- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
radi8tor #19425 üzenetére
az architektúrát hívják jaguarnak.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
rbalint88 #18510 üzenetére
4 sata van rajta (3 sárga 1 fehér-sata0, érdekes mert az első képen a giga oldalán ez az arány 2-2
)
1 x SATA 6Gb/s connector (SATA0) supporting up to 1 SATA 6Gb/s device
3 x SATA 3Gb/s connectors (SATA1/2/3) supporting up to 3 SATA 3Gb/s devices
1 x mSATA connectorMini PCI Express ugyan csak félmagas, de ne legyünk telhetetlenek..
-
Sir Psycho
aktív tag
Az Antec ISK széria a ISK-100 kivételével mind usb 3.0 portos.
Az ISK 310-150 linkje nemjó LC-Powerre mutat. A link helyesen: Antec ISK 310-150 -
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Mattanyahu #11646 üzenetére
Olvasd el hozzá ezt is és lehet változni fog a véleményed.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
xEon1337 #6805 üzenetére
Igen lehet kapni és cserélni is lehet a tápot az SG05-be. SFX méret kell, itt egy 450W-os példány.
A többi kérdésedre a többiek válaszolnak. -
Sir Psycho
aktív tag
[link]Ebay-en is van, és nem is drága még szállítással sem.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
user137 #5764 üzenetére
A q08-ba 6db hdd fél el az előlapi venti előtt. Az erős szellőzés is érdekes ugye a táp ventije kontra cpu hűtő (kivéve ha merőleges a hűtő a lapra, nem mondom, hogy rosz).
A táp sem lehet indok, SFX-be is van 400W feletti.
Még mindig azt mondom attól, hogy ITX nem egy kategória a kettő! -
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Vhaerun #5513 üzenetére
Ha már táp, esetleg egy FSP 250-60 HEN szóbahöhet innen az apróról is. 80+ hatásfok, csatlakozókból nincs túl sok (ekkora teljesítményűeken nem lesz 6-8 sata így mindenképp kell majd y elosztó + sata tápátalakító), de a 12V ága elég jól terhelhető. Nekem van egy ilyenem, a minix konfigomat simán elviszi 3HDD +2ODD mellett is.
-
Sir Psycho
aktív tag
Nézd meg jobban a drótozást!
A giga lapon az x4-es, ugyan ez van a lapomon is (MINIX 780G)
Ha x1 lenne akkor a "key" után oldalanként csak 7 láb lehetne.Asuson a túllógás? lehet nemvolt kedvük levágni a felesleget.
Érdekes mert az a kis borda 2 hőcsövet fog közre.HookR:
"PCI-Express 16x slot (actual bandwidth to be determined)" ez nálam azt jelenti, hogy még nem döntöték el hogy ténylegesen mekkora is lesz.
Kép alapján az végig van drótozva.Ennek fényében, szerintem lesz még változás a végleges kiadás előtt.
-
Sir Psycho
aktív tag
Az Asus-nak lesz ára, fel van szerelve rendessen.
Kérdés még, hogy a PCI-E csatlakozó ténylegesen mekkora sávszélességű lesz.
Az a nagy borda elég tetszetős elsőre, egy nagyobb ventivel elég szép hőmérsékleteket lehet elérni vele.Gigabyte elsőre a kis bordáival és a ventivel az atomra hajaz.
-
Sir Psycho
aktív tag
b.u.é.k, itx-ben gazdag újévet!
-
Sir Psycho
aktív tag
Ismerem a fusi-t nekem is van meg dolgoztam szervízbe.
Mindenképpen jobb, egy videót láttam ahol az ion-t hasonlítottak össze egy via trinity -vel. A trinity vx800-ra épül ebben meg az újabb vx900 van. Szóval mindenféleképp jobb. Via fórumán láttam, hogy a támogatással nem voltak megeleégedve teljesen, ezért írtam, hogy egy teszt kéne.madgie:
ha a PCI-E x1 kevés a full HD-hoz akkor a sima PCI méginkább. -
Sir Psycho
aktív tag
Akkor némi adat.
A kiszemelt lapon a proci PV530. Ez egy "Esther" kódnevű 90nm proci a VIA C7-D kicsit feljavított verzója.
Viszonyítás képpen a C7-D fogyasztása maximálisan 20W, akkor ez valamicskével szerintem alatta lehet.
Memóriakezelésnél nem említ a lap esetében dual chanelt sem az oldal, sem a manual.
Én is néztem a lapot, mert tényleg nemdrága. Teljesítménye kicsit jonn mint az Atom 230.
Bár ez a különbség a grafikonokon nem túl jelentős, így inkább csak az órajelkülönbségből fakad szerintem.
Még egy dolog: a videóvezérlő ebben a lapban elméletileg jóval fejlettebb, gyakorlatban jó lenne egy teszt erről. -
Sir Psycho
aktív tag
Átböngésztem a tesztet.
A biosos képeket eltolták, ugyanaz a kép van az összes biosos helyen
Érdekes jelenség amit Crysis alatt művelt oc hatására, ennek ellenére szerintem rendben van a lap.
Eredmények alapján hozza azt amit az Asus gyerekbetegség ide vagy oda.
Nekem a Minix jobban bejön ennek ellenére mint az Asus modelje.Az ár ami aggasztó csak.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Mercutio_ #4953 üzenetére
Sorba a válaszok:
1, ez a lap inteles, e3K, e5K széria alulfeszelve jó lehet.
2, igen a chipset nem valami fényes, maxi vga hossz 180mm (lap alja)
3, normál tám is belemegy az sfx mellé viszont adnak egy lapot amire azt rászerelve a normál helyre rögzíthető
4, procihűtőnél kell figyelni a méretre, mivel a táp a hűtő fölé ér. (~70mm)
5, fentebbi is kompromisszum, de ha picoPSU, vagy paneltápot raksz a laphoz akkor ez megoldódik. Másik sarkalatos pont a szellőzés (ez erősen konfig függő). Ezért szoktuk javasolni a Q11-et (jobb szellőzés több hely a hdd-nek és dual slotos vga is elfér benne).
6, Ha felülről megnézed a képet akkor láthatod, hogy az a wifi csatlakkozó sora (mini PCI-E) -
Sir Psycho
aktív tag
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Iginotus #4925 üzenetére
Nem azzal van gond, hogy nem fér be, hanem a vga hűtési módjával.
A tied a házból tolja ki hátul a levegőt.
Ha a foxconn lapot a Q11-be rakod, akkor a vga-d csatlakozó része kerül a legalsó pci slotba a házon, így a hűtésnek nem marad szabad nyílás ->megfő a karid.
Amit toldy linkelt vga hűtés lehet a megoldás, ott a házban "keringeti" (annál csak az a kérdés, hogy az als lemez ami a hdd-k felett van nem, lóg-e bele a vga-ba). -
Sir Psycho
aktív tag
válasz
user137 #4147 üzenetére
Gondolom utánna néztél a giga lapnak (raid kell? )
Tudom ion felesleges nas-ba, de csak a zotacnál láttam natív 4 satát.
-IONITX-K-E
-IONITX-G-E
-NM10-B-E (ő ugyan DTX, de cserébe van rajta sata bőven) -
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Sir Psycho #4119 üzenetére
Lejárt az idő.
szerk1- hez.ITT láthatod, hűtés nélkül a 2 chipet.
És ez a gondom is egyben. Szerettem volna lecserélni a bordát vmi jobbra, de nincs rávaló.
-
Sir Psycho
aktív tag
A kép problémára: próbáld meg az eredeti oldalt. translate vmiért nemszereti a képeket.
szerk1:
Az nem a déli híd amire gondolsz. Fesz szabályzók vannak a a régi 780g-s lapon a tápcsati melett a borda alatt.
A 2 chip egy közös borda alatt van.szerk2:
Azzal, hogy átrendezék és lehagytáp a pata csatit, nekem kicsit "szellősebbnek" tűnik. -
Sir Psycho
aktív tag
Én már nem tudom melyik programnak higgyek, cpu feszt biosba 1,2-re állítva majd win betölt és Coretemp szerint működik a c&q mert az órajel mellé a feszt is leveszi.
Ellenben CPU-Z szerint a Core Voltage nem változik.
2 különböző verziójú CPU-Z lett elindítva és proci infót kivéve teljesen más infókat ad vissza.
(memóra sebesség, időzítés, ganged-unganged).És hogy legyen egy kis csavar is benne, Everest teljesen fals értékeket állít a cpu-ról (órajel, FSB, HT-link és memóra infók) amik nem egyeznek egyik programéval sem.
-
Sir Psycho
aktív tag
Újabb amd lap, asus ellenfele lehet: MINIX™ 890GX-USB3
Itt egy videó is róla.
890GX / SB850 szemben az asus 880G / SB710
Lehet elfogultság de a J&W eddig nekem jobban tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest