- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nem rossz ez az asrock, de usb3-at nyugodtan rápakolhatták volna némi felárért, meg egy értelmesebb hűtő se lenne rossz.
-
toldy
őstag
Árgépen már lehet találni sapphire és msi e350 lapot is 40-45k ( bár pixmániát inkább kihagynám).
Más: A foxconn h67 itx lapjáról mi tgondoltok, szerintetek milyen lehet, illetve itthon lesz majd és kb mennyibe fájhat? Illetve az msi lapjáról tud valaki valamit? Bár azon nincs ( eddig) dvi
.
-
CséZé
őstag
az ASRock már elvileg kapható.
-
Chaser
legenda
Brazos itx lapokról tudtok valamit?
-
toldy
őstag
Nos, bejelentem, redukálom a gépet. Meghírdettem az egészet, illetve külön a vga-t is. Ha egyben elviszik ( amit egyébként kétlek) akkor egy hp g62 notit veszek, ha a vga-ra hamarabb lecsapnak akkor abból veszek egy antec isk 100 kuckót, így valószínüleg hamarosan lesz egy sg05, egy noiseblocker és egy samurai zz is az apróban.
-
HookR
addikt
Kapható bolti ATX 20-24 átalakító, vagy aki kellő elhivatottságot érez (és/vagy fontos, hogy ne foglaljon több helyet a szükségesnél), az elkészítheti saját maga is #5510-ben fellelhető link alapján, az egyedi igényeinek megfelelően.
-
Pista0001
addikt
válasz
user137 #5788 üzenetére
P4 csati nélkül egyik sem indul mert a proci tápáramköre csak onnan kap áramot.
Szerk.: Ez természetesen azokra a lapokra igaz amiken egyáltalán van. Ezért szúrt annyira szemet nekem hogy a Brazos-os lapok egy részén van, más részén nincs (az eddig bemutatott lapok között kb fele-fele az arány). Kíváncsi vagyok hogy amelyikeken van azok elindulnak-e nélküle.
-
Pista0001
addikt
válasz
user137 #5784 üzenetére
Az addicionális 4 tűst nem kell feláldozni mert az konkrétan arra való. Ha megnézed a vezetékek színeit akkor láthatod hogy nem 2-2 sárga és fekete (12V, gnd), hanem 1-1 sárga, fekete, narancs és piros (12V, gnd, 3,3V és 5V). Amúgy ha 12V lenne akkor se kéne beáldozni, az alaplapok jó része (szerintem mind) elmegy 20 pines táppal is. Aki komoly gépet épít annak meg ott van a még egy kocka direktbe lehetőség
-
szponzor
senior tag
Van egy nagyon szép ház, amibe belemegy a 6 3,5"-os vinyó, szóval NAS-nak tökéletes. Az ára is nagyon szép, kb. 50 000 Ft a Fractal Design Array R2.
-
user137
őstag
utánanéztem, szép ez a ház, de
- baromi drága
- ebben bármi megfő, ha nincs a hátsó grillre egyértelműen kiirányítva a cpuventi levegője. oldalt csak egy 6x6cm-es rács van, az is túl hátul, a vinyónak, optikának pl semmi levegő nem jut
- a 120W-os "picoPSU" feldolgozásnak csak 20 pinje van (Atom only)a minap szedtem szét egy mac minit a fenti mac minit, na AZ egy ipari csoda
viszont olyan süvít a ventilátor benne maxon, hogy leveri a mögé rakott műanyagpoharat... és laptopokhoz (és brand gépekhez) hasonlóan milliméterre ki van számolva a levegő elmenő útja. a saját házamban (Silverstone LC12) is megfő sajnos a big shuriken alatt a proci, mert a levegő nem kifelé távozik a házból, hanem benn kavarog...
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #5775 üzenetére
Passzolok, nem én találtam ki a szállítás költségét
"FedEx International Economy® $238,86
FedEx International Priority® $294,57
FedEx International First® Not available for this shipment.
UPS Worldwide Expedited $256,61
UPS Saver $308,22
UPS Worldwide Express $320,38
UPS Worldwide Express Plus $363,98
UPS Standard Not available for this shipment. "Üdv.:
-
Geree
senior tag
van mas haziko a q08-on kivul amibe 4 vagy 5 hdd befer?
-
HookR
addikt
A mini-ITX, Mini-DTX, DTX, FlexATX, microATX rögzítőfuratai részhalmazát képezik az ATX-ének, a hátlapi kivezetések meg ugyanott vannak mindegyiknél (csak a kisebbekkel értelem szerűen kevesebb bővítőhelyet lehet kihasználni), tekintve hogy mindegyik az ATX szabványra épül. Ennyire erővel írhattál volna ATX-es házat is, ugyanúgy offtopic a mini-ITX topikban. Erre próbált rávilágítani toldy.
(#5766) user137: Valóban. Gondolom ezért is írt mm-t cm helyett.
(Csak úgy röpködnek a magas labdák mindenfele
)
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
user137 #5764 üzenetére
A q08-ba 6db hdd fél el az előlapi venti előtt. Az erős szellőzés is érdekes ugye a táp ventije kontra cpu hűtő (kivéve ha merőleges a hűtő a lapra, nem mondom, hogy rosz).
A táp sem lehet indok, SFX-be is van 400W feletti.
Még mindig azt mondom attól, hogy ITX nem egy kategória a kettő! -
GerykO
aktív tag
Vállalkozó kedvű emberek. Nekem lenne egy-két jó tippem, hogy miből lehetne meggazdagodni. Ha valakinek van kedve, ideje, energiája, tőkéje,azzal szívesen beszélgetnék erről, még nem kristályosodott ki teljesen. Annyit súgok, hogy ugyebár elég sokan rendelnek külföldről bizonyos dolgokat, mert vagy nagyon drága a magyar nagyker miatt, vagy be sem szerezhető a magyar nagyker miatt.
Szóval ha érdekel, dobj egy privit, és a többit megbeszéljük -
nagynorbi
aktív tag
Szia!
Mivel kíváncsivá tettél a Wesena házakkal kapcsolatban (mert nekem is bejön a dizájn), ezért utána néztem egy picit ennek a szállításos dolognak. Nos a legolcsóbb, ha helyben veszed át (10 USD), de ehhez sajna oda kéne utazni Massachusetts-be
. Egyébként 240-370 USD között lenne a szállítás módozattól és szolgáltatótól függően. Viszont ennél sokkal olcsóbban jönnél ki, ha az angoloktól rendelnél, így kb. 200 GPB lenne szállítással együtt. Így sem olcsó, de még mindig csak kb. a fele az Origennek.
Kíváncsi lennék ezeknek a házaknak a minőségére. Itthon vajon mennyiből lehetne legyártani?Üdv.:
-
user137
őstag
válasz
DeckardCain #5765 üzenetére
12 centi vastag az nem slim!
-
user137
őstag
válasz
Sir Psycho #5763 üzenetére
SG05 = erős proci, erős szellőzés, dualslot VGA, 1 HDD (esetleg +2 noti hdd az optika helyére).
PCQ08 csak annyiban több, h használhatsz 400W feletti tápot (mire?), meg +2 vinyó és igényesebb minden oldalról.
árban ugyanott vannak, csak az SG05-ben van táp
-
user137
őstag
válasz
Sir Psycho #5760 üzenetére
dupla
-
user137
őstag
válasz
Sir Psycho #5760 üzenetére
ingyen van (egyelőre csak hozták). nem fogom belakni, mert van egy SG05 is a sarokban, ez meg értelmetlenül nagy minden dimenziójában - túl magas alapból, túl széles és mély ahhoz, h asztalon legyen, de túl szép és igényes a megmunkálása ahhoz, h eldugjam az asztal alá.
szóval dilemma, h ez a ház mire való...
Mini-ITX done right vs wrong: (igaz a mac mini csak 16x16 centi)
-
user137
őstag
srácok, került hozzám egy PCQ08, hát ez a ház egy kész röhej
én magam is elférnék benne, ha nagyon akarnám, nem csak egy ITX deszka...
brutál óriási, a mostani gépem háromszor elférne benne, de lehet egy SG05 is vagy másfélszer...
viszont példás anyagminőségű, az bisztosss...
-
raidx
őstag
Asus E35M1-M Pro ez megegyezik a Mini Itx lappal csak a többlet csatikat el kell hagyni. Szóval a teszt elég jól érvényes a Mini Itx-re is.
Igaz, már egy éve használom de még csak most fedeztem fel a D510MO lap Biosába egy UEFI Enable/Disable opciót. Enable esetén mintha a bios nem matatna olyan sokat és a Win is mintha picivel gyorsabban indulna. Lehet megpróbálom egy Windows újratelepítéssel mint HeavyToys kolega, hátha lessz valami kézzelfogható boot gyorsulás.
-
fkenny
senior tag
-
toldy
őstag
Ezek alapján ígéretesnek tűnik a sima itx verzió. A fenébe jőjön már a LIano.
Engem is nagyon csábít egy noti, asztali helyett, ha a gta-ról lemondok, akkor minden igényemnek megfelel.
-
CséZé
őstag
Asus E35M1-M Pro teszt, igaz nem itx, csak m-atx, de elég részletes.
én már nem tudom mit csináljak, lehet veszek notebookot inkább.
-
stratova
veterán
Amiatt ne aggódj
Csak ehelyett:
"A Thermaltake Element nekem kicsit nagy meg csúnyácska"
Így kellett volna értelmezni:
"A Thermaltake Element nekem kicsit nagy meg csúnyácska"Nem mondom, hogy rossz ház. Ha másnak az a szép engem nem zavar. Egyetlen dolog nem tetszik benne, a piros keret. Volt amikor tetszett az ilyesmi most nem, jelenleg a minimalista dizájn jön be legjobban. Másnak meg az lenne túl egyszerű, ennyi.
Szép napot! (és házat
)
-
toldy
őstag
Nos, találtam pár dolgot.
- ECS H67H2-I teszt
- ASUS P8H67-I Deluxe szösszenet és
- Asus kontra Zotac h67Pópa: nem rossz kuckó, de az m-atx nem itx.
-
Pópa
senior tag
Szerintem a thermaltake lanboxnál [link] nincs szebb - használhatóbb.
Ráadásul 2 platformon is alkalmas. -
toldy
őstag
Én valahova 30-40k körülre várom, hogy mennyi lesz sajna nem tudom. Egyébként nálam is van terv frankó itx házra, alu/fa párosból, egyszer talán meg is építem.
Hát igen, én is hülyét kapok tőle, pedig már 22 leszek. Érdekes hogy így gépelésnél nem tudok írni ( ha meg valami eltereli a figyelmem, akkor pláne ( sikerült a forgalmim kész a jogsi)), a kézírásom az "szép", olvasható és jóval kevesebb a hibám.
-
toldy
őstag
Tudom, nekem is ez volt az első ami eszembe jutott róla, csak ezzekkel a windy házak 2 gond van.
- japánon kívül kb beszerezhetetlen
- ha be is tudod szerezni ( akár hol) akkor is 60-80kMercutio_ Öszintén, tudom hogy nagy kb 32L , de tegyük hozzá hogy ebbe kompromisszumok nélkül építhetsz gamer pc-t. Mehet bele a normál odd, normál táp a gtx 560/570/580 amd 5970/6850/6870 normál magas proci hűtővel és hasonlók.
szerk: áhhhh, félpercre nem figyelek erre hogy kináz már a ph!
-
zodo
nagyúr
Az alapötlet már rég megvolt csak finomítani kellet rajta.
WINDy kuckó a linken.Azóta kikerült még két kivitelben ugyanez a terv.
Alexer MC3 Spectrum
Alexer MC3 #5 -
HeavyToys
senior tag
válasz
h0o2a7j6 #5730 üzenetére
Idle-ben 40-42 fok, full loadnál nekem 48 fölé nem ment. Magonként nem tudom nézni, mert még a legújabb Aidában sincs benne, csak unknown-ként említi. Majd gondolom a következő frissítés alkalmával.
Egyébként 50 fok fölött váltana nagyobb fordulatra a venti, szóval nem 1 melegedős fajta + itt a szűkös kis ház, telepakolva. Szerintem elég jó értékek.
-
toldy
őstag
Srácok új itx ház a piacon ! Kicsit nagyogyocska, kicsit csúnyácska, de nekem tetszik.
Az itx-ek HAF X-e.
-
raidx
őstag
@HeavyToys
Tetszetős kuckót választottál.
Nem lehet abba valahogy 2 3.5" HDD-t beleoperálni? Kedvező ára miatt azt választanám én is.
-
HeavyToys
senior tag
UEFI-nél gyorsulást nem vettem észre, szerintem nincs jelentős különbség közötte.
Legjobb esetben is, kb 60% lehet a Boot idő, a normál bioshoz képest.Gördülékenység, hát, több alkalmazás egyidejű futtatásánál sem vettem észre lassulást. Annyi, hogy amikor pl nyitsz egy Office-t akkor kb annyival lassabban nyitja meg, mint amit a teljesítménykülönbség indokol, egy normál 2-3 magos rendszerhez képest.
"Átlag" felhasználoknak tökéletes. Nincs várakozás, felesleges töltési idők, stb.
HDMI-t csatit még nem tudtam megnézni.
-
HeavyToys
senior tag
Megérkezett az Asrock E350M1-es lapka. Itt dorombol már, jelenleg is arról írok.
Így néz ki a konfig:
Asrock E350M1
2x2 Gb Kingmax DDR 1333
Hitachi 320 Hdd
CFI 8989 m-itx ház+150W-os tápegység
Samsung optikai meghajtó.Netezős dolgokra tökéletes, full hd is természetesen
. Játékokat próbálgattam rajta Fifa 11-el nem barátkozott meg, apró szaggatások voltak tapasztalhatóak. Darksiders játszható volt rajta. 1368*768-as felbontásban néztem a játékokat.
Hang:
A táp nagyon csendes, a kis ventinek 1-9-ig szabályozható az induló fordulata az UEFI-ben, 6-oson használom, allig hallható, a legnagyobbzajkeltő egy 8 cm-es Arctic Cooling Pro PWM-es venti a ház hátuljában, ami 50%-os fordulaton teljesít szolgálatot. A ház leghangosabb eleme, az edigg halknak tartott winyóm.
Most fogok feldobni rá, egy szűz win7-et, mert ez már eléggé lelakott verzió
.
Majd még jelentkezek. Esetleg ha van konkrét kérés, mit futtassak rajta, megpróbálom megcsinálni!
-
szabi__memo
nagyúr
Brazos laptopott nem látott valaki?
-
Pista0001
addikt
A Sapphire-nál inkább a mini-PCIe dobja az árat. Amúgy annyiért egész jónak tűnik. Az MSI lap ára van nagyon elszállva, kb 40e Ft, pedig csak a 2 db 3.0-s USB az extra rajta. Jobban megnézve most már nálam a Sapphire a befutó. Van Bluetooth-a is, az összes SATA ki van használva rajta, mellesleg az egyik eSATA (az MSI-n csak 4 van és nincs eSATA)! Az sem hátrány hogy mindhárom (elterjedtebb) fajta videó kimenet van rajta. Az egyetlen "hátrány" az hogy noti ram kell bele, de szerintem az sem hátrány mert DDR2 fronton is hamar olcsóbb lett mint az asztali.
-
bumi
tag
Akkor elég lenne a 150w-os picohoz egy 80w-os adapter is? Ez?
-
raidx
őstag
Sógoréknál már három típus kapható és ide is szállítanak. [link]
Nálunk még csak az ASROCK lapja kapható állítólag, de még nem találkoztam olyannal aki vett is volna.
Az ASUS Delux árát még csak megértem (40 ezer fölött van) de a Sapphire Sapphire PURE Fusion Mini E350, A50M -ért a harminc-akármi kicsit soknak tűnik. Ennyi lenne a 3.0-ás USB ára?
-
bumi
tag
Köszi!
Csak egy minőségi hangkártya, majd. Valami PCIe.
XBMC és cMP2, meg full HD-t bírja!
A házat megoldom egy régi BEAG erősítőből, helyette inkább egy ilyet vennék.
A cMP2 egy "HIGH-END" zenelejátszó program, ami kikapcsolja a winfos nagy részét( pl. explorer.exe,stb.) Zenehalgatás közben nincs tálca, parancsikonok, semmi! Közben másra nem használható a gép.
Ezért lenne jó a pico, mert kevés a kábel, táp egyrésze nincs is a házban!
Ezért a full HD a kérdés,ha azt bírja a táp akkor ok. -
Pista0001
addikt
Újabb Brazos-os lapok- Korábban felvetettem hogy az ASRock lapján nincs kiegészítő tápcsatlakozó, a most bemutatott két alaplapon szintén nincs.
-
zodo
nagyúr
, de kár, pedig már nagyon vártam valami egyedit.
(#5700) Geree
Ez jól hangzik, köszi.
Nem mintha venni akarnék bármit is, de szétnézek az oldalon hátha mégis.(#5701) toldy
Egész pofás kis kuckó csak kár hogy ilyen drága.
Kisebb fogyasztású procim lenne és nem játszanék akkor még lehet meg is szeretném.(#5702) stratova
Ha mégis úgy alakulna akkor mindenképp várjuk a fotókkal teli, élménybeszámolót.
(#5703) LordX
Ha nem téved akkor ezen nincs 3,5-ös nyílás a leendő kártyaolvasó beépítésére.
Azt hiszem az alapkövetelmény volt stratova részéről.
Amúgy ez sem rossz ház csak vannak hátránya,i egyes esetekben. -
stratova
veterán
bumi Köszönöm, egész épkézláb kinézete van.
zodo Köszi. Jelen állás szerint sajnos nem úgy néz ki, hogy én lennék az első aki ebbe a házba invesztálna. Ha mégis rám szakadna egy bank (s túl is élem) és megveszem, akkor mindenképpen írok róla. Szeretem előkészíteni a terepet egy olyan gépnek, amit nem cserélek egyhamar (úgy látom te is
).
-
toldy
őstag
Ha nem lesz benne odd, és esetleg nem kell hangkártya sem ( nem tudom mire szeretnéd használni, és vagy milyenek az igényeid) akkor i3 esetén ( legyen az 1156 vagy 1155) szerintem egy antec isk100 házat szereznék, 20-25k közt beszerezhető, 2db 2,5" meghalytó fér belle , jól szellőzik stb és az a 90w táp ami benne van elegondő egy ilyen rendszernek, főleg ha egy kicsit még alul is feszeled. Ezzel azért tudnál spórolni is.
Geree: Ha lenne rá akkor egy isk100-ra vevő lennék, de sajnos most nem ( bár nem tudom mikor akarsz rendelni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- ASUS PRIME H270M - PLUS Alaplap + Opciós bővítések!
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- ELKELT! FOXRA VÁR!!I ASrock B460 Steel Legend LGA1200
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest