- iPhone topik
- Még annál is egyedibbé tehetjük a Realme GT 8 Pro-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- Mindenkire rálicitál az új Oppo kameratelefonja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Itt dől(het) el, hogy mi lesz otthon kapható - Hong Kong Electronic Trade Fair
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Hi all!
Visszatértem némi problémával.
Volt (és van) nekem egy Ionizáló-trafóm, aminek bemeneti oldalon 3 csatlakozása van (+), (-) és (G), kimenei oldalon pedig max -20kV-ot állít elő max 35kHz-es frekin.
A mai napon én ezt kipróbáltam. Bekötöttem egy PC-tápra. A (+)-ot a 12V-ra, a (-)-ot és a (G)-ot egy-egy feketére. A trafó ugyan működött, hallottam (és éreztem) ahogy süvít a levegő a -20kV-os vezeték vége felől, de a tápegység háza és a 12V-os kábel is igencsak rázott tőle.
A kérdés az volna, hogy mit tehetek ellene, illetve, hogy jól kötöttem-e be. A (-)-at köthettem volna a táp -12V-jára? Vagy eleve oda kellett volna??
A másik, hogy erősíthető-e a csúcshatás? Esetleg egy tűt forrasztva a vezeték végére.
Illetve irányíthatók-e valahogy a csúcshatás következtében lerepülő elektronok, hogy ne össze-vissza menjenek, hanem egy adott irányba.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő