-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
gyulank #69592 üzenetére
Inkább a stabilitásra fókuszált, minden stabil kiadás alaposan tesztelt csomagokkal érkezett, de hátránya, hogy nem épp a legfrissebbek, böngészőt leszámítva. Iceweasel egy licenc probléma miatt volt Firefox helyett, ami már lassan 10 éve rendeződött, szóval igen, Firefox van.
Most már csak nem is GNU/linux, mert voltak változások (non-free cuccok is kerültek bele), politika is beleette magát, eléggé önös érdekek vezérlik már a projektet – a Mozillánál is hasonló lehet, nem érdekli őket már a böngészőjük.Kezd gázos lenni az internet, nemrégiben google elkezdte büntetni az ungoogled-chromium böngészőt azzal, hogy tweakelés nélkül nem mennek rajta a youtube videók, és most már a Mozilla is totál meghülyült.
-
Beren
aktív tag
válasz
gyulank #69537 üzenetére
Ez ránézésre olyan, mintha nem a Google alap keresőoldala lenne, hanem egy egyedi, honlapba épített kereső (Google Programmable Search Engine) - egy-két honlapba már tettem ilyet, onnan rémlik a kinézete. Első körben én is azt javasolnám, amit Sweet Lou 6: sütik, cache törlése, kiegészítők letiltása. Ha úgy sem jó, akkor egy "szűz" Firefox-ban (portable?) le lehet tesztelni a dolgot.
-
válasz
gyulank #66650 üzenetére
Már tényleg ott járunk, hogy fel kéne vedd mozgóképre, hogy mit miként csinálsz: olvasva az általad leírtakat nem biztos, hogy mindenki arra gondol amire te szeretnéd. Nem ellened szól, csak az írásos kommunikáció hiányossága.
Az árukereső is sajnos olyan összetevő, hogy bizonyos linkjei egérközepes megnyitás újlapon-nal csak megnyilnak új lapon (háttérbe), míg más linkjei meg megnyilnak, és magugra ugrasztják a böngészőt (az lesz az aktív lap).
-
válasz
gyulank #66644 üzenetére
Ha érted, hogy rendszere van, és le is írod azt, és átlátod, hogy mik az okai, mik a következményei, akkor az már nem "össze-vissza"...
A yetteles dologra: Mehetsz bármelyik másik böngészőre, a lapok ugyanígy fognak működni, max vivaldiban lehet valamit állítani, talán, de most lefogadom, hogy ez az alapértelmezett mód. -
totron
addikt
válasz
gyulank #66644 üzenetére
A problémával én is küzdök, de nem reménytelen a dolog. Különösebben kombinatorika ide nem kell szerintem, elég, ha nem hagyod elburjánzani a helyzetet, vagyis időről időre a füllistára ránézel, hogy hol tart épp a halmozásod, hogy melyik szálnak (fülhalmaznak) mi a forrásoldala, meg amit egymás mellett akarsz tudni, azokat egymás mellé húzod - a lapcsoportosítás nem tudom mennyire jön be, nekem nem, neked lehet, hogy az lenne a megváltás, a Vivaldi jó ebben. Ha soká nézel rá, jóhogy nem látod át. Az automatika csak a kezünk alá dolgozhat, de komplex történetek esetén nem tudhatja jobban mihez mi is tartozik igazából (bármennyi törekvés is van rá a marketingiparban
).
Ha új, leendő forrásoldal jön szembe - amiből tudod, hogy sok új fül születik majd - azt új ablakban nyisd meg (tehát ne új fülön) és abban gyarapítsd az oda tartozókat, már is szegmentálva vannak a csoportok. Ezeket aztán 1-1 könyvjelzőmappába mentsd (Összes lap kiválasztása), mert több Firefox ablak nem tűri meg egymást, elvesznek a fülek mindegyikben bezárás után. Ha egymenetben le tudod tudni az egész nézelődést, akkor persze nem kell mentés, de ahogy kivettem nem erről van szó. Az egymenetes verziójába van, hogy belecsúszok/belehajszolom magam én is, elvégre a főablakban lévő több száz fül érintetlenséget érdemel.Szóval vagy több Firefox ablak bennük az oda vágó fülsorozatokkal vagy 1 böngésző és benne lapcsoportosítás.
-
Jack Oneill
veterán
-
válasz
gyulank #66629 üzenetére
Ha nem baj, hogy csúsznak a tabok, akkor csak másikra, majd vissza kell kattintani, és onnantól a megnyitás újfent adott lap mellé fog nyilni (akár egérközepes, akár jöbb menüs.).
Én is éltem érát, mikor volt 1300 lapom egy ablakban... mondjuk az a könyvjelzőpakk is le van mentve, mert nem volt az véletlen...
Ha nem írtottad ki, akkor viszont a Sorvégi lefelenyíl ami nagy segítségedre lehet az áttekintésben (pl engem zavart, hogy csak akkor jön elő, mikor már nem fér több lap, pont egy héttel az előtt, mielőtt kiadták, hogy mindig ott van.)
Fentiek mellett meg lehet cibálgatni a tabokat más sorrendért, vagy külön ablakba, akár többet kijelölve (CTRL+katt, Shift+katt működik)!
DE MEGJEGYZENDŐ: TABON EGÉRKÖZÉP BEZÁRJA AZ ADOTT TABOT! (szivattam magamat nem kevésszer vele).Ez most kb tényleg az a kategória, hogy ha valaki, csak meg nyit annyit ami kb kifér és bezárja, az sosem gondolkodik el a lehetőségein, akinek meg böki a csőrét (hehe profilképed), az meg beleőrül amíg rá nem jön, vagy látja máshol, mástól...
Ha van még egyéb "gesztus funkció" vagy hasonló amiről más tud az viszont nekem lesz új! (és várom szeretettel)
-
válasz
gyulank #66624 üzenetére
Az első megnyitás új lapon, és egérközepes link katt az aktuális lap jobbjára rakja az új lapot.
Ha több lapot nyitsz meg 1 adott lapról (url nem számít), anélkül, hogy váltanál lapot, akkor az szépen aktuális laphoz képest, jobbról a legutóbbi "aktuális lap új lapja" mellé zár.
Ha sorvégi +-olsz akkor az teljesen Jobb oldalon nyitja meg az új lapot.
Ha a sorvégi +-ra egérközéppel kattolsz akkor az aktuális lap, jobbján, vagy ha több lap lett nyitva az adott lapról, arról nem el kattintva. akkor szintén legutóbbi után jobbra-zárva nyílik az új lap.Ha ettő eltérő dolgot tapasztalsz akkor részletesebben írd le, lépésről lépésre, hogy mit csinálsz!
-
KAMI911
Topikgazda
válasz
gyulank #65139 üzenetére
Itt megírtam a problémát. Beküldtem az ITCafe-ra is. A 96.0.1 verzió javítja, kérlek frissítsetek.
-
-
Matthewus
őstag
válasz
gyulank #44681 üzenetére
- A YouTube a Firefoxban már pár verzió óta a HTML5 lejátszót használja alapértelmezetten
- azt, hogy a YouTube milyen kódolású videót ad azt lehet befolyásolni kiegészítőkkel vagy about:config-ból
- a felbontások elérhetősége nem függ attól, hogy milyen kódolásúak a videók, ha van 1080p VP8/VP9-es videó,
akkor H.264-esnek is kell lennie
- VP8/VP9-hez nincs hardveres gyorsítás a Firefox-ban, ha gyenge procid van, lehet, hogy nem fogja bírniszerk: Miközben írtam már jött válasz előbb.
-
DS39
nagyúr
válasz
gyulank #44681 üzenetére
a youtube-on jó ideje már alapértelmezett hogy minden videó html5 módban játszódik le, ha támogatja a böngésző, különben a flash lejátszáshoz már kényszeríteni kell.
a Firefox hardveres gyorsítását próbáld meg ki vagy be kapcsolni, és megnézni milyen.
(ha a Chrome-ban jó a webm lejátszás, akkor nem lehet hardveres gyenge a géped hozzá)btw a Google termékei rendre szarabbul mennek Firefox alatt, nálam a html5 akadozó a flash videóhoz képest, a Maps Street View is relatíve lassú, míg mondjuk az IE11-ben hasít.
-
Steelmanus
addikt
válasz
gyulank #44117 üzenetére
Egy masik blokkoloval is ez volt a helyzet, itt tettek fel a kerdest, (#44066) Predator2 es valaszolt is ra (#44067) Ozrych forumozonk.
-
Steelmanus
addikt
válasz
gyulank #43073 üzenetére
En is alapbol tiltom a beepitett pdf olvasot, helyette PDF-XChange Viewer 2.5.313.1-et hasznalok. De most tettem egy probat, engedelyeztem a belso pdf olvasot, a bovitmenyt pedig letiltottam, igy a linkedre kattintva elobb megnyitott egy uj fulet a bongeszo, majd a hatterben letoltotte a pdf fajlt, es a letoltes alatt meg feher lap meg is nyitotta. Ime.
A Beallitasok / Alkalmazasok opcional a Hordozhato dokumentumformatum beallitasa Elonezet a Firefoxban van beallitva ideiglenesen csak a proba kedveert.
-
csferke
senior tag
válasz
gyulank #43073 üzenetére
Bonyolódik az ügy.
Ha az általam javasolt beállításoknál azt adom meg, hogy "Fájl mentése" akkor letöltődik a beállításoknál megadott mappába és IGEN a találati eredmény lap "kifehéredik".
Ha azt adod meg, hogy "Rákérdezés mindig" akkor bal-klikk-re megjelenik egy ablak és eldöntheted, hogy mit szeretnél de ekkor is lesz egy új üres lap.Használom viszont a Tab Mix Plus kiegészítőt amelyben a görgővel való kattintásra az van megadva, hogy "megnyitás új lapon". Ekkor megmarad a találati oldal és utána nyílik egy üres lap is. Sajnos több ilyen kattintás után több üres lap is lesz amiket majd be kell zárni.
Úgy gondolom, hogy ez a Fox hibája mert eddig nekem sem sikerült úgy beállítanom, hogy ne nyíljon egy üres lap.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz
gyulank #43073 üzenetére
google redirect rewrite remover
Azért nincs direkt link a pdf-re, mert a gugli minden linket átirányításos linkként jelenít meg, ezért olyan a te linked is, amilyen (guglis url).
Ha a fenti addont felrakod, akkor az átalakítja a linkeket direkt linkre, így a jobb klikk mentés másként is működik, és a jobb klikk hivatkozás másolása sem ilyen ronda, hosszú, guglis linket másol ki, hanem a direkt linket.
szerk: nem használok beépített pdf megjelenítőt, szóval nálam bal klikkre is azonnal letölti a pdf-et.
szerk2: egyébként a konkrét esetedtől függetlenül szerintem ajánlott felrakni a fenti addont.
-
kispx
addikt
válasz
gyulank #41370 üzenetére
Ha jól látom, az időkép előrejelzését láthatjuk a képen, amin nincs aláhúzások. Előttem jól mondta spammer, ez adware.
Szokásos: MBAM, ad-adware, AdwCleaner. -
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38757 üzenetére
Ha nem értesz ennyire hozzá, akkor miért variálod olyan sokat?
A HKEY_CURRENT_USER\Software és a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE alatt kell megtalálnod.
A profile helye, ahol a Miklós az adott felhasználó neve és nekem egyúttal az adminisztrátori joga van.
C:\Users\Miklos\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38753 üzenetére
Amúgy, ha szinkronizálással visszaállítod a beállításokat, akkor az lehet hogy a előző waterfoxét állítja vissza, vagy csak részben, mert a kavar oka az is lehet, hogy sok dolguk közös, ha nem teljesen szeparálva telepítetted.
Ezért is jobb a FEBE (múltkori vitánk, mert ott mindent teljes mértékben kézben tarthatod).
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38751 üzenetére
Egy tip volt. Nem biztos, hogy jó.
Úgy nyúlhat bele, hogy a Waterfox a Firefox egyik módosulata és a profile-uk is ugyanaz, ha installáláskor nem változtattad meg. Tehát nem egészen igaz, hogy két teljesen különböző program.
Először a regisztry bejegyzéseit kellene törölni, ha szeparálva vannak, ha ez nem, vagy nem elég, egy teljes uninstall után a profile-t is, megnézve, hogy a registry bejegyzéseket is teljesen eltávolította e, ha nem azt is törölni kell. Azért, hogy valóban tiszta legyen az installálás előtt a rendszered.
Biztos lehet, ennél kevésbé drasztikusabban mód is, de ahoz pontosan ismerned kellene, hogy hol tárolja az alapértelmezett böngésző bejegyzést.
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38749 üzenetére
Registryt megnézted? Lehet hogy maradtak még Waterfox címszó alatt bejegyzések, ha igen akkor azokat törölni kell és lehet hogy ezután kell a Firefoxot újratelepíteni. Másrészt amikor leszedted a Waterfoxot a profileja is törlődőt?
Most néztem meg, nekem még a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mozilla\Pale Moon megvan a Pale Moon, pedig már nagyon rég nem használom. Ezeket manuálisan töröld.
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38521 üzenetére
Beállítások-Tartalom-Színek: Háttérszínek megadása. A rendszer színek használata ne legyen bepipálva (persze ha a rendszer színek ilyenek, akkor ez is jó). A betűk színe világos szín legyen. Az oldalak a saját maguk által kiválasztott színeket használják be legyen pipálva, mert másképp minden oldal fekete lesz. Akkor is fekete lesz, ha egy oldal nem adja meg a színeket. Ezért kell a betűk színeit fehérre állítani.
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38464 üzenetére
Legtöbb gépnél van internet kapcsolat. Ahol nincs ott mit csináljanak? Amúgy az nem igaz hogy szinte mindent ki lehet választani amit a te képeiden. A sync--ben 6 félét míg a FEBE-ben 11 félét. Nagy és lényeges különbségek.
Másrészt magam ellenellenőriztem minden lépést, mert az elmentett adatokat dátum szerinti alkönyvtárba teszi és az zip tömörítésű, vagyis bármikor bármelyik részéhez hozzáférek. -
mikk2000
őstag
válasz
gyulank #38462 üzenetére
A lényeg szerintem az, hogy míg a sync-nél a kiegészítők adatainak mentéséhez a kiegészítő aktív közreműködése szükséges (értsd: megírt kód), addig amit ő írt, azoknál ez nem. Sok kiegészítőt évek óta nem fejlesztenek, nem várható el hogy mindegyikhez írjon a készítő sync támogatást, eleget dolgozott azzal, hogy megírta a kiegészítőt.
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38449 üzenetére
Minden Firefoxnak van legalább egy profilja, ami a teljes beállítást tartalmazza a Firefoxról (c:\Users\felhasználói név\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\). Ezt menti a beállított időközönként tömörítve a FEBE amit manuálisan és szelektíve is lehet visszahelyezni, ami nagyon megkönnyíti a visszaállítást, ha valami történik. A szinkronizációval ezt ilyen flexibilisen és részletesen nem teheted meg. Ettől más a FEBE és ezért a szinkronizáció nem helyesíti.
-
stingy2
senior tag
válasz
gyulank #38441 üzenetére
én pl azért használom inkább a FEBE-t,mert nem szeretek semmit valamelyik cég felhőjében tárolni (főleg jelszavakat nem...)
teljes profilt meg nem szeretek visszatenni, mert reinstallnál inkább újratelepítek mindent (kiegészítőket) csak a könyvjelzőket és jelszavakat mentem ki vele. -
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38392 üzenetére
Visszamásolod az eredeti prefs.js, akkor ugyanazt a böngésző beállítást kell kapnod. A könyvjelzőhöz és az előzményekhez most nem nyúltál.
A kiegészítők oldalai azért töltődnek be, mert alaphelyzetbe hoztad őket. Amikor installáltad őket, akkor is ez történt, csak egyenként. Most az összes kiegészítőnél történt ugyanaz, mert a beállításaikat nem találták a prefs.js file-ban, ezért gyakorlatilag ez volt az első futásuk.
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38386 üzenetére
Bocs, megzavartalak a plusz infóval.
Az csak kiegészítés volt. Természetesen a prefs.js törlése ahhoz elég, hogy a te vagy bármi más által eszközölt változtatások alaphelyzetbe kerüljenek.
"Vagy a kilépés annyit tesz, hogy zárjam be a FF-ot, és úgy helyezgessem a C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\defaults\pref\channel-prefs.js-fájlt?" Igen.
Prefs.js file -ról leírás.
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38383 üzenetére
Igen, akkor teljesen ugyanaz lesz. Persze kilépett állapotban kell leszedni és visszatenni. Ha a teljes profile-t mented, akkor bármelyik gépen ugyanazt a Firefox-ot kapod, ha az adott Firefox profile-nak helyére másolod (természetesen a Firefox-oknak azonos verziószámúnak kell lenniük).
-
-
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #38368 üzenetére
Nem tartom valószínűleg, hogy a kiegészítők miatt lenne, de ki tudja? Ki kell próbálni letiltott kiegészítőkkel és utána egyenként visszakapcsolni. A Windows DPI beállítása 100%-os vagy esetleg nagyobb? Esetleg nem lehet, hogy valami elállította a betűméretet? Érdemes lehet egy kicsit "játszani" ezzel.
-
N0zer0
senior tag
válasz
gyulank #38107 üzenetére
OS-től függ. Általában Users(and settings)\Felhasználóinév\Dokumentumok\Letöltések, Linux alatt meg /home/felhasználóinév/Letöltések. Angol rendszeren meg Downloads a mappa neve. Én ezt mindig át is állítom a FF beállításainál, hogy mindig kérdezzen rá a mentés helyére, ne önállósítsa magát.
-
Steelmanus
addikt
válasz
gyulank #26822 üzenetére
A Beallitasok / Lapok / Lapok megjelenites a Windows talcan opcional van pipa? Alapbol nincs, tegyel bele, inditsd ujta a bongeszot, es ellenorizd, Nalam jo, ugyis ha egy bongeszon belul tobb ful van megnyitva, azokat is mutatja, de ogyis mukodik ha tobb ablakot nyitok meg.
-
DS39
nagyúr
válasz
gyulank #25810 üzenetére
de egy bővítmény nem írhatja felül a windows komponenst, ugyanis amikor egy böngészőben tallózásra kattintasz akkor egy ilyen filekezelő komponens jön elő. ezt módosítani csak külső programmal lehetne.
egyébként mondom keress egy fraps szerű progit, ami printscreen vagy egyéb beállított gomb megnyomásakor csinál egy képet, majd azt betallózod a megadott mappából, melyet elég egyszer megkeresni, utána a böngésző futása során az meg lesz jegyezve.
-
DS39
nagyúr
válasz
gyulank #25808 üzenetére
jó értem már, én böngészőn belüli megoldásra gondoltam, külső program biztos akad (mint pl a Fraps a játékok közben) hogy gombnyomásra screenshotot csinál egy adott mappába, de hogy a tallózásba rögtön azt hozza elő a böngésző szerintem kizárt, csak akkor ha egyszer már kikerested utána megjegyzi hogy onnan keressen. szóval ezzel a dologgal kapcsolatban win-es topikba írj, hátha tudnak konkrétan egy progit, vagy googlezz.
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz
gyulank #25791 üzenetére
A Beállításokban a Sync beállítások alatt belépsz. Arra kattintasz, hogy nincs nálam az eszköz, ekkor kéri a felh. nevet, jelszót, és a kódot. Itt arra kattitnasz, hogy elvesztetted az eszközt, és generáltatsz új kulcsot. Viszont ezzel a szinkronizált adatok elvesznek.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
gyulank #25778 üzenetére
Pedig akkor, amikor csináltad a szinkronizációt a régi gépeden, akkor kiköpött magából valami kódot.
De ahogy most te, ezt én is beszoptam, pixelre pontosan ugyanezt, amikor gépváltásnál szinkronizálni akartam. A bánat se gondolta, hogy ilyen nyakatekert módon van megcsinálva.
Chrome-nak elég, ha becsépelem a gmailes címemet, és már szinkronizál azonnal mindent. Pedig annakidején azt sem tudtam, hogy be lehet a chrome-nak állítani szinkronizálst.
Nekem annyi mákom volt, hogy a chrome-al egyszer játszadoztam, akkor az beimportálta a FF dolgait, és felszinkronizálta a google-ba valahova, így az új gépen úgy lett újra FF-om, hogy a chrome visszaszinkronizálta magát, azt pedig beimportáltam a FF-ba. -
WonderCSabo
félisten
válasz
gyulank #25778 üzenetére
A 32 bites és 64 bites verzió között a Sync szempontjából semmilyen különbség nincsen. Ha az eredeti eszközön be vagy jelentkezve, akkor meg tudod tekinteni a kódodat, illetve tudod párosítani a másik eszközt. Viszont ha nem vagy bejelentkezve, és a kódodat se tudod, akkor új kódot kell generáltatni, ami viszont törli a szinkronizált adatokat a szerverről, biztonsági szempontok miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged