-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
marositech
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan én is egy mITX géppel leszek gazdagabb azaz csatlakozom hozzátok a táborotokhoz.
Kinéztem a Zotax 9300 wifis ITX alaplapot, azaz próbálok beszerezni...
Tulajdonképpen azért ezt az alaplapot, mert nemsokára érkezik egy Intel Q9400-as proci.
Megálmodtam, hogy egy olyan gépet szeretnék amiben van HDMI és TV-n keresztül nézhetném a filmeket stb. Persze nem csak erre használnám, még szerverként is stb. szóval majdnem teljeskörű gépet akarnék, persze nem játékra. Gyakorlatilag a gép nappaliba kerülne. Nem asztalra, hanem TV mellé.
Csomó kérdésem lenne hozzátok. Sőt kérném a tanácsaitokat.
- Ehhez az alaplaphoz érdemes 1066-os ramot venni? Vagy maradjon 800-as. Egy Geil 4Gb-s ramot néztem ki. Jó választás-e? (gondolom tunningra nincs is esélyem)
- Milyen házat vegyek neki? Nekem aza célom, hogy minél kisebb méretű legyen. Kinéztem egy Lian-Li PC-Q07 házat. Megéri? Vagy ajánljatok olyan házat ahol a proci hűtése ne legyen problémás. Persze 1 3,5-ös vinyó férjen el azért benne.
- Táp? Milyen legyen?Előre köszönöm a válaszokat!
Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
Ahh köszönöm a választ!
Valóban nem a legszerencsésebb válasz a Lian Li PC-Q07 ház. Helyette végigolvastam a fórumod és azt hiszem a SilverStone SG05-öt fogom megvenni. Az legalább normálisabb elrendezésű és nem sokkal de minimálisan nagyobb mint a lian-li. Oda már normálisan tudom elrendezni. A hűtő javaslatát köszönöm és megfogadom! Viszon lenne még egy kérdés: Mekkora méretű ram férhet bele? OCZ Reaper? Vagy CPU hűtő miatt nem férhet bele? inkább gondolkodjak egy normális méretű ramon?
Amúgy a 100W ésa 120W-os külső tápok alkalmatlanok, mivel a maga a Quad proci 95W-ot eszik.
Szóval javasolsz egy moduláris tápot. Rendben!Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
Azért maradok a SG05-nél mert a 2 usb port messze van egymástól.
SG06 meg szerencsétlenül egymás mellett van. Szal egy kövér pendrivet raksz bele, a másikon nem fér bele. Amúgy rohadtjó az oldal amit küldtél.
És köszönöm a CPU cooler tanácsot! Valószínűleg a jó hűtés érdekében maradok a hagyományos RAM bordákkal. Alig várom, hogy meglegyenek a cuccok.[ Szerkesztve ]
-
marositech
senior tag
Csákány mindenkinek.
Nem javaslom a Polimatech Samu 17-et.
Rohadt szar a hűtése. 12 centis 1200-as CM-es ventivel, egy 870-es procit alapon PRIME 95 alatt majdnem 100 fokos. Nem is igazán értem.
Giga lapját javaslom, de azok csak 1600MHz-ig tudják a ramokat tolni, sajna egy Vegeance 1866-ossal nem tudott mit kezdeni.
Amúgy én is egy SUGO 05-ös tulaj vagyok, magát a tápot nem lehetne kicserélni vagy külön vásárolni?Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
Cső!
A táp alulról szívja a levegőt. Nem tudom elforgatni, mert nem férnek el a kábelek. Próbálkoztam vele, de lehet futok rajta egy kört.
Nos kicsit megbuheráltam a CPU-t, mivel hogy a Giga lap annyira béna, hogy csak 1600MHz-en tudja futtatni a ramokat, így szorzó visszavesz és BLCK emeléssel 3 Giga környékére lőttem be, amúgyis az alapórajele a i7 870-esnek 2.98 GHz. De így is 55-60 fok környékén megy ha idle.
Igaz erre H55N-USB3 Gigára csakis a Samu 17-es jó. Scythe-k nem jók rá. Talán a Nexus egyik lapos hűtője jó még rá.
Úgyis megmutatom Nektek a ITX házam, hamarosan lesz egy logout cikk róla.Táp csere úgy, hogy nem kell venni a házat hozzá?
-
marositech
senior tag
HookR:
Köszönöm a listát, csak figyelembe kell venni, hogy azon a Giga lapon hol helyezkedik a CPU. Jelen esetben nagyon közel van a PCI-E sínhez meg a memóriához. Tehát ha egy nagy tepsi coolert raksz rá, akkor bajba kerülsz amiatt, hogy nem fér bele a VGA vagy a magas bordázott ramok. Gyakorlatilag, nem a magassággal volt a gondom, hanem a szélességükkel. Ha megnézzük a Samu 17-et nem pont középen van a hűtő lap hanem az egyik sarokhoz van "tolva".toldy:
Elvileg minden ok mivel Arctic Cooling MX-2 van rajta és nem a Prolimatech saját pasztájával kentem...nemtudom miért forró. Lehet a CM venti nem tökéletes rá? Majd újra megnézem, de ezentúl jobban. És köszönöm a PC-Gearos linket!Pista0001:
Nagyon vad a házad! Megtudhatom a méretét? És milyen táp van rajta? Majd hétvégére megnézem újra a pasztát meg a hűtőt.user137:
Nem a méret a lényeg, amúgy virtualizálok vele, kellett egy szerver,virtual,HD mozizós gép.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
válasz xEon1337 #7041 üzenetére
Hát wazz nekem is pont ilyen rendszerem van mint neked, csak i7 870-el alapon.
Idle 55 fok és prime 100 fok
Akármilyen ventivel Noiseblocker PK3 vagy mással. Ja és Sugo 05 házban.
Pasztázás ok és vagy 10x átnéztem/ellenőriztem. Nem értem miért ennyire béna a Samu 17.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
Hát itt nálam nagyon szerencsétlen a helyzet:
Eleve nemtud kimenni a levegő, a lapon VGA állja az útját a másik oldalon a memória és végül másik élen pedig már a háznak a vége, szóval 1 oldal van ahova kimehet a levegő...
Most azt csináltam, hogy megfordítottam a ventit, azaz nem lefele fújja hanem kifele szívja hűtőből a levegőt. Most elértem azt, hogy 10-15 fokkal hűvősebb lett. Így már prime alatt csak 88 fokos 100 helyett...de ez még alapjáraton!
Szerintem kis házba nem oda való a Samuel 17 pláne nem azzal a Giga alaplappal.
Mire jó prime 95? Javítsunk a hűtési teljesítményen. Nyílván a procinak nem mind1, hogy 55 fokon van vagy 40 fok alatt, 24/7 üzemidőben.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
válasz user137 #7049 üzenetére
Ilyen a VGA-m.
Annak meg döntött a ventije szal kifele fúj. Shuriken meg necces, lehet nem férne bele. Itt látod belelóg a ramba és a VGA-ba is.
Majd kipróbálom, egy 775-ös lapon a Samut, hogy viseli a megterelt C2Q gépet és lesz valami összehasonlítási alapom. Bár egy ilyen pici házba jó lett volna egy Corsair Hydro hűtés...mert eza Proli kész csalódás...Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
válasz Pista0001 #7054 üzenetére
Pista0001 és user137:
1: Foglalatot leellenőriztem vagy 10x. És igen a héten tervezem, hogy desktop computer módba teszem, egy nagyobb, ATX-es lapba rakom.
2: System fan-os 3 tűs azaz állandó max. fordulatszámon megy. 1200RPM.
3: Jogos! A kábelezést megpróbálom úgy megoldani ahogyan Pista0001 kollega képein van feltüntetve. Szal igyekszem elrejteni a kábelezést.No ami 1 kérdéssel vagyok adós:
A procihűtőt nemtudom így felszerelni ahogyan a képen van. Corsair Vegeance ramom van azaz magasbordás ram. Így még 90 fokkal van elforgatva a CPU cooler.Így sem oldalról nem kap levegőt a ram miatt sem a másik oldalról a VGA miatt. Ha meg hagyományosan szerelem be a ventit, a levegő nemtud sehova kiáramolni, így a CPU környékén kering a forró levegő, legalábbis eza elméletem.
Marad tehát a fordított venti azaz a szívóhatás...de annak a hatékonysága nem éppen meggyőző, de jelen esetben beválik.Majd küldök képeket a mai nap folyamán.
-
marositech
senior tag
Az ok de árgép szerint nem kapható. Vegeance pedig nem eladó.
Szerintem itt aza probléma, hogy a meleg levegő nemtud eltávozni, ok kap levegőt, de a meleg hő bent kavarog a házban.
Ezért gondoltam a Corsair Hydro rendszerrel, mert elég csak a front venti helyére kicserélni és máris jobb hűtése lesz. Igaz gar. vesztéssel és moddolással.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
válasz Pista0001 #7076 üzenetére
Lassan kezdolapra kellene beallitanom ezt az oldalt. Annyi info megy hogy mar keslelteteses feldolgozasi modban leszek.
Zodo:Hat igen a kicsi gepek nem arra valoak, hogy non stop menjenek. De most ez a munkam. Corsairt nem kene pucerra vetkoztetni, garit ne vagjuk haza...vagy talan? Amugy ha tehetnem igy raknam be a hutot, ahogyan ti javasoljatok.
Pista0001:Energiatakarekossagi mod kikapcsolva. A tesztnapba benne lennek.Proli Samut kiraktam desktop modba. Meglepodtem: egy C2Q 2,66-rol 3,5ra huzott procin idle 35 fokon ment es prime stress pedig 75 fokon, de ugy hogy a ventije forditva volt felteve. Azaz nem tolta lefele hanem szivta folfele. Kb olyan 10 fokkal rosszabbul teljesit mint egy CM 212-es.
Szoval a hiba a hazban keresendo. A kepet a hazrol holnap fellovom ide.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
válasz marositech #7099 üzenetére
Yo all!
Újra itthon.
Nemtudom, hogy emlékeztek-e rám. Kiraktam a Giga H55N lapomat desktop módba. Érdekeset tapasztaltam a Proli 17 hűtővel kapcsolatban. Előtte elmondanám a 870-es procit meghúztam 3,5-re stabilan. Terhelve 88 fokon ment. De ha elé teszek egy ventit úgy hogy befújja a rácsok közé lemegy 82-83 fokra. Ha a prolin megfordítom a ventit szívó hatásra akkor jobb a teljesítménye. 80 fok körül stangnál.
Érdekességként egy Q9400-t húztam 3,5-re azonosan, mint a i7-esnél oda is raktam prolit tesztelve, ott 10 fokkal kevesebb.
Hiába az azonos TDP 95W-os fogyasztás. Az i7 forrófejűbb, gondolom a majd 2x annyi tranzisztorai miatt.
Ezek még a félkész állapotok.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
válasz xEon1337 #7218 üzenetére
Hát neked i5 van, nekem meg i7 azért van különbség.
Én csak a gigabyten (H55N) bántam meg, nincs raid...
Pont úgy derült ki, hogy felbontottam, összeraktam, bios...héhéménicsenraid?
Ez nagyon true lámaság volt tőlem. Mondjuk ez az 1 lapban nem erőltették bele a fos wifit az már jónak számít.Amúgy megnéztem a Lian Li PC-Q08-t háát...eléggé gas...
De nem írtad el? Ha alaplaphoz akarsz jutni, akkor a tápot is ki kell venned nem?
Óóó Lian Li...PC-Q07 vagy a PC-Q06-t akartam, de nagyon.user137:
nincs verdikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest