- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
Létezik, hogy az Asrock E350M1 grafikus kártyája nem tudja a natív wide felbontást (1920*1080)?
Legalább is az LG Flatron W2243S monitormmal nem működik!
-
raidx
őstag
válasz
eperfagyi #6089 üzenetére
Ez a hátulütője a netes boltoknak. Ha nem működik a rendszer, hosszadalmas a reklamációs ügyintézés. Állítólag már fogytán a hazai készlet és utánpótlás március elején várható. Lehet, tényleg sokat kell várnod.
Ez viszont benne van a pakliba. Anno mikor megérkezett a D510MO lap, el sem indult. Végül bios frissítés oldotta meg a problémát. Még jó, hogy elég intelligens az alaplap, hogy magától is tud BIOS-t frissíteni. De legyünk optimisták! -
raidx
őstag
válasz
Pista0001 #6085 üzenetére
A CPU rész várhatóan gyengébb mint az ATOM 510 és fölötte család hisz az órajel is alacsonyabb. Majd a következő típus állítólag izmosabb lessz. A E350 család erőssége ott nyilvánul meg, ahol a GPU tud dolgozni a CPU helyett. Végül is ez egy netezős, HTPC gépnek szánt lapocska és annak kiváló.
Igaz! Szerda délutánig még várni kell a személyes tapasztalat megszerzésével. Szerda délelőtt 10-11 között érkezik meg a kicsike. -
raidx
őstag
válasz
ch.peter #6082 üzenetére
Ezt a progit az Intel is lekoppinthatná, na meg a többi lapgyártó is! Akár csak az InstantBoot-ot is.
Az Intel D510MO lap biosába van egy UEfi ON/OF opció. Miután engedályeztem egy kicsit gyorsult a boot. Másoktól hallva, újra húztam a Win 7-et és lényegesen gyorsult a boot idő és mintha nem szemetelődne el annyira a rendszer és gyorsabb is lenne. Ez megtámogatva az InstantBoot progival már egész jó indulna az Atomos lapom is. Bár, ha a napokba megjön az Asrock E350 lapocska az Atom leváltja a szervert és ritkábban lesz indítás.
-
raidx
őstag
Valaki próbálta már az Asrock E350 lapocskánál az XFast USB progit?
Állítólag szépen gyorsít az USB műveleteknél.
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
Az ipon.hu-ra viszont nem tudok regisztrálni! Érthetetlen okból mindig azt írja, vagy az e-mail cím, vagy a felhasználó név foglalt. 4 e-mail címem van és teljesen mindegy melyiket adom meg, vagy milyen nevet választok! Sem Opera sem Chrome alól nem megy. Ezzel már tavaly is szenvedtem! Eddig el is kerültem őket.
-
raidx
őstag
Már a harmadik bolttal szívom meg!
Egy Asrock E350 lapot szeretnék elfogadható áron beszerezni és a harmadik bolt közli, hogy pár hetet várni kell. Az oldalukon viszont az szerepel, hogy van, majd e-mailbe közlik, csak rendelhető!
Valami tuti beszerzési forrást tud valaki? Persze nem 29-30 ezerért!
-
raidx
őstag
@Osibaa
Köszi az infót!
Nézelődök, hátha lessz kedvemre való elfogadható áron!@vfeco
Igazad van! De négy DVD író vár a sorsára + az a kettő ami be van építve a két gépbe. Elég keveset írok, így állásukba mennek inkább tönkre nem a használatba (évi 8-10 lemez).
3,5" winyóból is 4 parkoló pályán, három beépítve. Durván 5 Tera össz kapacitás.
"Most inkább a gombhoz keresem a kabátod"
Mivel nem sürgős a beszerzés és nem akarok drága házikót sem lehet, gyártok egyet.
-
raidx
őstag
Igen! Azóta jobban megbogarásztam a kínálatot és az ipon.hu oldalán olvasható "Fekete színű MERCURY 01-2221 65W miniITX ház 65W-os tápegységgel, 1db 5,25 és 1db 3,5 hellyel." nem fedi a valóságot. Slim DVD és 2,5" HDD. Így le is mondtam róla. Pedig tetszik.
A jövő hónapban akarok összerakni egy Asrock E350M1 lapos gépecskét és annak keresek valami pofás házikót. A jelenlegi D510MO lap egy Foxcon MicroATX kuckóba van. Nem néz ki nagyon rosszul, de kisebbet és csinosabbat szeretnék. Mivel bőven elvagyok látva 5,5" ODD-al és 3,5" HDD-vel, nem akarok slimre és 2.5" -ra beruházni.
-
raidx
őstag
Asus E35M1-M Pro ez megegyezik a Mini Itx lappal csak a többlet csatikat el kell hagyni. Szóval a teszt elég jól érvényes a Mini Itx-re is.
Igaz, már egy éve használom de még csak most fedeztem fel a D510MO lap Biosába egy UEFI Enable/Disable opciót. Enable esetén mintha a bios nem matatna olyan sokat és a Win is mintha picivel gyorsabban indulna. Lehet megpróbálom egy Windows újratelepítéssel mint HeavyToys kolega, hátha lessz valami kézzelfogható boot gyorsulás.
-
raidx
őstag
@HeavyToys
Tetszetős kuckót választottál.
Nem lehet abba valahogy 2 3.5" HDD-t beleoperálni? Kedvező ára miatt azt választanám én is.
-
raidx
őstag
Sógoréknál már három típus kapható és ide is szállítanak. [link]
Nálunk még csak az ASROCK lapja kapható állítólag, de még nem találkoztam olyannal aki vett is volna.
Az ASUS Delux árát még csak megértem (40 ezer fölött van) de a Sapphire Sapphire PURE Fusion Mini E350, A50M -ért a harminc-akármi kicsit soknak tűnik. Ennyi lenne a 3.0-ás USB ára?
-
raidx
őstag
Legtöbben úgy nyilatkoztok az atomos lapokról, hogy csak hírből ismeritek, közelről nem.
A letöltő gépem egy Intel D201GL kis lapocska (nem atomos). Server 2008 core fut most rajta kifogástalanul az utorrent, emula JDownloader társaságába.
Napi használatra egy BLKD510MO ITX van Windows 7 Ultimate, Office stb. Vígan megy a film és zene egyszerre.
Az ION-os lapok grafikailag sokkal erőssebbek, megy a ful HD-s film rajtuk simán.
Amihez ezek nem valók az a játék!
A Flashről nemigen tudok nyilatkozni mert alapból utálom és tiltom, így még nem akasztotta meg a gépemet. De az unoka erőgépét már többször is. Pedig még nem volt olyan játék ami ne ment volna fullon a masináján.
Aki meg komolyan foglalkozik a Photshoppal annak eleve erőgépre és memóriahegyekre van szüksége! De sok hasonló és atomos környezetbe is jól használható progi létezik ami kielégítheti az amatőr igényeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest