Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zombei
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha magánszemélytől vetted, akkor annyira nem olcsó buli bizonyítani, hogy ez már korábban is fentállt/átvertek a futással stb.
Ha kereskedő akkor egyszerűbb, de mindenképp idő és pénz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
2024.02.10. - 6.872 km - adásvétel
2024.03.07. - 7.265 km - olaj, szűrő csere
2024.05.24. - 8.946 km - kigyulladt Aladdin csodalámpása. Max fölé 2-3 mm-re sikerült tölteni, kb 1 liter szaladt bele.
Olyan 8.000 km-nél még jó volt a szint, nem figyeltem fel fogyásra.
2023.06.13 - 9.394 km - utolsó tankolás, nívó közepén a szint.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Mikor történt az adásvétel? Illetve ahhoz képest te mikor vetted észre, hogy elkezdett fogyni az olaj?
-
macilaci78
nagyúr
Az olajfogyás érdekes. Ugye, ez már rendszámos gép, az eladónak is van még felelőssége.
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az előbbi az jópofa, az utóbbi meg kellemetlen.
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Legalább valamennyi visszajön az sh 300-ból.

-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
Teljesen jo az a szerzodes, itt nincs olyan szigoru formai megkotes.
Jo arban ment el, mert nagyon szep allapotban van
Bar pont nemreg neztem ra pl Liberty-kre, mert tavaly vettunk egyet haveromnak es kivancsi voltam, hat majdnem hatast dobtam. 200-tol indul es az elso epkezlab amit talan meg is neznek az majdnem 300k. 
-
macilaci78
nagyúr
Úgy néz ki, elkelt a BWS, alku nélkül 300k. Adom vele a 20 literes műanyag kannát, mérőedényt is.
Holnap átadás, 260k már a számlámon.
A netrisk oldalán lévő szerződés sablonnal mehet, gondolom. -
FeniX-
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az 500-as.
-
-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igazából mindegy, csak kereke legyen és akkor már szeretjük!
(2 vagy négy az mindegy) -
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
En legutobb a Motostylingnal vettem, akkor boven volt naluk kinalat minosegi meg kozepkategorias alkatreszekbol is.
Nem tudom nalad esetleg speci-e a meret(22-24mm a szabvany), de ha elgurulsz hozzajuk megtudod nezni, illetve ha meg ugyanaz a banda, akkor nagyon segitokeszek.Markaban a Puig-ot tudom ajanlani, jo minosegu dolgaik vannak az aranylag olcsobbtol a zsebbenyulosig.
Pl markolatbol ez jo, van 3 kulonbozo mintazatuban is [link]
Egyebkent regen a 4. keruletben az Arpad ut 88.-ban volt a markaboltja a Puignak, de ott is ugyanaz volt mint a Motostylingnal, arban/kinalatban is.Szerk:
Legkezenfekvobb csak most ugrott be. Nagy Lajos kiraly utja, Motor Oazis (Bosnyak mellett, a kinai aruhazzal szemben). Progrip markolatokat forgalmaznak, az joval olcsobb mint a Puig, de nem rossz az sem. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Én úgy értelmezem ezt az Euro5+ szabályt, hogy most inkább még jobban televágják a motorokat elektronikával, szenzorral. Tehát nem lesznek gyengébbek a motorok, viszont sűrűbben lesz check engine lámpa.
Aztán majd elválik.
Nekem egy Csepel Traction 250 bicóm van. Fogyókúrás céllal le szoktam tekerni hetente párszor 20-25...... ritkán 30 kilómétert. Naponta kéne, tudom, de sokszor idő sincs rá. Látványos fogyás nem volt, de egyre könnyebb a tekerés, egy 20-as kört le tudnék tekerni egy szuszra ha nem zsibbadna el a......ööööö, szóval az altájam. Ma nem tudtam magam rávenni tekerésre, időkép szerint 27 fok van még, mikor ezeket a sorokat írom. Meg párás, fojtó a levegő.
Pár napja vettem rá ilyen kulacstartót, meg kulacsot.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Lelövöm a személyes véleményemet. Már a múltkor - az EURO 5-nél - is mondtam, hogy szerintem ezzel a lépéssel "megölték" ezt a kategóriát.
A 125-ös kismotorok max 12 lóereje teljesen jó volt egy nagyvárosi forgalomban és autóúton is.
Most ezekkel a lefojtásokkal átlagosan 8-10 lóerőt tudnak. A kis 50-es 4 üteműek alulról a 3-at. Ezzel elértük azt, hogy nem fogják megvenni a kategóriát. A 8 lóerő is már annyira kevés, hogy nem lehet velük normálisan tartani a tempót. Nem a végsebességre gondolok, mert az még csak-csak fel tud gyorsulni, de a dinamika. Egy lámpa zöldre váltásnál.. stb.Most ezzel az EURO 5+ -szal még jobban lefojtják a motor teljesítményét. Mennyi lesz? 6 lóerő? Egy régi 2 ütemű 50-es AM6 blokk többet tudott anno újkorában.
[OFF]:
Pont ezek miatt lamentáltam ma és végülis az idei szezont - motorozás szempontjából - jövőre tolom. Helyette inkább megvettem ezt. De ezt csak nagyon zárójelesen "mutatom". Nem ide való.
-
KTMHobby3
tag
válasz
FeniX-
üzenetére
"Hát, én úgy vagyok ezzel, mint más a kutyamenhelyen: az összeset hazavinném szívem-szerint.
"
Ezzel mi is így vagyunk a nejemmel a kutyamenhelyen. El is hoztunk egyet.
Azért egy technikai jövevény az más . Szerintem előtte átgondolod hogy mit is szeretnél. Nem tud úgy levenni a lábadról, mint egy édi kutyus. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Nem is hallottam erről az Euro5+ ról.
Rákerestem, ha mást is érdekel: [link]
Én is voltam motor szalonban. Van még Sopronban egy MBP 502N, fehér, az akciós áron.
Meg persze volt pár motor kiállítva. Az az új 125-ös Keeway is ki volt állítva, az X-light, élőben is egész pofás.
Körbenéztem, megkérdeztem az 1 éves szervizre mennyivel előbb kell időpontot foglalni (3 hét).
Tetszene az az 500-as gép, de olyan jellegtelen. Azt mondta a kereskedő, nem lenne olyan kényelmes rajt az ülés, mint Imperiale esetében.
Motorral voltam Sopronba, dél-egy óra közt jöttem haza. Tudom, nem szabadna, de kesztyűt, kabátot betettem a dobozba, és pólóba motoroztam a Fertőparti úton hazafele....Jaj, de jól esett. Nem hajtottam, ráértem. Ez a dög megtanítja rá az embert, hogy nem kell sietni.
Azért csináltam egy nagy bakit. Soproni forgalomban a rendőrlámpánál leállítottam a gépet, előttem lett piros. Mondom ne ketyegjen percekig ebben a hőségben álló helyzetben. Sárgánál gyújtásra tettem...és nem indult, meg sem nyekkent, kijelzők sem működtek.... Nem értettem, félretoltam, mondom eddig semmi baja nem volt...Kiderült, baja most sem volt, annyi történt hogy kesztyűben úgy éreztem, a gyújtás állásra kattant a kulcs, de igazából kicsivel előtte állt. 2500km körül tartok, érezhetően jobban megy, és kevesebb a motorfék. Újonnan eléggé szorult. Aggódtam a léghűtés miatt, de semmi gond a kánikulában sem. Előzni is bátrabban lehet vele, visszakapcsolás nélkül nyomatékból megindul kis fordulaton is, gázadásra határozottan élénkebben reagál, mint az első pár száz kilóméteren. Már megszoktam a súlyt, úgy döntögetem, billentem mint egy 125-ös könnyű masinát. Tolásnál érzem hogy dög nehéz.
Nem mértem pontosan (A szint mérőt jól kiismertem) de a fogyasztása is lejjebb ment, így hogy megint nem hajtottam, 3l körül lehet, ha levenném a 43l-es dobozt, tuti alatta lenne.
Úgy érdekességnek írom a fogyasztást, nem érdekel hogy többet eszik mint egy 125-ös, az 80-nál már pörgött, 90-nél üvöltött....Itt is annyival megyek, csak itt pöf-pöf....
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Talán semmi, esetleg az önindítás lehetőségét megoldani.

-
-
FeniX-
senior tag
Voltam ma itt Bp szélén a x. kerületben lévő jó nevű szalonban, ahol elektromos járgányokat is árulnak (yadea, niu, keeway) meg motron, keeway, benelli gépeket.
Hát, én úgy vagyok ezzel, mint más a kutyamenhelyen: az összeset hazavinném szívem-szerint.

Na, de viccet félretéve, az elektromos vacakokat akartam megnézni, de amit az eladó mondott, hogy 5-7 évig jók bennük a grafén(m?) akksik, az nem volt túl szimpi.
Még ami érdekesség volt, hogy néztem a kis 50-es keeway-eket is (hurricane, x-fact) és mondta kifejezetten a fickó, hogy sajnos nem tudnak 50-el menni.
Továbbá, hogy keeway-ből (125-ös) is már csak 1-2 példány volt. Egy superlight meg egy x-light, mret jönnek az EURO 5+ normás járgányok és ezeket ki kell már szórni.
A benelli TNT (picurka 125-ös) tetszett volna, de az is 900.000 ft.
A motron túraendúrója is pofás, de 1.500.000 -ért, akkor inkább a TRK 250.
Egyelőre szerintem várok még ezzel, legalábbis, ami az új motort illeti.
De mindegyik nagyon szép volt. -
#TOTTI
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én rátenni is levegővel teszem rá, kicsit aláfújok tudom igazítani is. Pont ma fog felkerülni a projekt végi pár elem. [kép]
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha az anyaga miatt(tehat a gumi anyaga fog) tisztitas utan is, akkor sajnos csere.
Vagy valami szer megkezdte a gumi feluletet, vagy UV, de akkor mar az anyaga "kenodik".
Nekem a valtokaron levo gumi ilyen sajnos, Converse cipo orrahoz ahogy hozzaer, azonnal nyomot hagy. Cserelni nem volt kedvem, ugyhogy ratekertem 2 reteg fekete kineziologias szalagot
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A hajlakkos megoldas a tuti, sokszor raktam mar fel ugy markolatot.
Nem csak egy nyarat fog kibirni, az biztos. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Engem mindkét helyről kinéznek.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
cool13
üzenetére
"Most akkor tiltsák ki Zoli bácsi-t? Mert nagy motorja van"
Ugye, én valahol úgy érzem, a két csapat közt vagyok. Ide sok, oda kevés a 21 ló.
Na, hogy valami hasznosat is írjak, hátha jól jön a saját tapasztalat. Elforgó kormánymarkolat barkácsolása (jó, tökölése
).
Melegben elforog a bal oldali kormánymarkolat. (mondanám, a jobb is, de hátha valaki nem érti a viccet...) Van ugye markolatragasztó, de úgy voltam, próbálok valami egyszerűbbet, mert a 25ml ragasztóból használok kb 2ml-t, aztán lehet soha többé nem kell, amúgy is majdnem több a szállítási díj, mint a ragasztó ára. 2 dolgot találtam a neten, amit javasolnak:
1. Mosószappan. Lekenve a markolat belsejét valóban könnyen a helyére ment. Vártam 3 napot....legkisebb erőre is elfordul, csúszik, mintha be lenne szappanozva.
Szétszedtem, lepucoltam, "B" terv:
2 Hajlakk: Befújtam a markolat belsejét, ez is könnyen a helyére ment. Vigyázat, a végén folyik a felesleges hajlakk a markolat végén! Pár óra múlva megmozdíthatatlan a markolat. Egyenlőre úgy tűnik ez a tuti házi megoldás. Ha kibírja a nyarat, akkor tuti tipp.
Állítólag ha nagyon szét akarja szedni az ember, kompresszorral a markolat alá pesszentve lejön, de nem igazán érdekel ha le kell vágni, az sem, ha valami miatt szét kell szedni, úgyis új markolatot kap.
-
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez kimaradt. ( ) De mind egy is minek nevezem. Nem ez a lényeg.
KTMHobby3
Most akkor tiltsák ki Zoli bácsi-t? Mert nagy motorja van. Mit akarsz mondani?
Jó ez a topik. Nem kell ez a ragaszkodás ennyire a topik címéhez. -
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Mindenkinek igaza van, de mégsem.
Hiszen akkor be sem kellet volna linkelni ide mi történt az említett sztár motorossal. Csak azt akarom mondani, aki esett már, akár többször is kicsi vagy nagy motorral annak, fura olvasni a vélemény ütköztetést. És igen, van olyan amikor nem te irányítasz. Pedig addig százszor uraltad a ilyen - olyan gépet. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szia!
Szerintem pont nem ezen a fórumon kellett volna megemlítened a lóerő dolgot. "Robogó, kismotor" pont nem a lóerőről szól. Az én kismotorom kb. 4 lóerős és én mégis jól érzem magam rajta. Értem én hogy vannak más fórumok is, de mi most itt vagyunk. -
suste
veterán
válasz
FeniX-
üzenetére
Még annyit ehhez a témához, hogy ugye sokan azt gondolják, hogy ez jelenleg szabályos, és így rendben is van. De amikor eléjük kerül egy jármű városon belül mondjuk 40-nel, akkor mindjárt kiakadnak, miközben arra meg minimum szabály nincsen.
Szóval az a legrosszabb, hogy mindenki csak a saját oldalát látja, még véletlenül sem néz egy kicsit előre vagy oldalra (ezeket értsd szó szerint és átvitt értelemben is).
Imádom amikor a száguldozók arra hivatkoznak, hogy a kreszben is benne van, hogy a gyorsabb autót el kell engedni. Csak azt nem értem, hogy ha ő már egy szabályt megszegett (sebességkorlát), akkor milyen jogon gondolja -várja el- azt, hogy majd a másik betartja az összes (hibás, pontatlan) szabályt???
Ezért kellenének az egyértelmű szabályok, alulról, felülről, oldalról nézve is.
Biztos vagyok benne, hogy bevonva a különböző iparágakat lehetne egy ésszerű súly/lóerő tartományt találni, amivel rengeteg baleseti szituáció megszűnne.....
De sajnos a törvényhozók se gondolkodnak előre, lásd klíma ügy, vagy akár útviszonyok, parkolás, stb. (20 éve egyáltalán nem volt szabályozva hogy legyen kötelező garázs, pedig a családok legtöbbjében már 1 autó legalább volt. Most építésnél már kötelező 1 parkoló, miközben minimum 2 de sokszor már 3 gépjármű is van a családokban....) -
FeniX-
senior tag
Egyébként én is ezt az "utat" támogatnám.
Ne csak alulról legyen korlátos a teljesítmény, (teljesítmény-minimum), hanem felülről is.Közútra igenis ne menjünk ki 500 lóerős autóval, meg 200 lóerős motorral.
Mindkettővel sokkal hamarabb megtörténik a baj, mint hinnénk.
Így is nagyon "gatya" szerintem az átlag sofőrök képessége.Sokat bringázok ugyanazokon az útszakaszokon, amerre korábban motorral mentem és rengeteg a telefonozó, oda-nem-figyelő ember, akik egyre erősebb autókat vezetnek.
Ennek a jelenségnek a legjobb példája, mikor bejárok heti 1x a munkahelyemre.
Reggel 5-kor szoktam indulni, hogy 6-ra beérjek (van egy edzőterem bent, szeretem munka előtt letudni a mozgást)
Hüvös van, párás/nedves az út, gyér forgalom, de 10-ből 8 ember próbál gyorsan hajtani, és még ha van lehetőség, akkor sem előz meg, hanem elkezdi tolni az embert, majd a lehetőségek végén előz, amikor már elfogyott a türelme, jellemzően, ahol már jönnek szembe is.Ez a mentalitás amit ki akarok emelni. Én kényelmesen 50km/h-val beérek időben bőven, de aki már 5-kor siet (és nem dobozos futár) az valamit szerintem rosszul csinál.
-
suste
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
A te bejegyzésedre válaszoltam, és azt idéztem ahogy egyes szám egyes személyben írtál....
De természetesen mindenkinek szól, aki így gondolja
.
Jelen pillanatban a törvény megengedi amit szeretnél, de a törvényeket lehet és kell is módosítani, ha azok elavulnak. Ha létezik segédmotor meg A1 kategória, akkor miért ne lehetne a maximum is korlátozva? Aki meg a határokat feszegeti, az mehet pályára. Ott a hiba, hogy ma ez csak egy választható lehetőség.....#91459macilaci78:
De ehhez nem a gépen kell igazítani, hanem fejben.
Igen, jó lenne ez a megoldás is, csak éppen nehéz (lehetetlen) kivitelezni kollektíven.
Szóval marad a járható út, hogy az eszközöket korlátozzuk, lehetőleg már a gyártás oldalon, és nem utólag, amit úgyis kiütnek.Persze lehet jönni mindig azzal, hogy majd én azt tudom, de pont azt felejtik el az emberek, hogy a közlekedés az nem egy egyéni sport zárt pályán.
-
"Akkor vegyél/adjanak el neked egy erőgépet pályázni, rendszám és közúti engedély nélkül.
Közútra használj olyat, ami oda való."
??? Én csak olyanokról beszéltem amit törvényesen lehet használni közúton. Ez most kicsit úgy jött le, mintha te akarnád meghatároznia dolgokat, hogy mi törvényes vagy mi nem, ráadásul kimondottan nekem.
-
macilaci78
nagyúr
Amíg lehet lassan is menni az erős autókkal, motorokkal, addig helyük van a közúton és az ember a hibás. Régen is csináltak hülyeséget a 30 lóerős autókkal, a huligánkodás nem újkeletű.
De igazad van, az erősebb gép több lehetőséget ad, hogy segítség nélkül is baj legyen. De ehhez nem a gépen kell igazítani, hanem fejben. -
suste
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
De mi van akkor, hogy ha én mondjuk meg tudom engedni magamnak havi szinten azt, hogy elmegyek pl a nürburgring-re?
Akkor vegyél/adjanak el neked egy erőgépet pályázni, rendszám és közúti engedély nélkül.
Közútra használj olyat, ami oda való.
A legnagyobb balesetveszély a túl nagy erő kihasználásában és az óriási erőkülönbségekben van. Ez igaz autóra, motorra és minden más eszközre. Őrulet hogy a mai technikákkal a biciklik és a motorral hajtott járművek ugyan ott közlekedhetnek. És ugyan ez igaz a 30 és 700 lóerős autókra is.
Én is úgy gondolom hogy a legjobb megelőzés lenne, és már rég még kellett volna lépni egy teljesítmény korlát bevezetését közútra..... -
válasz
FeniX-
üzenetére
Ez nézőpont kérdése, hogy van e létjogosultsága. Mindennek van valahol. Más kérdés, hogy milyen helyeken használod ki legálisan. Aki ha nem is a magas végsebesség hanem csak a kigyorsítás bolondja, annak máris van értelme.
Ha jársz pályázni is vele (rengetegen csinálják az alapból az utcára vásárolt motorjukkal, legyen az gyengébb vagy erősebb), már szintén meg is van az értelme. Már nagyon sok éve kis hazánkban is van lehetőség rá, és járnak is rengetegen. Én is voltam már, bár én csak keveset. Nagyon sokat lehet tanulni ilyen helyen amit fel tudsz használni közúton egy vészhelyzetben, megismered a motorod határait stb...
Bele lehet itt kötni az 500-600 lóerős autókba is, meg úgy általában mindenbe ennyi erővel. És akkor el lehet indítani egy véget nem érő meddő vitát, hogy mit használsz ki, minek van értelme stb...
Kár belemenni.
Igen, alapesetben utcára maximálisan elegendő egy 150-200 lóerős autó is. De mi van akkor, hogy ha én mondjuk meg tudom engedni magamnak havi szinten azt, hogy elmegyek pl a nürburgring-re? Máris van értelme ha megveszem (bár tudnám) az m5-ös bmw-t. Annyira felesleges ezeken a dolgokon vitatkozni szerintem, hogy van e értelme/létjogosultsága vagy nem.
Bár mondjuk a piac és a gyártók már rég választ adtak erre a kérdésre.#91455 KTMHobby3 "A motorozás nem a lóerőkről szól."
Ezt azét ne süsd el semmilyen egyéb motoros fórumon sem, mert nem lesz könnyű menet
.#91456 macilaci78 Legyen így.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
elég egy apró nem várt külső körülmény - És persze azért tesztel* közúton, mert ott ilyenek a legritkábban fordulnak elő.
TESZTEL, kikapcsolt elektronikával, azaz kikapcsolt vezetéstámogató rendszerekkel, csökkentett funkcionalitásra kényszerítve a biztonsági rendszert. Ugyan már...Ha van benne egy csöppnyi alázat, akkor a könyvet ezzel a fél mondattal kezdi: "Nem így kellett volna..."
KTMHobby3: az évek, meg a rutin. Biztosan tapasztalat annyi méterrel a háta mögött és annyi vassal a segge alatt. Épp ezért tartom felelőtlenség következményének a történteket.
#91455: Sosem értettem, mi a jó horgászatban, de elfogadom, hogy valakinek ez a kikapcsolódás alfája és omegája, vagy épp versenysportként tekint rá, űzi. A te igényeidet, vágyaidat kiszolgálja egy 20 lóerős motor, másokat más igényekkel, vágyakkal áldott meg a teremtő. És ők még mind hasonlóak hozzád abban, hogy szívesen ülnek motorra.
FeniX-: Ezzel nem értek egyet. Van, mert képesek megalkotni és eladják, mert mások képesek megfizetni. Nem a motor hibázott most, hanem a pilóta, de ezt a pilóta is elmondta.
-
KTMHobby3
tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Egyet értek Veled!
A motorozás nem a lóerőkről szól. Egy kisebb, de megbízható motoron is jól érezheti magát valaki, aki nem "villogni" akar, hanem szeret motorozni. Nekem sem adatott meg hogy "nagy" motorom legyen, de azért sok ezer km-t mentem külhoni országokban. Nagy élmény volt mindegyik utazás, ami a motorozást illeti. Persze volt sok más élmény is, amiről bőven írhatnák. De nem biztos hogy itt a fórumon ez másokat is érdekel. -
FeniX-
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Eleve egy ilyen
erősmotornak szerintem semmilyen létjogosultsága nincs.
Persze, meg lehet csinálni.
Bizonyos országokban, mint láthattuk ágyúval is ki lehet végezni valakit.. kérdés, hogy van-e értelme. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem teljesen értek Veled egyet. Ha valaki felül egy új, ismeretlen motorra, meg kell tanulni a határait. Én úgy szoktam mondani: Meg kell tanulni félni. Nem felülni a motorra, hanem megtanulni fokozatosan a határokat.
Ezzel el lehet kerülni az intenzívet.
Őszintén sajnálom hogy Neki ez most nem sikerült, de biztos hogy tanul belőle. Remélem hamarosan felgyógyul és sok kilométert fog még vezetni. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Szerintem te látsz bele túl sokat, ez egy véletlenszerű szerencsétlen eset volt ami megtörtént. Száz lóerő fölött már bármikor megtörténhet elég sok dolog tapasztalattól függetlenül, és szándékosság nélkül. Ahogy előttem is írták, elég egy apró nem várt külső körülmény és már bukott az elképzelés. 200 lóerőnél kikapcsolt elektronikánál meg gyakorlatilag a határok feszegetése nélkül is bármikor benne van a egy várt dolog.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Alul nyomatékosabb volt a motor, mint a korábban tapasztalt és húzta neki, az meg elköszönt alóla. Nem kell ebbe többet belelátni, mint ami történt: elszabta. Mindezt még nem is a kimondott tesztelés alatt, hanem csak a videó kedvéért.
Csak nekem nem áll össze, hogy egy tapasztalt motoros nem forszírozva dobja el a vasat, mert az a vártnál erősebb? -
zombei
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Volt videó amiben mondta, hogy úgy szeret kijönni kanyarból, hogy a gázadás határon legyen, mikor már úgy érzed "nyúlik a gumi" sok minden lehetett. Kicsit másabb ecu karakterisztika, áttétel, úton akármi kis folt. Igazából ha valaki sokat próbálgatja, akkor úgyis lesz mikor nem adja ki.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Valójában nem ment határon. Illetve semmi szándékosság nem volt benne, hogy ő a határon menjen, illetve nem volt tudatában annak. Nehéz erről így véleményt mondani, inkább egy tök szerencsétlen esetnek lehet nevezni. Az egész egy lassú kanyarban történt kb 70-80 km/h-s sebességnél még a kanyarból való kigyorsítás közben.
"Ezek szerint nem érezte korábban a határát és azért volt most felelőtlenül bátor."
Pont nem erről van szó.
A korábbiaknak érezte a határát a kipörgésgátló nélküli kigyorsítás közben, de ez a "gyengébb" blokk másképp viselkedett nyomatékban mint a korábbiak.
De ha úgy érted, hogy kifejezetten ezzel, akkor ezzel nem volt még tapasztalata, nem ment korábban vele. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Egy tesztelő attól lesz hiteles, hogy a határon teszteli a motorokat, nem pedig a fővárosban a nagykörúton meg egyéb helyeken, akik aztán véleményt mernek írni egy motorról. Hogy most ezt a közúton teszi meg vagy sem, és hogy ez mennyire helyes, ebbe kár belemenni itt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
zombei
üzenetére
Ezzel a mostani motorral átlépte, mert azt hitte, már ismeri, mert ilyen, vagy hasonló blokkal szerelt motort már vezetett. Ezek szerint nem érezte korábban a határát és azért volt most felelőtlenül bátor. Ráadásul azt mondja, most nem is forszírozta. Akkor meg miről van szó?
Mindegy, majd valaki felolvassa a könyvét.
-
zombei
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
A határ mindig közel van, igazából azon táncolsz ilyenkor. Nagyon kicsi mozdulatokon is múlhat, hogy mi lesz a végeredmény.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Ezt a hirtelen gázadásra kitör a hátsó kerék a kanyarban már én velem is előfordult. Az SH-vel a teremgarázs csiszolt beton padlóján kanyarban indulva bő fél gázzal a 27 póni meglódult. Szerencsére nem akartam nagy sebességre gyorsítani az oszlopok közti manőverezéshez, így egyébként is visszább akartam venni a gázt kicsit. De igen, jól érezhetően tört kia fara. Kis ellenkormányzás, gázvisszavétel és állt is egyenesbe.
Ahogy mondta, írta, ez még nem tesztmotorozás volt, csak vágóképeket vettek fel. Ennek fényében nem is értem, miért rázta a pofonfát. Közúton. Illetve ezek szerint a korábbi hasonló teljesítményű motorokon is közel volt a határ?
-
válasz
FeniX-
üzenetére
Az egyik videóban elmondta, hogy nagyjából mi történt. Szándékosan kikapcsolja a kipörgésgátlón az összes motoron amit tesztel. Kimondottan ezzel a 200 lóerőssel még nem ment, de ugyanezzel a blokkal szerelt, viszont 210 lovassal amit a bmw-n belül más típusba is beleszerelnek már igen. Ez amivel most ment hiába volt lóerőben gyengébb ahhoz képest amit a korábbiakban már megismert, alacsonyabb fordulaton nyomatékban máshogy viselkedett (alulról erősebb volt) a lóerőben erősebb verzióhoz képest. Ennyit mondott el. További részleteket, vagy hogy még milyen egyéb tényezők voltak majd később. Bár szerintem már ez is elég hogy tudja az ember, hogy kb mi történt. Alacsony sebességgel ment alacsony fordulaton, a motor meg hirtelen gázadásra, amin ki volt kapcsolva a kipörgésgátló úgy viselkedett amit nem várt tőle. Legalább is ugyanezzel a blokkal felszerelt más típusokhoz viszonyítva amit már megszokott. Klasszikus jelenség amikor gázadásnál megcsúszik a kerék, ezt érzékelve ösztönösen visszább engeded a gázt, viszont ennek hatására rögtön utána meg is jön a tapadás, aztán repít felfelé mint akit kilőttek. Ahogy ő is elmondta, ezt még a motogp szintű elektronikával sem lehetett teljesen kiküszöbölni. Minden idényben a mai napig több ilyen esést látni. Aztán hogy egy ilyen után hogyan érkezel a földre, az jórészt csak a szerencsén múlik.
-
FeniX-
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Most, ha jól láttam a videójában azt mondta, hogy szándékosan nem árulja el a részleteket, hogy mi történt.
Valahol mégis meg lehet nézni? -
válasz
FeniX-
üzenetére
Én követem őt, még aznap bejelentkezett a kórházból. Aznap arra jöttünk haza motorral, még láttam is a helyszínelés nyomait. Persze akkor még nem tudtam, hogy ő volt. Ahogy ő is elmondja, az öt évvel ezelőtti az durvább volt. Arról volt is fenn videó amíg ki nem jöttek a mentők, hát ott sem kellett nagyon megmozdulnia. Majd túl lesz rajta. A BMW importőr már vissza is jelzett neki, hogy ahogy összerakják a kórházban már viheti is a motort amikor szeretné hogy befejezze amit akart. Tesztelésen volt nála, de ahogy az egyik videóban el is mondja a balesetkor nem ez volt a cél, hanem valamennyi kép és videóanyagot akartak csak csinálni. A tesztelés csak később lett volna. A sors fintora, hogy a következő könyve pont a balesetekről fog szólni, ahhoz is gyűjti már az anyagokat, a bevallása szerint így már az ő esete is benne lesz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FeniX-
üzenetére
Csütörtökön volt már róla szó a másik topikban.
-
FeniX-
senior tag
Na, szegény Dodor kórházban.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Épp az imént írtam a kollégának privátban, hogy vennék valamit, de igazából az összes pénzemet eltettem valamilyen megtakarításba, és ha vennék valamit, megint nem maradna hirtelen kiadásra semmi. :-D
Még két hónap van a szülinapomig.. akkor visszatérek rá.

Addig hátha az elektromos rolleremet is el tudom adni, és hát még 1 ablakot ki kell cseréltetnem itthon, aztán befejezettnek nyílvánítom a lakásfelújítást.
Akkor már tisztább képet kapok róla, hogy "mivel" gazdálkodhatom.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Igen, Monkey, de meglepődtem mennyire pici, ilyen közelről nem láttam eddig.
"keeway modellek ára megint esett."
Igen, meg folyamatosak az akciók. Benne vagyok egy Benelli-Keeway FB. csoportban, rengeteg az új ember, teszik föl a képeket, új motorokról, meg írja egy srác, hogy több mint egy hónap múlva tudja ezres szervizre vinni a gépet, fullon vannak a szervizek. (Pesten).
Szerintem felpörögtek a motor eladások.
Vegyél te is valamit, de ha kevés volt a 125 cm3, akkor ne kisebb teljesítményt nézegess.
-
setup
aktív tag
Dellorto phva 17.5 karbinál létezik, hogy az alapjárati csavar "magától" kitekeredik
Harmadszorra kell utánahúznom, hogy hidegen, amikor visszamegy az automata szívató ne álljon le. Olyan 1-2 hetente. Fura. -
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az a kis honda (monkey?) nagyon mutatós!

-
FeniX-
senior tag
Hát, képet még nem kaptam, de papírok nincsenek, az tuti. Szóval, maximum alkatrésznek lennének jók.
Még egyszer nagyon régen majdnem vettem egy ilyet, de rossz volt a gyorsító membrán, és anno utánanéztem és valami 50.000 -be került volna még az utángyártott is.
Meg karbisat már nem akarnék.Mostanában néztem, hogy bizonyos keeway modellek ára megint esett. Amit én 8 kilóért vettem, a superlight, az most 6 kiló ismét.
Nem is teljesen értem, hogy lehet ez.Ezzel a nagyon pici elektromos segédmotorukkal "szemezek", de lebeszélem magam róla. Én vagyok a legnagyobb szószólója annak, hogy a 45km/h nem jó a városba.. ;-D
Pedig annyira tetszik. Nem tudom, miért vonzódom a béna járművekhez mindig.
-
nod1
csendes tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Hello,
projektnek nem vállalod be?

Nagyon jó kis motorok, ezek szerintem sanszos, hogy leselejtezett postás motorok. Azt a Suzuki blokkot lehetetlen szétütni. Nekem volt olyan kis varrógépem, és megvolt a hangulata a csöppnyi levegősnek, ahogy kattogtak a szelepek.
A kettőből egyet tuti össze lehetne kukázni, és nagyon-nagyon- tényleg nagyon olcsók hozzá az utángyártott alkatrészek. Még mindig ezzel a blokkal jár a fél harmadik világ.
Én nyilván azonnal rákívántam, és tök korrekt a felajánlás. De sajna messze van. Mondjuk ha esetleg megírod, hogy van okmány, akkor viszont még az is lehet, hogy elbizonytalanodok.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Kimentem délután, körülnéztem. Kevesebb kiállított motor volt, mint tavaly. Azonnal kiszúrtam kollégámat, piros ruhában a tömegben (mozgóőrség "mentős" ruhában). Egy új 300-as Jawa-t nézegetett. Persze, be akarta nekem adni hogy retró motor, aztán lesett amikor vágtam mekkora, mennyi lóerő...stb. Persze, tetszett nekem is utánanéztem már évekkel ezelőtt.
Találkoztam régi cimbimmel, azt mondja hátul áll a GS-e, mellette a lánya Kawasakija.
Arra mentem, kerestem egy Suzuki GS-t, nem találtam. Leltem egy 400-as Kawát, mellette állt egy boxer BMW....GS. Na, megvilágosodtam. Leesett, ki integet nekem Kapuváron egy ilyen motort hajtva. Egy ideje már idegesített, ki az a BMW-s aki integet, dudál..Nem tudtam. Csak meglett!
Megnéztem minden motort, pár autót. Asszony is velem volt, az meg Komárt keresett, az volt gyerekkorába nekik. Szocialista kismotorokból Simson volt, meg Babetta.
Pár képet lőttem a telómmal:
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, egész héten elfelejtettem megírni:
Szolgálati közlemény :
Egyik kedves barátom egy 10. keruleti autoszerelo műhelyben karosszéria lakatos. A műhely udvarában régóta áll két db suzuki tu 125-os. Az egyik meg látszólag egyben van, a másik kicsit hiányosabb.
Azt mondja, nemrég költöztek át ebbe a műhelybe és ezeket megörökölték.
A lényeg, hogy ingyen elvihető a két rom, mert csak a helyet foglalják ott.
Ha esetleg valakit érdekel, rá tudok kérdezni, hogy van e papír hozzájuk, vagy egyáltalán atforog e a blokk. -
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Amit soha nem értek meg, hogy a motoros találkozók miért egytől egyig rock beállítottságúak?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem érzem gyengének, talán csak állásból indulva. Hidegen, melegen szépen indul.
Két helyen szokott állni: otthon kartonpapíron, munkahelyen a tárolóban ugyanott aszfalton. Egyik helyen sincs alatta olaj. Szóval ami elfogy belőle, az az égéstéren keresztül jön ki."fehér = túl sok levegő, túl kevés üzemanyag
A szigetelőhegy világos vagy fehéres színű. A gyújtógyertya hőértéke túl alacsony lehet. Túl sok levegő keveredik a karburátorban. Ennek eredményeként a keverék túl levegős lesz. Ennek eredménye a túl korai gyújtásidőzítés és a henger rossz hűtése. A motor forrón jár, és a robogó nem indul megfelelően." - Injektoros a motorom, de ez mellékes, gondolom.Akkor rágom a szerelő fülét.
-
Zizmand
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az a fehéres/pöttyös lerakódás azt jelenti, hogy motorolaj kerül az égéstérbe.
Nekem az autó fogyasztja az olajat, ez meg is látszik a 3-as és a 4-es henger gyertyáján. [kép] [kép]
Nálam nem olyan mennyiségben fogy az olaj, mint neked, 10 ezer km alatt kb. 1-1,5 liter fogy. (A teljes olajtöltet 3,3 liter.) -
válasz
macilaci78
üzenetére
Előttem linkelték a színre vonatkozó adatokat. Érdekes, hogy eszi az olajat és még ilyen gyertyaképpel is párosul. Ez mindenképp szerelő. Ott majd kiderül, hogy hol megy el ennyi olaj, mondjuk sok lehetőség nem lesz. Nem gyenge? Hidegen/melegen jól indul?
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel.
V. Pásztori Veteránautó és Motoros Találkozó
Jún. 14. Pén 18:00 - Jún, 16. Vas 10:00 Győr-Moson-Sopron, Pásztori, Alsó utca
Sátorozási lehetőség
Érkezés péntek 18:00-tól (sátorozási lehetőség adott)
18:30-tól zenél a Midnight Rock
19:30 Neuropsy
21:00 Futótűzfészek
22:30 PatkóRock
Szombat 8:00-tól várjuk az érdeklődőket
Motorszentelés 9:30
10:00-tól véradás
Egyéb délelőtti programok:
Hengerfej dobás
Decibel mérés
Egyéb versenyek
10:30-tól Csillaggyűjtő tánccsoport
11:30 Egyedi Dalkör
13:00 Balkan Fanatik
14:00 Eredmény hírdetés
14:30-tól felvonulás (kb.25-30km)
16:00 ebéd és tombola (értékes nyeremények, fődíj: Honda robogó)
18:00 New Horizon
Sörivó verseny
20:00 Ask the Dust zenekar játszik
22:00 Katapult zenekar gondoskodik az est hangulatáról
Egész napos zsiroskenyér fogyasztásra és lángos vásárlásra lesz lehetőség.
Egész nap gyerek motoroztatás.
Program változás jogát fenntartjuk!
Mindenkinek jó szórakozást kíván a Slusszos Vaddisznók MBK!
Belépés mindenki számára ingyenes!
-
wik_406
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
[link] Itt le van irva, melyik szin, mit jelent.
Wik
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen, világos szürke. Nem értek hozzá, mit jelent ez?
-
válasz
macilaci78
üzenetére
A képet nézve (nem tudom, hogy élőben is ilyen e) elég fehér színe van. Meg lerakódás is van rajta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Gyertyaképem már van. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Endoszkópkamerát kaptam kölcsön, de még nem tanultam meg hatékonyan szétszedni a motort. A gyertya balra-előre-felfelé néz, útban van az idom.
A nagyrobogós topikban mondták az endoszkópos nézelődést, gondoltam, akkor egy kosszal a kompressziómérést is megcsinálnám. 14-es dugókulcs ment a gyertyára. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Az nagyon sok. Sport motoroknál nyitott rendszernél nem megy el ennyi olaj ennyi kilométernél... Azoknál sincs füst meg szag, de a nyitott rendszer miatt mindegyik elkezdi csipegetni. De nem ennyit.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Eléggé...
7.265 km - olaj- és szűrőcsere, max alá töltve kb 2 mm-rel.
8.946 km - bevillant a rámpán lefelé menet Aladdin csodalámpása. Ránézve az olajszintre* rövidnek találtam a nívópálcát, nem ért bele az olajba. Rátöltöttem, max fölé sikerült 3-4 mm-rel.
9.384 km - ma reggel néztem a nívót, min-max köt van félúton.Az első 2-3 tankoláskor nétem olajszintet, nem láttam fogyást, utána ellustultam. A rátöltés óta nézegetem és fogyogat. Az olajcsere óta összesen kb 1 liter ment bele, lehet, kicsit több. A teljes feltöltés a könyv szerint 1,4 liter.
* a könyv szerint 5 perce leállított motornál, sztenderen állítva kell mérni a szintet úgy, hogy a nívópálca csak be van dugva, nincs betekerve. Amikor a lámpa felvillant, akkor betekerve sem ért bele az olajba.A nagyrobogós topikban volt már róla szó. Füstje nincs, de egy katalizátoros motornál nem is várható rögtön. Menet közben egy szakmájában sosem dolgozó autószerelő cimbora jött mögöttem, nem látta füstölni. A kipufogógáz nem szúrós szagú. Fordulatot veszi, gyorsul, nincs rossz hangja, bár alacsony fordulaton mintha darálna induláskor.
10 ezernél terveztem olajcserét. 10w30 MB olaj való bele, az előző tulaj Motul 10w40 MA2-t tett bele. Olajcserekor szerelővel maradtunk a 10w40-nél, Xado, MA2 síkosító adalékkal. Ezt is töltöttem rá.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Mennyire csipegeti?
-
macilaci78
nagyúr
Nincs valakinek kompressziómérője kölcsön? Az SH csipegeti az olajat, endoszkóp kamerával benéznék a gyertyanyíláson keresztül, de lusta vagyok kétszer szétszedni.
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Vannak ezek az 50ccm, GY6 4t csodák, injektorral. Ezeknél van vmi szoftveres utómunka az injektornál "hetvenesítésnél" vagy "csak" henger-dugattyú csere után indít, megy?
Gyanítom, hogy nem plug n play a művelet. Ha vkinek lenne linkje ahol ezt leírják, bemutatják, azt megköszönném. -
Árpi001
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Végül tegnap lecseréltettem az első külsőmet, 5mm vastag, defekt álló, keskenyebb külsőre. .Pap bicikli szerelő, Újlak lakótelep.
Megragasztották a belsőmet, és kapott még 2 nyomás slimot.
Ha ez bevállik, lehet a következő hátsó defektnél, a hátsó is kap egy ilyen külsőt. -
Zoli bácsi
őstag
Vízhűtéses.....Fontos?
A kényszer léghűtés szerintem egy robogónál nem biztos hogy hátrány.
A nagyobb teljesítményű, sport robogókat szokták vízhűtéssel adni. Az Aprillia SR jut eszembe, ebből fut sok, megbízható, felkapott típus.
Keeway-al nincs gond, az utóbbi években. azért 10 évnél idősebbekkel óvatosan.
Megbízható, és olcsó...ez így nehéz. Vízhűtéses, jó állapotú robogó eleve magasabb ár.
Fontos az a vízhűtés, ezt gondold át.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Árpi001
üzenetére
Az a baj, hogyha a bütyök már lekopott a monti gumiról, akkor megette a fene az egészet.
Nem tudom, mennyire járható út, de én váltanék keskenyebb, trekking gumira, és azon belül is defektállóra.
Ha a bütyök mellett kapsz tüskét, azonnal defekted lesz. Ehhez kb. semmi extra nem kell.
A trekking az vastagabb, az egész gumi, anyagában. Ehhez a slájm, az jó védelmet ad már a kettő együtt.
Nekem is van montim is, de kb. 1000 km van benn, ott még nagyjából jók a gumik, de nekem is van már pár "folyás" a keréken, ahol látom, hogy a slájm megfogott "valamit". -
F1DO
senior tag
Tudnátok ajánlani használt megbízható
, de olcsóbban hozzájutható, - szigorúan vízhűtéses 50-es robogókat? A kevésbé ismert márkák mint CPI, Keeway, stb. kerülendők?
-
válasz
dinnye2023
üzenetére
Ahogy már írták, kb 8-ig számít jónak függetlenül attól, hogy elmehet kevesebbel is. A kritikus érték 6 környékén illetve alatta szokott lenne, alatta sok esetben már be sem indul.
-
-
FeniX-
senior tag
válasz
Árpi001
üzenetére
Mit használsz egész pontosan?
Nekem a dekatlonos trekking defektálló gumi + védő folyadék tökéletesen megfogott "azóta" minden defektet, amibe belementem, ha volt ilyen.
A monti kerék olyan, hogyha lekoptak már a bütykök, akkor kb. bármikor kapsz defektet vele.Milyen bicajod van, milyen gumival?
-
Árpi001
őstag
Köszi a válaszokat.
Nekem is gyanús.
a tulaj azt állithja ,fe lett tunningolva 70 esrede vissza alakitotta inkább.És igy is 90,meg 3.5 a fogyasztása...Más,ma regelre megint defektes lett a bringa.
Most kb 6-7 alkalmat birt egyhúzambban...
Csak kacérkodok a tömör gumival... -
dinnye2023
csendes újonc
Köszönöm Zoli bácsi és csoki46 segítségét. Nagyon meglepett, hogy a membrán kiszerelésével csak rontottam a helyzeten, amikor abban a hitben voltam, hogy minél több levegőt tud akadály nélkül szívni, annál pontosabb eredményt kapok a tényleges kompresszióról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Windows 10
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- iPad topik
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bar pont nemreg neztem ra pl Liberty-kre, mert tavaly vettunk egyet haveromnak es kivancsi voltam, hat majdnem hatast dobtam. 200-tol indul es az elso epkezlab amit talan meg is neznek az majdnem 300k. 

Nem mértem pontosan (A szint mérőt jól kiismertem) de a fogyasztása is lejjebb ment, így hogy megint nem hajtottam, 3l körül lehet, ha levenném a 43l-es dobozt, tuti alatta lenne.
.