- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LTE frekvenciák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
Egyébként szerintem is nagyon alacsony az ára. A fogyasztása azonban nem lehet túl jó. Szerintem lényegesen magasabb, mint a jelenlegi Brazos vagy Atom alapú megoldásoké. Ezt főleg a 90nm-es tehnológiával történő gyártás indokolja. (szerk. közben olvastam a belinkelt kész pc-t, azok alapján azért annyira nem vészes a fogyasztása, igaz nem is alacsony.)
Nem szorosan kapcsolódik ehhez a laphoz, de talán alátámasztja a mondanivalómat:
Anno, olvastam egy Via X2-es procival szerelt lapról készült, ilyen előzetes tesztet. Ahol ígérték, hogy majd a végleges verzió 65 nm-en készül, a tesztverzió 90 nm-en volt legyártva. Teljesítményben nagyon jó volt, ha jól emlékszem verte néhány helyen az E350-et is. A probléma a fogyasztása volt, ami athlon szinten mozgott...
-
zodo
nagyúr
-
Evilkiller
csendes tag
extreme.outervision.com-on néztem, nem részletezi hogy mi mennyit eszik, csak az egészet egyben!
A dedikált VGA nélkül ír max. 200W-ott a gépre!
A GTX460 meg megeszik még 150-et teljes terheléssel!
Tudom, hogy a jó minőségű tápok le tudnak adni kicsit többet is a ráírt értéknél, de gondolom tartósabb lesz a gép, ha betartom a papírformát!
Am SFX tápból nem is láttam még 350-esnél nagyobbat!
Viszont gondoltam rakok is bele egy 350-est!
Az fentebb linkelt házhoz én ezt a tápot néztem ki: [link] -
ViZion
félisten
Via chipsetesbe ezt néztem. A VGA chip 720p-ig jó, tesztek szerint szépen viszi. Teljesítményben, fogyasztásban Atom kb.
Van PCIe csati, ha mégis HD kellene. [link] [link]
NAS-nak (Network Attached Storage - hálózatra csatlakoztatott tároló) nem kell nagy kraft otthonra pár géphez: sata csatlakozó, LAN és egy jó router, kész. Brazos jobb, de árban a duplája.Agyalok azon, h teszek egy próbát a VIA deszkával, ha nem elég akkor vagy marad NAS-nak, vagy eladom (OK, ez bukó, de HW-ben mi nem az
), és veszek utána Brazost.
-
DopeBob
addikt
Nem jó, nem pico tápos
Egyébként úgy néz ki sikerrel jártam:
EPC2 mini-ITX számítógép ház + paneltáp
Ha valaki tud jobb árban holnapig szóljon, szerintem rendelek egy ilyet
külön a táp 7k úgyhogy nem sokat várok a háztól, de majd kiderül
Olcsóbb lesz mint gondoltam 21k lesz a lap, 4k 2GB Ram, meg 10k a ház, a vinyó már megvan régebbről. Remélem még a héten összeáll
-
ViZion
félisten
Köszi! Valóban az egy nagyon tuti jószág, ha PCIe ×16 lenne rajta, akkor akár belépős gamer cucc is lehetne régebbi játékokhoz.
Kerestem VIA-t használtban, de csak régebbit találtam, amin nincs sata. Csábítóan olcsó, ha nem kell a full HD akkor tuti NAS deszka a tesztek alapján.
Tápot is körbejártam, fentebb (vagy másik itx topikban) az egyik fórumtárs mondta ki a tutit: ilyen kis fogyasztásnál nem éri meg +15k-val többért picoPSU-t venni. Most ígérte egy ismerős, hogy utánanéz használt laptop adapternek, esetleg vmi bontott laptop belsővel...
Köszönöm a türelmet mindenkinek, még tutira benézek -
toldy
őstag
Azért, mielött bárki is megörül, meg kéne kérdezni hogy ez melyik lap, mert ilyen 8200-asból van m-ATX és m-ITX is.
woss: Szeretném megkérdezni hogy az asrock lap támogatja-e a proci alulfeszelését ( proci fesz csökkentését) ? Ha igen, meddig lehet csökkenteni? Illetve mennyi a 2100t gyári fesze?
-
zodo
nagyúr
2,7Ghz akart lenni.
Ezt pedig most találtam.
Pár képet már láttam erről a házról régebben, de akkor még nem tudtam hogy a régebbi J&W Minix lap lakozik a konfigban. -
zodo
nagyúr
Az a szörnyű hogy ezekben a kis házakban a kábelezés sem egyszerű feladat.
Akasa Enigma. -
CséZé
őstag
hááát, nem tudom. elég alacsonynak tűnik az a hűtő. csak már lehetne kapni és le tudnám mérni milyen magas.
más tippem nem nagyon van ház ügyileg. esetleg Antec ISK 100. vagy az Akasa-t nem lehetne megoldani valahogy, hogy azt a lemezt kivenni, de a winyót valahogy mégis elhelyezni benne?
-
user137
őstag
-
Pista0001
addikt
Részben pont a te géped, részben ez a kép, alapján vontam konklúziót. A lényeg hogy ennyire magas idle hőmérséklet teljesen indokolatlan. A terhelt az más tészta, lehet hogy az enyém is elment volna addig, de én erre nem voltam kíváncsi, csak a fogyasztás miatt terheltem a gépet (71 °C volt amikor leállítottam a prime-ot), az IDLE viszont nem lehet ilyen magas jól beállított energiatakarékossági funkciók mellett. Apropó energiatakarékossági funkciók...
marositech: Az energiatakarékossági cuccok be vannak jól állítva? IDLE visszaveszi a szorzót meg a feszültséget?
-
toldy
őstag
Ja ott van a válasz a hsz-edben.
"Gyári venti közösen használja az alaplapi aljzatot egy Coolink swif 120P-el" Vagyis egy ágon vannak egy elosztóval és feltételezem a swif-t feszültséggel szabályozod és nem pwm-el. Gyárilag is ez van megadva "1 x 120mm intake fan 1200rpm" és a gyári venti csak 3 eres, amin elvből kizárja a pwm-t, mert ahhoz négy vezeték kell.
-
marositech
senior tag
Hát itt nálam nagyon szerencsétlen a helyzet:
Eleve nemtud kimenni a levegő, a lapon VGA állja az útját a másik oldalon a memória és végül másik élen pedig már a háznak a vége, szóval 1 oldal van ahova kimehet a levegő...
Most azt csináltam, hogy megfordítottam a ventit, azaz nem lefele fújja hanem kifele szívja hűtőből a levegőt. Most elértem azt, hogy 10-15 fokkal hűvősebb lett. Így már prime alatt csak 88 fokos 100 helyett...de ez még alapjáraton!
Szerintem kis házba nem oda való a Samuel 17 pláne nem azzal a Giga alaplappal.
Mire jó prime 95?Javítsunk a hűtési teljesítményen. Nyílván a procinak nem mind1, hogy 55 fokon van vagy 40 fok alatt, 24/7 üzemidőben.
-
nagynorbi
aktív tag
-
HookR
addikt
"Szemből nézve az első két ill. a jobb hátsó lábat ki kell csavarozni.
Első kettő lábzögzítő csavar fogja majd a belső hajtogatott lemez "lábát" ill. a kis ház ventinek is van egy "lába/támasztója" amit a fent említett jobb hátsó ház láb rögzítő csavarja tart."Nem, a talpak csavarjai csak a talpakat rögzítik, máshoz nincs közük. De abban igazad van, hogy a hajtogatott lemeznek van egy a ház előlapja mögött az aljlemezig lenyúló része, ahol szintén tartja két csavar. Korábban sem a fényképeken, sem a videón nem sikerült kiszúrnom. Bezzeg, ha megnéztem volna a manualt...
Lényeg, hogy leromboltad az illúzióim. Már be is véstem a Wesena-nak egy nagy pirospontot, azt gondolván, milyen elegánsan oldották meg a belső lemez rögzítését. Erre kiderül, hogy mégsem.
-
Hanok
senior tag
-
Hanok
senior tag
Sokat filóztam rajta...Még váltottunk is pm-et ez ügyben lehet még élni fogok az ajánlatoddal hogy meghallgatom mit produkál zaj szinten...Bár Seasonic táp után nem lennék megelégedve a táp ventijével de ha ettől még eltekintek akkor ott van a hdd ami elég sarkalatos pont...A Solo-ban most minden zajtalan még a hdd-is...Én úgy gondolom hogy kompromisszum nélkül nem úszom meg..A Fusion-t legalább be lehetne rakni a tv alá hdd-t fel tudom lógatni úgy hogy ne rezonáljon, viszont olyan bútor ami 40cm-nél szélesebb elég ritka így aztán ez is kieső stádiumba van az elképzeléseim között...
toldy: Bele nem kell már semmi extra 1hdd meg a konfig vga-val de itt a kertesházban nem bírom elviselni a zajokat amikor csak böngészek vagy úgy elvagyok zene nélkül...
-
törölt tag
Az alapanyag beszerzés tekintetében ne felejtsük ki a bronzker-bt-t sem. Itt akár féltenyérnyi anyagot is kiadnak a táblából, ha épp van nekik raktáron. A hátránya, hogy nem géppel ollózzák, így a lemezek meggörbülnek kissé.
Valaki említette a perf. lemezt is (Talán HookR). Ha a jurotissu-nál van ilyen, akkor a bronzker már tud hozatni tőlük és nem kell megvenni az egész táblát. (nem tudom mekkor amennyiségnél éri meg darabot venni, bronzker-ék azért elég meredek árréssel tudnak dolgozni néha) -
user137
őstag
Igen, az alkotás öröme örök... csakugye általában másfélszeres-dupla áron jön ki egy egyedi példány, ha jól megúszod.... ez a 10k Ft-os budget számomra elképzelhetetlenül alacsony egy egyedi alu házra, azért is borulok le az esetleges kész tervek előtt (deugye, előbb lássuk a medvét).
A Wesena-ra egy árva lélek nem jelentkezett, úgyhogy a népeknek csak a szája volt nagy. Meglássuk mire jutok egy esetleges importőrrel.
-
Bdanyy
addikt
Most hogy mondod azt teljesen elfelejtettem linkelni
Nincsen szabályozva, de elég "visító" a hangja az eredetihez képest, az sokkal halkabban tette a dolgát.
Esetleg lehet valami ellenállást utólag rakni a kábelhez, hogy kisebb fordulaton menjen? De ez a Scythe is elég jónak tűnik, lehet megérné inkább megvenni ezt mint szórakozni a bontós ventimmel
-
Pista0001
addikt
A legjobban úgy jársz hogy megtervezed a leendő házat, a szükséges lapokat "elhelyezed" 500*1000 mm-en, megnézed hogy jön ki a legkevesebb vágással és a Metalloglobusnál feldaraboltatod. Nagy lemezvágó gépen vágják, így biztos hogy minden derékszög-párhuzam lesz és a kisebb darabokat könnyebb hazavinni.
Elég jól megmunkálható Dremellel, bár az Al99,5 eléggé kenődik. Az ötvözet - ha jól tudom
- ridegebb, ezért könnyebben forgácsolható. Erről bővebben majd akkor ha meglesz a lemez és kipróbáltam.
-
tthom
senior tag
Hát nem. Közben persze eszembe jutott, ugyanezt csinálta egy nvidia kártyával is, a windows leegyszerűsíti a dolgot, HDMI? Akkor ez egy TV.. Csak nvidiához vannak leírások, h miként, itt nem működik. Persze, sima dvi csati nincs, így addig jobb híján vga-n nézem. Amúgy a win kibírta az alaplapcserét, szóval ami időt ott megspóroltam, mehet erre.
-
Pista0001
addikt
Továbbra is a Metalloglobus Mór utcai telepén (egyszer ezt már kibeszéltük egy másik topikban még vagy 2 éve, meg egyszer valamikor tavaly is
), egyrészt mert az közel van a munkahelyemhez, másrészt mert kiadnak 1/4-ed táblát is (a Jászberényi úton csak felet fagy egészet). Az egész tábla általában 1000*2000 mm, mindig keresztben feleznek, tehát a fél az 1000*1000, a 1/4 pedig értelemszerűen 500*1000. Táblából múltkor 3 mm vastag tiszta alut vettem (Al99,5), most kipróbálom az ötvözetet (AlMg3) ugyanabban a méretben. Mindenképp félkeményet célszerű (FK jelű). Szálanyagból nem tudom hogy mi a helyzet, de abból nyugodtan meg lehet venni az egész szálat (6 m) mert úgyis elfogy és nem drága (20*20*3-as L-profilból tervezem a vázat, az kb 5000 forint/szál lehet). Mind szálanyagot mind táblát lehet daraboltatni, ha 1/2 vagy 1/4 táblát kérsz annak a vágása díjtalan, a további vágások 100/150 Ft/db körül vannak.
-
HookR
addikt
Kisebb fémkereskedésekben nem csak egész tábla lemezt (1000*2000mm, 1250*2500mm...), vagy egész szál méterárut (3m, 6m) vehetsz. A hosszabb kiterjedése mentén vágnak belőle a kívánt méretben. Tehát pl. 1000*2000mm-es lemezt 1000*X mm méretben.
Apropó! Neten végre találtam 'RV 3 4 1 1000x2000 51%' (kör alakú lyuk, eltolással / lyukátmérő / középponttávolság / lemezvastagság / táblaméret / szabadon hagyott áramlási keresztmetszet) paraméterezésű perforált lemezt (acél), amilyet már régóta kerestem. Egyelőre várom, hogy a hosszú hétvége elteltével válaszoljanak, hogy tényleg van-e és mennyibe kerül. Az egész tábla nekem egyelőre sok, alkalomadtán érdekel-e valakit, hogy osztozzunk rajta?
-
tthom
senior tag
Nekem meg megérkezett a használt modecom házam. Jónak tűnik, egy két karc van az elején, meg az alján látszik, hogy járt már többfele. Egyébként fóliás minden oldala, fogalmam sincs, hogy miként használták.. Lehet vissza lett ragasztva?
Akkor alatta még bármi lehet.
Meg itt a Intel DG41MJ lap is, holnap legózok, ha lesz idő. A hűtés felett még van 5mm hely. Bőség zavara.
-
tthom
senior tag
Hát, azért az ilyen cserékkel óvatosan kell bánni, mert az oké, hogy csendesebb, csak meg kell nézni, hogy szállít-e annyi levegőt, mint amennyit a gyári tudott, különben megsülhet egy szép nyári napon.. Én inkább néznék egy passzív tápot bele, netán egy 4cm>6cm>8cm átalakítót, ami éppen van (nem térképeztem fel a lehetőségeket), én anno találtam 6cm>12cm adaptert, na az jó volt..
Vagy beleszerkeszteni a kimenetézhez egy radiál ventit, azoknak nagyobb a hatásfokuk, aztán kiszippantja a levegőt. De mindenesetre is belelógatni egy hőmérőt, hogy miként alakulnak a dolgok..
zodo: 202-es majd kiderül, még havernál van, elvileg csak az elejéről lett leszedve a fólia, amúgy, mint az új.. Gariban cserélt tápos, már ott porosodott régóta. Optimizmus!
-
zodo
nagyúr
Nem tudom hol tartasz vásárlás ügyben, de a kérdezett InWin BM648 tápja sem hangos a 4 cm-es venti ellenére. Tesztelők szerint.
Esetleg ha mégis zavarna a hangja akkor egy kis mod, mint a tesztben szereplő Cooler Master Elite 100 ház esetében egy Scythe Mini Kaze Ultra SY124020L venti beüzemelésével._BM_
-
user137
őstag
"Ha nagyon hirtelen kellene választanom egy "asztaldíszt" akkor inkább az ITX2-őt választanám, ha kérdeznéd."
ott meg az lenne a baj, h nem fér be a 3.5" vinyó...
egyelőre ez van, ha találok megfelelő partnert, akkor lesz itthon ilyen. egyelőre még ilyen olcsó, ennél csak drágább lehet, ha nem fogy elegendően. sajnos a magyar óccsónjót mentalitás nehezen kiirtható, de ez nyilván nem mindenkinek való hardver. Lexust se vesz mindenki Toyota helyett, de azért egész jól megy nekik...
A Mac mini tényleg egy ipari csoda, ellenben a Foxconn gyártja nagyrészt
és 200k-tól indul a Core2Duo-s, ami eléggé megfizeti a vásárlóval a designt. A mini háza egyébként nem jobb semmivel, mint HookR mester tervei, csak azt egy custom hűtővel meg is valósították.
-
user137
őstag
ez egy "asztaldísze" HTPC ház, LP slottal (extra), 1db SSD és 1db 3.5" HDD hellyel, slim ODD-vel, gyönyörű esztétikával, mit nem tud ami ebben a kategóriában elvárható? nem fér be egy GTX590 6db vinyóval, valóban...
egy hasonló paraméterű olcsó szar hajtogatott nyeklő-nyakló műanyag ház 10k Ft, ez átgondolt és szép is, prémium anyagból, mi a baj vele? vagy te mit nevezel "teljesítménynek"? no offense uram, de ezért mondtam, h nem vagy célközönség (=nem tudod díjazni az esztétikum miatti felárat).
-
HookR
addikt
Gratulálok a nyereményhez!
==================================
"The world's second largest designer of x86 microprocessors will begin commercial shipments of its high-end FX-series chips based on Bulldozer micro-architecture in the second half of June and will initiate supplies of A-series code-named Llano accelerated processing units (APUs) in early July." - Xbit Labs
-
HeavyToys
senior tag
Persze én megértem. De ha azt nézed, hogy mai felsőoktatásban egy 2,8-as Celeronon, 512 max 1 gb ram társaságában oktatnak kép szerkesztő és videóvágó programokat, akkor azért nem annyira árnyalt a kép.
Nyilvánvaló, ha ebből él, akkor Atom és társai a ló*asszal egyenlőek. Azonban ha most neki a PS-annyi, hogy megcsinálok 10-15 képet, akkor nem feltétlenül van szükség nagyobb teljesítményre.
-
Mercutio_
félisten
Megvenném, de épp most szereztem be egy újabb Antec házat amivel kapcsolatban még lógok egy kámingáuttal az asszony felé
szóval nem kockáztatnám az erkélyen alvást ebben az időben
norby1: Az atom igencsak vérszegény PS-hez, kb. egy átlag feldolgozás -szerkesztés több layer és már csak a homkóra nézegetésével töltöd az időd 90%-át, de egy RAW-betöltés is percekig eltarthat vele. Szóval, ha mindenáron mITX, akkor valami Intel i3/i5 procit fogadó alaplap, vagy AMD vonalon AM2+/AM3 foglalat amibe rakhatsz pl. 65W-os [http://www.argep.hu/product_1192594.html]olcsó procit. (Am2+ foglalatba, ha a lap is támogatja rakhatsz AM3-as processzort, fordítva nem!)
Nekem lehet, hogy eladó lesz a Zotac lapom kb. 2 hét múlva, azon integrált Nvidia Geforce 8200-as GPU van, de sajnos csak egy 1X-es pic-express csatoló van rajta, tehét utólag nem tudod külső VGA-val bővíteni -
Mercutio_
félisten
Félreértel, én maximálisan egyetértek veled
Nem véletlenül volt ott a mondatom végén a smileyAprón van egy egész pofás - és olcsó - mITX alapnak is használható cucc, alaplap kidob, proci, venti (esetleg ODD) elad, már majdnem nullszaldós a dolog
-
toldy
őstag
A kis gépen meglepődtem, én is nézegettem az árakat, mert jó lenne egy netezős htpc és nem semmi. 50k ból kiépíthető egy teljesen használható célnak tökéletesen megfelelő gép. pl.
-LCPOWER 1360MI
-ASROCK E350M1
-KINGMAX 2048Mb DDR3 1333Mhz
-WD 160GB 7200rpm 8MB SATA2 WD1600AAJS
ez 49,5kvagy
-LCPOWER LC-1320mi
-ASROCK E350M1
-KINGMAX 2048Mb DDR3 1333Mhz
-KINGSTON 16GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow S100 SS100S2/16G ( ha az anyagot hálózatról játszuk, vagy külső adattároló akkor tökéletesen elég, és sokat dob a gépen)
ez pedig 52,5k. Szerintem az emberek töbségének az igényét kielégitik. A fenébe hogy most nem fér bele. -
toldy
őstag
-
Osibaa
senior tag
-
vfeco
aktív tag
Ez egy olcsó házikó. 9ezer Ft-ért vettem, és még egy 65W-os külső tápot is adtak hozzá, amihez volt egy belső ATX átalakító csatlakozó is. Ezt másnap eladtam 6k-ért, azonnal elvitték.
Szóval a ház rohadt olcsón megvolt. Volt beleépítve még egy kártyaolvasó is, de azt a 3,5"-os HDD miatt ki kellett kukáznom belőle. Így ez pont elfért. A Zotac ION ITX A-E verziós alaplaphoz jár egy külső 95W-os táp. Az alaplap már gyárilag így van kiképezve. Tehát a házban nincs táp!
A szerelhetősége szerintem megfelelő. Az ára miatt kicsit bátrabban "robbantottam" a dolgokat. (kártyaolvasó kuka, gyári szellőztető venti kuka, házikó tetejét kivágtam a rács miatt hogy kisebb legyen a szélzaj)
Előlapi kivezetések megvoltak gyárilag. Itt vettem anno, de a kép ellenére az USB és Audio Jack megvan rajta alapból.Üdv,
Fecó -
Chaser
legenda
Köszöntem, de már letettem róla
az asus lap + x4 640 volt az egyik oldalon, másikon meg a h55n + i3 540. Az asus lap újan kb 7k-val drágább, cpu-kat apróról 20k körül lehet beszerezni és hát az i3 gyorsabb meg kevesebbet is eszik, úh marad intel.
Cpu alulfesszel semmit nem tudsz elrontani, ha túl kicsi a fesz nem indul a gép -bár GB lapoknál már megoldották- de akkor cirmos clear és megy újra. Ha 1.357 a vid akkor reális 1.2V-on a gyári órajel. De persze nem kötelező! -
HookR
addikt
Akkor félreértettelek, elnézést.
A látványosabb részét elvileg kis elhivatottsággal, kreativitással, és néhány alapvető szerszámmal megcsinálhatod magad is (Pl. (állványos) fúró, Dremel, satu, reszelő, munkapad, gyors szorító... segítségével. Vannak moddingra szakosodott oldalak project loggal, sokat lehet belőlük tanulni.), de hogy minőségi legyen a végeredmény, ahhoz nem árt a komoly gyakorlat és/vagy érzék hozzá.
Amúgy főleg precíziós vágóval (plazma, lézer, vagy vízsugaras vágó - mindegyiknek megvan a maga előnye, hátránya. Ebben a sorrendben drágulnak. Talán a lézer a legideálisabb) és lemezhajlító géppel felszerelt fémmegmunkáló/fémforgácsoló műhelyt érdemes keresni a közeledben. (A nagy gyártók présszerszámokkal (is) dolgoznak, nagy darabszámban kifizetődőbb, alacsonynál nem éri meg. Illetve komoly előnye, hogy az jó esetben eleve lekerekíti az éleket, nem kell utólag sorjával, élekkel vesződni, mint a precíziós vágás, vagy a forgácsolás esetén (= plusz munkaóra, vagy a saját drága időd) ) Google, vagy Kisokos segít. Többel is vedd fel a kapcsolatot, mert egyrészt nem mindenki fog veled szóba állni egy darab esetén (nem éri meg, ezért ha el is vállalják, jó eséllyel magas árat mondanak, hacsak nem valami jó ismerősről van szó), másrészt jó, ha több árajánlatot is össze tudsz hasonlítani, hogy nagyjából képbe kerülj, mennyi a reális ár. A terveid olyan (digitális) formában vidd, amivel könnyen tudnak dolgozni. Külön kérdezz rá mit szeretnek! Lényegében ez a legnagyobb leküzdendő akadály, mert a CNC felprogramozása az adott munkadarabhoz igényli a legtöbb időt és energiát. Onnan, hogy ez megvan, már majdnem mindegy, hogy 1db készül, vagy 1000.
A spéci (pl. 'ablak', vagy kis távolságon belül 'U'... stb.) élhajlítás nem jellemző, inkább nagy élhajlító gépekkel rendelkeznek a cégek, ami az adott vonal mentén teljes hosszban hajt. Hogy mekkora rádiusszal, az cégenként változik, felszereltség függő. A sima vékony lemez (1-3mm) a vastagságnak megfelelő rádiusszal nem szokott gondot jelenteni.
Alu hegesztése nem a szokványos módon történik, azzal sem foglalkozik akárki, inkább akik valamilyen alu alapanyagból készült termék gyártására szakosodtak.
Azt már jó ha az elején tudod, hogy a Lian-Li minőséget még legjobb esetben is legfeljebb közelíteni tudod, a know-how-t nem a kisujjukból szopták és nem két perc alatt
A komoly spéci gépparkról nem is beszélve.
Pl. a vékony lemezbe sajtolt távtartó, spéci lemezhajlítás... stb.
A szellőzőrács kérdése problematikus, mert precíziós vágóval sok apró lukat vágni nem költséghatékony és minél kevesebbszer kell a vágást megszakítani, újra kezdeni (minden egyes luknál), annál kevesebb ránc ül ki a gépkezelő arcára.
Szálcsiszolást szalagcsiszolóval érdemes, többféle szemcsemérettel. De erre is van leírás, hogyan csináld magad otthon.
Eloxálásra jó eséllyel külön céget kell keresni. Ott lényegében csak annyi megkötés van, hogy legyen valami furat, vagy felfüggesztési pont, amin keresztül bele lehet lógatni a munkadarabot a kádba. Az ár a felülettel arányos, színenként változó. A natúr és a fekete a leggyakoribb, értelem szerűen azok a legolcsóbbak. (Ezért drágább a fehér és a vörös PC-Q09(F) )
Ha a végére nem megy el az életkedved, akkor szerencsésnek érezheted magad és oszd meg velem a tapasztalataid...
-
user137
őstag
"1) nincs CD-eject gombja" Kitöröd azt a fém lapot és amint beszerelted az ODD-at, máris lesz eject gombod. Szerintem. => bázz tényleg!
viszont ez azt jelenti, h ha veszel bele egy fekete műanyag előlapos ODD-t, máris szarul fog kinézni. ezért kell a slot-load ODD, az nem rontja el az ilyen egységet.
a táp ugyan csak saját magát hűti, de legalább nem 4cm-esekkel...és az oldalsó 8cm-es házventi kifele fújva fentről kap friss levegőt, nem olyan rossz ez. csak ne lenne a fehér paneltápos verzió valami 180€
-
user137
őstag
hidd el jó ez a 0.8-as alu lemez... nem lötyög nem zörög, ez 3db lemez (alja, teteje, meg körbe hajtogatva) - itt van nálam a pcq08, az igen jófajta anyag, ugyanezzel az elvvel építve. persze aluból nem hajtogatható olyan passzentos cucc, mint a szokásos 0.4-es acéllemezből...
-
zodo
nagyúr
Rám ragadt a szétszórtságod.
Hát most hogy jobban megnéztem a képeket azt mondom nem csalódtam.
Minden házukat elcseszik, sajna ez sem az igazi.
Szép anyag és biztos minőségi is, de tuti csörög-zörög azoktól az illesztésektől és hát az front panel rögzítés.Valaki nem tud ilyen kuckó méretre hajtani?
(#5909) user137
"1) nincs CD-eject gombja" Kitöröd azt a fém lapot és amint beszerelted az ODD-at, máris lesz eject gombod. Szerintem.
Cserébe, viszont a táp csak magát szellőzteti. -
toldy
őstag
Én valahova 30-40k körülre várom, hogy mennyi lesz sajna nem tudom. Egyébként nálam is van terv frankó itx házra, alu/fa párosból, egyszer talán meg is építem.
Hát igen, én is hülyét kapok tőle, pedig már 22 leszek. Érdekes hogy így gépelésnél nem tudok írni ( ha meg valami eltereli a figyelmem, akkor pláne ( sikerült a forgalmim kész a jogsi)), a kézírásom az "szép", olvasható és jóval kevesebb a hibám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- EAFC 25
- Filmvilág
- Formula-1 humoros
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elden Ring
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest