- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Nem egyszerű, lehet csak kint kapnál megfelelő lapot.
Anno volt egy pár pl. de ezek lehet hogy soha nem is kerültek hazánkba vagy tényleg horror áron "mivel keveset fogyaszt"Anno a Senorg Kft. tartott hasonló lapokat de ma már szinte semmi nincs készleten és ők is frissítettek időközben pl. ion-ra.
Esetleg őket kérdez meg.
-
toldy
őstag
Egy ilyesmi jó is lenne, de amin pci-e ( agp ? ) is van az viszont valóban felejtős.
zodo: ezt néztem de ezen rajta a proc. Itthon volt egy kis noti bővítés és van most egy celeron m530 és 512 ddr ram, azon gondolkodtam összedobni egy nas-t, lassan jól jönne itthon és egy linuxal, elég is lenne. Egy antec isk65 házban egy ide cf adapter jó lenne a rendszernek, és mehet bele 2db 1T hdd az annyi. Múltkor volt aprón valami hasonló lap, de akkor nem foglalkoztam vele, 15 körül volt.
-
zodo
nagyúr
pff. nem vagyok jártas a témában de úgy gondolom (legalábbis régebben így volt amikor még nálunk nem lehetett kapni Itx méretű lapot vagy csak egy kettőt) hogy a mobil procis típusú lapok épp magasabb áron mennek.
Apró/ egyéb alaplapok.
-
toldy
őstag
Nem tudjátok, lhete valahol szerezni olyan itx lapot ami intel mobil procikat fogad ( pl celeron m530) és ddr2 so-dimm van rajta? Esetleg véletlenül vga port is ráférne.
Nem muszály bolt, lehet aprós is, csak minnél occóbb legyen.
-
zodo
nagyúr
válasz
bozsozso #7490 üzenetére
Nincs mit.
Igazából a brazos topikot azért linkeltem hogy a kereső segítségével megtaláld a válaszokat mivel ebben a topikban kevés int.procis lap tulajt találsz.
Amúgy brazos lap ventijét halknak mondják (nyilván kinek mi a halk) persze terhelten megjön a hangja de általában könnyen cserélhető.
Fogyasztás terén egy átlag konfighoz elegendő a 60-75W külső táp. pl. egy LCPOWER LC-1320mi 75W házikó már jó vétel lehet. Itt pedig az Asrock lap egyik tesztoldalon elért eredménye. -
zodo
nagyúr
Szerintem mivel minden lényegi specifikációban egyezik a testvérével csak külsőségekben van némi eltérés ezért a gyártó honlapjának / Download menüjében / PURE Fusion Mini E350-et választva tölthetőek a driverek, bios frissítések.
Leírás viszont tényleg nincs de biztosan csak a dobozába tesznek. -
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, de HTPC-t szeretnék építeni. Milyen lapot érdemes használni? Médialejátszónak szeretném használni XBMC alapokon.
Amire szükségem lenne:
-FULL HD videók akadásmentes lejátszása
-alacsony fogyasztás
-olcsó ár -
szponzor
senior tag
Ha tudod, akkor vidd vissza. A dobozán is rajta van, hogy tartalmaznia kell. Én is azzal fogattam fel a lapomra, bár lemezvágó-ollóval le kellett csípni kicsit a kampókból, meg kicsit el kellett hajlítani a hűtő "szárnyait".
Amikor én néztem PCH-re hűtőt, akkor még néztem az Alpenföhn Ötzi -t is. Nem tudom, hogy be lehet-e szerezni MO-n, de ha valaki megtalálja, akkor linkelhetné.
-
gabyka
aktív tag
esetemben (h55n) max átlósan férne el valami megoldás, de faragni kellene, mert ahogy elnézem csak 2-3mm pluszt engedne így is és nemigen van ilyen kis méretű hűtő. Legszívesebben dobtam volna rá egy blokkot de nincs (nem nagyon lehet) ilyen kicsi. Majd hosszabb távon kiderül, kell-e piszkálnom, majd akkor gondolkodom rajt...
-
cs1982
csendes tag
Hmm. Egyelőre nem sikerült a PCH-ra szerelnem a Zalman ZM-NB47J hűtőbordát, mert nem volt a csomagban kampós leszorító, csak furathoz való. Van ötletetek, hogy miként lehetne rászerelni?
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Már régebben is nézelődtem ezen az oldalon, sok DIY cucc van.
Most találtam egy Lian Li PC-Q08 berhelést. Korrekt nagyon. Van Zotac cikk is. Itt találtam az ASRock PV530-ITX-ről is pár hasznos infót. CPU teljesítménye az egymagos atom körül alakul. Videós témában majd okosabb leszek ha sikerül összeraknom, és beüzemelnem hétvégén... -
Na_Ta
csendes tag
#7471,7472
Üdv,
Nem belekotyogásként, csak a kíváncsiság hajtott, hogy megnézzem: [link]
3.2 fejezet: A PCH max 111°C. A Tcontrol-t így nem tudtam kihámozni, de az 107°C, ezt elvileg valami venti vezérlésre használhaná. A ref. hűtő megoldás is egy "sünis"-ebb hűtő, csakhát ITX-en nem igazán lehet olyan rúgós leszorítást alkalmazni., a helyszűke miatt. -
csƵ
addikt
user137!
A Wesena review hogy áll?
-
gabyka
aktív tag
No, hát köszönöm mindenkinek a válaszokat, nálam akkor marad a gyári, oszt majd meglátjuk. Én is arra gondoltam, hogy 90-100 fokig nem lehet baja, persze ez nem törvényszerű, ugye. A
némasághalkság jegyében víz kerül a procira és a vidkarira, egy venti a tápban (vx450) és egy a ház hátuljában (9cm-es) lesz összesen a légkavarók száma. Első tesztek alapján max 65-70 fok lesz csak ezt én már hűtendőnek találtam. Tuning nem lesz, elég alapon is bőven. -
HookR
addikt
Ahogy azt zodo is említette, nem feltétlenül gond a chip(set) relatíve magas hőmérséklete. A gyári bordát az alapértelmezett értékeken való működésre méretezték valamennyi ráhagyással, hogy nem kielégítő szellőzés esetén is ellássa a feladatát. Amennyiben nem hajtod túl, úgy az akár 70-80°C is rendeltetésszerű használatnak minősül (Szvsz valahol 90-100°C környékén lehet a kritikus sáv, mely esetben már erősen javallott óvintézkedéseket foganatosítani), s amíg nem tapasztalsz fagyásokat, rejtélyes problémákat, nem kell neki túlzott jelentőséget tulajdonítani.
Nálam pl. jelenleg 70°C-os a PCH. -
HookR
addikt
A félreértések elkerülése végett: A fogyasztáscsökkentéssel önmagában nincs semmi baj. A lényeg, hogy:
- Az érintett tápkonstrukciók csak akkor maradnak bekapcsolva, ha a rákötött fogyasztók folyamatosan terhelik a 12V-os ágat minimum ~1A-rel. (Tehát pl. bootnál, vagy sleep módban is.)
- Az érintett alaplapok (nem mind és nem feltétlenül ITX) a boot alkalmával esetlegesen fellépő hirtelen nagy terhelés elkerülése érdekében a különböző tápáramköreiket nem egyszerre élesztik fel. A tapasztalatok szerint a bővítőkártyákat azonnal (vagy legalábbis a táp szempontjából még időben), míg a processzort és meghajtókat néhány 10-100ms-kel később. (Feltételezem, az alacsony fogyasztású ITX-es alaplapok körében ez azért gyakoribb, mert a késleltetésses trükkel elegendő kevesebb rétegű nyák és/vagy kevesebb tápáramkör, ami tekintettel a nyák kicsi alapterületére, a gazdaságos gyártás szempontjából fokozott jelentőséggel bír.)
- A probléma csak ezen körülmények együttes fennállása esetén jelentkezik. Pl. ha lenne az alaplapban bármilyen bővítőkártya, akkor jó eséllyel nem.A ventilátorokon feltüntetik, hogy hány A-t vesznek fel maximális fordulaton, azokat összeadva láthatod, hogy hány darab esetén jön össze az 1A. Amúgy az általad elmondottak alapján nálad nem feltétlenül ez a probléma. Egy próbát mindenesetre megér.
Duracellm... ellenben ugyanazokat a tüneteket tapasztalta, amiket én is a Gigabyte H55N-USB3 + FSP Bluestorm II 400W párossal.(#7458) Duracellm...: Én ugyan nem olvastam végig az összes hsz.-t, de amennyire én látom nem egy konkrét alaplapról, vagy tápról van szó, hanem sokféléről.
Majd referáljatok, hogy valóban ez volt-e nálatok a gond!
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Szia!
Gratulálunk a géphez! Szép adatok!
, de a képeket is szeretjük.
Más:
Talán még nem voltak ezek a finomságok.
Acubic S10
Acubic M10
Acubic M20
vagy egy csöppet már már off az
Acubic T180 -
Pista0001
addikt
(#7443) csƵ, (#7461) cs1982, (#7463) gabyka: Úgy tűnik ezek az Intel PCH-k elég melegedősek, a bordájuk meg alul van méretezve. Az én P55-öm is melegebb mint minden más a gépben, csak én se tudok mit rátenni. A Zalman-ok közül rámenne bármelyik ha tudnék szerezni a régebbi fajta 32-eshez való rögzítőt (egyeneset), mert az újakhoz adott hajlított nem fér el. Egy hőcsöves (pl. Xigmatec Porter) se fér el egy kondi miatt, talán egy Noctua NC-U6 (dupla hőcső) jó lenne de azt meg már nem árulják, akinek meg van az nem adja el.
-
gabyka
aktív tag
Üdv!
Egy H55N-USB3-as lapra milyen chip-set bordát tudnátok ajánlani? Mármint ami el is fér, ugye, mert 30x30mm-es a lelkem és körülötte elég zsufi a hely...itt talán látszik, miről beszélek.
-
cs1982
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült összeraknom a mini-ITX gépemet: Intel DH67CF, Intel Core i3 2100, 2 GB DDR3 1333 MHz CL9, Seagate Momentus 2,5" 7200.4 320 GB, Spire PowerCube SPM210B.
Kikapcsolva 1 W, standby 2 W, idle 23 W, Prime95 67 W.
A Spire PowerCube ház gyári tápegysége az én ízlésemnek kicsit hangos volt. A beépített ventilátor 80 x 15 mm-es, ilyet nem találtam, emiatt beiktattam egy Zalman FanMate 2-t, és ezzel lehalkítottam.
A Seagate Momentus 2,5" 7200.4 noteboook merevlemez nagyon rezgett, sajnos ezen az Scythe 2.5 Twin Mounter Rev.C sem segített, ezért egy réteg puha szivacsra tettem, ez szépen lecsendesítette.
A házat kibéleltem Be Quiet! PC Noise Absorber-rel, már így teljesen halk a gép.
Még a PCH-ra fogok egy Zalman ZM-NB47J hűtőbordát tenni, mert a gyári elég pici, és a PCH jobban melegedik, mint a processzor.
Üdv.
-
csƵ
addikt
Köszi mindenki!
Az értékek, amiket megadtam nem terhelve értendők! Így is oké?
Egyébként a cucc full hangtalan (lenne, ha a winyó nem kerregne...) -
törölt tag
Végig olvastam amit linkeltél... szegények nagyon sokat szívtak ezzel a lappal
hűtés, videólejátszás(hardveres támogatás), bios frissítés...Ha egyáltalán elindul az enermax tápommal+ellenállásal, akkor kipróbálom hogy nas-nak/mail szervernek alkalmas-e valami linuxal/unixal... de htpc-t biztosan nem csinálok belőle, nagyon gáz a bois: Még cpu feszültségét sem lehet állítani
Köszönöm még egyszer a segítséget
-
mszl
aktív tag
Szia!
Nekem is csak IGP.
Sőt még olvasva, hogy a kis áramfelvétel a gond, legfőképp mivel egy egyszerű celeron 430 singlecore ketyeg benne. (proci max 27w + venti + WD 2,5" sata winyó + 1GB ram)
(még egyet kap majd ezt is a nagy gépből mentettem ki próba idejére)
Mert a fogyasztást akartam csökkenteni.Most próbálom egy + ventivel terhelni.
Ja és a videó kari ebbe a házba felejtős, a hűtő fölé is csak a cigipapír fér, de felette szellőzik a tető. -
ViZion
félisten
Ha nincs fordítva, akkor a CPU hőmérséklet jó, a chipsetre meg kellene nagyobb borda, vagy vmi kis venti fújja meg oldalról még, és nem lesz gond szerintem. Nagyon be van burkolva a cucc.
Vízet nem preferálom. Kétségtelen, hogy hatékony, de zgye pumpa+tartály+radiátor... helyben sokkal több, zajban meg a fene tudja, de egy normális 90-140 venti alacsonyan forgatva azért hűt rendesen. Ettől függetlenül csábító a vízhűtés, főleg ilyen Basics-féle fagypont alatti alkoholos lével...
-
szente
addikt
hali
van valakinek tapasztalata a modecom 607 lcd házzal?konkrétan az érdekelne,hogy a kijelzőjét testre lehet e szabni,illetve a távirányítója be tudja e kapcsolni a gépet,illetve működik e egérként.
tudom nem itx ház,de egész jó alapja lehet egy htpc-nek...
csƵ(#7449):én is vízben gondolkodom itx-hez.bár még nem kérdeztem senkitől,most megteszem:brazost nem vinne el passzívban?
üdv.
-
toldy
őstag
I7 2600K és egy GTX 580-ra gondoltam, csak annyi radi nem fér bele ami mind kettőhöz elég, így viszont valóban felesleges, meg belegondolva a q08 kisebb és abba is belefér amit tervezek. Kitudja lehet hogy amd bulldozere lesz benne, ha lezs rá lehetőség. De csak augusztusra tervezem a gépet, ezt meg megtartom, kimondottam megszerettem ezt a lapot és procit.
-
csƵ
addikt
Egyébként mit mondtok arra, hogy netezés, zenehallgatás közben a proci 40°C fölött van és az alaplap 55 fölött? Nem sok az egy kicsit?
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #7441 üzenetére
Ebbe a problémába már én is belefutottam, részletes leírást itt találsz róla.
Nagy vonalakban arról van szó, hogy bizonyos (elsősorben nagyobb hatásfokú) tápoknak a 12V-os ágon szüksége van azonnali, de minimális terhelésre (~1A körül, de ez változó), amit a kis fogyasztású, IGP-s rendszerek nem biztosítanak, mert a processzor áramkörei (és jellemzően a HDD-k is) csak késleltetve (<1s) élednek fel. Ha ilyen nincs, a táp lekapcsol. Ezért pörög fel a ventilátor néhány pillanatra, sok másodperc kihagyással. Azonnali terhelést pl.:
- VGA (vagy tetszőleges bővítőkártya)
- néhány ventilátor együtt
- egyénileg barkácsolt ellenállás
jelenthet.
Jó hír, hogy azóta már léteznek olyan tápok, melyekben erre való tekintettel maga a táp rendelkezik egy aktív áramkörrel, ami a szükséges mértékben kis ellenállással terheli a 12V-os ágat mindaddig, amíg a rákötött alkatrészek ezt meg nem teszik helyette. A Corsair HX1000W-t valószínűleg már ennek szellemében tervezték.Én jobb híján 2db venti rákötésével hidaltam át a problémát, így a prociventivel együtt már kiadták a minimális 1A-t 12V-on. Az indulást követő néhány másodpercben - a processzor/HDD-k feléledésével - már le lehet őket húzni.
Megjegyzés:
- Létezik x1-es VGA is.
- Hogy 10-15 perc elteltével miért indul el mégis mszl-nél, azt nem tudom. Egy a tápok lelkivilágához értő egyént kellene erről megkérdezni. -
törölt tag
Nekem is pihen egy ugyan ilyen a szekrény mélyén
Az 1KW-os Corsair HX1000W-ról bármikor indítható, tökéletesen stabil!Ezekkel a tápokkal csak a ventit lökdösi kb 5-6 mp-ként:pico psu, 150W-os paneltáp, 360W Eenermax, Corsair vx450W...
Kétféle CPU, három gyártótól ötféle ram kipróbálva benne.(ugyan ezekkel a cuccokkal mATX-es lap pörce indul
3x küldtem vissza Ipon-hoz, mindig küldtek újat de semmi változás...
Fogalmam sincs hogy mi a kínja
-
ViZion
félisten
Szia!
Volt egy hasonló eset, nem tudom milyen inteles deszka. Táphibára gyanakodtam, kicseréltem, stb... gombokat lehúztam, rövidre zártam, stb...
Végül a hibát egy bios frissítés/újraírás oldotta meg, a gép azóta is pöccre indul...at100: én is raid-ben gondolkodtam, majd arrra jutottam hogy:
síma HDD -ha nincs fizikailag "bántalmazva", vagy nem gyári hibás (kb. az első hónapban tünetmentes), akkor az szinte örök élet, de 3-5 év biztosan. 2× 1TB raid helyett most a régi (~2 éves) 750-es HDD-m lesz a NAS+a gépemen lévő cuccok backupja, és kap egy külső HDD-t backupnak.
Így a munkák, fontos adatok 3 helyen lesznek (melós gép, NAS, külső HDD), zenék, fotók, filmek stb. 2 helyen (NAS+külső HDD). Árban nem több, mint a RAID, de az USB-s HDD-t ha lehúzod, akkor tutira nem lesz baja.
Persze 100% nincs, de otthonra ez szvsz több, mint elég. -
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Van egy INTEL DG45FC LGA775 alaplapom,olyan problémám van vele hogy ha leállítom, nem akar indulni utána csak 10-15 perc várakozás után, de akkor gondolkodás nélkül indul.
Újra indulni újra indul, Sleep után is elindul, csak ha kikapcsolom nem akar indulni, csak a proci venti ugrik 2-3-at és kész.Valakinek valami ötlete??
Előre is köszi!
-
törölt tag
Az alaplapit próbáld ki alaposan mielőtt rábízod az adataidat. Volt már olyan hogy egy R1 kötet széthullása után egyből nekilát "javítani" az "intelligens" vezérlő, de nem a jó lemezt választotta forrásnak... és ugrott is az aznapi könyvelés...
A "biztonsági mentést" én nem hagynám benne a gépben, ha jön valami túlfesz akkor visz mindent
láttam már olyat hogy mutatta az ügyfél hogy ott jött be.., ott volt az elosztószekrény..., az az izé volt a túlfeszültség-védő... az volt a UPS és annyi maradt a szerverből...
Egy egyszerű dokkoló a gép tetején, amibe be tudod dugni a vincsit, mount, átmásol, dismount, szekrénybe berak. Ennél biztonságosabbat nem tudok
-
Haart
addikt
Az a baj hogy nem érdemes hozzá kezdeni az egészhez, mert marha drága a cucc, akkor jó a mostani midi tornyom is. Azért nem cserélek csak, hogy legyen hova kidobni 30-40k-t. Ami még szóba jöhet ilyen 20k alatt van, akkor még azt mondom hogy talán, de az fölött nem éri meg.
Amit még nézegetek az Aerocool QX-2000. -
at100
csendes tag
válasz
#16939776 #7428 üzenetére
Köszi, meggondolom.
Egyébként Fedora 14 futna alatta. (Most c12-t használok)
De lehet, hogy inkább egy tükrözött kötetre csinálok rendszeres mentést a fontos anyagaimról. Így kihasználhatom az alaplap adta lehetőségeket. (3 SATA port és RAID)
Vagy érdemesebb inkább másik gépre menteni?
-
zodo
nagyúr
Ha olcsóság a fő szempont akkor jó alternatíva az M40 mert általába véve minden hardver elem drágább ebben a formátumban. M40 mellett pl. még az Antec NSK1380-as ház aminek a szellőzése nem túl baráti de sokan emlegették.
Ha viszont "nagyobb" méretű ház is szóba jött, netán drágábban akkor mindképp érdemes rávetni egy pillantást.
Ami itt be tudsz szerezni.
-
törölt tag
Ha egyáltalán életre is tudod kelteni, akkor is elég gyakran szét fog esni a köteted, csiga lassan fog írni olvasni, csak szenvedés lesz vele.
Inkább kihagynám az integrált vezérlőt és szoft-raid eznék valamelyik linux(Unix) OP-al, az legalább ér is valamit.
bár itt is meg van az esélye hogy egy áramszünetnél/ váratlan gépleállásnál szétesik a kötet, aztán várhatsz 2-3 órát mire megint használható lesz...
A "rendes" raid kártyán van akku is, igy áramszünet után 1-2 perc alatt rendbe tudja szedni magát.Raid 5-öt tisztességesen 100K fölötti raid kártyák tudnak.
mert kell hozzá izmos onboard processzor meg legalább 256MB dedikált memória...Gondold át alaposan, mert akár az összes adatod odaveszhet! persze a Raid 5-öt is elviheti a túlfesz vagy villámcsapás, úgyhogy ha tényleg fontos az adat akkor 1-2 naponta biztonsági mentést érdemes csinálni
-
at100
csendes tag
Sziasztok!
Zotac ION-A-U alaplapon valakinél működik a RAID5?
Üdv:
at100
-
zodo
nagyúr
Igazad van, bocs.
Csak magamból indultam ki mert én nem tartóm szerencsésnek hogy a vga "le van fedve" hűtésileg.Neked kell választani mindkettő jó lehet de mindkettőnek vannak hátul ütői.
Talán a 08 szerencsésebb ha több vinyó hely kell ha nem akkor a 11-et választanám.Szerk:
Őszinte legyek soha nem is gondolkodtam ilyen házakba mert már tudom milyen a kis házban (SG05) matatni így nem is tudom hogy fér el rendesen pl. az ATX táp kábelezése ha még a vga kari is bent van a házban. pl. q11
-
zodo
nagyúr
válasz
teejay78 #7418 üzenetére
Akkor e szerint elegendőnek vélem de user137 is erre tévedt talán többet tud segíteni.
(#7419) Haart
Ezt választhatód: SilverStone SG07
Nincs más a lehetőséged.
user137
Az jó.
de megtanulhatnál egy hsz.-be írni, mégis csak egy szakmai topikban vagyunk.
-
Haart
addikt
Hi kéne egy kis help. Keresek olyan itx házat ami:
-Standard ATX tápot fogad
-Normál DVD író megy bele nem slim
-2 slotos vga is belemegyLégyszi írjátok már mik a lehetőségek és mennyibe kerülnek.
Terv egy h67es itx lap+i3-2100+gtx460.
Előre is kösz -
teejay78
csendes tag
Köszönöm
Előbb ez tényleg lemaradt.
Egyenlőre maradnék az integrált VGA-nál. Nem vagyok játék fan, szerintem később sem fogok ez irányba bővíteni.
Hdd + dvd meghajtó kerülne bele egyenlőre max.
Sok házat megnéztem, de a legtöbb nagyon lapos, és egy jobb proci hűtő el sem férne.
Köszönöm az infokat. -
zodo
nagyúr
válasz
teejay78 #7413 üzenetére
Pico kisebb helyet igényel és talán nem annyira fűti fel a házat mint a paneltáp de nem én vagyok a téma szakértője majd jönnek a hozzáértők.
Szerk: Lehet hogy arra nem lehet annyi eszközt csatlakoztatni a kevesebb kábelezés végett.
Nincs elegendő molex vagy sata ága.Paneltáp ügyben itt nézelődj vagy hirdetésekben.
(#7414) Duracellm...
Nincs mit.
-
teejay78
csendes tag
Sziasztok,
mini itx alapokon szeretnék építgetni.
A következő konfigra gondoltam:
-CPU Intel i5-650 (ez már megvan)
-Alaplap: GA-H55N-USB3 lenne(ezt sokan favorizálták itt és az ára is jó)
-4gb ram
-Ház: Revoltec 3R System V20 fekete mini ITX házAmin filózok, hogy milyen táp legyen, picoPSU 150, 160xt esetleg PSU120W 120 W-os ATX paneltápegység, vagy maradjak a hagyományos ATX tápnál?
-
zodo
nagyúr
válasz
#16939776 #7406 üzenetére
Szia!
Legolcsóbb, Dual Atom-os lap amin van Pci-e csati és gigabites vezérlő az a ASRock A330ION
viszont pár ezressel olcsóbb az új keletű Brazos lap, mint pl.: ASRock E350M1Atom-os lapról többet hallottam (akaratomon kívül) és bátran ajánlom ha zavarna az Asrock név mert eddig mindenki dicsérte akinek volt ilyen lapja.
Hogy Linux-al mi a helyzet azt inkább az Atom Klub topikba kérdezd vagy valamelyik (talán Ubuntus) Linux-os topikban.Ha nem sürgős akkor ha minden igaz hamarosan lesz egy élménybeszámoló az ASROCK PV530-ITX lap vs. Linux kérdéskörből, ViZion jóvoltából.
Olcsó lap, igaz nincs rajta csak Pci és max 100-as vezérlő de jó tudni mit nyújt ennyiért pláne a VIA VX900-as chipset. -
törölt tag
Üdvözletem!
Szeretnék tanácsot kérni a következő ügyben:
Egy Nas-t szeretnék építeni és olyan ITX MB kellene amibe bele tudok rakni egy Pci ex 8x-es RAID kártyát. Illetve az integrált-gigabites vezérlővel össze tudna találkozni gond nélkül Red Hat vagy SUSE?
Processzor teljesítmény nem nagyon kell hozzá szerintem: egy Dual Atom is megbirkózik vele, de más "komolyabb" teljesítményű processzortól sem zárkóznék el
Előre is köszönöm!
-
csƵ
addikt
Üdvözlet, uraim!
Visszatértem!
De, hogy idevalót is írjak; elkészült a konfigom még pénteken.
Íme: Gigabyte H67N-USB3, Intel Core i3-2100T, Kingston 4GB 1600MHz RAM, Point of View New York ház.Még írok, mert van kisebb-nagyobb "problémám" vele.
-
ViZion
félisten
válasz
szponzor #7403 üzenetére
Köszönöm!
Jövő héten nekilátok, most takarítom a HDD-t. Meglepődtem, hogy van 200 GB(!) filmem, pedig nem vagyok film
burajongó... Antik játékokból is a hulladéktól megszabadultam, maradékot összedobom 1 HDD-re, másikat meg be a kis jóságba.11.04 SSD-n, onnan írok.
Csak nem raktam má' HDD-re... Win alá telepítést választottam, remélem nem lesz gond a grubbal, mert itt első a win loaderje. Korábban valamin meggebelyodtak (amikor jött a grub2), és a win nem tudta összekapni magát, azóta külön HDD-n "laktak". Szokni kell, de szép.
Szerk.: OMG... ott van a szoft.központban: "Rendszerprofilozó és teljesítménymérő" csak a szemem nem bta ki...
-
szponzor
senior tag
Ha jól emlékszem ebben a programban kb. 4 benchmark-ot tudsz elvégezni. Alap tárolóban is benne van.
Ha lemérted, akkor írd be és én is megnézem az én gépemet összehasonlításképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- 27% számlával! MSI PRO Z690-A DDR4 Alaplap
- ASUS PRIME H270M - PLUS Alaplap + Opciós bővítések!
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest