- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5397 üzenetére
Ebből a manualból minden kiderül.
Amúgy nekem is tetszenek ezek a házak és benne is lennék hogy rendeljünk többen csak kár hogy van rajtuk ODD nyílás ami ráadásul slot in-es.
Szívesen.
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5395 üzenetére
Már nem tudom melyik házról van szó, de ha a HTPC-ITX7-ről akkor azon látok egy "lehetőséget" a kártyaolvasótól jobbra.
Ezen jobban kivehető hogy mire is gondoltam.
Gondolom csak be lehet építeni, máskülönben nem írnák.
-
szabi__memo
nagyúr
Uhh, köszi
Az iMon-nál én is valami ilyesmire emlékeztem, de ez külső vevős, a másiknál nem látok ilyet. Ezek szerint ez valami saját megoldás és van valami kis IR 'ablak' a házaikon ahol az IR vevőt bepattinod, de hova csatlakoztatnád azt a házon belül egy tetszőleges ITX alaplap esetén??? Áhh ez is külső IR-es lehet bár nem látom az usb-s cuccot mellette... de leet csak nem irják és nem tüntetik fel. Jó lenne ha valami belső megoldás lenne ez az RC620Amúgy sajna úgy látom, hogy nem sok gyártó törődik azzal, hogy távirányitható legyenek az összeszerelt kisgépek. A Zotac is sorra adja ki a kis htpc gépeit, de még véletlenül sem birnák megoldani (ahogy pl az Asrock megteszi)
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5391 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #5388 üzenetére
Nem kioktató hsz.-ként akartam írni.
Ha figyelemmel kisérted vagy visszaolvastál a topikban az elmúlt egy-két évben a lapok/gyártók kínálatát/árait vagy valamely Ph tag blogját ill. az ilyen témában íródott hozzászólásokat akkor talán te is ezt a választ írtad volna nekem.
Nyilván a régebbi tokozású lapokat olcsóbban megkapod amik anno sem voltak oly drágák.
Ezen méretű alaplapok többsége akár Intel akár Amd vonalon sosem volt olcsó a nagy testvérekhez képest csak ezért írtam.Ami az importőri kérdést illeti az igaz sajnos hogy néha csesznek rá, de ezen felül is változatlan tény marad hogy az Amd vonal nem túl erős a termékkínálatát tekintve.
Amd- s lap amin van digitális kimenet 16x pci-e aza mostani ASUS M4A88T-I Deluxe lapom.
Zotac 880G-ITX WiFi is létezik (ezen sincs 16x-os pci-e) , de nálunk még nem láttam egy helyen se, pedig a cég termékei igen nagy népszerűségnek örvendhetnek. (ha jól tudom)
Sokak által, nagyon várt J&W MINIX 890GX-USB3 sem ért még el hozzánk.
-
toldy
őstag
válasz
Mercutio_ #5388 üzenetére
Igazán olcsó AMD-s lap az van ( bár a lapon csak pci-e 1x van)
, illetve az asus-se anyira drága ( külföldön) szal inkább inportőri/eladói a kérdés ( egyébként jó lett a frizurád)
-
Mercutio_
félisten
Szerintem ezt a kioktató stílust hanyagoljuk, nem most ismerkedem az ITX mibenlétével
mATX-em van most is és az elmult 5 évben folyamatosan az volt
Intel alá már van emberi árban 775-ös alaplap, az ITX mint olyan már nem akkora újdonság, tehát csak gyártói szándék kérdése, hogy AMD alá is legyen ilyen, meg persze importőri.
-
toldy
őstag
Uhh, rég voltam ezen az oldalon, akkor még nem voltak ezek a házak. sajnos nem találtam semmi ilyen infót ( bár némrég egy srác szigapurban egy itx 2 házaról mutogatta a képeket, lehet innen van neki is). Kell nekik írni, ha más nem arra válaszolnak.
Jut eszembe ha végül rendelsz tőlik ilyen házat, szólnál, nem biztos lehet én is beneveznék egy itx2 házra, vagy egy itx6/7 re még nem tudom
-
CséZé
őstag
korábban volt szó a Wesena házakról.
Ezen a honlapon, az ITX7-es (OrigenAE M10 utánzat), mindössze $99 és 120W-os táppal is $169.
szállítanak vajon külföldre? nem találtam sehol. -
toldy
őstag
azért mert általában draft-n es wifi-k vannak rajta ( 300mb/s) és több antennával jobb a jelerőség és/vagy gyorsabb az adatforgalom. Persze ennek a kiaknázásához olyan internet hozzáférés kell de egy 60/20as net felett ( nem tudom van-e ilyen de valahol itt a határ) már elkél a n-s wifi. ( ezt így tudom, gondolom hogy ez mennyire valós azt nem tudom, bár kipróbáltam a routert 1 és 3 antennával és bizony volt különbség mind jeleerőség mind stabilitásban is)
áh, addig írtam...
-
toldy
őstag
válasz
szabi__memo #5378 üzenetére
Abu úgy tájékoztatot ( úgy tudja) hogy ezek a lapok 200 és 400 $ közti áron jönnek, hazai viszonylatba ezt én 20és 50k közti árra becsülöm márkától és felszereltségtől függően. Szerintem 1-2 hét múlva már megérkeznek hozzánk is.
Eddig ilyen amd-s htpc gép amiről tudok az a zotac z-box. -
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5378 üzenetére
Igaz még nem túrtam szét a netet, de árakat még egyik lapnál sem láttam.
Szerintem kell 1-2 hónap hogy ideérjen ha egyáltalán ideér.
Ilyen alaplapra épített konfigot meg ne is keress hiszen a cikk még csak a bemutatásról szólt (lehet még nem is árusítják őket) ami 2-3 napja jelent meg. -
szabi__memo
nagyúr
Látott már valaki ITX-es Brazos alaplap árat? Az eddig átnézett cikkekben nem láttam sehol.
Egyébként mikorra várhatók hogy ezek ideérnek? Esetleg ezekből épitett MiniPC-kről tud valaki? Mint pl ami az Asrocknak vagy a Zotacnak van IONosban.
Köszi -
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #5369 üzenetére
Pontos végösszeget egyelőre nem tudok mondani - mert pl. az eloxálás árát sem tudom még; meg a forgácsolásra is várok egy alternatív ajánlatot -, de az már most látszik, hogy ez a projektem sem olcsó mulatság. Mondhatni, amit megspóroltam a jóárasított alkatrészeken, azt simán benyeli a ház...
23e-ért ez az SG05 a 450W-os táppal alkalmi vétel, érdemes lecsapni rá.
-
Pista0001
addikt
-
CséZé
őstag
na a Sandy Bridge projekt kilőve a mai hír hallatán.
jut eszembe, az AMD Fusion 32 vagy 64 bites lesz? -
HookR
addikt
ASRock E350M1 - [link]
-
z00li
senior tag
Jetway is készített egy itx-es Fusion lapot: NF81-LF
-
HookR
addikt
Sapphire Pure White Fusion E350M1W - [link]
===========================================
Vicces, hogy a Gigabyte E350-ese már kétszer is szerepel a topikban (#5110 , #5356), de mindkét alkalommal hibás néven illették a forrásban
Tehát helyesen, ahogy az a nyákon is olvasható, a könnyebb visszakereshetőség kedvéért:
Gigabyte GA-E350N-USB3
-
Pista0001
addikt
"A vezérlőhíd szerepét a Hudson M1 jelzésű lapka tölti be, amely 65 nm-es gyártástechnológiával készül. A chip a megszokott funkciók mellett hat darab 6 Gbps-os SATA, 14 darab USB 2.0 és négy darab PCI Express x1-es csatornát biztosít. Emellett a HD audiokodek is része a rendszernek, ami az x4-es UMI buszon keresztül kapcsolódik az APU-hoz. Az USB 3.0 támogatása a Renesas vezérlőjével oldható meg, amennyiben a gyártó szükségesnek látja ezt. A Brazos platformhoz diszkrét grafikus kártya is társítható egy x4-es PCI Express 2.0 felület segítségével, melyért az APU-ba épített vezérlő felel."
Ezek szerint a vezérlőhíd (régi déli híd) ad 4*1 sávot, az APU pedig plusz 4-et egyben. A 4*1 elmegy ethernetre, wifire, ilyesmikre, az APU 4 sávja meg mehet a PCI-E foglalatra diszkrét VGA-nak. Ez teljesen az Intel sémát másolja, VGA-nak ott is a proci adja a PCI-E csatornákat, a többi - jellemzően alaplapra integrált - holminak meg az ex-déli híd.
-
HookR
addikt
Nem. Az Ontario (9W) és Zacate (18W) APU (proci+GPU egyben) a Bobcat processzor-architektúrára (Ha minden igaz, ez valamilyen kurtított K8 származék) épül és kifejezetten az alacsony fogyasztás melletti elfogadható teljesítményre van kihegyezve, az Intel Atomjai ellen.
A LIano (25-95W) APU a Star processzor-architektúrára (Teljesen új, az alapoktól) épül és a Sandy Bridge homokozójában fog játszani. Remélhetőleg felrúgva az Intel által épített homokvárat.Sir Psycho (#5362): Szvsz a képen egy engineering sample látható.
-
Sir Psycho
aktív tag
Nézd meg jobban a drótozást!
A giga lapon az x4-es, ugyan ez van a lapomon is (MINIX 780G)
Ha x1 lenne akkor a "key" után oldalanként csak 7 láb lehetne.Asuson a túllógás? lehet nemvolt kedvük levágni a felesleget.
Érdekes mert az a kis borda 2 hőcsövet fog közre.HookR:
"PCI-Express 16x slot (actual bandwidth to be determined)" ez nálam azt jelenti, hogy még nem döntöték el hogy ténylegesen mekkora is lesz.
Kép alapján az végig van drótozva.Ennek fényében, szerintem lesz még változás a végleges kiadás előtt.
-
toldy
őstag
Teljesítményben szerintem a CULV-s zotac ion lapokkal van egy szinten csak fejlettebb és alacsonyabb fogyasztás. Egyébként 4x1 sávot tud ha jól értem a ph hírt, de ha megnézed a közeli képeket akkor a giga csak x1ig van drótozva de az asuson viszont végig az msi-n sincs végig drótozva. Egyébként az asuson miaz a túllógás a hűtőn hátrafele?
-
Sir Psycho
aktív tag
Az Asus-nak lesz ára, fel van szerelve rendessen.
Kérdés még, hogy a PCI-E csatlakozó ténylegesen mekkora sávszélességű lesz.
Az a nagy borda elég tetszetős elsőre, egy nagyobb ventivel elég szép hőmérsékleteket lehet elérni vele.Gigabyte elsőre a kis bordáival és a ventivel az atomra hajaz.
-
HookR
addikt
CséZé: Amennyire én látom (tehát a tévedés jogát fenntartom):
- Most vagy az AMD is áttér az 1 éves fejlesztési ciklusra, mint az Intel, vagy a LIano megelőzni még nem fogja a Sandy Bridge generációt, hiszen már 2012-re ígérik az utódot.
- Még ha gyorsabb is lesz a LIano, az AMD-nek növelni kell a részesedését, tehát szinte bizonyos, hogy (valamivel) olcsóbban fogja a termékeit, mint a konkurencia. Ideális esetben akár egy kis árversenyt is gerjeszthet, de ebben nem hiszek.=========================================
AMD Fusion (Bobcat) - Zacate E350 Mini-ITX deszkák a bit-tech.net-en.
Gigabyte GA-350N-USB3
=========================================
Asus E35MI-I Deluxe
MSI E350-E45
-
HookR
addikt
- Ha látod valahol a kiszemelt modellt számodra megfelelő áron, akkor hajrá, vedd meg.
- Ha tudsz/akarsz várni néhány hetet/hónapot árcsökkentésre, akkor érdemes a LIano-t is fontolóra venni (valamikor nyár közepe felé esedékes, tehát még vagy 6 hónap. Az IGP-je erősebb lesz a HD3000-nél, az nem vitás. Kb HD5570-HD5670 szintjére tippelem. A kérdés inkább az, hogy az AMD a CPU tekintetében behozza-e a lemaradást, esetleg sikerül-e némi előnyre is szert tenni.)
- Ha kedvezőbb áron szeretnéd megúszni, akkor érdemes a hardveraprón nézelődni jóárasított I3-asok, I5-ösök után. Pl. I3-530-ast vettem 18e pénzért, hozzá szintén hardverapróról gyári, 0km-es, I5-ösökhöz járó, réz magos hűtőt 500.- Ft-ért. (Teljesen csendben van, Prime95-tel terhelve 40 fokig engedte melegedni a procit. Komolyabb hűtő legfeljebb tuning esetén indokolt - számomra.)Ahogy érzed.
user137 (#5349): A kép csalóka, az eredetileg 10mm vastag alumínium tömb vagy a belső, vagy a külső oldalról ki van könnyítve (épp hol volt rá szükség). 3-4 mm-nél vastagabb anyag jellemzően az éleknél (főleg a sarkon lévő függőleges élek mentén) maradt. (Pl. a 10x10-es rudak csatlakozása, vagy az előlapi IO kivezetések elhelyezése miatt.) Képek emlékeztetőül a #4532-es hsz.-ban.
-
toldy
őstag
válasz
szponzor #5350 üzenetére
Én eddig 33 275 Ft-ért találtam i3-2100 ( dobozos, normálgaris, bár egyenlőre nincs raktáron). A i5-2300 viszont elég necces a 49 706Ft árával, de egyébként a legdrágább i7-2600k is megállt 100k alat "csupán" 86 350 Ft.
No egyébként ma kijön a legkisebb Fusion a Bobcat alapon nyugvó zacate és ontario szal majd az is meg kell nézni ( bár ezek az atom/culv/alacsonfogyasztású cuccok elen indulnak).
-
CséZé
őstag
na most az a kérdés: SandyBridge, venni vagy nem venni?
-
Stirbi
addikt
-
HookR
addikt
Nem rossz, nem rossz, de a teljes képhez szerintem érdemes megvárni a LIano-t.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #5340 üzenetére
Azért annyira nem írnám le az NV-t, hiszen elég sok 8400gs/GT210 és hasonlók fogy és ezeken tudna fogni az erősebbik IGP, a kisebb pedig a 4250/90 szinten van.
De őszintén ott lesz az i3-2100T ami 35w tdp, inkább lenne 40w de akkor egy 5450/gt210 szintű igp lenne benne, én egyből neveznék is egyre. -
toldy
őstag
válasz
user137 #5337 üzenetére
Jaja, nekem is nagyon tetszik, főleg a fogyasztás/teljesítmény miatt mostmár csak a lapok kellenek.
Amit viszont nagyon nem értek hogy miért a k ( tuning procikba) kellett az 5450 szinten lévő erősebb igp-t rakni. Hiszen ha az lenne az alap akkor igen csak pluszt adna az egésznek. ( és még az amd/nvidia-t is megszorontgathatná). -
user137
őstag
BÚÉK! => Itt a Sandybridge
90W-ba belefér a full terhelés egy i7-tel, és az Intel HD megoldásánál átlagban 2.5x gyorsabb a GPU benne... az árától eltekintve ez a lapka lesz a Messiásunk!
-
HookR
addikt
Náluk kapható dobozon csücsül, hogy elérje a szomszéd ház ATX tápjának kábeleit.
Még bőven akad rajta mit reszelni, ez nem vitás, csak gondoltam megmutatom, hogy azért már van valami kézzel fogható eredménye a projektnek. Hogy az alaplap, SATA kábel, memória hűtőborda, ATX táp zsinórjain a kötegelőháló és a prociventi matricája is kék, pusztán a véletlen műve, semmi szándékosság nincs benne.
Nem tudtam mire számítsak, mennyire lesz erős a szerkezet felső összekötő elemek nélkül, azonban a minden várakozásomat felülmúló merevség jellemzi. Mintha egy darabból lenne kiöntve. Pedig tényleg próbáltam az elő- és hátlap felső részét erőből összenyomni, illetve tervezésnél kikönnyíteni az eredeti tömböt, ahol lehetett. -
konyok
tag
Helló mindenkinek és BÚÉK!
Már tavaly szerettem volna egy apró leírást közzétenni Nektek az "új" szerzeményről. Ez sajnos elmaradt, de idén ezzel kezdem.
Szóval a beszerzett masina egy Asrock 100-HT A linkben látható kiépítéssel 135e pénz kis hazánkban, két év garival. Nem ócsó..., de jóóóóóóóó! Persze játszani nem lehet vele (nem is próbáltam), de én már kinőttem a "lövöldözésből".
Kicsit féltem, hogy mit tud majd az apróság, de maximálisan elégedett vagyok. Mindent, de mindent ugyan úgy visz mint a régi gépem. Semmi belassulás, semmi akadás és minimális fogyasztás.
Egy pár száraz adat: (külső wattmérővel mérve)
Kikapcsolt állapotban: 2W
Idle: 20-25W
Load: 50-55W Max! Ezt a Super_PI progival értem el. Egyéb (nem cpu teszt) alkalmazásokkal még a közelébe sem tudtam érni.
1080p: 20-25W
Persze az örömbe mindig vegyül egy kis üröm is. És mi lehet más mint a hőmérséklet.
Sajnos a Core i3 eléggé fűt és bizony elég karcsú borda fekszik rajta. Szerencse, hogy legalább egy kis hátsó ventilátor gondoskodik a meleg kihúzásáról. Persze ez sem elég, de a semminél több. Gondolkodom egy másik hűtőbordán a procira, de még nem tudom mekkora a helyem a dvd író alatt.
Egy dolgot azért nem értek. Full HD filmek alatt a proci hőmérséklete 65-70C. Ez "ok". De egy sima Winamp+internetrádió ugyan így terheli!Miért? Ha lelövöm a Winampot azonnal óriási zuhanásba kezd a hőmérséklet és kb. 15-20mp alatt már csak 40-45C a proci. Erre ha valaki tud magyarázatot, azt szívesen fogadom.
-
HookR
addikt
gsc73 (#5329): Szvsz inkább az Azonnali VGA-s kérdések órája topikban tedd fel a kérdést.
=================================
Mellékesen egy kis sneakpeak a lassacskán materializálódó konfigomról.
Lassan, szépen, ahogy a csillag megy az égen -
zodo
nagyúr
válasz
DeckardCain #5327 üzenetére
Az is egy jó kuckó.
-
DeckardCain
senior tag
Nem rossz ez a ház amit linkeltél.
Azon gondolkodtam, lehet nekem is valami ilyesmit kellene vennem. Anyagilag jobban járnék.
LCPOWER LC-1320mi 11K 75W-os paneltáppal és adapterrel.
1TB wd green 14-15k
2x1Gb ddr3 7-8kÉs egy a hónapban megjelenő E-350-es mini-itx.
nagyjából meg is vagyok. DVD nem kell. Ha kell még tárhely inkább akkor már külső.
Aztán később valami távirányító és meg is vagyok
-
zodo
nagyúr
válasz
DeckardCain #5325 üzenetére
Találtam egy ilyen kit-et.
Ehhez nem kell 4pin-es átalakító és két sata csatija van.Előbbi kérdésnél, gondolom egy Sata Y elosztóval megoldható hogy két csatid legyen.
Szerk:
Ezen a házon vagyis 120W paneltáp + 60W adapteren agyalok.
Kár hogy ilyen kicsi a ház ill. az lenne a tuti ha lehetne felárral 120W adapterre cserélni.
15k-t megérne és a házat kivágnám. -
DeckardCain
senior tag
Na gondolkodtam.
1080p-re, illetve torrent-re elég lesz majd a hamarosan megjelenő AMD Zacate.
Ehhez pedig elég lesz gondolom a 80w.
picoPSU-80, 80w output, 12v input DC-DC Power Supply
80w (12v/6.6A) AC-DC Power Adapter with Power CordGondolom ehhez kell egy P4-es átalakító amit a pico-psu Pata tápcsatlakozójára kell dugnom.
Itt jön a gond, egy Sata csati marad, nekem viszont 2 kellene
-
zodo
nagyúr
Este rákerestem a picoPSU adapterek adatlapjaira és én is ezeket az adatokat találtam max. a 160-XT-nél még annyit hogy a csúcs terhelhetősége 12V ágon 10A is lehet.
Xbox adapteres megoldást a mai napig nem értem, de rákerestem és meg is találtam egy ref. Saphire 5770-es esetében.Jó lenne többet tudni a témában, mert ahhoz igen drága mulatság hogy lecseréljem ha netán mégsem megfelelő a teljesítménye a bevásárolt tápnak.
Lehet átfáradok a tápos topikba, mert én is azon agyalok mint toldy.
"Kell-e nekem ekkora grafikai teljesítmény" -
HookR
addikt
A picoPSU-120 12V-on 7A-rel, a PICOPSU-150-XT és a PICOPSU-160-XT egyaránt 8A-rel terhelhető.
Nem tudom, még egyik alaplappal kapcsolatban sem találkoztam olyan leírással, ami pontosan meghatározná az egyes ágak terhelhetőségével szemben támasztott igényeket.
Amúgy a #3959 és #4536 hsz.-okban már utaltam rá, hogy miként lehet a panel/picotáp 12V-jának esetleges szűk keresztmetszetét kiküszöbölni.
-
HookR
addikt
válasz
DeckardCain #5320 üzenetére
Hardveraprón van egy 150W-os Morex paneltáp+AC adapter kombó 15k-ért. Csendesnek bizonyosan csendes. Az meg, hogy elegendő-e 12V-on a 4A, kideríthető próba útján. Biztos ad rá 1 hét próbagarit.
-
DeckardCain
senior tag
Gondolkodok egy mini-ITX-es gépen.
Elképzelés :
Intel H67
ehhez majd valami olcsóbb SB cpu (Elvileg lesz valami 60-70$os is)
4gb ddr3
2 db WD green HDD
1db 12es ventiEhhez milyen tápot javasolnátok?
Gondolom ilyen konfighoz nincs szükség 300W-os tápra se.
Valami kisebb táp kellene 90W-150W között nem?Árban létezik ilyen 10-15k között, ami halk is?
-
zodo
nagyúr
Boldog új évet és sok-sok remek hardvert kívánok mindenkinek!
-
Sir Psycho
aktív tag
b.u.é.k, itx-ben gazdag újévet!
-
toldy
őstag
Hát igen, utóbbi időben valóban jó lapjaik vannak megfelelő minőség és ár. Titkon 20e alatti árat remélek ( 16-18k) de biztos hogy olyan 24-26k lesz, és az asrock is olcsóbb lesz mint a többi így az is 26-30k valószínüsítek míg az asus 35k alatt nem lesz szerintem. De majd kiderül. Mondjuk egy 35w i3-2100T-vel elég jó kis konfigot össze lehetne rakni hiszen valjuk be irodákba, htpc-nek, gyereknek bőven jó egy olyan kétmagos proci egy amd szintü igp-vel és egy 60w táp eléglenne az egész konfignak ezzel jelentős helyet/anyagot/energiát lehetne spórolni.
-
toldy
őstag
Hogy az a su... Az msi lapnak a hátulján van mini pci-e slot is. Ez azért szerintem sokat javít a megítélésén a szememben ( főleg hogy megint ezen agyalok hogy kell-e nekem ilyen erős grafika)
-
kisza25
félisten
Sikeres tuningot, jól sikerült moddingot, csendes, erős gépet és Gépfejlesztésben gazdag, Boldog Új Esztendőt Mindenkinek
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Mindenkinek Boldog Új Esztendőt Kívánok!
- Alex -
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Kis EPIA-800-as (nem M-es) lapocskám magához tért. (csak a BIOS elemét kellett cserélni)
Azonban gondban vagyok, mert már több PCI-os videókártyát próbáltam beletenni, egyikkel sem sikerült 1-ről a 2-re jutni, mindig ugyanaz a hibajelenség. (nem hiszem hogy 4 rossz videókártyával találkoztam volna)
Tehát a folyamat a következő: az új videókártya betétele után az történik, hogy WinXP (pro SP3) bootol, Asztal látszik, majd felismeri, hogy új hardver van a gépben. Ezután telepíti a hozzá való szoftvert. Teljesen mindegy, hogy engedem a Microsoftos verziót, vagy a gyártó által ajánlott drivert, ugyanaz történik: miután telepíti, és megpróbálja a "driveren keresztül elérni a kártyát" a rendszer kövé fagy: az egérnyíl körül lesz egy kb. 1x1 cm-es kis négyzet, amiben látszik az eredeti asztal, és semmi több.
Kedztem friss telepítést is, gyakorlatilag ugyenez történik. Amikor az eszközök telepítése van folyamatban, és valamilyen driver-en keresztül éri el a videókártyát, pontosan ugyanígy lefagy. Azaz végig sem megy a telepítő.
Van valami ötletetek?
Üdv: g.
-
adorjant
őstag
Hosszú idő után jelentkezem,sajnos az egyik Ipaq-om megdöglött
Ha esetleg van valakinek kedve barkácsolni vele,keressen meg. -
toldy
őstag
Na megint én, örülök ennek az intel sandybridge-nek ehhez elég sok alaplap lesz elérhető végre úgy tűnik megmozdult valami, talán az árakra és a ház kínálatra is jó hatással lesz.
És ezaz végre jó az elrendezés Foxconn H67s ( HookR ha volt szólj, én nem találtam) -
toldy
őstag
Srácok, egy hiánypótló tesztre bukkantam, végre Anatec ISK 100 review.
-
_BM_
senior tag
Az SSD?
Épp most nyúztam pár órát a hdd-t, telepítettem ubuntut, klónoztam rá w7-et, meg egyebek. Gyakorlatilag kézmeleg. A rack leírásában benne van, hogy hűtést biztosít az a megoldás, hogy a hdd két szélét nagy felületen vezeti a fémsín, ami az aluházhoz közvetíti a hőt. Vagy valami ilyesmi.
-
_BM_
senior tag
Kicsit off, de mivel szó esett a napokban a 2,5"-os rack-ekről, ezért itt osztom meg a tapasztalatomat. Vettem egy chieftec-et, de hatalmasat kellett csalódnom benne, ugyanis a lock-gombja nem kapcsolja a vinyót, ahogyan a nagy rack-eknél, hanem csak rögzíti a kilökő ajtót. Ennek megfelelően el kell távolítani azt a vinyót, amelyet nem használok (ha mondjuk mindkét hdd-n oprendszer van). Feltételezem, hogy a piacon fellelhető (kevés számú) hasonló rack sem tudja a be/kikapcsolást. Egyetlen review-t sem találtam a neten, úgyhogy így jártam. A pozitív oldala, hogy nagyon babául néz ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest