- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Pista0001 #16270 üzenetére
Így van.
Aztán ezt a megoldást láttam a legmegvalósíthatóbbnak. És ha még így is kevés a hűtőteljesítmény, akkor beruházok a mostani 45-ös dupla helyett egy 60-asba.
De szerintem elég lesz, most így alapórajelen a 3570k-t LinX alatt 59-60 fokon tartja, leszabályzott 600-as fordulaton lévő SWiF2-kkel.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #16208 üzenetére
nekem nincs komoly mitx projektem
most epp egy eatx lappal kuzdunk, mint kiderult a 2011-es foglalathoz ketfele felfogatas letezik:
- square ILM (ez a gyakrabbi)
- narrow ILM (sokkal ritkabb, foleg a supermicro szereti)na. termeszetesen a lap, amit most kaptunk, supermicro. es termeszetesen elsore vettem negy nemravalo hutot
(2 lap, 2-2 procival).
itt egy rovidke szemleltetes. az elet szep.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #16196 üzenetére
hagy
de jo szellos igy, tetszik.
egy darabig gondolkodtam paneltapon, de nem tudtam volna ertelmes keretek kozott etetni mindent egyutt (i5-2500k + 1x3.5 + 4x2.5 + halokartya + 2x4G memoria), ezert lett a hagyomanyos meretu tap. elotte egy sg05-nek a tapja volt benne, az sokkal kisebb, de kell vissza a silverstone-ba -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pista0001 #15995 üzenetére
Nekem már Milyen VGA kártyát vegyek topic-nak tűnt..
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15954 üzenetére
Pedig batár sok hely van benne, 2 teljes méretű ODD (5,25") és 3 HDD, 2 slotos VGA, teljes méretű táp fér bele. Poénból beledobtam egy mITX lapot szinte nem is látszott
HookR: Annak a CX-nek a kábeleit elég lehetett elrendezni. Van most nálam egy CX400 de tartok tőle, hogy mennie kell, elszoktam már ekkora kábelhosszaktól
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #15928 üzenetére
Nem csak az IGP driver-eire gondoltam, hanem pont dVGA-s esetre. Az milyen már, hogy a Clarkdale I3 PCIe v3.0-s VGA-val (függetlenül az alaplap, vagy VGA gyártójától), ha restartot nyomsz, csak v2.0 X1-es módban hajlandó menni, ha meg ki-bekapcsolod a gépet, akkor v2.0 X8-asban? Pontosabban korábbi AMD Catalyst-ben még ment az X16-os mód, de gondolom letiltották az - általam is tapasztalt - instabil működés miatt. Intel support köszöni szépen az információt, de végfelhasználókkal 'nem áll szóba', forduljak bizalommal az alaplap gyártójához (Ők irányítottak az Intelhez az alapos tesztelés és a hiba reprodukálása, majd behatárolása után). Intel és a terméktámogatás... ha nincs zsebbevágó médiahiszti, akkor pont nem érdekli őket mennyire hibás a termék, elvégre a Clarkdale I3 eladásokat már nem befolyásolja...
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #15922 üzenetére
Ha most kellene a kettő közül választanom, valószínűleg az ASRock FM2A85X-ITX-et venném.
Szálcsiszolt, feketére eloxált felület van beütemezve. Mondjuk a kivitelező szerint mindenképp vigyek feláldozható próbadarabokat, mert a különböző (szilícium tartalmú) ötvözetek eltérő eredménnyel szolgálhatnak. Elmondása alapján már előfordult, hogy a feketének szánt alumínium végül enyhén lilás árnyalatban pompázott. Márpedig az elő- és hátlap vastaglemez alapanyag - ha minden igaz - eltérő ötvözet a lágy burkolati lemezekhez képest...
-
HookR
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #15794 üzenetére
nem akartam megbántani a lelkivilágod, ez a 3 van jelenleg(alpin 11 pro rev2, Freezer pro rev.2 és F12), régebben volt Alpin 64, 2db F8 PWM, 1db F8 TC, és a már említett Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra TC ezzel kezdődött a történet és mai napig elégedett vagyok a márkával, bár mióta simán arctic lett észrevettem némi minőségbeli csökkenést, de abban is igazad van, hogy megfizethető volt és az is maradt
a freezer 7 hűtött már i3-530/540-et I7-870-et! i5-3450-et, szóval megszolgálta már az árát -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #15788 üzenetére
Akkor azt hiszem marad elsődleges szempontnak, hogy egyáltalán melyikhez tudok hozzájutni, azon belül meg amelyik vonzóbb árfekvéssel rendelkezik.
Elsőre meglepett, hogy az F14 PWM drágább, mint a TY-147.
(#15789) Mercutio_: Meglátom hogyan tudok szervezkedni. Jelenleg kedvezőbb lenne helyi boltban átvenni rendelésre.
Őőő... Nekem lenne ötletem, hogy miként tudnád nemes célra felhasználni...
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #15734 üzenetére
Én is így értettem, ha nem volt egyértelmű.Összefoglalva még egyszer:
1. 65W TDP AMD APU: Csak alulfeszeléssal sozrítható le 60-70W alá, egyébként 90-100W. És ezek még gyenég játékra.
2. 100W TDP-s AMD APU: Játékra jobb, de 130-140W-ra kell méretezni, alulfeszelve is 120W a minimum: paneltáppal nehéz megoldani.
3. Intel i3+dVGA: Ugyanúgy kijön 120W-ból, de inkább 100W-ból és sokkal jobb. A vga része is és a proci is játékra.És ez mind a 12V ágra vonatkozik. Én is egyértelműen a 3. verziót választanám.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15757 üzenetére
Jah, bár ha valakinek számít a fogyasztás, és mondjuk fontosabb a kisebb konfigméret...és ebben a 65W-os tesztben azért már árnyaltabb a kép, kár, hogy az előző teszt G-procis eredményeit nem tették mellé.
-
Gaben01
őstag
válasz
Pista0001 #15757 üzenetére
Na igen és ez nem elhanyagolható szempont.
A problémám annyi,hogy azért túl nagy bizalmam nincs az intel lapokhoz,bár nem valószínű,hogy gagyik lennének.
Gondoltam kipróbálom mennyire vállalható az i3 3225-ben lapuló HD4000,de eddig nem nagyon jött össze.Nvidia driver uninstall,biosban a primary graphics adapter onboard-ra állít,vga kivesz,monitor az alaplapi dvi-ra köt,gép indít és a boot képernyő után egyből restart.Volt már cmos cleartől kezdve minden bűvészkedés,mégse tudom működésre bírni a gépet az iGPU-val.Pedig jó lenne tudni,hogy észreveszek-e valami különbséget,mert ha nem bejövős vga nélkül,akkor nyilván úgy kell kalkulálnom a lapcserénél,hogy marad a vga.Nagyon nincs kedvem ez miatt most újrarakni a win7-et.
Egyébként ha elfogadható a HD4000-el is a gép,akkor ennyiért ez a lap szerintem nagyon jó vétel: [link] + 4K-ért iponból a pci-e firewire kártya. -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15753 üzenetére
Ott borul az egész, hogy ha már vérpisti, akkor vagy nem oszt nem szoroz, hogy A8/A10 65W-osba rakott IGP vagy a 25%-al "erősebb" G555+6670-nel tolja, vagy spórol még 6k-t és vesz egy jóval erősebb és kevesebbet fogyasztó 7750-et, ugyanakkor egy 4 magos AMD azért univerzálisabb és erősebb proc, mint a 2 magos cerka.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Pista0001 #15704 üzenetére
hmm.. mivel amd fan vagyok ezért az intel részleg nálam nem jöhet szóba.. egyébként természetesen elgondolkodtató a dolog, de ha a méret is számít (márpedig nálam az a cél, hogy legkisebb méretből a legtöbbet kihozni) akkor ez sem igazán jó megoldás... ssd. az első ami megfordult a fejemben aztán ahogy elkezdtem számolgatni rájöttem, hogy valahol faragni kéne az árból és csak a vinyónál tudtam pár ezer forintot lecsípni... node akkor már lehet, hogy érdemesebb lenne valóban még odatolni azt a pár ezrest és beruházni egy ssd-re.. áhh azabaj, hogy most ezt csak játszásiból csinálnám meg mert egyébként semmi szükségem rá és a rá fordított összeggel lennének egyéb terveim is... a másik amin elgondolkodtam, hogy ennyi erővel egy hasonló erősségű laptopot is vehetnék...
de azt nem "te" csináltad.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15704 üzenetére
Abban a tesztben azért van némi lejtés, mivel úgy lett volna korrekt, ha a 65W-os Trinity procikkal végzik a fogyi-teljesítmény számításokat, vagy ha egy apu nélküli amd procit is betolnak a tesztbe.
Mondjuk azóta elszálltak az amd procik árai, szóval emiatt ma már egyébként is torz lenne az egész. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Pista0001 #15701 üzenetére
én meg azon agyaltam, hogy csinálok egy "gamecube"-ot AMD A10 5800K procival hozzá való mITX alaplappal 8GB (gyors) rammal, 7200-as laptop vinyóval egy COOLERMASTER GeminII M4 hűtővel és picoPSU-val. mindezt egy saját készítésű házban aminek a méretei kb. 20x20x10 centiméteres lenne... csak ahogy számolgattam maga a hardver lenne kb. 130e forint plusz a ház alapanyag ára... szóval most parkolópályán van a dolog... pedig tök jó lenne egy 4 magos ultramini hordozható teljes értékű pc ami játékra is jó...
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #15645 üzenetére
Off, de a Samsung LCD TV topicban írtam le pár dolgot amire figyelni kell, nálam LG TV-kre is ugyanazok a beállítások voltak jók. Ott próbálj meg utánaolvasni.
A lényeg:
1. Natív felbontás, tehát 1920x1080, ha a TV-d is ilyen felbontású.
2. Catalystban minden módban amit használsz (1920x1080 24/50/60Hz) az overscan-t 0-ra húzni.
3. TV-n elolvasni, hogy melyik HDMI bemenet támogatja a PC módot. Arra rádugni és átnevezni PC-re. Ha ez rendben van akkor a 60Hz-es módban a TV képfunkciók 90%-a letiltásra kerül a menüben. Ilyenkor a legkisebb a lag, legélesebb a kép, nincs semmilyen utómunka a képen. Ha az élesség még állítható akkor azt kell beállítani. Általában 50%-ra, de ezt majd meglátod... A képméretezési módok közül általában csak a 4:3 és 16:9 elérhető, utóbbira kell tenni.
4. A többi módban (24 és 50Hz) nincs PC mód, hiába van átnevezve a bemenet, a képjavítók aktívak a TV-n, az összes méretezés is. Ilyenkor "Eredeti", "Teljes kitöltés" vagy vmi hasonló nevű méretezést kell állítani és az élességet 0-ra venni. minden képjavítót kilőni: élkiemelés, zajcsökkentések, stb... 100Hz maradhat, ha használni szeretnéd.Elvileg így mindhárom módban (a 60Hz PC és a 24/50Hz nem PC módokban is) éles, pixelhelyes képet kell, hogy kapj.
Innentől már csak a lejátszó progit kell beállítani, hogy váltson frekit és a TV automatikusan váltani fog:
Desktop: 60Hz, minimális lag, 100Hz off.
Film alatt 24/50Hz-en pedig: 24/50Hz, lag, 100Hz on. -
törölt tag
válasz
Pista0001 #15384 üzenetére
A praktikusságán, és a variálhatóságon kívül semmi mást nem tudok felhozni mellette.
Iszonyatos mennyiségű derékszög az egész, Prodigy sokkal emberbarátibban néz ki.És egy kicsit túllőtt az úr az itx-en, EGY VGA-t kiszolgálni szerintem nagyon erős túlzás.
Egy Mora3 köré is építhette volna olyat amit a falra lehet felakasztani és az egész nem vastagabb mint 12-15cm.Nekem nem gyere be.
-
user137
őstag
válasz
Pista0001 #15119 üzenetére
nemtom a tápot "valahová" áthelyezni, ha ismered az SG05-öt, fix helye van és nem a legjobb pontban.
annak a háznak a problémájára pont az ilyen kompakt vízhűtés adna választ, de akkor megtúrom a szomszéd topikot is.az SG07 feleslegesen erős és drága, a 08 hasonlóképp. hasonlóan kicsi ház meg nincsen egyelőre, ami elvinne egy dual slot VGA-t és beleférne egy IKEA EXPEDIT polcába (most épp ez a hard limit).
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #15199 üzenetére
Legyen szó akár a legegyszerűbb dologról, alapból hajlamos vagyok a mondandóm túlbonyolítására, s mire sikerül megállapodni egy kvázi emészthető változatnál, a sokszori átszerkesztés gyakran efféle hibákat eredményez. Pláne, ha közben valamilyen kritérium szerinti lista összeállítása is elvonja a figyelmet. 'Evvan'
Tehát valóban, a mondat helyesen: "Ezen kívül akad még számos (főleg régebbi) lap..." -
sb
veterán
válasz
Pista0001 #15165 üzenetére
Ez sajnos nem így van. Akármennyire is vga igényesnek látszik valami, alap egy jó proci. A min fps-eken meg fog látszani a gyengébb. Ez így volt 10 éve, most is így van.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy kevés egy i3, mert sok mindenhez elég, de közel sem mindenhez. Van ahova kell a 4 mag. Akármilyen felbontásban és vga mellett. Hiába jó az átlag, ahol épp kellene ott 30 alatt lesz az fps. És a cpu igény skálázási lehetősége szinte nulla.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15155 üzenetére
Én csak a konkrét hsz-re reagáltam, nem ártanám magam olyan kérdésbe ami számomra idegen, lévén évek óta régi játékokkal és IGP-vel/APU-val jtászom
És ha már APU, az A6- 3620 után a "nagytesó" A8-3820 ilyen eredményeket dobott: 3DMark06, 3DMark 2013
-
Blaise
veterán
válasz
Pista0001 #15155 üzenetére
Nem szeretnék mély vitába bocsátkozni, de aki i3 procit veszi, az nyilván költséghatékonyság miatt teszi, vagy fullHD alatti felbontásban játszik, vagy fullHD-ban, de kompromisszumokkal ergo nem fog mellé betenni egy 60ezres VGA-t, ami feleslegesen malmozna a 2 magos proci mellett, hanem inkább vesz egy 7770-et vagy egy 650Ti-t.
Számos teszt bizonyítja, hogy manapság játékhoz a 4 fizikai mag alap. Lehet ezt nem szeretni, de attól sajnos ez így van.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #15127 üzenetére
Ez azért van, mert elkényelmesedett az iparág. Fehér hollóként néha felbukkan egy olyan deszka amit mondasz, de az meg nem lesz egy csomó mindennel kompatibilis, merthogy már az elején nem tartalmazta a speckó, amit (szerintem) kellett volna, egy ilyen méretkategóriában. Merthogy a külméret, a hátlapi csatik helye (pl pont intel adott ki olyan deszkát is, ahol még ez sem teljesül), meg a csatolóbusz helye az minden csak nem egy komoly mechanikai restrikciógyűjtemény. Kb amíg a kávé lefőtt, ki is találták. ITX-nél már a kezdet kezdetén beforgattam volna a csatolósint alulra, procit-RAM-ot fix helyre, etc. Jelenleg meg a totál felelslegesen kialalkuló térfogatokat próbáljuk belakni procihűtővel, HDD-vel, kábeldzsungellel és egyéb univerzálisnak tervezett dolgokkal. Nem véletlen nyivákol mindenki a kis házaknál, hogy jó, meg szép, csak valahogy nem az igazi.
Meg ne keverjük má' a design-error-t a concept-error-ral
-
J.J. András
őstag
válasz
Pista0001 #15004 üzenetére
hali,
igen, KÖSZI Radiator
Realtek N-s WiFi modul van benne...
Neked is Pista
, bementem, megnéztem, ... gondolkodtam, megvettem
Elsö tapasztalatok, a mini PCIE SSD nem minden häzban fér el az alaplapi tálca és alaplap között....
Az Intel-es WiFi-re meg szerintem kicserélem, nem hiszem ettöl ugrana a garanciája......
Eggy dologgal megszopatott a deszka, vagy a Win7x64, hogy USB-s telepítést csinaltam, de az USB2.0-ás beviteli eszközöket az USB3.0 portban telepítés alatt nem ismerte fel.... és azt hittem állandóan lefagyott.
Egy kérdés: azt a picsányi 100MB levälasztott részt az SSD-m elején, ami a WIN7 telepítéséhez kell, hogyan tudom kiküszöbölni :?? nem akarom azt ott látni, menjen az egész SSD-t használja az OP...
üdv
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #15026 üzenetére
"Másrészt megkönnyebbültem, az a hír járta hogy a WD-k kevesebbet fogyasztanak a Seagate-eknél, de ezek szerint nincs nagy különbség."
Most így belegondolva józan paraszti ésszel, a felpörgött tányérok mozgásban tartásához már nem kell annyi energia, így az esetleges különbségek is eltörpülnek. Számottevő eltérést inkább a tányérok/fejek száma adhat (illetve még felpörgésnél az elérendő fordulatszám sem mindegy).(#15027) op9: "Vagy mi a helyzet a topikban többször is ajánlott LR1106-250W12VDCX2 paneltáppal? Specifikációk szerint jobb, de a Dell DA-2-vel nem kompatibilis..."
Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az enyém óta kiadtak egy újabb revíziót, amivel még nincs gyakorlati tapasztalat. Nem tudni, hogy pontosan milyen érdemi változtatást eszközöltek és hogy orvosolja-e a (nagy valószínűséggel) a power good jelet érintő problémát, vagy sem."Esetleg lehet egyéb defektje az LR1106-nak ha már egyszer van ez az inkompatibilitási gondja? Mert akkor nem kockáztatnék vele."
Sajnos nem tudom."Igaz is, mi lett a berendelt LR1106-oddal?"
Eladtam. Azóta mintAdarab-nál teljesít szolgálatot. -
canniball
nagyúr
válasz
Pista0001 #15019 üzenetére
Nem tudom azok milyen paneltápok voltak és milyen terhelésnek voltak kitéve...de mint írtam az én picom 12V-on 6A-t tud, az úgy vélem kellően szellős házba nem tervezek mást rakni csak a lapot, a procit, két memóriát és egy SSD-t, így ilyesmi eredményt várok, ez pedig nem jelenthet problémát.
-
op9
aktív tag
válasz
Pista0001 #15009 üzenetére
Érdekes összeállítások...
ANTEC ISK300-65-nél pl. a panel táp a 135W-os, és a tápegység a 65, de a linkelt fórumon nem ajánlják azt a paneltápot, de az okát még nem találtam meg, ahol tesztelték.
Közben megnéztem a T-s procikat, de erős marketing. Kb ugyanaz, mint egy T nélküli alulfeszelve, és alacsonyabb szorzóval.
Teszt1
Teszt2
A T, és sima között load-on van kb 10W különbség, alatta meg kb. semmi. -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #14955 üzenetére
"...gondoltam vagy a Google, vagy a HookR adatbázis lesz a barátja
"