- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagynorbi
aktív tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, és most is csak offolni jöttem
Tudom, hogy nem a reklám helye, de specialitása révén beraknám ide, hogy megválnék a gépemtől
Nézzétek meg, hátha megtetszik valamelyikőtöknek, és sikerül megegyeznünk.Norbi
-
nagynorbi
aktív tag
Az ITX2 házikó sajnos alulfeszelés nélkül alkalmatlan volt egy i3 2120 (65W TDP-s) procival felvértezett rendszer kiszolgálására. Netezés, office mellett néhány óra alatt elérte a proci a 73 Celsiust. A 40-es venti beszerelésével talán lehetne javítani rajta, de annak meg hangja lenne.
Terhelés alatt (Linx) kb két percet bírt az egész, és jött is a hibaüzi. Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy ennek a háznak inkább a 35W körüli rendszerek fekszenek. Talán ha lenne szellőző a tetején, akkor jobb lenne. -
nagynorbi
aktív tag
válasz
tvse1995 #10417 üzenetére
Az ilyesmi alu házaknak nem nagyon barátibb az ára. Azaz minden csak viszonyítás kérdése
Ott van például az Origen M10. Külsőre észre fogod venni a hasonlóságot az ITX7 és az M10 között, árban viszont... Ha így nézzük, akkor máris baráti ára van a Wesena házaknak. Ha pedig maradunk a magyar realitásnál, akkor máris rettentő drága még a Wesena is.
Hasonló mondjuk a Habey itx sorozata is, és a Viako házakat is érdemes megnézni. -
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
ITX2 házba nem tennék olyan procit aminek a TDP értéke 65W-nál nagyobb. Egyrészt a Picopsu miatt, mert ugye a Picopsu 160XT is "csak" 8A-t tud 12V-os ágon, és ez a csúcs. Másrészt még ha lenne is olyan pico táp ami elbírná, a melegedéssel igen csak akadna gondod olyan kis helyen. De ha gondolod, akkor adok neked kölcsön egy ITX2 házat, és kipróbálod. Tán még egy Pico táp is akad, de téglám az nincs hozzá.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
A Lian Li nem alkotott valami nagyot, nekem legalábbis nem tetszenek.
Q12: Milyen célt szolgálna? Sehol egy bővítő kártyának hely, viszont belefér egy marha nagy táp, legalábbis a kép alapján szerintem nem SFX hanem ATX, és akkor még nem is szólva a négy darab 2,5-es meghajtóról... hát nem is tudom
Q09FN: Szintén nincs bővítőkártyának hely. Minek bele olyan tápegység? Elég lenne neki egy Picopsu is. Ez egyébként a Q12-nél is felvetődhet mint kérdés.
Q15: Egy elrontott SG05 klón meghizlalva, kerekekkel
A túl vékony hátlap nem tudja rendesen megtartani a tápot. Egy slot-os bővítő hely...
Q18: Picit megvariált Q08
Q05: Ezt a koncepciót sem értem. A Tranquil cucca legalább szép, és ráadásul passzív, no meg van benne egy slim ODD is.
-
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
Otes:
Boldog KarácsonytJó választás volt, de remélem, hogy nem az én "rábeszélésemre", hanem saját meggyőződésből
user137:
Gondoltam rá, de pontosan az általad említett ok miatt nem vágtam bele.
Elég passzentosan van minden a házban. Szerencsém volt a dolgok kiválasztásánál, mert méricskélni nem méricskéltem. -
nagynorbi
aktív tag
Ha hosszú időre tervezel, akkor megéri az árát. Szerintem az esztétikum is számít, méghozzá nem is keveset. Tudom, hogy nem vagyok a helyedben, de én a Lian Li házat választanám (persze nem a kéken világító venti miatt
) 6 db 3,5" HDD fér bele, és ez nálad jól jöhet később.
De közben találtam egy ilyet: CFI-A9849CC-P
Hívd fel őket, és érdeklődj!Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Végül mégis csak betettem egy 120-as ventit a radiátor alá. Nem volt egyszerű művelet
Új képek az album végén
-
nagynorbi
aktív tag
Mindenkinek Boldog, és nem csak hardverekben gazdag Új Évet Kívánok!
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #10138 üzenetére
A képek a törzsfejlődést mutatják időrendi sorrendben. Először "rendesen" tettem be a radit előre a ventijével együtt (lejjebb tett furatokkal), de úgy nem fér be egy 3,5-es HDD. Aztán leszedtem a ventit a radiátorról, hogy elférjen minden meghajtó. Így nekem túl meleg lett a házban, kívülre meg nem akartam tenni a ventit. Akkor jött az ötlet, hogy munkára fogjam a táp ventilátorát, így került a táp alá a radiátor. Valóban megjön egy kicsit a hangja, de csak nagy terhelés alatt. Engem meg nem zavar, mert messze van (a TV mellett csücsül az erősítő társaságában kb. 3 méterre) tőlem. Azt még majd kipróbálom, hogy odateszek egy csendes ventit a radi alá. Lehet, hogy segít majd valamit.
Az én VGA-m "csak" 26 cm, úgyhogy nem kellett farigcsálnom a házat, de 1 mm hely sem maradt a vége, és a ház között. Kicsit trükkös a beszerelése, mert mindent ki kellett szedni a házból mielőtt betettem a VGA-t, még az alaplapot is. VGA be, alaplap alácsúsztat, alaplap rögzít, VGA helyére. Innen már gyerekjáték a többi... Ennél nagyobb VGA-hoz, már farigcsálni kell. -
nagynorbi
aktív tag
válasz
mrbig25 #10130 üzenetére
Igen, tapasztaltam a hosszú VGA-val járó nehézségeket, de nem nagy gond, főleg ha nem szedi szét az ember naponta a gépét.
Először, én is azt csináltam, amit mondasz, hogy lejjebb tettem 7-8mm-el a furatokat, úgy, hogy a hűtő alja elérte az aljlemezt, a csonkok pedig lent voltak. Így be tudtam tenni a gyári ODD/HDD keretet, de a 3,5-es meghajtónak már nem jutott hely. Ezért jutottam a jelenlegi megoldásra, hogy a radiátort a táp alá tettem. Így elfér minden, sőt, ha nagyon kellene, akkor még egy 120x25-ös ventit is oda lehetne tenni a radi alá, ami felfelé tolja a radiátoron meg a tápon keresztül az elölről bejövő friss levegőt. -
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
Mercutio_ #10127 üzenetére
Mercutio_:
Nálam sincsenek gondok a hőfokokkal, pedig az én VGA-m több hőt termel, mint amit mrbig25 írt a sajátjának. Ráadásul most egy i7 2600K is van mellette, de az SG05 jól szellőzik.mrbig25:
Képet tudsz felrakni valahová, hogy te hogyan oldottad meg a vízhűtést a házadban? -
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10111 üzenetére
Pont most raktam a gépbe egy i7 2600K procit. A BIOS-ban 95W-ban maximalizáltam. Intel burn teszt very high beállításon 20 kör (időben ez nem tudom, hogy mennyi) 69-73 Celsuis max. Gyakorlatban nem ment 59 Celsius fölé egyik mag sem egy 6950-es kártyával és egy Antec h2o 620 vízhűtéssel. Ráadásul nekem a táp ventije szellőzteti a radiátort, ha a gyári megoldással menne, akkor még ennyi se lenne. Elbírni elbírja a tápod, ha az enyém (ami 300W-os) elbírja.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
Pista0001 #10069 üzenetére
Amikor elöl volt a radiátor a 120-as Silverstone ventivel, akkor 50 Celsius volt a maximum maghőmérséklet (lehet, hogy a saját ventijével jobb eredmények születnének). Az a 69 Celsius pedig nem kevés, de én nem igazodom el azon, hogy mi a Tcase, ami az Intel ajánlása szerint nem lehet több az i3 2120 procinál, mint 69,1 Celsius, vagy mi az a TjMax. Ezek engem mindig megkavarnak, és még nem jártam utána.
A puding próbája pedig az evés, úgyhogy ugorj bele -
nagynorbi
aktív tag
Időközben megtaláltam (legalábbis azt hiszem) az ideális megoldást a vízhűtés kontra Silverstone SG05 problémára. Arra gondoltam, hogy ha beférne a tápegység alá a radiátor, akkor két legyet lehetne ütni egy csapásra.
1.- Megoldódna a radiátor megfelelő szellőztetése, mert a táp ventije átszívja rajta az elölről érkező friss levegőt.
2.- Nem kell kivenni a házból a 3,5-es HDD-t.
Úgyhogy be is passzíroztam oda a radiátort, és Intel burn teszt alatt nem melegedtek a magok 57 Celsius fölé. Majd kipróbálom játék alatt is, hogy valós körülmények között mit szól hozzá a rendszer. Remélem, hogy a tápegység nem fog túlmelegedni
Tudja valaki, hogy hány Celsius fok az ami már árthat a tápnak? -
nagynorbi
aktív tag
válasz
#22145024 #10061 üzenetére
Itt az apróban biztosan találsz PCI-os karit, amin van legalább DVI kimenet. Üsd be az apró keresőjébe, hogy Matrox, és böngészgesd a hirdetéseket. Itt van pl. egy, de biztosan van még ezen kívül is.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10040 üzenetére
SQX_Barto:
Véleményem még nincs róla, mert csak most kezdem használgatni, ráadásul nincs összehasonlítási alapom sem (ez az első vízhűtésem). Annyi, hogy teljesen hangtalan volt még ventivel együtt is, és ráadásul nem ment 50 Celsius fölé a hőmérséklete a procinak Intel burn teszt alatt (ventivel).
A "koki" az mit jelent?Miért kell hozzá egy VGA, hogy megtervezd a hátlapot?
Pista0001:
Arra én is is kíváncsi leszek. Milyen monitorozó programot ajánlanál ami logolja a rendszer hőmérsékleteit? Most Core Temp-el néztem a procit, de ha játszanék a géppel, akkor a VGA, HDD, alaplap hőmérsékleteket is megnézném -
nagynorbi
aktív tag
Nos, mégis csak megnéztem, hogy mi történik, ha kiveszem a ventit a radiátor elől. Egyrészt minden elfér a helyén, másrészt kiderült, hogy a passzív hűtés nem túl hatékony ebben a formában
Futtattam egy Intel burn tesztet, és bizony 79 Celsiusig felment a hőmérséklete a processzor egyik magjának. Feljebb viszont nem ment, ezért talán normál használat mellett életképes lehet ez a felállás. Majd kiderül...
Ha már így belejöttem, akkor hirtelen felindulásból kicseréltem a házon a bekapcsoló, és a reset gombot is. Képeket a fotóalbum végén találtok az újabb változtatásokról. -
nagynorbi
aktív tag
válasz
Pista0001 #10032 üzenetére
Nem mondtad, hogy nem lehet csalni
Egyébként fektetve sem lenne semmivel jobb a helyzet, mert nem a radiátor van útban, hanem a venti, és egyik oldalt a VGA, másik oldalt pedig az I/O port nyákja lenne útban. Venti nélkül nem kellett volna lejjebb rakni a radiátort, pont elfért volna minden (lehet, hogy ki is próbálom valamikor, csak félek, hogy túlmelegszik a proci).
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
Pista0001 #9991 üzenetére
Ahogyan ígértem, íme a Silverstone SG05 egy Antec h2o 620 vízhűtéssel. Csakis a te kedvedért
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Nem eredeti, elég kockázatos lenne megvenni. Ha picoPSU-ban vagy panel tápban gondolkodsz, akkor mindig nézd meg, hogy hány amperrel terhelhető a 12V-os ága. Ezt vesd össze a 12 V-ot fogyasztó eszközökkel, és máris megkapod, hogy elég-e az a táp amit kiszemeltél, vagy sem. Amit másodiknak linkeltél, az 84W-ot tud huzamosabb ideig leadni a 12V-os ágán, tehát belefér abba amit tervezel (brazos), csak a vinyók mennyiségével vigyázz.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10006 üzenetére
Jut abból belülre is... Nálam azért nem gond, mert egyrészt nem annyira nyitott a VGA borítása, másrészt szellősebb a házam. De nézd meg ezeket (SAPPHIRE Vapor-X HD 6870 1GB GDDR5, FleX HD 6870 1GB GDDR5 Dirt3 Edition) szerintem jobban kitolják a házból a meleget mint az előző amit linkeltem. Azért a megfelelő topikokban érdeklődj utána, mert biztosan jobban konyítanak hozzá, mint én. Vagy ha már lúd, akkor nézz egy rövidebb 6950-et.
A tápod el fogja bírni.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #9999 üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni, akkor felesleges a K jelű proci, hacsak nem a későbbi eladhatóság, meg a nagyobb teljesítményű (HD2000 helyett HD3000-es) IGP miatt. Mondjuk a H67-es lapban amúgy sem tudnád emelni a szorzót, tehát ha ez lett volna a szempont, akkor Z68-as kellett volna. Ha nincsenek túl nagy igényeid, akkor egy olcsóbb i3-as proci is bőven megteszi az i5 helyett, attól függően, hogy mire szeretnéd használni a gépet. Ráadásul így választhatod a kisebb, és jóval olcsóbb 350-es tápot is. Hidd el, hogy elviszi ezt a konfigot.
Ha nincsenek a házban fix keresztmerevítők, és teljesen ki tudod belezni mielőtt betennéd a kártyát, akkor esélyes, hogy befér a 6870. Mondjuk itt az is kérdés, hogy a kiegészítő tápcsatit honnan fogadja a kártya. De azért léteznek rövidebb 6870-es kártyák is, itt van pl ez.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
mrbig25 #9990 üzenetére
mrbig25:
Most egy i3-2120 van benne, de lehetne nyugodtan nagyobb is, mert 230W környékén fogyaszt a konfig terhelve (nem szintetikus programokkal).
A Zotac Z68 kíváncsiságból landolt nálam, és teljesen elégedett vagyok vele. Az egyetlen negatívum, hogy nem tudom alulfeszelni vele a procit. Lehet, hogy van más hiányossága is, de nem vagyok annyira guru, hogy ez feltűnjön nekem. Nincs semmi baj a gyári intel hűtővel, de amit a helyére tudnék rakni (Akasa AK-CCE-7106HP), az éppen használatban van egy Zotac H67 ITX lapon, egy i3-2100 társaságában (most arról írok éppen).Pista0001:
Tudom, én mértem le neked anno a távolságot (ha jól emlékszem) a venti, és a HDD tartó keret között. Ez kb 8 mm. Ha még 4-5 mm-t hátrébb tolom a keretet (ekkor persze új lyukakat kellene fúrni a rögzítéséhez), akkor szűkösen de elférne egy kompakt vízhűtés egy slim ventivel. Ettől függetlenül lehet, hogy kipróbálom mit szól egy ilyen vízhűtés a passzivitáshoz, csak is a te kedvedértzodo:
Még egy 3,5-es HDD elférne a meglévő alatt, persze csak ha olyan lenne a HDD rögzítő keret kialakítása.Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Nagyon köszönöm Uram
Már csak azon töröm a fejem, hogy beletegyek előre egy olyasmi vízhűtést, mint pl. az Antec H2O 620 (vagy ezen hűtő teljesen egyforma változatai amit az asetek gyárt). Nem tudom, hogy lenne-e értelme vagy gyakorlati haszna, én mindössze arra vagyok kíváncsi, hogy mi mindent lehet zsúfolni egy ilyen házikóba
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Az ígért képek a Silverstone SG05 -ről, és a benne elhelyezett Sapphire HD 6950 kártyáról. Elnézést a minőségért, de telefonnal készültek.
-
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
#22145024 #9843 üzenetére
Ha csak a táp változott, és előtte a másik táppal ment minden, akkor gyanús, hogy az lesz a baj. Lehet, hogy hülye kérdés, de most milyen gépről írtál? Esetleg ennek a gépnek a tápjával megpróbálhatnád feléleszteni, vagy az FSP tápot ebben a gépben amiről írsz kipróbálhatnád. A procinak a 12V 4pin csatit is bedugtad a helyére?
üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
h1n1_900 #9582 üzenetére
Nekem volt régen Hawk 5770-em, három napig. Valamiért nem bírta az 1920x1080-at játékok alatt. Borzalmas szaggatásokba tudott bonyolódni. Talán a 128 Bit lehetett az oka, mert visszaváltottam egy 4890-es kártyára, és megszűntek a gondjaim. Tehát ha játszani akarsz ezen a felbontáson, akkor inkább egy 6850.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
h1n1_900 #9578 üzenetére
Akkor idézlek: "Tápcsatik oldalt vannak."...
Bruttó 50k-ból azért már lehet válogatni a kártyák között. Persze el kell döntened, hogy mik az igényeid. A 6950-es karit csak azért említettem mert a tápról esett szó ami az SG05-ben van, és hogy az a ház bizony megéri az árát.Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
h1n1_900 #9571 üzenetére
Az az 5870-es kártya hosszától függ, na meg hogy mennyit fogyaszt
Az én kártyám a legrövidebb 6950-es (240mm) nem referencia hűtéssel, de talán beleférne még a 260mm-es is ha felül vannak a kiegészítő tápcsatik. Az 5870-es talán többet fogyaszt, de ennek nézz utána mielőtt belevágnál!
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
h1n1_900 #9565 üzenetére
Viszont ami tápot az SG05-höz adnak, az valamivel jobban terhelhető a 12V-os ágon.
Amit linkeltél, az 16A az egyik ágon, és 8A a másik ágon. Az SG05 tápja viszont 16A és 14A
Én egy HD6950-es kártyát táplálok vele az SG05-ben, és eddig nem volt semmi gondom. Megéri az árát az a házikó, főleg, ha a jövőbeni esetleges fejlesztésekre is gondolsz. -
nagynorbi
aktív tag
toldy, zodo:Én azért kicsit félve tettem be a gépbe a kártyát, mert ugye azért csak nyomot hagy az emberben a sok "szóbeszéd", hogy ekkora, meg akkora táp kell ezeknek a kártyáknak. Mondjuk az is igaz, hogy nem 140W TDP-s proci van alatta, meg nem 6 db HDD, meg nem ATX lap.
-
nagynorbi
aktív tag
Gondoltátok volna, hogy egy Silverstone SG05 házikó a 300W-os tápjával vidáman elvan egy 6950-es kártyával?
Mondjuk Furmarkot nem adtam nekiÜdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged