telefon funkció. Szóval biztos nem találsz pontosan hozzád illő készüléket.
Vagy megvársz egy e-bookot ami minőségi zenelejátszást nyújt, de ezt a részét egyelőre hanyagolják a gyártók.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ezt nagyon szépen köszönöm is.
PSP. Hát, játszani egyáltalán nem szoktam játszani menet/út közben, így pont a fő funkciója nem lenne egyáltalán kihasználva. Amit megint csak pazarlásnak érzek. Tudom, nehéz eset vagyok.
Az alacsony adatátviteli sebességgel még kiegyezek, ha szükséges. Visszatérve a bulky felépítésre: ha bármi bajom volna a naaagy, masszív, robusztus, fémházas kivitellel, nem lennék Thinkpad-buzi. Mindenképpen előnyben részesítem az ilyet a szép, dizájnos, ám gyakorlatilag hordozásra alkalmatlan (könnyen karcolódó/koszolódó stb.) külsővel szemben.
Handheld zenehallgatásra: nem egészen az a kategória, mint a Palm-ok, de egy időben - amikor épp a mindent-megoldani-egy-kütyüvel időszakomat éltem - egy HTC Wizard-on hallgattam zenét is, a szükséges 2.5->3.5 jack átalakító ellenére egészen vállalható hangja volt. Csak aztán egy idő után valószínűleg elkophatott valami az audiokimenetben.
Végül is, említettem kicsit feljebb az Iriver PMP-120-at, ha lemondok a lossless formátumok lejátszásáról, akkor egészen elfogadható volna (egy nem lestrapált akkuval). (Tegnap fél este túrtam külföldi fórumokat és reménykedtem, hogy hátha firmware-frissítéssel megoldotta ezt az Iriver, de nem volt olyan szerencsém, sajnos, már a support-ot is beszüntette a szériához...)
Peat;: az Archos-szal kapcsolatban kicsit zavarban vagyok, ők mennyire számítanak minőségi termékeket gyártó cégnek? Lehet, hogy hülye kérdés, de utalok NoLF fórumtárs jelenlegi aláírására: “He who asks a question is a fool for five minutes; he who does not ask a question remains a fool forever.”
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
viszont ha nem vagy tisztában pár dologgal, akkor nekünk kötelességünk felvilágosítani adott témában, hogy ezt követően kellő (vagy legalábbis nagyobb) rálátással tudj mérlegelni, majd dönteni
amennyiben táskában fogod hurcolni a lejátszót, akkor az is szempont lehet, hogy az X5(L)-hez be lehet szerezni távirányítót - kezelhetőség szempontjából nem mindegy. Viszont USB hostként (a nagyon alacsony adatátviteli sebesség - USB 1.1) csapnivaló. Ami a két handheldet illeti: a TX később jött, de mindkettő 2005-ben jelent meg. Valóban a Lifedrive-ban van a nagyobb proci, mégis ez a lassabb a kettő közül, köszönhetően a microdrive-nak. Hogy a hangja milyen, azt nem tudom, a TX-é borzalmas, rendkívül zajos.
PSP nem merült fel amúgy?
nagy kijelző, cserélhető akksi, hálózatról tölthető, stb... még a hangja is vállalható.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Tim82
félisten
Ha ennyire tisztában lennék azzal, hogy - a lejátszómezőnyt ismerve - mennyire irreálisak vagy nem azok a felsorolt követelmények, akkor nem itt, illetve egyáltalán nem kérdezném meg, hogy azok alapján mi volna a jó, mert volna elég tapasztalatom és rálátásom. Értsd: a Sandisk C250 (ill. az elődje, a C240) előtt nekem kicikínaipléjereim voltak, olyanok, amilyenek. A sok követelmény azért is van megadva, mert önmagában egy "csak lejátszó" lejátszót pazarlásnak érzek - szeretném, ha legalább még 2-3 egyéb funkciót (pl. háttértár-szerep) el tudna látni.
A bulky kivitel számomra nem gond, nem életbevágó, hogy hú-de-nagyon-miniatűr legyen. Szinte mindenhova táskával-hátizsákkal járok, amelynek elég nagy zsebei vannak, PSP-méretű cuccok is elférnének bennük. 20-30 dekás plusz súly pedig nem fog számítani.
A válaszodat egyébként nagyon szépen köszönöm, mert olyan infókat mondtál benne, amik nagyon hasznosak számomra és leszűkítik a lehetőségeket. Azt sem bánom, ha valaki megmondja, melyik elvárásom miért irreális - én nem ismerem annyira a választási lehetőségeimet ahhoz, hogy ezt kapásból tudjam.
(Elvileg egyébként a Lifedrive tudtommal újabb, mint a TX - erősebb processzor is van benne + MicroDrive. A hangminőséget persze nem tudom...)
-
bwoay
nagyúr
nekem igazából tök mindegy, ha olyan kritériumot szabsz meg a keresésnél, aminek kb semmi nem felel meg, de amit egy 1000 Ft-os Motorola töltővel egyszerűen ki tudnál váltani.
az akkuról meg annyit, hogy rengeteg lejátszóm van, de olyannal még nem találkoztam, aminél az akkumulátor adta volna be a kulcsot. persze, az ember lehetőség szerint hosszútávra tervez, de gondolom azért mégsem 10 évre. Írtad a hosszú üzemidőt,
tegyük fel, hogy hetente kell töltened, az akkis meg kibír olyan 300 ciklust...és akkor most mondanám az X5L-t:
alapvetően még jó is lehetne (eltekintve azoktól a körülményektől, amiket írtál),
de erre már én is azt mondom, amit Vili szokott: 2010-ben egy ilyen rohadt bulky player, csak a fanatikusoknál marad meg, de ha nagyon akarod, akkor összerakunk neked egyet,
ha szerzel egy sima X5-öt (nálam van elfekvő M5L ház meg plusz akksi).
A "nem létszükséglet" kritériumok közül csak a tölthetőséget teljesíti.LifeDrive: hát, ha olyan jó az audio kimenete, mint a nála jóval újabb (és ésszerűbb) TX-emnek, akkor csak ellenségemnek kívánom, hogy ilyenen kelljen zenét hallgatnia. Viszont a "nem létszükséglet" dolgokból mind megvan nála. Jól jellemzi a cNet review:
The bad: Expensive; battery not user-replaceable; Web pages slow to load; battery life and audio quality not up to par with today's MP3 players; sluggish; slightly heavy.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Tim82
félisten
Ne haragudj, de ez most kicsit szőrszálhasogatás. De a kedvedért: kritérium, hogy az alapcsomag része legyen hálózati töltő is, hogy ne csak USB-ről legyen módom tölteni.
Az akku kérdése egyszerű: ha elhasználódik a régi, magam is be tudjak hozzá szerezni újat és én is ki tudjam cserélni (ne kelljen szervizbe stb. vinni emiatt).
celf: közben nézelődtem magam is, ha tudnék szerezni, egy PalmOne Lifedrive PDA pl. többé-kevésbé megfelelő volna. De valamiről mindig le kell mondanom, kompromisszumot kell kötnöm - a linkelt iAudio X5L pl. jó volna, csak vagy nem lehet kapni, vagy olyan áron, amit jelenleg kicsit sokallok érte.
Nézegettem pl. egy Iriver PMP-120-at az aprók között, viszonylag jó áron megkaphatnám, de a lossless-formátumok lejátszásáról lemondhatnék, utánaolvasva az akkuideje nem valami fényes... bár modding-hajlamomat kielégítené a merevlemez cseréje CF-re vagy SSD-re. (idővel, ha hozzám nő, ezt a beruházást úgy gondolom, érdemes meglépni egy merevlemezes lejátszónál)
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
"- konnektorról való közvetlen töltési lehetőség (a Sansa C250-t csak USB-n keresztül tudom tölteni, mert nem része az alapcsomagnak egy hálózati töltő)"
a konnekorrol való közvetlen töltés lehetősége és a tartozékként mellékelt hálózati töltő két egymástól független dolog, hiszen a Sansát is tudnád tölteni hálózatról - mármint ha akarnád. amúgy a könnyen cserélhető akkunál (ami nem tudom, miért olyan lényeges szempont) elvérzik kb a teljes kínálat
-
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Új mp3-lejátszó vásárlásán gondolkodom. Jelenlegi lejátszóm (egy Sandisk Sansa C250) hűségesen szolgál, ám szeretnék továbblépni, mert csak némi kompromisszumok árán elégíti ki az igényeimet.
Amire szükségem volna:
- viszonylag nagy belső tárhely (akár flash, akár merevlemez),
- lossless formátumok kezelése,
- jól látható/olvasható kijelző,
- USB Mass Storage-üzemmód,
- a Sansa C250-ével legalább egyenértékű, de inkább jobb hangminőség (igazából a különféle hangszínszabályozásokat nem szoktam nagyon kihasználni),
- strapabíró és jól használható kezelőszervek (pl. egyetlen jól működő joystick-os kezelőszervű kütyüt ismerek és használok, az pedig a Nokia E61-em), valamint szintén strapabíró fülhallgatókimenet (ez nem erőssége a Sansa C240/250 szériának, a Sandisk eléggé megkérdőjelezhető módon ezeknél a típusoknál nem vállal garanciát a nem Sandisk-gyártmányú fülessel való használatból eredő meghibásodásra), minőségi összeszerelés, anyaghasználat, mivel hosszú évekre lenne véve,
- hosszú akkuidő, könnyen cserélhető akku,
- korrekt ID3-tag kezelés.Ami jó lenne, ha lenne, de nem létszükséglet:
- e-book olvasási lehetőség (az igazi .pdf és .lit formátumok kezelése volna, de gondolom, ez álom - egyébként pusztán emiatt gondolkodtam WinMo-s PDA-n is)
- konnektorról való közvetlen töltési lehetőség (a Sansa C250-t csak USB-n keresztül tudom tölteni, mert nem része az alapcsomagnak egy hálózati töltő)
- fotózáshoz háttértárként való használat lehetősége (ezt igazából a Toshiba Portege R100 subnoteszem el tudja látni) - esetleg USB-host funkcióval,
- ehhez kapcsolódóan jpeg-kezelés.Amire igazából nincs szükségem:
- bármilyen formátumú film nézése (erre szintén sokkal alkalmasabb a subnotesz),
- diktafon funkció (ha valaha is rászorulok majd, inkább céleszközt veszek).Nézegettem mostanában Logout-os cikkeket: a Sandisk Sansa Clip+ - olvasgatva most itt a topikban, hogy Pixmaniaról olcsón be lehet szerezni, eléggé best buy egy SDHC kártyával kiegészítve, de lehet, hogy nekem még megfelelőbb volna valamilyen merevlemezes játékos, mint pl. az iAudio X5L.
Tudtok esetleg az igényeknek megfelelő alternatívát ajánlani ezeken kívül? Fontos, hogy nem muszáj vadonatújnak lennie, kütyükkel kapcsolatban azt az elvet vallom, hogy jobb ma egy jó állapotú, minőségi használt/refurbished modell, mint holnap egy vacak új, garancia ide vagy oda.
Segítségeteket előre is köszönöm (és elnézést a bő lére eresztett post-ért).
-
bwoay
nagyúr
válasz Peat;) #10027 üzenetére
hát én még soha, senkinek nem tanácsoltam a pixmaniat, de akkoriban mások is voltak a szállítási meg a jótállási feltételek, mint amiket most olvastam a honlapon. plusz ez az irdatlan árkülönbség sarkallt arra, hogy tegyek egy próbát. Illetve nem is! Ponti volt az, aki rávett erre az egészre. Baszki, csak miatta ugrottam bele egy ilyen tök bizarr hülyeségbe, az egész az ő hibája! Ponti, én megöllek, bakker! Akkor is, ha megjön a lejátszó, kinyirlak, bazzeg! Pontiiiiii, meghaaaaalsz!
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
-
zvaragabor
senior tag
Hi, Concorde D-200 MSD típusú empéhárom lejátszónak mennyi az első töltési ideje? Papíroson azt írják, villog amíg tölt(hozzáteszem, ezt nem mondanám villogásnak, inkább bizonyos időközönként fel-le kapcsol a kis lámpa), majd ha feltöltött, egyfolytában világít. Azt is mondták, hogy sokáig kell tölteni, de mégis mennyi ideig? Már harmadik nap teszem fel töltésre.
I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
celf
őstag
válasz honfoglalo #10023 üzenetére
na, ez informativ volt. meg ha nem is en kerdeztem. koszi
-
chubii
senior tag
[erre tudna valaki tanácsot adni?? ]
És a listához még hozzátenném jelöltnek az Iriver E100-at és a Sandisk Clip+-t
köszi !![ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz ottoarc #10022 üzenetére
Én is vettem. (Fuze-t)
Micro SD-vel lehet bővíteni nem összetévesztendő a (sima) SD-vel. A nagyobb tárhelyet biztosító kártyákat nevezik SDHC(HighCapacity)nak. Én is most rendelek egyet, kezelni szerintem az összeset tudja, a probléma avval volt régebben ha sok "db" szám volt, mert azt nem tudta kezelni, de ez a firmwire frissítéssel megoldódott. 16Gb-os kártya a legnagyobb, elvileg van 32-es is, de még nem láttam, illetve az egyelőre nagyon sokba kerülne, lévén, hogy csúcsmodell (lesz).
Itthon 14k a legolcsóbb (amit láttam, pixmania lehet, h olcsóbb..), ebayről 10k alatt megvan szállítással együtt.
Több márka is fellelhető, de pl. többen írták, h. a Kingston-nal voltak bajok, ha videót raktak nem játszotta le, stb. Mivel nagyjából egy ár, érdemesebb a Sandisk-ot venni sztem.
Sandiskon belül a kártyák közötti különbség: írási sebesség Class 2 (2MB/s, class 4= 4MB/s...) az SDHC-k nagy része Class 2-es, van még Ultra, és Ultra II, ami 6 illetve 15 MB/s, ezek írási, NEM olvasási sebességek, tehát azt határozzák meg, hogy mennyi ideig tart rátenni az adatot (pc-ről). Az ultra kb. 2x annyiba kerül, szvsz nem éri meg, fotósoknak ajánlott inkább.. A Class 2 zenehallgatásra teljesen jó.Tokot nem láttam itthon, én azt már megrendeltem ebayről. Ezt rendeltem, van még több fajta, érdemes körülnézni..
-
ottoarc
tag
sziasztok
nemrég vettem egy sansa fuze-t és felmerült pár kérdésem ezzel kapcsolatban. meddig lehet bővíteni memóriával, hány gigát tud kezelni?
itthon valóban nem lehet venni hozzá védőtokot, vagy csak én nem találtam sehol a neten?
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #10017 üzenetére
bizony, pixmania, ahol még szállítással együtt is alig több 13 rugónál az edigitalnál egyáltalán nem kapható 8 GB-os Clip+, és kb 5 rugóval olcsóbb, mint amennyiért utóbbi helyen a feleekkora kapacitásút árulják. ha ez nem éri meg a kockázatot,
akkor mi?[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #10015 üzenetére
jaja, bőven 10 felett
-
honfoglalo
senior tag
válasz schawo #10014 üzenetére
Ezek közül egyik sem plusz (+).
Ha van pluszban 3-4 ezer forint akkor jobb lehet a Clip+, de az bőven 10k fölött van.
http://www.edigital.hu/MP3-lejatszo/SanDisk_Sansa_Clip_Plus_FM_2GB_MP3_lejatszo_fekete-p51036.html -
monaliba
csendes tag
válasz honfoglalo #10012 üzenetére
iaudio u5
vs
iriver e150
?Melyik szólhat szebben? vagy ugyan azon a szinten vannak?
-
honfoglalo
senior tag
-
attika89
senior tag
válasz chubii #10009 üzenetére
Részemről én az új Sony NW-A840-re nagyon kíváncsi vagyok csak az a bibi, hogy még dátum sincs kitűzve, hogy mikor lesz az EU-ban
Hétvégén megtapogattam egy pár E444-et egyik Auchan-ban, és nekem valahogy nem tetszett.
De azt meg kell mondjam csak egy pár percig vizsgálgattam, és szerintem szép és jó műanyagokból van, könnyű, jól össze van rakva stb, de sajna többet nem tudtam meglesni rajta, mert még bekapcsolni sem lehetett. Az tuti, hogy szép....de valahogy kézbe véve nekem (!) nem jött be...
De ez a kis barátkozás tényleg csak egy gyors véleményalkotásra volt elég, mert rohadt sokan voltak...
Többiről nem tudok semmit, de a Sony-val nem nagyon nyúlhatsz mellé mostanában[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
chubii
senior tag
sziasztok megint!
továbbolvastam mp3-lejátszók ügyében és egyre inkább a sony-k tetszenek . olvastam hozzászólásokat és rosszakat alig írnak róluk. ami rosszat meg irnak,az meg nem olyan nagy baj.(legalábbis számomra )pl. celf írta korábban ,hogy nem lehet közvetlen a lejátszóról törölni zenétFőleg rap,hip-hop,tuc-tuc és néha classic zenéket hallgatok,szóval a következő kérdést ezek fényében teszem fel. Ezek közül melyik a legjobb hangzásban,zenei téren??(És még továbbra is egy 32 Ohmos akg fejhallgató megszólaltatása a lényeg)
Sony NWZ E444
Sony NWZ A826
Sony NWZ-S738F (leginkább efelé hajlok)
Sony NWZ A816a közeljövőben megpróbálom kipróbálni a nagy elektronikai üzletekben a lejátszókat(máramelyiket tudom),csak a véleményetekre vagyok kiváncsi
válaszotokat előre is köszönöm
ui. - mindegyik lejátszó támogatja a folder browsing-ot a fentiek közül??(ez fontos lenne)
- vagy inkább azt ajánljátok h várjam meg ezeket a [lejátszókat], és úgy döntsek???
-
.impulse.
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel én nem értek a témához. Karácsonyra megleptem magam egy Pioneer SE-M290 fejhallgatóval. Nagyon jól szól, jó cucc, viszont a régi kínai mp3 lejátszómhoz használni már szinte bűncselekmény
Szóval maradt 10e ft-om, és úgy gondoltam akkor veszek hozzá egy új lejátszót is. Alapvetően zenehallgatásra használnám, de ha le tud játszani videót és képet is, akkor az külön öröm. Körülnéztem azért a piacon, és ami a legjobban zavar engem, az a rövid lejátszási idő. Aksis mp3-aknál 7 óra. Az baromi kevés, nem akarom kétnaponta töltögetni a lejátszót. Vannak esetleg még jó elemes lejátszók, vagy érdemes az aksisnál maradni?
Tehát várom a véleményeket, egy ilyen füleshez milyen lejátszót érdemes venni 10e. forintig.
Előre is kösz mindenkinek
-
ponti_ak
addikt
válasz honfoglalo #10005 üzenetére
Megoldás? Keep your system language: in English.
-
honfoglalo
senior tag
A Fuze sima rendszerén a magyar nyelvű fordításba kézzel nem lehet vhogy belenyúlni?..
Láttam itt egy topikot, ahol javították, de végül is mi lett az eredmény, az utolsó stabil firmwire
az 1.02.28, de a magyar nyelv abban is egy fos. Megoldás?.. -
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #10001 üzenetére
fogalmam sincs, hogyan raktad fel a RB-t, de szerintem ez most is dual-boot.
próbáld meg úgy bekapcsolni, hogy közben nyomod a tárcsán a I<<-t.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
honfoglalo
senior tag
Tegnap délután óta a Rockbox fut rajta, egyelőre gond nélkül.
És még lehet egyszer hivatalosan is stabil, ha valakit ez nyugtat meg, a V2-re meg lószar se lesz belátható időn belül.
Nekem a rockbox-os felület sokkal kényelmesebb, szimpatikusabb egyébként., remélem nem omlik össze hamar..
Valahogy a dualboot-ot kéne még fölvarázsolni, de az nekem már iPod-on se sikerült.. S[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest