- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Az a 24-25fps sem a vga-n múlt, hidd el. Én játszottam vele 1280-tól 1920-ig GTX 260-al és pl a C2D-vel mindkettőn 20-30fps között ment. Aztán vettem GTX460-at, azzal sem gyorsult (1680-ban, mert közben arra váltottam). Majd X3 és X4-el meg szépen felgyorsult. A min fps-ek lettek 35-40 körül és az átlag 50-60fps.
szerk: Megtaláltam a képet.
Látszik, hogy ami 2 magon előtte 20-30fps volt nagyrészt az 4 maggal szinte be sem esik 50 alá. -
kisza25
félisten
az asus-t (Asus F1A75-I Deluxe mini-ITX FM1)augusztus végére ígérték a hírek, de még nem lehet kapni,bár itt meg szeptembert írnak, hogy a 65Wos apukkal együtt jelenik meg
-
Chaser
legenda
Van infója vkinek arról llano alá mikor lehet kapni itx lapot kis hazánkban?
-
kisza25
félisten
egy kérdés 2slotos 25cm-es vga-hoz még mindig csak a lianli Q08 és silverstone sg05/06/07 a befutó, vagy van valami újdonság?
Toldy: GTA4 alatt többet számít a proci, mint a vga, én a kezdetektől játszom vele és közben volt athlon x2 4600 HD4670,
PII X3 710 HD4670,
PII X4 945 HD4670,
i3-530 HD4670,
i3-530 HD4830,
i3-530 HD5850,
i7 870 HD5850, párosításokkal játszottam és mindig az erősebb proci dobott nagyot rajta nem az erősebb vga,
full HD-hez kevés volt i3-530 4Ghz és HD5850, alapon 40-50 FPS volt, de leesett sokszor 25 alá, nem tudta stabilan tartani, de i7-870 viszont lazán 40 felett tartja csak alig ingadozik, de akkor is inkább felfelé,
a játék 4 szálat kezel, i3-nál használja a HT-t, i7-870-nél csak a 4magot,
aranyközép i5-760én is csak azért vettem az i7-et, mert azonos áron megkaptam -
sb
veterán
GTA IV alá 4 magos proci kell inkább. VGA ramot is szereti, de visszahúzol 2 csúszkát kicsit és máris belefér 1GB-ba bőven. Cserébe látványbeli különbség alig van. Ellenben a 2 vs 4 magtól fps-ben és érezhető folyamatosságban annál inkább.
Mondjuk nem tudom az i3 HT-je mennyit jelent, de anno c2D, AMD X3 és X4-en teszteltem (épp GTX 26-460 cserével egybekötve, az semmit nem jelentett sebességben), talán még grafikon is van róla valahol... a +1 és a +2 mag jelentett nagyon sokat.
Mondjuk a 36k jó ár a 470-ért... csak tényleg épp abban gyengébb ami miatt nehéz kis házba betuszkolni. méret és melegedés.
-
sb
veterán
Eredetileg gtx 560at akartam, de az egy 10k drágább lenne mint a 470 és kevesebb a vram is.
Fogyasztást nézted?
[link]
460-470 és 560 között van 20-30% sebességdifi, Fogyasztásban meg rendre 314, 397, 356W (teljes konfigra, i3 2100-zal jóval alacsonyabb lesz, szerintem tápból is elég kisebb).Szerintem a 470 a legrosszabb választás kis házba. A leghosszabb és a legtöbbet eszik.
460 nem elég? Nagyon kompakt kis kártya és alig lassabb és jóval olcsóbb az 560-nál (is). -
toldy
őstag
válasz
user137 #8888 üzenetére
Ez oldalcsatis, nem tudom, eszerint befér a 470.
Eredetileg gtx 560at akartam, de az egy 10k drágább lenne mint a 470 és kevesebb a vram is.v-paci: Az már szerintem túl nagy, abba túl sok üres hely maradna.
SPQR: köszi a segítséget, nem kell félteni tisztában vagyok a házakkal ( csak azzal nem hogy mit is akarok). Meg ha már akkora kuckót veszek akkor inkább q25.
-
toldy
őstag
Namost, ki mit javasolna? A héten meglesz a gtx 470-em ( meg van az oka hogy miért ezt veszem). De házza egy kicsit gondban vagyok. Az eredeti terv az volt hogy q11+ moduláris táp, de most a 470 kb a 6870el van egy hosszban ( bár sok képet átnéztem, szerintem picikét rövidebb), és az csak így férne be a q11 ( ha olyan hosszú, vagy rövidebb).
A másik lehetőség hogy ismét sg05 ( sg06) tulaj leszek, ám ezúttal a 450w verziót venném. A q11 es lenne kb 42k táppal, az sg06 lenne 38k. csakhogy silverstoneom már volt, de ebbe biztos befér.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #8863 üzenetére
Szerintem nem oszt nem szoroz az esetedben sőt talán felesleges pénzkidobás és vesződés.
Vegyük alapul az SG05-öt. Ha így fel tudnád fogatni, közvetlenül a ház teteje alá akkor nyerhetsz egy kevés helyet ahol jól áramlik majd a venti alatt a levegő de ház eleje tele lesz kábelekkel mert nem kevés madzagot kell eltüntetned ami csak rontja a házban lévő cirkulációt.
Ha lejeb szerelnéd be a tápot mint az R3 V20-ban látható az még inkább felejtős.Kicsinek tűnik az sfx táp de valahogy mégsem annyira kicsi. Van itthon régről (Ipaq-ba építettet) egy ilyenem de még nem jöttem rá többszöri nekifutásra sem hogy hogy tudnék igazi mini pc építeni vele.
Talán az SG05-ös verzíót érdemes kipróbálni vagy élére állítva a tápot be a ház sarkába úgy hogy a vezetékei fent helyezkedjenek el.
-
_BM_
senior tag
válasz
Pisztillus #8874 üzenetére
Miféle kivezetés hiányzik? A dcdc tápcsati?
-
-
-
user137
őstag
nos, bekerült a 2105 a gépbe a 2100 helyett... idle 23W helyett 31W megint... nem örülök, nem kén' ennyit fiogyasztania, még akkor se, ha alapvetően ez is nagyon kevés...
lehet a windóz nem rakott újra valami energiatakarékossági izét?!
tesztek szerint 2-3W többletfogyi kellene csak, h legyen.
-
kisza25
félisten
válasz
van ahol még sokkal régebbi gépeket használnak munkára,pl fateréknál még P4 cerkák vannak2,4/2,8Ghz-esek a csúcsgép egy 3Ghz-es cerka az a szerver
-
SPQR
tag
válasz
Oké várom.
Irodai felhasználásra több mint tökéletes lesz. -
Pisztillus
senior tag
Az a kis venti nekem sem hiányzik, a kivezetés annál inkább. De ha cserélik, utána jön a beszámoló, mire jutottam vele. Amúgy nem lesz sok dolga a gépnek, irodai feladatok és nyomtatómegosztás. Ezért is választottam az ITX platformot, na meg így a fiókban porosodó alkatrészek újra dolgozhatnak.
-
SPQR
tag
válasz
Pisztillus #8872 üzenetére
Rendben.
Az 50mm-es venti nem tartozék de még csak véletlenül se vegyél bele mert csak zajkeltésre jó. /tapasztalat/Mod.: volt hozzá szabályzóm is de ezek a kis ventik semmire sem jók.
-
Pisztillus
senior tag
Hamarosan kiderül, mi a helyzet, bár ez a garanciális ügyintézéstől függ. A ház ugyanis holnap megy vissza a kereskedőhöz, mert hiányzott belőle legalább egy alkatrész (ha az 5cm-es ventilátor tartozék, akkor kettő), ami megakadályozta az üzembe helyezést (a paneltáp hátsó kivezetése nem volt a dobozban).
-
SPQR
tag
válasz
Pisztillus #8869 üzenetére
Értem.
Ha most kellene döntenem (viszont neked kell.) akkor biztosan az általad kiszemelt hűtőt venném meg.
Ha viszont van kedved kísérletezgetni akkor a többi lehetőség is kipróbálható. -
Pisztillus
senior tag
A házon a rács pont a CPU fölött van (ennél az alaplapnál), tehát még akár egy ilyen megoldás is működhet. De remélem, hogy a kinézett hűtővel nem lesz gond.
SPQR: Előző helyén a gyári ventivel ment, nem egy forrófejű darab - bár egy szép nagy ATX házban lakott. Azért kellett mennie, mert nem tud VT-x virtualizálást, így egy Pentium DualCore E6600 váltotta, ami igen.
-
SPQR
tag
Nem rossz elképzelés...
Akkor egy full réz 1u magas server procihűtő is jó lenne de akkor is [ Mod.: ( belülre tenném) ] a design kedvéért a 100mm-es ventit.
Nem közvetlenül fölé esik hanem kicsit elcsúsztatva de szerintem elég lenne neki amit ráfújna.C2D E7200
Max TDP - 65 W
TCASE - 74.1°CNem tudom mik a tapasztalatok erről a prociról de ha valaki leírná ténylegesen, hogy mennyire forró fejű akkor azért még valóban lehetne itt variálni a dolgokon.
Azért is ajánlottam azt az összeállítást mert az a biztos, ha az enyém lenne én is kísérletezgetnék. -
_BM_
senior tag
Az volna vad megoldás, ha a fórumtárs ledobná a magas stock-procihűtőről a ventit és a ház tetejére szerelt 9 vagy 12 centis venti fújná rá a levegőt, esetleg szívná el onnan kifelé a házból. Nincs nálam ilyen ház, nem vagyok képben, hogy hova esik a ház szellőzőrácsa cpu-ilag. Talán egyetlen halk ventivel megoldható lenne a cpu és a ház hűtése.
-
SPQR
tag
válasz
Pisztillus #8856 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy ha 1U magas processzor hűtőt veszel akkor még ha nem lennél megelégedve a házhűtéssel, alaplap, memória hőmérsékletével akkor még egy 100x100x12mm-es ventit fel tudsz fogatni a ház felső perforált részére szilikon felfogatóval.
-
_BM_
senior tag
válasz
Pisztillus #8856 üzenetére
Az a hűtő 36 mm magas az alaplaptól számítva. Be kell férnie, mert 60 mm magas a ház, ebből lejön pár milka az alalap-alátámasztás miatt. Gondolom én.
-
(atom360)
csendes tag
A véleményetekr lennék kiváncsi. Van egy zotac mag ion mini pc-m plazma tv hátuljára van szerelve letöltésre használom. A gondom az, hogy speedfan szerint 60c a proci remote (ami nem tudom mit jelent) 74c-fok ami kicsit soknak tünik, de nem az elhejezése miatt mivel a tv hátlapja alig langyos. Egy másik teszt progi szerint a cpu 89c-fokon megy ami elég ilyesztö. igaz, hogy ez gyári masina nem épitett (talán ezért szar
) de szerintetek ez nagyon gáz? tényleg igy tervezték meg zotac-nál
egyábként inkább megválok töle és épitek egy h61, intel g840, zotac gt 240, itx gépet. [link]. köszi az észrevételeket elöre is.
-
dfdfdf
őstag
Valaki nem tud egy titkos boltot ahol Gigabyte E350N-USB3 őt olcsóbban lehet kapni mint az IPONban?
házhoz szállítással
-
(atom360)
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném, kérdezni, hogy ebbe a házba, befér a táp [link]alá az intel g 840-es proci a gyári hütőjével? és mivel csak amd-m volt eddig; jár hozzá gyári hütö egyáltalán? köszike. -
Pisztillus
senior tag
Sziasztok!
A melóhelyemen építek egy ITX masinát megmaradt alkatrészek felhasználásával. Adott egy Intel DG41MJ alaplap, C2D E7200 proci, 2 GB RAM, 160GB HDD. Kérdés: milyen procihűtő fér be egy ModeCom Feel 202 házba a gyári helyett? Az ugyanis pár mm-el magasabb, mint kellene... Én erre gondoltam, de hátha valakinek több tapasztalata van.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #8853 üzenetére
"hátrány, hogy a belül termelődő meleg átmegy a tápon is és azt ezáltal melegíti"
Nincs ezzel gond régen minden gépben így volt sőt még ma is ha nem alsó tápos vagy extra házról van szó. Konkrétan pl. az Ipaq-ban a proci hűtését is, kizárólag a táp ventije végezte ugyan így.
Ha elkészíted hozzá a kellő adaptert akkor simán befér az sfx táp.
-
Mercutio_
félisten
Antec Aria, de a kártyaolvasó és a táp teljesítményétől eltekintve azonos az NSK1300/NSK1380-nal.
Itt egy kép méretekkel, itt és itt pedig, hogy kb. hogy néz ki a házban.
Felül van egy merevítőlemez ahhoz van rögzítve, és hátul a ház hátlapjához szintén.A tápban egy 12-es venti van, ez kifelé nyomja a meleget (hátrány, hogy a belül termelődő meleg átmegy a tápon is és azt ezáltal melegíti, de kipróbáltam megfordított ventivel és nem volt jobb a helyzet jobban melegedett a belseje (valszeg a beszívott levegőnek nem volt elég nyílás távozni olyan tempóban ahogy befelé szívta a venti)
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #8851 üzenetére
Profi munka
Én megoldásomtól mindenképp igaz ide nem fért volna el az adapter de mint tudjuk a muszáj az nagy úr.
-
zodo
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #8829 üzenetére
Kár az ECS lapért. Kiszemelt Asrock pedig teljesen jó az elvárásaidnak.
(#8833) Attix82
Anno lehetett kapni ebből a háztípusból olyat amiben gyárilag volt kártyaolvasó + távirányítót is mellékeltek hozzá de jelenleg sehol nem találtam de azért érdemes rákesened.
Amúgy jó az összeállítás, esetleg az íróhoz ne felejts el venni Slimline Sata kábelt ha nem lenne otthon.
A házzal kapcsolatban pedig ajánlom figyelmedbe kisza25 tagtárs blogját.(#8838) dfdfdf
Szerintem beállítás függő hogy megy-e a memóriád 1066-on, de miért nem menne?
Felhasználói teszt.Nemrégiben volt szó az SSD-ről.
(#8841) Mercutio_
Pont a házad nem látni de kb. emlékszem rá így azt mondom hogy legyártod hozzá a megfelelő adaptert és sima ügy.
Jobb szellőzésben amúgy lehet nem segít majd mivel lefelé vagy felfelé nézz majd a venti így csak zajosabb lesz de nem hatékonyabb ha jól tippelek a házad típusára.
Ezen mondjuk segíthet ha éllére állítva is be tudod szerelni amihez kb. 125mm beltér szükségeltetik. -
HookR
addikt
#5895-ös hsz.-ban.
Persze aki nem riad vissza egy kis barkácsolástól, az el is készítheti saját maga. Hozzávaló méretek alant:
- SFX Power Supply Design Guide v3.1 (54-55. oldal)
- ATX Power Supply Design Guide v2.2 (32-33. oldal) -
buca84
őstag
válasz
Mercutio_ #8841 üzenetére
Ha ATX táp van benne, akkor zodo által javasolt ez az átalakító.
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Létezik olyan 3,5"-os külső vinyóház amiben nem fő meg a vinyó (Hitachi 5K3000 2TB), és rá tudom dugni a gépből kivezetett s-ata táp+adat kábeleket és nem aranyárban van?Azon gondolkodom ugyanis, hogy "kilapátolom" a házam belsejéből azokat a dolgokat, amiket lehet (HDD, SSD, ODD), hogy több hely legyen a levegő mozgásának, illetve, hogy kevésbé melegedjenek.
Mégvalami: A jelenlegi házam tápjának helyére be lehet-e aplikálni egy SFX tápot később komolyabb átalakítás nélkül?
-
toldy
őstag
válasz
user137 #8839 üzenetére
Azért ragaszkodom hozzá mert, 20k és nem rossz táp ( nem egy seasonic, de teljesen vállalható). Rövidebb a többitől, és teljesen moduláris ( az összes kábele) és lehet hozzá rövid kábel szettet is venni, ami ebben a kis házban nem hátrány.
-
dfdfdf
őstag
Lenne egy kérdésem az asrock e350es lapjai mennek-e az 1600MHzes ramjaimmal 1066on?
Egy SSD sokat dobna a használhatóságon egy ilyen lapban? -
nagynorbi
aktív tag
válasz
sagesz93 #8835 üzenetére
Nem egyszerű a mini-ITX kategóriában megfelelő házat találni, pláne olcsón.
Előre is elnézést, mert nem szeretnék senkinek a pénzügyi körülményeiben vájkálni, de ha hosszú távra tervezel és nem csak egy-két hónapra, akkor szerintem nem érdemes spórolni az anyagiakkal (persze ésszerű keretek között), mert meghálálják a dolgot (legalábbis az én tapasztalataim szerint).Üdv.:
-
sagesz93
addikt
válasz
nagynorbi #8834 üzenetére
Szoktam használni az a helyzet, szóval inkább nem nélkülözném.
Igen, láttam hogy táp nincs benne, és így 21k, az meg sok. A magassága nem gond, csak ne legyen olyan széles. Eddig egy házzal sem volt ilyen jellegű gond.
Most egyre jobban érdekel a Llano, csak még várni kell itx-es lapra. De amíg eladom a gépem meg minden szerintem már kijön, és akkor lehet dönteni hogy intel vagy amd -
-
Attix82
addikt
Nah végre véglegesítettem a dolgot, elnézést, a sok kommentért
Codegen MX31-A2 Mini-ITX 300w
HKC 3,5" kártyaolvasó belső fekete CR001B
Nec AD-7710H Slim DVD-writer SATA BlackVélemény?
Ezek gondolom összepasszolnak.
+ ha tápot szeretnék cserélni csak 8cm-es oldalventis jó bele? Vagy belerakhatok 12cm felső ventiset? (valami minőségi FSP tápos)
-
Attix82
addikt
Vagy ez: [link]
Ebbe az a jó, hogy vehetek bele egy sima Tápot.
-
dfdfdf
őstag
AMikor megvan a lecsó a lapra és a házra pHn eltünik az összes E350es lap
ilyen az én szerencsém -
Attix82
addikt
-
Str8 sk8r
őstag
...üdv fórumtársak...
...
...van egy ilyen haldokló lapom, amit szeretnék kiváltani...
...nagy igényeim nem lennének, csak netes böngészésre, fészbúkra, csetre, böngis online játékokra, és filmnézésre kellene...
...a filmek is inkább divx, dvd, esetleg bluray rip...
...pár órácskát nézelödtem itt az aprón, és egy-két webshop-ba...ez a darab egész tetszetősnek tűnt nekem, de mindenképpen meghallgatnám a véleményeket......
...nem utolsó szempont, hogy a mostani összeállítású gépből a 2gigás 800-as DDR2-es memót, és az E4300-as procit ha eladom/becserélem egy memóra, akkor 25k huf költséggel, és némi utánajárással meg is úsznám a dolgot......
...természetesen minden ötletet szívesen meghallgatok, megfontolok...
...köszönet előre is : Jim...
...
-
szacsee
nagyúr
válasz
sagesz93 #8818 üzenetére
Lian Li Q07 nem annyira széles szerintem, viszont csak single slot VGA rakható bele, de hűtés tekintetében belefér a dupla slot magasságú is, ha a HDD keretet kikapod.
Ha jól látom csavarozva van csak. Ez viszont már kompromisszum, mert a HDD-t az optikai meghajtó helyére kellene tenned és 14K-s ára sem a Codegen kategória. -
ocso
tag
válasz
sagesz93 #8818 üzenetére
Áh, azt nem írtam, hogy csak a 261, hozzászólástól van a házról szó: [link]
A ház anyaga nagyon jó, nincsenek éles és eldolgozatlan élek, szóval sérülésmentes lesz a szerelés. Nagyon jól össze van rakva, nem lötyög semmi sem. Vannak benne kábel rendező pöckök, persze kábelszorító műanyag is jár hozzá.
Az enyémben 8cm-es venti van elől és tápban is. A tápé hangtalan, de viszont, ami elől van, az ajtón, annak van egy kis motorhangja. Le akartam cserélni, de nem találok sehol 80x15mm-es ventit. A ház oldalán mivel kicsik a szellőző rácsok, ezért a szélzaj hallható, nekem egy ultra csendes Noctua venti van ott és az nem a venti zaja...
-
sagesz93
addikt
Köszi, majd elolvasgatom a topikot
Hasonló a ház tényleg, viszont a tiéd 317mm amit meg én szemeltem ki 350mm mélységre. Ami azért pár centiMeg a honlapján írják is hogy : -This model only allows low-profile CPU cooler
Szóval talán a proci hűtő be fog férni, a vga az ami még zavar.. Bár 1 slotos 6670 elég lenne nekem bele.
Az érdekelne hogy minőségre milyen a ház?Mercutio_: nem az fogott meg hogy atomgamer gépet lehetne benne összerakni, csak hogy kényelmesen elférne benne az én kis konfigom, na meg rohadtul tetszik.. jó lenne, hanem lenne ilyen széles... a mélysége még nem is lenne akkora gond.
-
Mercutio_
félisten
válasz
sagesz93 #8815 üzenetére
Nem csak a szélesség, mélységre is elég termetes, mATX lap is simán belefér, kicsit Aerocool M40 utánérzésem van, de még annál is nagyobb.
Ha mITX és gamer konfig, akkor a Silverstone SG05/06/07 széria
-
ocso
tag
válasz
sagesz93 #8815 üzenetére
Hali,
nekem is ilyen házam van, csak más a típus, de a méret azt hiszem ugyanaz, és a kialakítás is, kis leírás a bepakolásról: [link]
Azt hiszem a Proci és az alsó vinyó tálca között 6,20 cm hely van.
A tápban van venti...igaz az enyémben 220W-os van, de szerintem a gyártó ugyanaz lesz. -
sagesz93
addikt
válasz
Mercutio_ #8814 üzenetére
Az nem hiszem hogy belezavarna az alaplap helyébe.
Viszont a felette lévő vinyóhelyek nem tudom meddig érnek, így képekről elég nehéz megállapítani. Gondolom direkt úgy van megcsinálva hogy ne lógjon bele a proci környékébe(ezen a képen jól látható azért), és akkor egy kulturált hűtő elfér. Hát ja meg a tápventi hanga...(van benne venti egyáltalán?)
Amúgy nézegettem kicsit több pénzért.. Megláttam ezt, rohadtul bejön ez a kuckó, csak épp 29 centi széles, ami már sokmod: meg a honlapon is írják hogy: Ample space for CPU cooling
-
Mercutio_
félisten
válasz
sagesz93 #8813 üzenetére
Uhh a 2 s-ata vinyóhely alatti kihúzható tálca nem lóg bele egy normális mITX alaplapba?
Kár, hogy a ház bal oldala nem látszik, így nem derül ki mennyi hely van VGA-nakA mérete egyébként barátságos, már csak az a kérdés a tápventi hangja mennyire erős és mennyi hely van a proci coolernek?
-
Mercutio_
félisten
válasz
sagesz93 #8811 üzenetére
Az a nemsemmi, hogy még a gyártó oldalán sincs infó a ház méreteiről
-
sagesz93
addikt
válasz
Csicsóka #8810 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, akkor jobb lesz az a g840.
Ez a hűtő egész pofás, csak ugye elég kicsi házban gondolkozom, neccesen hogy befér-e...
Itt ez a paneltáp ötlet, de inkább maradnék a házzal együtt kapott tápnál.
Házból találtam ezt: [link]
Tetszik, meg magasabb sokkal mint a spire powercube. De a 2 slotos vga sehogy nem akar összejönni.nagynorbi: néztem a házat amit mondtál, na ez viszont tényleg nem lenne rossz csak vadászni kéne valahonnan olcsón mert elég drága. Na meg a dvd író helyett egy slim kéne, még azzal is vacakolni.. úgy látszik valami sehogy se lesz meg. De hogy ilyet a noname-ebb gyártók miért nem tudnak csinálni azt nem értem..
-
Csicsóka
őstag
válasz
sagesz93 #8806 üzenetére
G840 1333 MHz-en hajtja a ramot + gyorsabb kicsit. A G620 1066-on, bár én nagyon megvagyok vele elégedve. Atomhoz, v Brazoshoz képest brutálisan gyors, és paneltáppal hajtva IDLE 25W-ot eszik. SSD-ről a Lubuntu 8, a W7 15 másodperc alatt bootol. Chrome 1 másodperc alatt tölt be 10 nyitott füllel. Egyetlen negatívum a gyári hűtő hangja. level 1 szinten a hangja kicsit morgós, bár ezt egy 3.5-ös HDD lehet h elnyomja, az én masinámban 2.5-ös HDD van az hangtalan. Én is csak azért cseréltem erre mert ez a gumiágyas motor felfüggesztés miatt tök csendes. Egyébként abszolút túlméretezett teljesítményben rá, mert a G620 alig fűt.
-
toldy
őstag
No, ma megkezdem a gépem fejlesztését, ám nem tudok dönteni.
szeintetek legyen egy lian li q07+ silverstone sfx 450w + gtx 560 phantom vagy legyen egy lian li q11+ silverstone 500w ( full moduláris) + plusz valami vga az apróról, ha lehet egy gtx 470, vagy ha sikerül megoldani akkor szint úgy gtx 560.
-
sagesz93
addikt
Akkor a vinyón nem variálok.
A ház jó, de ez az egy slot - két slot mizéria kicsit zavar.
A táp nekem jó ez is, a fogyasztás nem olyan fontos tényezo. Láttam képeket ahol egy e4300as proci volt egy intel lapban rajta egy gyári intel hüto. Elfért... Bár talán slim változat volt. Tegnap még láttam valami CFI házat iponon, kicsit magasabbnak tünt, szerintem abba simán elferne. Majd ha gépnél leszek belinkelem.
Az asrock szerintem marad, szvsz jó márka és az ára is jó.G620 helyett érdemes g840-t venni? Megéri a 2k-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest