Hirdetés
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NYPD
senior tag
Rendszeresen használom a biciklisávot, soha egy szót nem szólt érte senki, pedig n+1 alkalommal mentem már el rendőrök mellett így. Pl. üllői, körút (kicsi és nagy is), fő u. a csalogánytól egészen a lánchídig pedig állandóan, mivel az fixen áll minden délután koppra.
-
vendingo
veterán
Rászántam magam, árulom a cbf-et. 1 éve vettem, sokat használtam, rengeteg pénzt megspóroltam a 2l körüli fogyasztással. Dl250 se biztos, hogy marad, 500k haszonnal eltudnám most adni.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Ha vashengeres a motorod és nem pörög 8000 fölött, nyugodtan elhasználhatod. Vashengeres motoroknál a félszintetikus ajánlott, a full szintetikus 10 ezer fölötti motorokhoz kell, meg az alu hengerekhez. Én az alu hengeres motoromhoz Elf Moto2 Tech-et használok, ami full szintetikus. Nem drága olaj, eddig bevált.
-
Zoli bácsi
őstag
2T olajhoz: Próbáljátok ki a MOL szintetikus 2T olaját. Szerintem semmivel nem rosszabb, mint a nagy márkák, viszont minden sarkon (MOL kút) kapható.
-
beg
veterán
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Ez kb. ugyanaz a szabály, mint a kerékpár a járdán. Mehet (amikor a szabály lehetőséget ad rá, tehát nincs dedikált sáv vagy út) de max. 10 kmh-val.
Mutass egy olyan büntetést ahol emiatt elmarasztaltak valakit. Nem fognak a járdán sem trafizni bicikliket, meg a lakotton kívül bicikliúton sem mopedeket.Ha igen, akkor ott már minden más rendben lesz a közlekedésben 😂
persze ettől még balesetnél a kárszakértő véleménye miatt büntethető leszel ha bizonyíthatóan túllépted. -
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
-
Beretvás
veterán
Sikerült tegnap úgy lesz...tnom magam ahogy azt illik. Nem is tudom ,hogyan csináltam.... Elmentem olajért, motul volt csak 2T 800 as, nézegettem erre az eladó mondja van olcsobb motul is ha kézzel keverem jó az is. Olcsóbb volt nem figyeltem, eladta a márka, mondván motul rossz csak nem lehet.... Hazaérve bekeverve néztem rá csak ,hogy mit vettem. Ásványit ,hogy rakjam bele..
Nem tudom ,hogyan hoztam ezt össze de 1000huf spórból lett benzinnel együtt 7k kidobás.... Ugye ezt vettem -
Árpi001
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én azért szoktam használni a kerékpárutat, robogóval.

-
Beretvás
veterán
Köszönöm a tippeket. Veszek délután motult vagy castrolt próbára..

-
válasz
Beretvás
üzenetére
Alap 2T robogóba a full szintetikus olajok közül talán az egyetlen ami teljesen elég az a castrol, amit macilaci78 ajánlott. Évekkel ezelőtt baromi sokat írtam ezzel kapcsolatban.
A Stihl -be való 2T olaj ennek fényében különösen nem ajánlott, teljesen más hőfokra és fordulatra van tervezve ellentétben azzal amit a te robogód igényel. -
-
KTMHobby3
tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Az általad leírtakból nekem az jön le hogy sokat kap a motor. Túl dús a keverék. Mindegy hogy milyen olajat használsz, a porlasztót kell rendesen beállítani. Egy jól beállított motor nem füstöl, legalább is láthatóan nem.
Minden 2T motor, a konstrukciójából adódóan, folyatja az olajat. Ezen nem tudsz segíteni. De egy jól beállított porlasztónál ez kevesebb, mint amiről írsz. Ráadásul jobban megy és kevesebbet fogyaszt. -
Beretvás
veterán
válasz
astrojoe12
üzenetére
Kenésre nagyon jó sz olaj csak ugye füstöl meg fröcsköli ki. De akkor megnézem vane valami költséghatékony olaj a környéken. Motult pl nem szívesen vennék.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
astrojoe12
tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Szerintem nem a legjobb választás láncfűrészbe meg fűkaszaba tervezett olajat robogóba tenni. Azoknál nem szempont a füstölés csökkentése és az éghetőseg. Vegyél kifejezetten robogóba való 2T olajat, ami csökkentett füstölést és szinte nulla olajosodast enged a kipufogoba mert teljesen elég.
Itt egy példa jó olajra, 150 etz-be használtam, tényleg jó.
-
Beretvás
veterán
Üdv urak.
Ki milyen keverék olajat használ?
Eddig a Stihl 2T hp keverékolaját használtam de eléggé folyik az olaj a kipufogóbol meg ugye füstöl is. Pedig 5 literre 1 decit öntök.Fekvő minarelli blokkos kínai robogó, jól megy, szép a gyertyakép is de ez az olajosos meg füstölés kiidegel.
-
Zoli bácsi
őstag
„Kerékpárút”; a tábla a kétkerekű kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekű segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzőtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármű közlekedése tilos.
Vagyis a segédmotorosok bátran hajtsanak rá – városon kívül – a kerékpárútra, de arra figyeljenek, hogy számukra itt más szabályok érvényesek. A KRESZ 26. § szerint ugyanis legfeljebb 30-cal mehetnek, szemben a többi útra érvényes 40 km/órával. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
"50-essel nem szabad kerékpárúton menni,"
Ha az 50-es SMKP, akkor szabad. Debilon jól írta le az idevonatkozó szabályt. -
F1DO
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Gyönyörű ez a Benelli de csak nem robogó..
Hány köbcentis? Ránézésre 125-ös.
-
macilaci78
nagyúr
50-essel nem szabad kerékpárúton menni, nagyobbal sem. Az, hogy csináljuk egy páran, nem jelenti, hogy szabad.
125-ös 350-ért bajosabb lesz, mint az 50-es szerintem, de mindenképpen megéri. Az oktatás a b125 kategóriát jelenti, ha automatán vizsgázol, akkor csak automatát vezethetsz. Én mindenképp valtósra tenném le, akkor nem lesz ilyen korlát. -
Ferta
újonc
Hali!
Szeretnék használt 50cm³-es robogót venni. ~102kg vagyok(csökkenőben) és 184cm magas. Munkába és terembe járásra használnám hétköznap kb 30km-ert. Tudnátok esetleg ajánlani típusokat? Nagyon max ~350k-t költenék rá, de inkább kevesebbet, kell még sisak is.
Meg még az a kérdésem lenne, hogy lehet-e menni velük legálisan bicikli úton, mert már láttam párat és nem lenne rossz, mivel majdnem végig van bicikli út.
Köszi! -
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nagyon pofás kis motorka, továbbra is!
-
Zoli bácsi
őstag
1 éves szerviz letudva.Olaj, és szűrőcsere.Első fékrendszer fékolaja állítólag koszos, és kevés volt, ezt cserélték. Hátsó rendszer szerelő szerint rendben volt, én jobban örültem volna ha azt is cserélik.
Első fék harapósabb.
Papír szerint volt lánc ápolás, tisztítás. Olyan érdekes volt a lánc (száraznak tűnt), itthon áttöröltem wd40-es ronggyal, aztán lefújtam Castrol láncspray-vel.
Utána vettem észre, hogy a hátsó felni tiszta ragacs....Szerintem úgy lefújták, hogy nem tettek a lánc mögé semmit.
Mondtam szépeket, aztán szórófejes flakon, Brigéciol2000, kis türelem, meleg víz, ecset, rongy...Lejött.
Előtti állapot nincs fotózva, csak a végeredmény. Vaksi vagyok, úgy nézem a képen (mert itt jobban látom) hogy sok láncspray-t fújtam rá.
Hazafele a Fertődi kastélynál tartottam pihenőt, ott fotóztam a gépet, de ott is látszik a hátsó felnin megfolyt trutyi.
Mindegy, éves szerviz letudva, lánc biztosan lefújva, felni is tiszta.
A meglepetés. Nem írtam km óra állást, de egyszer voltam motorral Győrben, ma Sopronban, minap csapattam egy 20km körüli kört. 200km körül mentem. Nem pontosan, + - 10% lehet. 5,3 liter benzint tudtam betölteni, de már szinte folyt ki. Annyit eszik, mint egy 125-ös. Persze nem igazán fürgébb, de ahol egy 125-ös nyélen ordít, ott őkelme 4-ezres fordulaton békésen pöfög, akkor is ha szél van, akkor is ha domb. Meg hazudnák ha azt mondanám hogy innen még megugrik, de azért meglódul ha noszogatom.
-
F1DO
senior tag
Sziasztok!
Sok-sok év kihagyás után vettem egy használt robogót - segédmotorkerékpárt - amit élből szerelni kell, felújítani, átnézni, emiatt nem is mennék ki vele a forgalomba jó ideig, hónapokig. Megerősítitek, hogy a robogók kötelező biztosítása tetszőlegesen indítható, megköthető illetve szüneteltethető is mindenféle hivatalos értesítés nélkül, a tulajdonos által kezelve és nincs olyan mint a gépjárművek esetében hogy fedezetlenségi díj, meg önkormányzati ideiglenes forgalomból kivonás?
-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
ez az oldalkocsis dnyeper meg a vele kb. azonos (képeken most nem szereplő) bmw az nagyon kedves járgány számomra is.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ja igen, ha mensz valamikor, akkor erdemes elotte jopar nappal a honlapjukon megnezni, hogy van-e szabad hely, illetve lefoglalni. 50 fos csoportokban maximalizaljak adott idopontra a latogatast, felig meddig vezetett a tarlat, epp annyi infot mondanak el, amennyit szukseges es nyugodtan marad ido nezelodni.
-
Dika22
tag
Sziasztok! Tegnap lettem tulaja egy 2011-es Aprilia Sr Factory karbis robogónak. Kérdésem az lenne hogy miért villognak gyorsan az indexek? Hagyományos, 10 wattos izzók vannak benne, ki égve egyik sincs. Segítséget köszönöm!
-
nyogo83
Topikgazda
En kb 2 hete voltam Dörgicsén a Kaáli auto muzeumban, regota tervben volt. Erdemes elmenni meg ha az autok annyira nem is vonzzak az embert, mert az egyik epulet motorokkal van fullon. Sok szoci jarmu, komplett sor a Pannoniakbol, Csepelekbol vagy a Meray fele motorokbol. Ezek mellett rengeteg NSU, BSA, Zundapp, 2-3 Indian. Raadasul mind napi hasznalos allapotban, muszakival, rendszammal.
Par kep izelitonek, hatha valaki kedvet kap, mert 150 jarmu van osszesen a muzeumban, ebbol szerintem a harmada tuti csak a motorok. Az autokbol pedig szinten olyan regi ritkasagok vannak, amik kozelebe nehezen kerul az ember.

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen, önindító. Ott a matrica, "E-start", ez szúrt szemet. Mondta a tulaj, aki épp a 250-es Simsonon cserélt gázbowdent, hogy ezt már Magyarországon nem forgalmazták, csak Német o.-ban került piacra, de már nem sokáig gyártották.. Szerintem sima 50-es volt, aztán lehetett 70-es, erre nem kérdeztem rá, és jelölést sem láttam.
Ami még érdekes volt, csak elfelejtettem lefotózni, egy házi barkács elektromos motor. Hatalmas, ólomsavas aksi, villanymotor, meg egy érdekes doboz, a vezérlőegység. Állítólag azt mondta aki építette, ezt a vezérlőegységet ne kérdezzék honnan van. De az idegenvezető hölgy szerint volt látogató aki felismerte, helikopterből van....
Na, van kép is, asszony lefotózta. Riga váz amúgy.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezt én is megnéztem volna élőben.
Jó, hogy beraktad.
A simson robogó egy gyárilag 70-es, és önindítós verzió ha jól gondolom... -
Zoli bácsi
őstag
Off? Nem off? Érdekesség, ha maradhat.
Szilvásváradon töltöttünk pár napot, ki volt téve a falu központba egy oldalkocsis katonai motor, meg a tábla, hogy a szomszéd faluban, Nagyvisnyón ilyen kiállítás van. Persze megnéztük. Időszakos kiállítás, pont most volt. [link]
2000ft/fő belépőért cserébe idegenvezetőt is kaptunk, egy hölgyet, akinek Pannóniája van! (T5) Fel lehet ülni a motorokra, öregasszont' beültettem az Ural oldalkocsijába. Mondjuk ha beröffent volna a gép, szerintem kiugrik belőle....
Elvileg katonai motor kiállítás, de a román úthengertől a katonai parancsnoki UAZ-ig sok minden van. Ízelítő:
Ugyan nem katonai, de rendszámos, használatban lévő, üzemképes 250-es Simson:
Katonai MZ-k:
Izs 49:
Érdekessége a tanksapkát levéve egy kupak van a másik oldalon, amibe pont 5l benzinhez való 2T olaj fér bele. Praktikus, és nem kellett számolgatni. Átlag kiskatona hadilábon állt a matekkal.
Állítólag gyári fényezésű, sivatagi harcokban Rommel alatt szolgáló BMW. Kardán hiányzik, én is kiszúrtam. Érdekessége az oldalkocsi kerekét is tudta hajtani, a tank tetején van a légszűrő, és olyan fékek vannak rajta, amibe nem tud bemenni a homok. Persze az idegenvezető után vagyok ilyen okos.
Oldalkocsis...Azt hiszem Ural. De lehet Dnyeper, nem vagyok benne biztos...
Katonai Harley, amit a tulaj szülinapján minden évben beröffentenek:
Nem olyan régi, nem is katonai....De egy elterjedt kismotor volt..Verhovina
És a végére...Ez egy Simson, utólsó szériás, én azonnal kiszúrtam, mi az érdekessége. Megtaláljátok mi az?
Másik motoros érdekesség, Kékestetőn megálltam egy pillanatra itt, ugyan autóval voltunk, de az ember valahol négy keréken is motoros....
-
Pistike1985
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Akkor lehet hogy az volt a gond. Azóta már használtam és hibátlanul működik. De ezek szerint akkor turázásra nem igazán alkalmas. 🤪🤔😁
-
válasz
Pistike1985
üzenetére
Ebben a melegben a hajtás része is simán túlmelegedhet. Igaz, az leginkább nem a végsebességben mutatkozik meg, hanem pl a kigyorsításban, elindulásnál stb.
-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! Ma tettem egy relatíve nagyobb "túrát" (60km) a kis négyütemű 50-es zipemmel és hazafelé azt vettem észre hogy a 60-as tempó visszaesett 40-45re. Félreálltam pár percre. Utána minden rendben volt egy pár kilométerig. Előfordulhat hogy letilt ha túlmelegszik? Azóta próbáltam és tökéletesen működik.
-
#TOTTI
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Igen azt írtam is, hogy a 90-es fúvóka marad, mint a vashengernél, nagyobb bedarál, kisebbbel (88) félek, hogy beáll, szarul is jár vele. Ami a korlát lesz a Yasuni R, azzal ~10000-nél a legfickósabb, felette már csak hang van, szóval fel kell menjek 5,5-6 grammra a görgővel. Mert ez a 10800 sok neki, egy Yasuni C16 vagy annál még komolyabbal 12-13000 is meglenne. De már ezt sem bírja el egészséggel mechanika, hozzá hangolom ehhez.
-
KTMHobby3
tag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Azt tudnod kell hogy full gázon csak a főfúvóka mérete számít, mert olyankor minden nyitva van. Először azt kell belőni. Utána kell a tűvel, meg a tolattyúval játszadozni. Ha a legjobb mérettel max kipörög, az az igazi. Utána jön a játszadozás a részterhelés legjobb beállításához. Ekkor jön a tű mérete, meg a helyzete. Sok türelem kell hozzá, de ettől szép.
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak hogy pont Nyogó is erről beszélt a kuba motorok kapcsán.
Mutatós, króm, csilli-villi, de atomjaira hullik.
Gyanítom kb. olyan lehet, mint anno a legelső keeway x-citing terepmotorkák. 200 köbcentis honda xr klón, aztán az összres műanyag elem kétszer lehullott róluk. -
FeniX-
senior tag
Sziasztok, megláttam es arra gondoltam, hogy ez ide való.
[video] -
Madball
csendes tag
Van más lyuk a tankon? Ha nincs, akkor csak ez lehet a csap, mert valahol ki kell folynia az üzemanyagnak

Robbantott ábrát, kezelési/szerelési útmutatót keressetek neten hozzá, még ha valami egzotikus nyelven is van, a képek sokat segíthetnek.
Esetleg ha lefényképeztétek bontás előtt (már ha nem dobozban került hozzátok a motor), megnézni merre és milyen csövek mentek ki belőle.. -
-
KTMHobby3
tag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Érthető az első reakciód. Persze hogy hangolni kell a legjobb teljesítmény eléréséért. Ezt én is végigcsináltam. Az enyém csak 50-es, de sokat kellett játszani vele, mire megtaláltam a legjobb beállítást. Ugyan nem írtad hogy mekkora a henger, de biztos hogy nem 50-es. Nagyon szép teljesítményt sikerült kihoznod elsőre is, kívánom hogy találd meg a legjobb beállítást.
-
d@vee
őstag
Sziasztok.
Az alábbi képen lévő, "elvileg" kínai blokkos Malaguti Ciakhoz keresném az alkatrészt. Vagy egyáltalán a nevét, hogyan találjam meg. Ismerősé a gép, bármilyen tipp nagy segítség.
Valami régiség lelet, most támasztják fel.
Szerk.: a benzintankba megy bele, ami ebből kijőn cső megy a benzinpumpához.
-
Gabis
őstag
Amivel sokan szaladgálnak Liberty, Scarabeo és a kiskerekűek végtelen variáció Yamaha Jog, Honda stb. Nagyobb kategóriában Honda PCX, de ez jelen esetben kilőve. NIU-t szoktam még látni elektromos fronton sokat. A fojtások miatt 4T-t nem ajánlanám, inkább 2T, de ezek jellemzően 4 litert esznek. Ha mindenképpen fontos a fogyasztás, akkor 4T, vagy elektromos. Próba képpen akár bérelni is lehet őket, és tesztelni a budai emelkedőket, vagy a nagyobb sebességű útvonalakon való közlekedést. Ha használtan veszi, előbb-utóbb költeni kell rá, főleg futárkodás esetén. Gumi, fék, hajtás, na és a defekt.
Ha még nem tette, csatlakozzon fb-os futárcsoportba, ott is talál hasznos infókat. -
#TOTTI
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Mentem vele, hát elhagyták csúnya szavak a számat, kezdtem egy jó kerékemeléssel megilyedtem besatuztam lecsapta az elejét leesett a fordulatszammerőm. Pedig a kuplungom, kicsit alul van ehhez hangolva. 95-ös fúvókaval kedztem, de nagyon sok volt azzal kis sem pörgött állványon sem, 90-essel indultam 5 grammal 10800 , félgázon darálgatva 9000 körül beugrott egy 98km/h gps, de nyélen nem mertem, mert nem hiszem, hogy ugyanakkora kell, most emeltem a suberen, holnap próba, majd ha még szegénynek érzem bemegy egy 92-es fő, amit most találtam meg. Gyertyakép így oké, de nem nyeleztem szóval biztosan kevés lesz. 0-80-ig az óra csak dísznek van, 5-6 másodperc. Olyan 30-40% többletet érzek erőben. A fordulat miatt biztosan 110 GPS fölé fogok menni, kényelmesen. 15-16le a henger.
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok!
Ismerős futárkodásra keresne 50cc-s robogót (b-s jogsija van, kezdő motoros)
Keretetet nem adott meg, igazából pont ez érdekelné első körben, mi az a keret amivel már nagyjából rendben levőt lehet találni és vagy amiből már vételárral együtt ki lehet annyira pofozni hogy ne legyen gondja vele több. alacsony fogyasztás e mellé nem árt.
esetleg tudtok egy kb tól-ig keretet mondani (nyilván minél lejjebb annál jobb) amivel kalkulálhat? esetleg 1-2 ajánlott márkát, típust, vagy pont hogy kerülendőt?
Köszi! -
KTMHobby3
tag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Szia!
Jó a hangja és mint hallom jól reagál a gázfröccsökre. Bejáratni nem kell, mert alu henger, lehet azonnal húzni neki. Az én motoromon már 8 éves az alu henger, most már nem az igazi, de van új hengerszett. Nemsokára lecserélem hogy újra a régi, tuningolt erő legyen. Nekem 10 ezerig kipörgött, mint írod Te többet remélsz. Kívánom hogy sikerüljön. Majd írd meg hogy meg vagy-e elégedve. -
Honda567
tag
Hónapokig nem volt használva, most mikor mentem legutóbb akkor csinálta, menetközben nem szitál,
az első teló ki lett már cserélve benne egy bontott jóra.
Aki csinálta mondta hogy golyót cserélt a kormánycsapágyba valamit elrontott lehet, utánna voltam egy másik szerelőnél az meg állított a villanyaknál mert nagyon megvolt húzva az anya.
Valami profi szerelőt keresek itt valami nem jó még mindig sajnos. -
Honda567
tag
Scarabeoval van olyan gondom induláskor be ráz a kormány, menetközben nem csinálja. Akinek van scarabeo írja meg neki milyen.
-
#TOTTI
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Ma jön a nikasilos alu TPR hengerem. Már hozzá karburáltam, biztonsagosan, illetve görgőztem is. ~11500 fordulatra számítok. Már meg van ágyazva neki.
-
FeniX-
senior tag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Szia, szerintem a kérdéséből meg a kinézett típusokból arra következtetek, hogy inkább terepen használná a fenti motorok relatív tűrőképes futóművét.
Ez a 'babetta' felépítésű kismotor szerintem nem bírna ki egy 'csapatást' a közeli susnyában. /Motorikusan valószínűleg simán/ -
KTMHobby3
tag
válasz
Anaconda
üzenetére
Szia!
Van alternatíva. Nekem egy KTM Hobby3-asom van (az Összefoglalóban láthatod). Puch Z50-es blokkal szerelt. Lehet hozzá mindent kapni, ami a tuningoláshoz kell. Ebben az állapotában 70 fölött képes menni. 22 éve 25 ezerért vettem, kis szerencsével most is találni ilyent. Ma is használtam, szeretek vele motorozni. Robogó ingyen se kellene, nekem ilyen a MOTOR. -
Anaconda
tag
Köszönöm Uraim! Sajnos akkor jól láttam a helyzetet, hogy alternatíva nem nagyon van. 125-ös nem kell, azért nem teszem le a jogsit, annyit nem motorozok. Derbi Senda, Rijeu MRT-n is gondolkoztam, de aranyáron mennek. Egyenlőre jegelem, úgyis jövőre van tervezve
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Anaconda
üzenetére
Sajnos a keret erosen behatarolja, elegge magas arai tudnak lenni a megbizhato, normalisan karbatartott 50-es motoroknak. Megmondom oszinten, nekem most hirtelen egy modell se ugrik be, amit ebben a kategoriaban ajanlani tudnek, eleve az 50cc motor kageria annyira leszukiti. Ez lassan mar egy kihalt motor kategoria.
A "Champ Kuba" es a "nem szerelni szeretném, hanem motorozni" uti egymast
Sajnos ezek a Kuba, meg mindenfele fantazianev alatt arult alap olcso kinai cuccokbol Torokorszagban vagy egyeb helyeken hitvanyul osszepakolt motorok nagy szivasok tudnak lenni. Ha ugy all hozzajuk az ember, hogy nagyon olcson megveszi ES rendbeteszi illetve szamol vele, hogy neha ez/az letorik-elfarad-kitekeredik stb, akkor belefer. De lathatoan te nem ezt keresed.
Lehetne 2t motorokbol ajanlani regi tipusokat, de nagy reszuk mar annyira romma lett hajtva es kokanyolva, mivel jellemzoen tizeneves fiatalok elso motorja volt, hogy szinten a megbizhatosag es osszeg ami miatt kiesik
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Milyen hobbi motort tudtok ajánlani? B-s jogsim van, 50-es motort szeretnék. Nem kezdő motoros vagyok, kisebb megszakításokkal kb 10 évet motoroztam.
A keret 200, d3 nagyon max 300.
- robogót nem szeretnék
- nem szerelni szeretném, hanem motorozni (elején belefér ez meg az, de az nem, hogy mindig baja legyen)
- 2t vagy 4t teljesen mindegy, eddig 2t-m volt
- a 70-es utazót ha tudja nem ártana 😀Ezeket a Champ Kuba RX9 motorokat nézegettem, de tattok tőle, hogy olyan trágyahalom, mint a Motowell Magnet.
-
Árpi001
őstag
Nekem nagyon szépen beállt a fogyasztásom.
2.8 liter lett most 100 km. És nem lettem könnyebb...
Tavaly a 3.5 nek is örültem.
Sokat számít ha gyári görgök vannak benne. És gyorsabb is lett.... -
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Valami lett a gázkarral, egyszer csak elkezdett visszafele forogni, majd kiakadt. Ezután még 1x kiakadt, aztán vettem hizzá másik gázkart, ez már nem akad ki, de a kar még mindig visszafele is tekeredik igy is. Mi lehet a baj? -
FeniX-
senior tag
Egy kis 'hangulatot' láttam ma reggel.

Koszosan-porosan, a szokásos futár kézmuffal, közepesen elhanyagolva.
-
feco70
senior tag
Sziasztok! Van egy Kymco agility 2t hol indul hol nem, megnéztem a membránt, elég gány volt, ki is cseréltem. Aztán nagyon nehezen be indult, de űgy pörgött,hogy azt hittem szét esik. Most meg aztán nem indul, szikra van, akku jó. Van valam tippetek? Ja a gyertyához öntöttem egy ks benzint, de úgy se
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm! Akkor ezekkel nem nagyon kell foglalkozni esetünkben.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
draco31
üzenetére
Hello!
Van gumi topik, az összefoglalóban sebességindex és súlyindex.
A 62H azt jelenti, hogy az adott abroncs max 265 kg-ig terhelhető és max 210 km/h-ig biztonságos. Az R és az S alacsonyabb érték, 170 km/h, 180 km/h.
Mivel ez egy Derbi 50-esre kerül, szerintem a 170 km/h-s abroncs is bővel túlméretezett lesz.
-
draco31
veterán
Hello!
Öcsémnek egy Derbi 50-ese van. Hátsó gumija csereérett lett.
130/70-17 62H
Az eleje azt értem. De van a 62H, ebből van 62R, 62S, ezek mit jelentenek? -
Gabis
őstag
Ahogy a fotón is látszik, tele volt a harang reszelékkel. Alaposan áttakarítottam, megcsiszoltam egy kicsit a pofákat, meg a harang belsejét. Tegnap este, meg ma napközben kapta az ívet, de nem volt semmi gond. Szépen megy, ahogy a probléma megjelenése előtt.
Boldog vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Katonai MZ-k:
Izs 49:
Nem olyan régi, nem is katonai....De egy elterjedt kismotor volt..Verhovina
És a végére...Ez egy Simson, utólsó szériás, én azonnal kiszúrtam, mi az érdekessége. Megtaláljátok mi az?
Másik motoros érdekesség, Kékestetőn megálltam egy pillanatra itt, ugyan autóval voltunk, de az ember valahol négy keréken is motoros....

Ez azért már nem Babetta.
Sajnos ezek a Kuba, meg mindenfele fantazianev alatt arult alap olcso kinai cuccokbol Torokorszagban vagy egyeb helyeken hitvanyul osszepakolt motorok nagy szivasok tudnak lenni. Ha ugy all hozzajuk az ember, hogy nagyon olcson megveszi ES rendbeteszi illetve szamol vele, hogy neha ez/az letorik-elfarad-kitekeredik stb, akkor belefer. De lathatoan te nem ezt keresed.
Boldog vagyok