- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPQR
tag
Én is a linken lévő üzlettől rendeltem a q08-at de sajnos 2 hónapja áll a dolog nem tudnak szerezni. A 27k a maximum amit adnék egy házért. Csak nagyon zavaró, hogy asztalon van az egész konfig és nagy szükség lenne már arra hogy emberi körülmények között tudjon működni és így én is nyugodtabb lennék.
-
Rém
tag
Végre kész lett az Én itx-es rendszerem is. Késöbb írok róla részletesebben is. Mondjuk sok időm azzal ment el, hogy költségcsökkentés céljából az alkatrészek nagy részét innen az apróról vásároltam, ha valakit érdekel írok árakat is. Mondjuk mivel a nyugdíjam terhére történt a vásárlás (reálhozam
, nem volt elsődleges szempont az ár, de mivel mindig van másra költeni és az ésszerüség határain belül akartam maradni ezért döntöttem az aprós használt alkatrészek vásárlása mellett. Meg jól is esik az embernek, ha az árprémiumot valaki más fizeti ki helyette. Egyedül az elvárt teljesítmény volt a szempont a konfig vásárlásánál. Nehézséget jelenthet a vásárlásnál az ,hogy az eladók nagyrésze a sok átverés miatt előreutalással árul, itt azért van némi lehetőség a többletköltségre, de némi utánanézéssel lehet ezt a rizikófaktort is csökkenteni. Vidéki lévén a dolgok nagy részét postai uton kaptam meg.
-
toldy
őstag
Az a baj hogy ITX méretben amibe ennyi hdd fér az a q08tól kezdődik.
vagyis, q08~27k/ q25~37k/ Cubitek mini tank~37k és Fractal R2 mini ~46k.
Egy ph-s sráctól. -
SPQR
tag
Valaki tudna nekem ajánlani a q08 -hoz hasonló házat és árban is azonosat vagy olcsóbbat?
A házhűtés és a 6 HDD fogadása is kitételtoldy a q11-et honnan rendelted?
-
Gabor970
addikt
válasz
kételkedem #9186 üzenetére
Köszönöm szépen azt a táblázatot, különösen, hogy még a fáradtságot is vetted az adott proci kikeresésre! Hasznos hely, nem ismertem.
-
szacsee
nagyúr
válasz
user137 #9191 üzenetére
Pl itt
Csak ellenállásost vegyél, mert a 7V átkötésest pl nem ajánlják a tápos szakik.
Noctua ULNA (Ultra Low Noise Adaper), vagy LNA (Low Noise Adaper) néven futtatja.
Keresni 5V 7V 9V adapter 3 tűs-ként lehet.... de pcgearnél majdnem a legolcsóbb.
Aquában pl revoltec csomagolva 1200 Ft felett van. -
user137
őstag
srácok, olyan kis adaptereket keresek, amit a Noctuákhoz adnak, és 7V vagy 9V-ot csinál a 12V-ból 3 pinen (vagy molexen).
ilyet:
ez gondolom 150Ft-os alkatrész, honnan lehetne beszerezni őket, vagy mi a neve ezeknek egyáltalán?
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Valakinek nincs valami infója arról, hogy kapható lesz-e nálunk az FSP két (új) SFX tápja? FSP400-60GHS - FSP450-60GHS
-
user137
őstag
válasz
kételkedem #9175 üzenetére
ha ennyire árérzékeny vagy, egy okosabb router 15k-ért nem jó letölteni?
-
csƵ
addikt
válasz
kételkedem #9186 üzenetére
20.938 Ft az MSI lap, házat nézz hardverapróról, szerintem jobban megérné. De akár, ha ennyire költséghatékony akarsz lenni, akkor az egész konfigot onnan venném a helyedben.
-
kételkedem
addikt
ODD nem kell, az oprendszer telepítés idejére kap egyet, de nem lesz beépítve. 1 db 3,5"-ös merevlemeznek kell csak elférnie!
Az MSI E350IA-E45 lap most 22.800 Ft ami kb 5 ezerrel több, mint az atomos ECS lap. Mivel csak letöltésre használnám, nem biztos, hogy észrevenném teljesítmény különbséget.(#9183) Gabor970
Az Intel Atom D525 712 pontot kapott, a 330-as pedig 633 pontot a CPU benchmarkson, tehát valamelyest erősebb. -
_BM_
senior tag
válasz
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
CODEGEN MX-31-A2 300W ezzel a házzal faraghatsz az árból.
-
Gabor970
addikt
válasz
ha jól látom ezen a lapon D525-ös dual atom van. Ez jobb mint a 330-as? Ez ionos cucc?
Lassan adom lefelé az igényeimet, mert szorít ez a fasz CHF hitelemmindegy, ezen nincs hdmi kimenet.... nem mintha htpc-nek akarnám, de valamiért nem akarok már anélkül venni
-
csƵ
addikt
válasz
Brazos nem lenne jobb?
-
kételkedem
addikt
Sziasztok!
Olcsó, halk, energiatakarékos letöltő gépet szeretnék összerakni.
Most itt tartok:
alaplap: ECS TIGD-CI3 17.250 Ft
memória: KINGMAX 2048MB Notebook DDR3 1333MHz 3.214 Ft
ház: SPIRE PowerCube - SPM210B 300W 11.225 FtHDD van, ODD nem kell.
Ez így 31.800 Ft
Vélemény? Legfeljebb 35 ezerből jobb alternatíva esetleg?
-
M@trixfan
addikt
válasz
dabadab #9131 üzenetére
Egy kicsit árnyaltabb a kép sajnos. Engem is halálba idegesít a média lejátszók ízléstelen GUI-ja és a lassúság. Sehol sincs egyik sem az XBMC-hez képest ahol akár iPad-ről vezérelheted az egész médiatárat gyönyörű felületen, tehát nem csak a jobbra-balra nyíl van a képernyőn. Viszont HTPC-nél pontatlan a 23.976 Hz és nem mindig zökkenőmentes a frisítési frekvencia váltása. XBMC alatt a BR ISO-ra csak félmegoldás van és nem tudom van-e egyáltalán DTS HD áteresztés. Meg egyáltalán mivel lehet normálisan BR ISO-t kezelni úgy, hogy ne kelljen mindig fel-le csatolgatni az ISO-t, stb? Lesznek majd XBMC felületű lejátszók Sigma chipset alapon, de nem várok tovább fél vagy egy évet míg kaphatóak is lesznek.
-
sagesz93
addikt
Na, úgylátszik lassan összejön a zsé a konfigra, mennek el a gépemből a cuccok.
Az i3 ára ahogy láttam eléggé felkúszott, régen nem volt ez majdnem 30k.
itt még egész jó árban van.
De továbbra sem tudom eldönteni hogy mi legyen. g620, g840, vagy i3? Célok net, film, zene + néha azért 1-2 izmosabb játék futtatása, "teszt" céljából
Ami biztos: asrock h61m-itx meg cfi ház, ram van, ssd-ből még nem tudom mi lesz, pénz kérdés. Egyenlőre ez a kettő meg a proci legyen meg, és akkor már tudom használni a gépet.
VGA-ból van egy ilyen, elég p*csa hűtése van, vélemények?
Ja meg az intel gyári hűtése érdekelne, gondolom ezekhez egy "slim" jár? -
Mercutio_
félisten
Igen, kösz, pont 100 hsz-szel korábban linkeltem
-
Ric4m0nd
aktív tag
Igen, tudom! Direkt választottam a 2105-öt a HD3000 IGP miatt. Dedikált kártyát nem tervezek bele, inkább az egész rendszert cserélem majd jövőre Ivy Bridge-re. Jelenleg az i7-2600as procival (HD2000) szerelt rendszeremben a Witcher 2-nek kevés az IGP teljesítménye, ezért ahhoz egy Radeon HD6570-es (egy slot-os) kártyát tervezek hozzáadni.
-
szacsee
nagyúr
Ennél a lapnál is, és még az összes D-Sub csatlakozós Asrock lapnál egy dologra kell figyelni, ha a D-Sub csati nem közvetlen a deszka felett van, hanem alatta van még 1 HDMI, vagy DVI csatlakozó. Ellen kell tartani a csatlakozó hátulján levett házoldallapnál, mert elég könnyedén nyeklik sajnod. Utána viszont no problemo.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Ric4m0nd #9159 üzenetére
Alaplap: megfelelő, de a Vcore nem állítható, tehát alúlfeszelés kizárva, viszont már ASMedia USB 3.0 van rajta - jó választás
Proci: ok
Ram: mezei kingmaxot végy, mert max 1333Mhz-en fog ketyegni és fele ennyibe kerül kb.
Merevlemez: ok
Ház+táp: ok, de idővel lehet jobban járnál egy megbízhatóbb márkájú táppal, vagy Pico PSU-val. -
mrbig25
őstag
válasz
Ric4m0nd #9149 üzenetére
Akkor valószínűleg maradok a H61-nél, mert nincs szükségem a H67 plusz funkcióira.
Házból olyan lesz, amibe belefér egy dualslotos vga. (Lian-Li Q11 - Silverstone SG05/06)
Ház-táp, stb... témáknak már utánanéztem, egyedüli kérdésként a H61 <-> H67 maradt, de valószínűleg H61 lesz belőle.
Procis tippet köszinem is figyeltem, hogy a 2105-nek már HD3000-es IGP-je van.
(a nagyobb számozásból automatikusan arra tippeltem, hogy nagyobb a szorzó a Core i3 2100-hez képest...) -
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee #9153 üzenetére
Sima atom megy lazán 20-pinnel, ha viszont van különálló 4-pin akkor lehet anélkül nem indul el. Eddigi tapasztalatok szerint, ha nincs 4 kieg pin nem lehet kárt tenni a deszkában, max nem fog elindulni. (rádugás után viszont beröffen egyből, amelyik igényli)
-
Pista0001
addikt
A jelenlegi konfigom (DFI LP MI P55-T36, i5-760, 2*2 GB CSX CEC, 5770 Vapor-X, Be Quiet SFX Power) lesz, ODD-t és (legalább) egy 3,5-es vinyót is szeretnék bele. Nincs még meg a H60.
Az egész külföldre költözés miatt lesz. Az alkatrészeket mindenképp viszem, de a házra nem lesz lehetőség, barkácsolásra szintén, így kénytelen leszek bolti házat venni, azokba meg a Ninja mini nem (sem) fér bele, ezért döntöttem a víz mellett (mégis 95 W TDP
)
Igen, láttam képeket, de nem nagyon lesz lehetőség barkácsolni, meg mint írtam nem is nagyon alakítgatnék drága pénzen vett új házat. A PC-Q08-ba biztos befér, annál a vinyókkal se lesz gond, a méretét meg majd megszokom. Ez van.
-
dabadab
titán
Hasznal itt valaki picoPSU-t?
Nezegetem oket, az biztos, hogy a 120W-os kellene, mert csak annak eleg eros a 12V-os aga. Viszont a 120-as csak 20 pines, az alaplapon meg 24 pines ATX csatlakozo van plusz meg egy 4 pines tapcsatlakozo. Most akkor mit kell beszereznem, hogy minden jo legyen? -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
mrbig25 #9145 üzenetére
RAID, SATA3 és az ár (H61 javára). Ez a három különbség köztük.
A processzornál javaslom az i3-2105 típust választani, mert az HD3000-es IGP-vel szerelt. HD2000-el (i7-2600) vittem végig a Deus Ex Human Revolution-t. Mielőtt beruházol dedikált VGA kártyára, érdemes egy próbát tenni vele. Mini-ITX házban először mérd fel a rendelkezésre álló helyet, az én Codegen MX31-es típusomba csak egy slot-os kártya fér bele, ahol eddig a legerősebbnek a 6570-es Radeon-t találtam. -
toldy
őstag
Beszerezhető itthon több webshopban is. Az ára az olyan 30-30k, de van annyi előnye hogy van rajta integrált táp, így csak egy téglát kell hozzá szerezni. Nem kis előny a kis házakban, mennyi kábellel van kevesebb. A giga hasonló lapját Gigabyte GA-MSH61DI várom, mert az nagy valószínűséggel olcsóbb lesz mint az intel, valamint a bios is jobb szerintem ( legalábbis több mindent lehet állítgatni).
-
zodo
nagyúr
Jó összeállítás lenne.
Lehet egyáltalán itthon kapni olyan lapot, házat ?Brazos-t talán csak azért vennék hogy ne kelljen külön a hűtővel vacakolni.
Persze csak a Sapphire Pure White Fusion E350M1W jöhetne számításba hogy ne kelljen memóriát vennem ill. ennél a lapnál elférne a hűtő a pci-e csati közt egy noti hdd.
Így igen lapos házba is beleférne a konfig.(#9130) user137
Persze, tudom én is hogy gyenge az atom de hát arra célra teljesen jó és még keveset is fogyaszt.
Nyilván ha többet szán rá vagy nagyobbak az igények akkor a te elméleti konfigod a nyerő választás.(#9136) Pista0001
Ventirács nélkül 1 cm, előlaptól mérve 3,6
Na de nem így ismerlek!
Miért áll meg a világ a ház vázánál?
Van ott még hely bőven az váz és a műanyag előlap közt.Ha az előlapi rácstól mérem akkor ha nagyon ráhagyok is van 4,3 mm ha a kiszemelt hűtőt elfér a rács rögzítési pontjain belül.
(#9145) mrbig25
Ebben a hsz.-ben lévő táblázat, segíthet dönteni.
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Össze szeretnék rakni egy miniITX-es netezős/filmezős/játékos gépet egy Core i3 2100 procival és egy HD6850 / GTX460 szintű VGA-val.
Asrock H61M-ITX és H67M-ITX között vacillálok. Nincs szükségem RAID-re és Sata3/usb3 támogatásra, ezért a H61 felé kacsingatok az ára miatt.
A kérdésem:
A RAID,-és Sata3 támogatáson kívül tud valamit a H67, amiért érdemes lenne azt megvenni?
Később egy erősebb Core i5-re váltanék...ha ez számít. -
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Srácok! Ha van még valakinek SG05/SG06 lenne egy kérdésem/kérésem. Szükségem lenne az előlap és a vinyótartó távolságára. Le tudná mérni valaki? Előre is köszi
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz
user137 #9130 üzenetére
"Tehát mire jó? Filmezésre, HTPC-nek. erre meg kapsz egy 15k Ft-os PlayOn lejátszót, és nem kell hatvanezerért "igazi" PC-t építsél."
Ez a gondolatmenet ott bukik el, hogy a 15k-s lejátszó mind tudásban, mind használhatóságban fényévekkel marad el egy XBMC-s Atomtól. A PS3 is, de az még ráadásul zajos meg zabálja az áramot.
-
user137
őstag
well, továbbra is az a bajom az atommal, ami volt - gyenge a CPU, ezért normális munkára alkalmatlan, már 6-8 tabtól lefeküdhet a weben, ugyanakkor játszani sem lehet vele a CPU limitáltsága miatt.
Tehát mire jó? Filmezésre, HTPC-nek. erre meg kapsz egy 15k Ft-os PlayOn lejátszót, és nem kell hatvanezerért "igazi" PC-t építsél.Sőt, 60k-ért kapsz egy PS3-at amin médialejátszani ÉS gémelni is lehet, persze ott meg a fogyasztásnak lőttek.
Sztm a legjobb választás egy H67 deszka, i3-2100, és egy LP 6450-es VGA passzívban, egy Wesena ITX7 és egy picoPSU. Ebben kraft is van, meg csendes is, meg szép is. Az egyetlen hibája az ára a konfignak (~100k
).
-
sb
veterán
Friss XBMC-vel nem blokkosodik és esik szét a kép SB-n sem DXVA-val. Én is szenvedtem vele először, de a frissítés után jó lett.
Nekem az ION-nal van bajom még mindig a 24p-vel. A kézzel beállított custom frissítéssel is akad egy rakás film. Nálam a legjobban a 880G+Sempron @X2 vált be lejátszási szempontból, semmi nem akad, van 23.976 és 24.000Hz mód is alapból és nincs akadás, frame drop soha sehol.
-
toldy
őstag
De nekem transformerszes kell !
Felmerült itthon egy htpc lehetősége, még nem tudom mi lesz belőle. Így elsőre erre az Intel DH61AG lapra ( vagy a giga megfelelőjére gondoltam, majd meglátjuk melyik milyen áron lesz) egy g620t-vel és egy habey házban. szerintetek ( nekem nem kell atom vagy brazos, mindenkinek az van.
)
szerk, tényleg eltünt, azért vót nekem hiányérzetem.
-
zodo
nagyúr
válasz
user137 #9118 üzenetére
Nem az a lényeg szerintem hogy mi ósdi vagy sem hanem hogy mire kell, annak megfelel vagy sem és persze mennyiért.
Nem mindenki teheti meg hogy 2 havonta váltogassa a hardvereket vagy hogy több hónapon át árulja azt.
pl.: Van olyan rokonom aki még csak most váltja le a s939 foglalatú konfigját, és?
Szóval az ION teljesen jó alternatíva azokra a célokra amiket írt, max nem játszik de azt Brazos alatt se tudna.(#9119) toldy
Nem semmi.
Neked is elkélne egy nagyobb kekszes doboz.
(#9124) plazma74
Van egy ilyen topik, talán ott kérdezz rá.
GÉP / ALKATRÉSZ beárazás (olvasd el az 1. hsz-t!)Szerk: időközben elveszett a 9124-es.
-
Osibaa
senior tag
Nekem van itthon ION, Brazos és Sandy Bridge is... a három közül még mindig az ION játsza le a "legsimábban" a filmeket! A Brazoson döcögősen indulnak, utána már jók (gondolom az egycsatis memória a gond), a Sandy-n pedig a DXVA-s lejátszás minősége kritikán aluli (pixeles, szétesik a kép, stb). Ergó hiába régi az ION, ha még mindig az a legjobb szvsz. erre a célra.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #9120 üzenetére
Egy Lian li q11, már úton van taiwanról, október elején érkezik. Valamint egy Evga GTX 560 lesz benne még.
"kezdem nem követni, h mi miért van nálad... "
Megértelek, a helyzet az hogy én tipikusan az az ember vagyok akinek kell egy normális asztali és egy lapos. Csak eddig nem nagyon fért bele, mostmár talán megoldható. -
-
zodo
nagyúr
válasz
Gabor970 #9108 üzenetére
Jó az az Asus lap csak hát az ára van túl mindenen.
Akkor már inkább a fullosabb elődjét ami igen jóra sikeredett kis pack.
ASUS AT3IONT-I DeluxeAsrock lapot is nézhetsz mert ahogy Chaser is említette utóbbi években nincs gond velük.
-
Gabor970
addikt
mondjuk ha jól látom, akkor brazos esetén nincs dual chanel ram kezelés. Vagy rosszul látom?
-
Gabor970
addikt
korai öröm, ennél jobb összerakni egy olyan lappal, ami E-450. Azon lesz USB3-is, és HD audio. Ezen nincs HD audio, de ha jól látom, akkor USB3 sem.... Nem is beszélve a memória szingliségéhez, ennél a nettopnál.
szarrágók, drágán gyengét, de ráírhatjuk büszkén: E-450
-
Gabor970
addikt
bocsi, valóban User137-nek kellett volna válaszként írnom.
Asrocktól bevallom idegenkedem. Igaz, csak azt tudom, hogy 1-2 évvel ezelőtti lapjaikkal sok gond volt. Nem valahonnét hallottam, hanem testvérem dolgozik IT szaküzletben, megérték gariztatni őket. -
user137
őstag
válasz
Gabor970 #9104 üzenetére
E350 vs Clarkdale - IGP performance
USB3 valóban nincs a H55-ös lapokon, mert akkor az még nem létezett
-
Gabor970
addikt
nna most akkor rágjam át magam azon, hogy egy lightosabb I3 az hol helyezkedik el a brazos E350-hez képest teljesítményre
Persze kombinálva az abban levő 6310-es gpu-val. És, hogy az I3-ba miféle gpu van benn...... brrr, semmi sem egyszerű
Mondjuk elég erős ellenérv a lapoddal szemben az USB3 hiánya.
-
user137
őstag
válasz
Gabor970 #9079 üzenetére
OFF
nekem épp van egy eladó H55 ITX Wifim, ami habár nem AMD, viszont nem fogyaszt jelentősen többet egy i3-mal, van N-es wifije integráltan és használtban az ára is nagyon hasonló már a konkurrenciához képest.óh, szép és pici házam is van hozzá paneltáppal, "nappali-kompatibilis" és Big Shurikennel hangtalan is.
ON
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BMW topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- Napelem
- Gurulunk, WAZE?!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged