- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ocso
tag
válasz
jim bcs #29866 üzenetére
Köszi, igen az első listából az INWIN BQ656 lehet érdekes, de itt nem látom a PCIE bővítés lehetőségét: link
Viszont a Streacom házak megfelelőnek tűnnek.
Egy Supermicro A1SAi-2750F lap lenne a házban, a PCIE helyén pedig nem grafikus kártya lenne, hanem egy InfiniBand 10GB PCI-E Host Adapter.
Találtam viszont még érdekességnek (elég drága):
OrigenAE MM100
OrigenAE M10
(nem olcsóak, ha jól tudom, akkor Tendraw néven is futottak) -
ocso
tag
Sziasztok, mini-itx házat keresek, hasonlóra lenne szükségem, mint a Supermicro SC101i, csak kellene egy Full vagy low profile PCIE slot is.
Táp nem kell, mert külső 12V-ról táplálnám és 1db 2.5" hdd hely is elég.Antec ISK 300 sem lenne rossz, csak van benne táp, ezért nagyobb a ház is, mint ami nekem kellene.
-
ocso
tag
válasz
rbalint88 #18701 üzenetére
Nekem is ez a proci van hd4000-el. A helyzet ugynez volt eddig, belépés után fekete képernyő, kb. 4 percig és utána töltődött csak be az asztal. Ez ismert probléma sajnos, Intel is tud róla. De a héten kijött egy driver frissítés és nekem azóta jól működik minden, asztal egyből bejön.
-
ocso
tag
válasz
superTibcsi #18439 üzenetére
Itthon is kapható, pl.: [link]
-
ocso
tag
válasz
saturn27 #18141 üzenetére
Szia,
sok infót nem tudok mondani a hangjáról, mert szinte nem is hallottam, mivel a két 14cm-es ház hűtő hangja elnyomta, a venti PWM-es, de nekem előlapi panelre volt kötve mindegyik és fixen 60 rpm-en járatom, szóval nagyon halk mindegyik.
De pár éve vettem ugyanilyen ventit, amit adnak hozzá (Slip Stream 120 Slim PWM - 120 x 120 x 12 mm) - 2 darabot is - és teljesen halk volt mindegyik, még 2-3 év után is.
-
ocso
tag
válasz
radi8tor #18137 üzenetére
Íme a képek: [Asrock z68m-itx Thermalright AXP-200]
Az első 4 még a Scythe Big Shuriken, szétszerelés után, kicsit prorosan...
Egyébként, ha valakit érdekel a Scythe Big Shuriken hűtő, akkor eladó: Scythe Big Shuriken 2 Rev.B processzor hűtő
Egyébént a hűtő ugyanúgy teljesít, mint az előző: idle 39 fok (24 fokos szobában).
-
ocso
tag
Sziasztok,
kis segítséget szeretnék kérni. Adott a configom:
Ház: Bitfenix Prodigy
Alaplap: Asrock Z68M-ITX/HT
Processzor: Intel® Core™ i3-3225
Memória: low profileJelenlegi hűtő: Scythe Big Shuriken 2 rev.b
A hűtő rálóg a PCI-E slotra, és úgy alakult, hogy szükségem lenne rá, és ezért a hűtőmet lecserélném egy olyanra, ami nem blokkolja a PCI-E slotot.
Kis utánajárás után a következő hűtők valamelyikére gondoltam:
- Scythe Kozuti (SCKZT-1000)
- Thermalright AXP-100
- Thermalright AXP-200Természetesen itt vannak még továbbiak: [link]
A kérdésem az lenne, hogy bármelyikkel és ezzel a lappal van-e tapasztalata valakinek - nem kompatibilis, mégiscsak rálóg a pcie-re, stb...?
Előre is köszönöm! -
ocso
tag
válasz
Goose-T #14370 üzenetére
Nekem Scythe Big Shuriken 2 Rev.B van Core i-3 32225-ön, fix 420 rpm-en megy a ventije, szinte hangtalan.
Alapból 36 fokon van folyamatosan a CPU hőmérséklete, stability teszttel is csak max 58 fokra ment fel.
A tesztek alapján a Gemini hasonló felépítés mellett kicsivel "rosszabb", mint a Shuriken,While the Cooler Master GeminII M4 resembles the Scythe's Big Shuriken 2, its performance does not. At comparable noise levels, the Big Shuriken 2 beats it handily, with temperature differences in the double digit range. If the M4 had fared any worse, it might have even fallen behind tiny, 40 mm tall Scythe Kozuti.
-
ocso
tag
Például Asrock A330ION, újan már nem hiszem, hogy kapható, de használtan még vehetsz, én most adtam el az enyémet nemrég.
-
ocso
tag
válasz
leslieke #13940 üzenetére
Szerintem teljesen rendben van, pörgös kis masina lesz belőle, de egy dologra figyelj, hogy ez a proci i3-3225 már 3. generációs és a lap csak a P2.20-as Bios-tól kezdve támogatja, itt láthatod:
CPU Support ListNekem, amikor megvettem a lapot, gyári P1.20-as BIOS volt rajt, gondolhatod, betettem a procit és nem indult a lap...aztán gyorsan ránéztem és a BIOS-on ott volt a matrica P1.20...Szaladhattam gyorsan venni egy G550-es Celeron-t, mivel azt már az alap is támogatja, mert a környéken senki nem tudott kölcsön adni BIOS flash-hez egy procit, így vettem egy G550-et, csak azért, hogy megflasheljem a BIOS-t a lapban...
-
ocso
tag
válasz
leslieke #13935 üzenetére
Szerintem, jobban jársz, ha Core-i3-3225-öt veszel a laphoz, mivel az már Intel® HD Graphics 4000 integrált VGA-t tartalmaz szemben az általad választott Core i3-2130, ami csak Intel® HD Graphics 2000, így nem jelent problémát semmilyen videó lejátszása sem. (Nekem is ugyanez a lap van, de Core-i3-3225-el)
-
ocso
tag
válasz
Plexicushio #13921 üzenetére
Ebben igazad van, nekem is problémát jelentett volna, ha külön VGA kártyám lenne. PCI-E card riser meg szinte nem is kapható itthon...meg problámás...
-
ocso
tag
válasz
Blaise #13912 üzenetére
Hűtő: (nekem is ezek (BitFenix Prodigy, Corsair Vengeange Low Profile memóriák) vannak, csak core-i3 3225-el)
Én Scythe Big Shuriken 2 Rev. B-t tettem rá, húzás nélkül alapból 32 fok környékén megy a proci, csendes és jó minőségű és 10e Ft környékén már lehet kapni:Scythe Big Shuriken 2 alacsony felépítésű CPU hűtő
Max annyi, hogy a PCI-E-t bizonyos mini-ITX alaplapokon sajnos elfoglalja - mint nálam is (ASROCK Z68M-ITX/HT).
-
ocso
tag
Esetleg valakit érdekelhet egy eladó Asrock A330ION mini-ITX alaplapom:
Asrock A330ION mini-ITX - Intel® Dual-Core Atom Processor 330 (1.6 GHz) -
ocso
tag
válasz
sagesz93 #8818 üzenetére
Áh, azt nem írtam, hogy csak a 261, hozzászólástól van a házról szó: [link]
A ház anyaga nagyon jó, nincsenek éles és eldolgozatlan élek, szóval sérülésmentes lesz a szerelés. Nagyon jól össze van rakva, nem lötyög semmi sem. Vannak benne kábel rendező pöckök, persze kábelszorító műanyag is jár hozzá.
Az enyémben 8cm-es venti van elől és tápban is. A tápé hangtalan, de viszont, ami elől van, az ajtón, annak van egy kis motorhangja. Le akartam cserélni, de nem találok sehol 80x15mm-es ventit. A ház oldalán mivel kicsik a szellőző rácsok, ezért a szélzaj hallható, nekem egy ultra csendes Noctua venti van ott és az nem a venti zaja...
-
ocso
tag
válasz
sagesz93 #8815 üzenetére
Hali,
nekem is ilyen házam van, csak más a típus, de a méret azt hiszem ugyanaz, és a kialakítás is, kis leírás a bepakolásról: [link]
Azt hiszem a Proci és az alsó vinyó tálca között 6,20 cm hely van.
A tápban van venti...igaz az enyémben 220W-os van, de szerintem a gyártó ugyanaz lesz. -
ocso
tag
Ha valakit érdekelne van egy eladó ITX házam:
[http://hardverapro.hu/apro/modecom_feel_302_itx_haz/hsz_1-50.html] -
ocso
tag
[CFI-A9849CC-P] házzal kapcsolatban valami vélemény vagy tapasztalat?
-
ocso
tag
Itt a topic róla, amikor építegettem: Asrock A330ION
Ami benne van:KingMax 2GB 1333Mhz DDR3 memória
ASROCK A330ION alaplap
Samsung Spinpoint M7 320GB 5400rpm SATA notebook winchester (HM320II)és ennyi...
Jó a hatásfoka a ModeCom FEEL 302-he adott külső tápnak, szerintem csak ez az oka...
-
ocso
tag
Sziasztok,
jelenleg egy A330ION lapom van egy ModeCom Feel 302-es házban. Szeretném lecserélni a házat, hogy több 3.5"-os HDD-t is be tudjak pakolni (2 db 3,5" és 1 db 2,5" HDD), a következő kettőre esett a választásom:
[Thermaltake Element Q]
vagy
[CFI-A9849CC-P]Van valakinek ezekkel tapasztalata? A kialakítás és a belső megfelelő nekem mindkét esetben, de inkább a táp hatásfoka, ami engem aggaszt kicsit...a jelenlegi konfig a Feel 302-es 96w-os külső tápjával 25W környékén fogyaszt.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged