- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_BM_
senior tag
válasz
Nagytalp #13219 üzenetére
[Itt van egy]
Kaspónak is jó -
_BM_
senior tag
válasz
viperabácsi #13190 üzenetére
Tegyél kettőspontot a http után.
-
_BM_
senior tag
válasz
andersen10 #13174 üzenetére
"Nem tudom milyen bordát használnál"
Intelt
Gyári hűtő, aztán lemarom pont akkorára, hogy ne érjen hozzá a lapát.
Nálad hogy megy? Ha rajta van a venti, akkor mi húzza ki a meleget a házból? Vagy egy 35 wattos procinál nem problem? -
_BM_
senior tag
válasz
andersen10 #13165 üzenetére
Nekem is van ilyen házam, csak még nincs benne semmi. Azon törpölök, hogy egy noti hdd fölé simán beférne az ssd, és még maradna is köztük 1 centi, plusz alul-felül is valamennyi. És a noti hdd kevesebbet eszik.
-
_BM_
senior tag
válasz
andersen10 #13162 üzenetére
Hová tetted az ssd-t? Mert ha a vinyó 3,5 collos, akkor szerintem nincs hely neki.
-
-
_BM_
senior tag
válasz
Mattanyahu #11798 üzenetére
"nagyon kilencvenesévek a oldaluk"
A gép- és építőiparban ez teljesen általános. Nem szabad ebből ítélni.
-
_BM_
senior tag
válasz
Hard-gamer #11698 üzenetére
Olyat már láttam ősrégi alaplapokon hogy nem kért a 4 pines 12v ágból hanem elég volt a 20tüs atx csati.
Atom-ionos lap is van 20 pinnel és 4 pin nélkül.
-
_BM_
senior tag
-
_BM_
senior tag
válasz
radi8tor #11295 üzenetére
Az én ventim 15 mm vastag, de ha jól látom, lehet kapni [12 mm vastagot is]
Mondjuk a 15 milis sem fúj semmit, hiába forog. -
_BM_
senior tag
Összedobtam egy kis atomos gépet az asszonynak (könyveléshez). Lekoppintottam egy fórumtársunk modecom-scythe ventis ötletét, már nem emlékszem a nickjére. Megmértem a borda és a venti közötti távolságot, kijött 1,5 mm mínusz, vagyis le kell marni a bordából. Mielőtt szétkaptam volna, hülyeségből megpróbáltam rátenni a fedelet, és... sikerült. Nem érnek hozzá a lapátok, mert a venti lapátjai 1,5 mm-rel feljebb vannak a venti szegélyénél. Öröm é bódottá
-
_BM_
senior tag
-
_BM_
senior tag
válasz
Mattanyahu #9976 üzenetére
Nekem tetszik, eltekintve a kék fényű parasztvakítástól,de az megoldható. Tetszenek a kézre eső fedlapi csatlakozók. Engem mindig idegesít, ha elmozdul a ház, amikor usb csatlakozót tolok elölről. Főleg a kis itx házak csúszkálnak könnyen.
-
_BM_
senior tag
válasz
mrbig25 #9431 üzenetére
"A 100mm-es változatnak elég gyengus a légszállítása"
Ezt tanúsíthatom. 1000 rpm létére alig lehel ki magából valamit a pilicka lapátjaival, igaz, csendes. Van egy 8 centis pwm-es házhűtőm is (nem jut eszembe a neve), 1300 rpm-re állítva 3x annyit levegőt tol. És nem tűnik hangosabbnak.
-
_BM_
senior tag
Nem adnak hozzá? Itt van nálam egy vadiúj, egyszer kicsomagoltam, próbából beleraktam egy ionos lapot, úgy rémlik, mintha lett volna a csomagban venti, de tökmindegy. Valszeg rosszul emlékszem. Lusta vagyok most kicsomagolni.
Ha már Mode Com és hűtés, annyit azért megtapasztaltam, hogy egy ion 330-as laphoz nagyon kell a 10 centis házhűtő, így is jóval 60 fok fölött volt idle. Igaz, ledobtam a chipsetről a ventit. Márpedig ha ionhoz kell, akkor a g620T-hez is kell, hiába van a procin hűtő. Persze, szerintem.
-
_BM_
senior tag
A Mode Comnak jobb a tápja, legalább 10 wattal kevesebbet fogyasztana a konfigod vele, mint a Codegen tápjával (és zajtalan, mivel nincs venti). Hátránya a Mode Comnak, hogy szinte biztosan szükséged lesz egy nagy házventire, mert a 4 centis egyrészt szart sem ér, másrészt elviselhetetlenül hangos (lesz pár hónap használat után).
Sasold meg Ocso fórumtárs megoldását
-
_BM_
senior tag
válasz
kételkedem #9175 üzenetére
-
_BM_
senior tag
Köszi a tanácsokat.
-
_BM_
senior tag
Urak!
Nem tud valaki szerezni csavarokat a dcdc táp bemeneti aljzatához?
A piros kerettel jelzett aljzat szerelőcsavarjaira gondolok. -
_BM_
senior tag
válasz
Pisztillus #8874 üzenetére
Miféle kivezetés hiányzik? A dcdc tápcsati?
-
_BM_
senior tag
Az volna vad megoldás, ha a fórumtárs ledobná a magas stock-procihűtőről a ventit és a ház tetejére szerelt 9 vagy 12 centis venti fújná rá a levegőt, esetleg szívná el onnan kifelé a házból. Nincs nálam ilyen ház, nem vagyok képben, hogy hova esik a ház szellőzőrácsa cpu-ilag. Talán egyetlen halk ventivel megoldható lenne a cpu és a ház hűtése.
-
_BM_
senior tag
válasz
Pisztillus #8856 üzenetére
Az a hűtő 36 mm magas az alaplaptól számítva. Be kell férnie, mert 60 mm magas a ház, ebből lejön pár milka az alalap-alátámasztás miatt. Gondolom én.
-
_BM_
senior tag
válasz
sagesz93 #8794 üzenetére
Nálam a leghangosabb vinyó kerregése is maga a menyország a kis ventik/tápventik! búgásához képest (legyenek azok vadiújak).
Ha most állítanék össze gépet, és nagyon fontos lenne az ár, akkor megvenném a házat, amit kinéztél, eladnám belőle (vagy eltenném tarcsiba) a tápot, és vennék a gépbe egy paneltápot külső adapterrel. Ez ugyan megdrágítaná a konfigot 10-15 rugóval, de fogyasztásilag bejönne az ára 1-2 év alatt (ha sokat megy a gép). A tápcseréből pedig lejönne a procihűtő-csere költsége (3-4 ezer), ugyanis a stockhűtő nem fér be a táp alá (ha jól kalkulálok).
Ja, és Asrock helyett inkább Gigabyte-ot vagy Asust vennék. Az a tuti -
_BM_
senior tag
válasz
Attix82 #8697 üzenetére
Ha nem vagy fogyasztásbuzi, akkor érdemes megvenni a Thermal Element Q házat táppal együtt. Nekem két ilyen házam van. Más kérdés, hogy mindkettőből kidobtam az eredeti tápot (mert megtetszett a paneltápos világ). Az egyikben zotac ionos alaplap van (lc paneltáppal, ma vettem, én lúzer), a másikban asush67-2100T páros (modecom paneltáppal - kircsi). A fentiek folyományaként maradt két felesleges Element Q tápegységem, de nem te vagy a célszemély rá, hiszen Element Q-t csak táppal együtt lehet kapni
-
_BM_
senior tag
"Az LCpower házakhoz adott paneltápokat nem javaslom."
Éppen ma vettem LCPower házat az apróból, kifejezetten a táp miatt. Nos, rendkívül gyökér a táp, ugyanolyan szar a hatásfoka, mint egy kommersz Vargáné és Társának. Egyetlen előnye, hogy 2/3-os terhelésen is meglepően hideg marad.
Ha valakit érdekel a ház táp nélkül (LC-1360mi), akkor 2 rugóért eladom. Maga a ház kábé azonos(nak tűnik) a modecom feel 302-vel, de jóval nehezebb, talán a vastagabb lemez miatt, vagy nemtom.A modecom táp valóban jó (legalábbis ami nekem van)
-
_BM_
senior tag
válasz
Mercutio_ #8634 üzenetére
Furattávolságilag LGA1155 = LGA1156. Ha nem szerepel a 1156 sem a dobozon, akkor lehet, hogy nem jó.
[Itt van egy 1156-os RevB] Ilyened van? -
_BM_
senior tag
Ha esetleg érdekel valakit, van egy felesleges ModeCom Feel 302 házikóm eladó, mondjuk két rugóért. Táp nélkül!!!, mert a táp miatt vettem, a ház nem kell.
-
-
_BM_
senior tag
Urak!
Vennék egy picoPSU-t. Az adapter.hu-n és a wireless boltban láttam ilyeneket. Minőségi cuccok ezek?
-
_BM_
senior tag
Thermaltake Element Q-ban van. Már van ilyen házam (atomos).
Az SSD egyelőre be van dobva az alaplap elé, majd beszerzek valami keretet (de lehet, hogy úgy marad).
Megforditottam a slim-hűtőt, hogy szivjon a bordáról, de nem teljesen egyszerű a dolog, mert aszimmetrikus a venti, és hozzáérnek a lapátok a bordához, távtartó kell alá. Ahogy cseszegettem, szépen meglágyult a leszoritó drót, és hiába hajlitottam vissza bepattintás előtt az eredeti helyzetébe, most már alig tart valamit (mintha a hangja is megjött volna a rezonancia miatt). Majd kitalálok valamit rá. A francért nem tudtak menetes furatot csinálni a bordába?
Mindenesetre - nekem - újdonság ez a cserélhető ventis cpu-hűtés, és az alaplapra rögzités, ez utóbbi maga az élmény.
Egy celeron 2.80GHz (775) procis gépet fog kiváltani. A kiváltandó gépen többek között pdf fájlokból szoktunk rtf-et vagy word-öt csinálni (ABBY OCR progival). 5X gyorsabb a 2100T ezen a szeren. Persze nem ezért vettem -
_BM_
senior tag
Hali!
Összeraktam egy asus p8h67-ITX gépet i3 2100T procival (+ssd+hdd+odd), és egész jó a fogyasztás:
Idle: 36-37W
1080p: 55W
A CPU hőmérséklet nem tud 40°C fölé menni
Nem tudom, hány wattot vesz le a 200 wattos sfx táp, de ugyanezeket az adatokat produkálta az atom-ionos gépem.
Érdekesség, hogy a Thermaltake slimx3-as hűtő nem takarja el a PCI foglalatot, pedig a gyári supportban erre hívják fel a figyelmet.Lehet, hogy MOBO válogatja?
-
_BM_
senior tag
Urak!
[Ilyen hűtő] beszerzését fontolgatom egy 1155-ös itx laphoz. G620T proci lenne alatta. A cpu-venti és a tápventi között mindössze 1 cm lenne a távolság, kábé 2/3-os átfedésbe kerülne egymással a két venti. Kérdés persze, hogy a bordára fújja-e a venti a levegőt, vagy szívja onnan. Ez utóbbi esetben összedolgozna a két venti, nem lenne probléma. De mi van, ha egymás ellen dolgoznak?
Gyenge idegzetűek ne olvassák az alábbiakat:
Mi lenne, ha ledobnám a cpu-ventit, és a tápventi szívná a bordáról a meleget?
Elég lenne a hűtés 35W TDP-hez? -
_BM_
senior tag
Mindenképpen ki kell próbálni, akkor is, ha az adatok alapján frankónak tűnik. Van egy szabad Element Q nálam, éppen most rakok össze egy gépet az asszonynak, azon tudok méricskélni. Írj privit, hogy ne fárasszuk itt a profikat, és szerezz be egy pontos mérőeszközt (tolómérőt). Segítek kimérni a dolgokat jól.
-
_BM_
senior tag
"4cm vastag"
Nyáktól kifelé, vagy a teljes vastagságot mérted? Azért kérdezem, mert mindkét oldalon van borda, de a proci felőli borda nem érdekes.
Nézegetem a képet a vga-ról, kábé olyan magasnak tűnik a borda, mint a hdmi csatlakozó, tehát 12-13 mm. Az Element Q-ba biztosan beférne, maradna 5-6 mm hely, viszont nem vagyok benne biztos, hogy milliméterre azonos a hely a Cube-ban. -
_BM_
senior tag
"de ezzel szeretném megoldani a háttértárak elhelyezését"
Nekem ilyen van, ezért szólok előre, hogy nincs rajta kapcsoló. ki kell húzni azt a vinyót, amelyiket nem akarod használni.
Milyen magasan van a borda a nyáklaptól számítva? Element Q házam van, azon meg tudom nézni, hogy elfér-e. Gyakorlatilag azonos a PowerCube-bal.
-
_BM_
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest