- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #25901 üzenetére
A BeQuiet új SFX tápjait véleményem szerint -sajnos- el kell felejteni. Ugyanaz a régi FSP platform van tovább csiszolva már évek óta. Ez önmagában nem lenne baj, mert megbízható tápról van szó...csak éppen n+1 rókabőr mindeféle változás nélkül. A pár százalék hatásfokbeli javulástól tekintsünk el, mert a gyakorlatban az sokat nem oszt, nem szoroz.
Ráadásul a kisebbik, 300W-os példánynak is 1100-1200rpm körül van az alap ventifordulata, 80plus GOLD minősítés mellett...miközben a Silverstone ugyanezzel a belsővel és teljesítménnyel hozott ki egy félpasszív SFX tápot, ami ráadásul csak 80plus Bronze. No comment...
Kár hogy a BeQuiet nem nyúl úgy bele az SFX tápokba, ahogy azt a drágább tápjainál teszi.radi8tor1
Még azt se. Ugyanaz a Protechnic venti van benne, mint az alap FSP-ben. -
csiben1
tag
válasz
AxBattler #25890 üzenetére
Az eladó szerint erről van szó. E szerint 7A- tud folyamatosan. Ami szerintem nekem elég lenne, viszont a tápom meg csak 60W-os, a proci meg 54TDP. Elég lenne ez a 60W, vagy túlságosan ki van centizve és felejtsem el inkább
Igazából nem tudom mennyit fogyaszthat az ssd meg a memória...
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25868 üzenetére
A játékra időtállóbb, cserélhető intel alatt 1155/1150-öt kell érteni, nem írtam pontosan melyikre gondoltam.
A lehetőség am1-re megvan, de a fogyasztása és az ára eléggé behatárolja a teljesítményét hogy mi várható.
Rakni lehet bele, de egy jobb kártyát erősen visszafoghat a proci.(főleg egy cpu-igényes alkalmazásnál), habár egy ~gt 730-ig nem hiszem hogy jelentős gond lenne, és a retró játékoknál feltűnne.
Szóval a lényeg hogy ugyanakkora összegért kb ugyanazt kapod, de megszűnnek bővíthetőségi korlátok. -
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #25868 üzenetére
AM1-nél (is) redukált a PCI-e, x4-es a sávszél, az integrált Intelekben is annyi vagy még kisebb, de ott legalább a duplacsatornás memóriavezérlő megvan. 1155/1150/FM2/+ platformokon pedig minden megy maxon.
(lehet, hogy ezért emelkedett annyit a C847 ára, mert ott még valós x16 van
)
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25860 üzenetére
Nem csak sugalltam, le is írtam ha választani kell egy am1-es konfig vagy inteles között ugyanannyiért és játék (általad definiált, kabinin jól futó) is szóba jön az utóbbit érdemesebb választani.mert: (sőt most hogy mindjárt jön a skylake még mindenképp megvárnám hogy mit tud felmutatni)
2-4 év múlva a mai játékok lesznek régiek, jön valami ami tetszene de nincs bosszantóbb annál minthogy éppen nem megy vagy ocsmány meg lassú és nincs mit tenni (rosszabb mint ha egyáltalán nem futna úgy legalább nem tépné az idegeket) mert cpu-t sem lehet érdemben nagyobbra cserélni, meg a dvga-t sem. Intelbe meg pattint egy gyorsabbat és örömbódottá.
Most is van olyan böngészős játék ami alá kell a kakaóViszont ha számít a hang, akkor csak am1 marad .
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #25863 üzenetére
A6-7xxx, pardon.
AMD esetében a KIT minimum, és itt is előnyben van az FM2/+ az AM1-hez képest - ott ugye egy csatornás a memóriavezérlő, és a PCI-e sáv is csak 4x. Egy A6-6420K nekem elég volt több ablakos MMO-hoz, igaz, akkor 8GB-1866Mhz KIT is volt a konfigban egy spannál.
Az A8-7650K-t én is várom.
-
mandras81
senior tag
válasz
AxBattler #25860 üzenetére
Iszom a szavaid!
Természetesen valamilyen szempontból fontos az időtállóság, de nem riadok vissza mondjuk a kétévenkénti gépcserétől sem.
Tényleg a Fifa13 és hasonló játékok, amivel előfordulhat maximum, hogy játszunk, ha a haverok átjönnek, de kb. egy éve már ilyen alkalom sem volt...
Inkább csak azért szőrözők ennyit a dolgon, mert a pénzemért a legkevesebb kompromisszumal járó megoldást szeretném megtalálni
-
flashpointer
őstag
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #25797 üzenetére
nekem még az sg-05 is nagy
ettől függetlenül most 2ház fogott meg
az egyes számú
és a kettes számú versenyző -
törölt tag
válasz
AxBattler #25751 üzenetére
szerintem nem lehet huszonegynéhány milinél magasabb. Ha azt veszem, hogy a hátlapi csatik max 16mm-esek lehetnek, akkor szemre ennyi jön ki.
De mégis kéne tudnom pontosan, mert eléggé alacsony lett a doboz amibe kerülne és kérdéses, hogy befér-e a nagyvinyó alá, vagy csak a szokásos noti-HDD.
Az átszellőzés oldalról lesz megoldva, így az sem dráma, ha épp hozzáér a tetőhöz a borda, legalább az aktív hőátadó részen nagyobb lesz az áramlási sebesség... -
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #25747 üzenetére
"A BeQuiet cuccaiban valahogy nem bízok..."
Nagy vonalakban; BeQuiet SFX = FSP SFX
Az FSP300-60GHS óta toldozzák-foltozzák ezt a "platformot", így járnak most 80plus gold-nál. Szóval megbízhatsz benne. Ugyanez az FSP alap van a Silverstone SFX cuccaiban is (kivéve a moduláris 450-es és 600-as Silverstone SFX-et). -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25417 üzenetére
Igen a slim helyére elvileg bemennek a potméterek,ha meg valami nem lenne jó vagy bénán néz ki akkor csak simán beleteszem a gépbe és nem piszkálom.
CPU fölé biztosan nem kerül hdd mert szeretnék bele tenni egy magasabbat. A rendszer ssd az előlap és a ház közé megy, a 2,5 hdd-nek meg majd nézek valami helyet.
Nekem ugyan LP kártyám van és a belepróbálás után kiderült hogy a 25mm-es vastagágú venti _pont_ elfér mellette, viszont biztos van olyan kártya ami mellé már nem megy bele. Teljes vagy LP magasság nem kellene befolyásolja a ventiválasztást, csak a slotszélesség vagy méginkább a hűtőborda magassága.
Sajnos nem találtam olyan utólag felszerelhető vga hűtőt ami nagyobb a gyárinál és beférne, így lehet probléma lesz hogy hiába 120-as venti nyomja rá a levegőt, a fele mellette megy tovább és semmit nem csinál. Valószínűleg egyszerűbb eladni és venni egy teljes magasságút.
No de meg lettek rendelve a ventik és a vezérlő, úgyhogy már csak várni kell -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25373 üzenetére
Tudná kifelé is fújni, kérdés a videókari bordájának mennyire tetszene hogy nem fúj hanem szív. Ez a rácsos minta lehet hogy dizájnos, de nagyon nem hatékony. Legalább oldalt nagyobb felületen lenne.
Befér mellé úgy, hogy pöccre, kicsit szorul de lehet tologatni, a képen látható hogy természetes állásában kissé nyomja a vga-t (zotac lp gtx750) de vissza lehet állítani habár így feszül kicsit. Ezzel az a baj hogy nekem befér épp, de lehet másik háznak meg pont olyan az alaplapi furatok tűrése a házban és az alaplapon hogy nem fér be. Vagy épp hogy jobban.
A kábelek elrendezésén még dolgozni kell, de legalább oda alulra befér az összes alá meg az ssd.
Az odd megvezetőkeretének táp felőli fele szegeccsel van rögzítve elől és hátul is, a felső szerelhető, azt kicsavarozva lehet az alaplapot beletenni. A rajtuk lévő fekete műanyag lap a takaró. A legtetején van valami műanyag szúnyogháló-szerűség, ha a Z alakú kivágások nem fognák vissza eléggé az áramlást ez besegít
Közben sikerült kinyírni az alaplapi case-fan csatlakozót, valószínűleg zárlatos volt a venti amit rádugtam aztán amperszag és kijött a füst, azóta az a része nem funkcionál, de jó konstrukció mert a többi része működik egyelőre
1
2 -
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25300 üzenetére
13k?
60 dolcsi az most 15k plusz az értéke miatt +vám+áfa összesen már majdnem egy huszas.
külső adaptert lehet itt aprón venni egy bolt hirdeti 200w-os egy tizes, vagy ha nem elég 16 k kb kettőből összeadódó 300 wattnyi kakó, szóval a végeredmény az ugyanannyiViszont azt is érdemes hozzávenni hogy ha beszarik akkor legalább egy hónap mire ideér az új táp.
Ezért is aggódom a z atx180 +dell da2 kombóért mert ha az egyik meghal akkor hetekig nem lesz gép :/ -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #25226 üzenetére
a vga-nál ki van vágva, de azért nem ártana még pár szellőző nyílás oldalra, de a jelenleginél előrébb lenne
akkor ettől már sokkal jobb az én átalakított sg-05-öm
az enyémen elöl szív be a táp, procihűtő fúj hátra és azt tovább egy 12cm ki a házból
és a tápnál is ki van azért vágva -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25216 üzenetére
A táp szerintem belűlről kifelé fújja a levegőt.
Ha meg még a VGA felőlo oldalát is szélesebbre tervezi kicsit akkor a vga hűtőre is befér két jóval nagyobb teljesítményű venti a gyári helyére, de akkor már megint nem lesz annyira miniÉn is most dilemmában vagyok az ár-méret-teljesítmény-hang négyszögben, és sehogy nem tudok dűlőre jutni mert nincsenek biztos pontok
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #25136 üzenetére
Nem ezt írtam?
(#25137) Polllen: csak rá kellene szánnom magam. Normál szélességű? Mármint a vastagságára gondolsz? Amúgy az nem probléma, max. tényleg kívülre teszem.
(#25138) shteer: mióta meg van a gyerek én csak éjszaka tudok magán jellegű dolgokkal foglalkozni és magán munkákat elvégezni, ezért lett mostanában kardinális kérdés az "éjszakai zaj".
-
-
shteer
titán
válasz
AxBattler #25012 üzenetére
engem nem zavarna
újabb miniITX-be szánt vga az ASUS-tól
ebből kérek egy dc2 hűtőst
-
fogtunder
nagyúr
válasz
AxBattler #24880 üzenetére
ha veszel rá másik bordát, az már extra költség, ami egy ilyen költséghatékonyságra kihegyezett platformnál nem mindegy szerintem. lehet feleslegesen fetisizálom túl a passzív borda és kis fordulatú házhűtő témát, mert mást ez abszolút nem zavar, de itt olyan kis abszolút teljesítményről van szó, ahol szerintem ez számít.
és én speciel nem vagyok biztos benne, hogy egy-két év múlva se lesz hangja annak a ventinek.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
AxBattler #24873 üzenetére
a későbbi bővíthetőségre részemről nem alapoznék, fogalmunk sincs, milyen jövő vár a platformra, a jelenlegi kínálat között pedig szerintem nincs akkora különbség, ami pár év múlva számítana bármit is majd. a másik bajom a platformmal, hogy a gyári hűtő ventillátoros, ezt a TDP-t azért meg lehetne oldani passzívan is, mint a J szériás cerka lapokon is van.
amúgy mivel asztali gépnek kell, valszeg én is erre mennék rá a jobb multimédiás képességek miatt, mert abban sokkal jobb, de a játszogatás részből is inkább a gatás a hangsúlyos, régi cuccokra, alapabb indie játékokra használható.
-
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #24770 üzenetére
Ez nem SFX csak ilyen félmagas ATX, elég megvezető neve van, van ennek is szabványa de elég ritka. Amúgy meg azért nem láthattál még 120-as ventis SFX tápot mert bele sem fér a 120-as max a 92-es : )
szerk: sőt most látom hogy ez nem is az a típus amire én gondoltam , mert ez keskenyebb kicsit, SFX és ATX táp közötti . Lényegében a 120-as venti köré építettek egy tápot, csak nem tudni mibe fog belemenni -
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #24704 üzenetére
Abban egy sincs. A Raven RVZ01 változata, belsőleg ugyanolyan, abban van 2 venti és porszűrők, Ára éppen 30k alatt.
-
viperabácsi
addikt
válasz
AxBattler #24672 üzenetére
Nem értem minek rakják rá mikor a többi gyártóé elmegy anélkül.
(#24663) HookR Köszönöm.
Ezt ca tápot vettem , ez elbírná szerinted az előzőekben leírtakat?
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24590 üzenetére
Köszi! Az még szintén folyamatban van (értsd halvány lila fingom sincs
). Épp szab.tam-mal agyalogtunk ezen a barkács topikban is. Mondjuk kifújó ventiket nem szoktam soha használni ennél sokszorta erősebb gépeknél sem, nemhogy ennél, de nyílásokat azért tervezek még.
Gondolkodom a tető és az alj kimarásán függőleges "átszellőztetéshez" (a tetőben szinte biztos vagyok, hogy megcsinálom (ide tervezem ugyanis a passzív 750Ti költöztetését), az aljában már annál kevésbe). A hátfalon nem nagyon maradt hely, vagyis félő volt, hogy törik a fa, ezért nem gyengítettem tovább, oda ezért nem került szellőzőhely.
Ezektől függetlenül van még egy ötletem, hogy az oldallemezek szerepét ilyenekre bízom (még nem tudom melyik tetszik a legjobban), így nem kell szétszednem a vázat újabb marásra és a "kiszellőzés" is meg van oldva. De ezeken még agyalok. Két hét múlva jutok újra a marógéphez, addig van időm agyalni. Mondjuk most csak a venti-helyeket és a hátfal "lyukait" martam géppel, a többi anyag egy régebbi manuális darabolás eredményei, azok azért csúnyábbak.
Előre (ha teszek egyáltalán) 4 darab venti megy, már csak pusztán esztétikai okokból is, meg azért is, mert így álmodtam meg.
De egyelőre elég az az egy darab venti is ami a tápban van. A hőfokok eddig tök jók, bár ugye nem is egy túl erős gépről beszélünk.
Ja és még természetesen a színe is változni fog, nem marad nyersen.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24523 üzenetére
ODD-t külsőt használok, nem cserélgetem. A HDD hátul van a tálca mögött az SSD-vel együtt. Mivel egy 3 TB-os merevlemezt használok, egy darab bőven elég. Előlapi audio-kivezetés megint nem kell, mert a hangkimenet belemegy egy kimenetválasztó dobozkába, amin tudom kapcsolni, hogy a hangfalhoz, vagy a fejhallgató erősítőhöz menjen a jel.
Bár még mindig nagyon vonz a Core V1. Lényegében ez is közel akkora lenne, csak annyi, hogy DIY. Az első verziót amibe beleférne egy 280 mm-es VGA pedig még nagyobban hoztam ki terv alapján, mint a TT, úgy meg nincs értelme.
Ez a terv pedig egyértelműen a Cooltek U2 továbbélése a fejemben.
(#24524) burny: begyere, de tényleg hatalmas.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24509 üzenetére
Igen még gondolkodtam az ASUS Z97 Plus-on is, mert ennek ugye a hátán ott van az M2 SSD foglalat, ráadásul teljes méretű, de szinte minden tesztben kiemelik, hogy szar a hangja és az egyik teszt alatti hozzászólások között még az USB-re is azt mondták többen is, hogy zajos minőségi külső DAC-kal is, szóval inkább lemondtam róla.
Eddig nagyon elégedett vagyok. A hangminőség tényleg nagyon jó (integrált szinten persze) a szolgáltatások tetszenek és eddig a sebességgel is elégedett vagyok. Már csak a csinos kis ház kell és öröm-bodottá.
-
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #24501 üzenetére
Szerintem igen, még mindig a játékok a kevés, de erős magot preferálják, remélem ez azért változni fog.
De, 2 mag + HT és 4 valós mag között rengeteg teljesítmény különbség van. Ha csak a játék exe-jét kell futtatni akkor sok különbség nincs, de ha bármi más kell mellette akkor jó a 4 mag. Nem beszélve a nagyobb l2 és l3 chache-ek ről.
(Azért a HT nem egy játék centrikus dolog, a haszna máshol van) -
Gaben01
őstag
válasz
AxBattler #24464 üzenetére
Köszönöm, ezt a lapot már én is megtaláltam már. A kérdés az, hogy bármilyen miniPCI-E wifi kártya jó hozzá vagy esetleg figyelni kell valamire?
Illetve azt meg tudja mondani valaki, hogy maximum milyen magas cpu hűtő fér az ISK110-be? Jó eséllyel nem fér bele az AXP-100-am a gyári ventivel.
-
xLt`
tag
válasz
AxBattler #24464 üzenetére
Ha megnézed ez a ház gyarkolatilag egy mini itx géppel egyenlő. 1-2 centivel nagyobb a cm 110-nél.
A táp jó áron van és úgy gondolom elég lenne benne.
Minél olcsóbban szeretnék kijönni, nem tudom érdemes-e a 2GB verzió +4k-ért, de ha a mikrolaggon kívül ész érveket hoztok fel akkor lehet bevállalom.
Max FHD-ban játszanék.PS2-SFX-adapter mire való?
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24432 üzenetére
Én találtam megfelelő hosszúságút 64, 128, 256 GB-osban is, szóval nem érzem, hogy annyira limitáló tényező lenne. Viszont akár mSata, akár M2 én mindenképpen ilyen mgoldásban gondolkozom, mert az új gépben most már tényleg nem lesz normál merevlemez, így nulla kábelezésre lesz szükség a tápellátáson kívül.
a Z87-es Asrock-ban is a Realtek ALC1150 kodek csücsül.
Sajnos nem (csak) az számít. Az ASUS Z87i-ben is az szerepel, mégis a jel/zaj aránya 54 dB, míg a gigában 96 dB, az ASUS THD-je 0,8, míg a gigáé 0,0015. Igazából azt emelik ki a tesztekben is, hogy látszik, hogy a tervezéskor is figyelembe vették a hangminőséget (PCB routing) és nem csak egy nagyon jó kodeket forrasztottak rá és majd lesz valahogy. Ugyanez igaz egyébként az MSI Gaming ITX lapjaira is, csak ott nem tudok megbarátkozni a procifoglalat elhelyezésével.Na mindegy ez itt végülis OFF. Úgyhogy befejezem. Most egyéb szerszám vásárlása miatt (ez a fontosabb), lehet csak egy b85-ös lap lesz átmenetileg. A Celeront az is kiszolgálja.
-
viperabácsi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest