Hirdetés
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csináld meg az A1B-t, nem egy nagy szám. Online oktatás van, motorozni tudsz, pár óra gyakorlat aztán vizsga. (Persze már rég be kellett volna vezetni az A1 kategóriát a B-s jogsira, több EU-s országban is így van, és a média szokásos vészmadárkodása ellenére nincsenek tömeges balesetek. Az 50-es kategória a mai forgalomban már életveszély, még a 2T megy úgy-ahogy.)
-
enginev3.0
félisten
Nekem csak az SR factory tetszik, az egyetlen robogó ami szóba jöhet
Régen volt egy Piaggio blokkos karbis belőle, de aztán jött az autó és eladtam
Most eladtam az autót és jöhet a robogó
Csak nagyon keveset találni ami normális állapotú
És most lenne egy 2011es injektoros purejet, de nem tudom hogy bevállaljam eKarbisbol egy darab van használtautón, de az 60 vagy 70ezerrel drágább, és talán nincs olyan szép állapotban mint a pure
-
Zoli bácsi
őstag
Ahogy én látom, csend van. Most lehet máshova figyelnek.
Ez volt, amit utóljára olvastam: [link]
Illetve ugye létező dolog, ezt is sokan B125-nek hívják, a könnyített A1 jogosítvány:
[link]
Más: Múltkor beszéltük....Éjszakára mentem dolgozni, este telefonáltak a MOL kútról (szemben vagyunk egymással, illetve jóban vagyunk, járunk eleget..) hogy elfogyott a gázolaj. Nem tudják mikor kapnak, nagyon végszükség esetére hagytak nekünk, rendőröknek, meg tűzoltóknak 1100litert, vésztartaléknak.
Benzin még volt. Nem tudom máshol mi a helyzet. Nekünk az is gond, hogy lezárták az automata 0-24-es oszlopot Nagycenken. Alig van éjjel MOL kút nyitva a megyében, csak ott tankolhatunk..... Igen, ki tudunk vágni egy tankot éjjel is.
-
mumtaz
senior tag
"Ráadásul én mindig 10L-es műanyag kannába tankolok majdnem 12 litert mert ki van hordósodva a kanna oldala és még a tankba.
Nem fogok 6km-t menni minden tankolás miatt a kútig, szóval remélem nem kezdenek majd szórakozni a kanna miatt..."
Sajnos de, már szórakoznak. Ahol ma tankoltam Orlen kút Szigetszentmiklóson, ott már kint van, hogy csak Magyar forgalmival rendelkező magántulajdonú autóba lehet a hatósági áron tankolni. Külön ki van írva, hogy céges és külföldi rendszámos autókba, valamint kannába csak az emelt áron. -
-
setup
aktív tag
Pár tégla egy szivaccsal megtartotta, csak kell valami, hogy ne forduljon el a kormány. Például egy vödör vakolat
Elbeszélgetnék a mérnökkel, aki egy sárvédő helyére betervez egy ELEKTROMOS motort. Fél flakon féktisztító után láttam meg a csavart.
Gyárilag ráadásul krimpelve vannak a kábelek és rá van húzva egy zsugorcső a krimpelésre aztán szevasz és olyan rövid a kábel, hogy újrakrimpelni sem lehet. Én viszont többet nem játszom vele, szóval fogtam és odaforrasztottam a krimpelés után a kábel végét a pozitívon is meg a testen is a saruhoz, aztán ment rá egy zsugorcső és úgy vissza a motor...
Jó játék visszatenni, mert a támasztó furata ahhoz, hogy lyukon legyen még feszíteni is kell a rugót, izmozni meg nem mertem, nehogy eldőljön. Az önindító kerék felöli csavarját nyolcas villással is isteni meghúzni, mert még a kis krova sem fért oda... -
Dehogy törlöm...Miért is? :

Teljesen a fórum témájába vág a dolog. Az, hogy esetleg más nézeten/véleményen vagyunk, vagy különböző beszerzett információk alapján alkotunk véleményt abban nincs semmi rossz dolog. Erre van a fórum.
Én igazán csak a 100-as benzinre reflektáltam, azon belül is ugye az etanol tartalomra. Mert az így van.
Plusz még arra a dologra, miszerint a 100-as benzin a vele párosított (kevert) szintetikus olajnak rontaná a kenési képességét a benne lévő különböző adalékok miatt. Kérdeztem is, hogy honnan van ez az infó? Mert ilyenről még nem hallottam. Azoktól sem akiktől tanultam. És nem is tapasztaltam ilyen jellegű dolgot.
Viszont pl abba én soha sem álltam bele (miért is tenném?), hogy ki mit tapasztal a 95-el szemben pl fogyasztás terén. Ez valóban egy meddő vita lenne úgy is. Nagyon motor függő dolog. Simán igaza lehet annak aki azt mondja, hogy kevesebbet eszik a 100-as benzinnel, és annak is aki azt mondja, hogy nem vesz észre semmi különbséget. Mondjuk azt a verziót még senkitől sem hallottam, hogy valakinek többet fogyasztana 100-ast használva...
Az viszont szintén tény, hogy ha valaki csak szezonálisan használ egy motort, tehát ősszel elrakja és tavasszal veszi elő, akkor az jó eséllyel egy karburátor pucolással fogja kezdeni a szezont ha a mostani 95-ös benzinnel rakta el. Tíz motorból legalább 6-7-nél tuti, hogy ez lesz a helyzet. Függetlenül attól, hogy 2 vagy 4T. Tapasztalat.
Fentebb azért említették meg a kisgépeket is (amik ugye szintén inkább szezonálisan vannak használva), mert ott is ugyanerről lehet beszélni.

-
Beretvás
veterán
Nem tudom ,honnan az infók de csak a 2. pont stimmel.
3. pont a legkirívóbb, miért fogyasztana többet egy 2t belőle? Bármi teszt vagy megerősítés? Semmi extra súrlódás nem lesz miatta főleg a megfelelő olajjal.
4. pont hogy jobban megy tőle, ha nem akkor az vagy nem igazi 100 as benzin vagy szar a karb
urálás. -
Zoli bácsi
őstag
Minden 2T motorba (Fűnyíró, fűkasza, fűrész) csak 100-as, illetve kutanként változik mi a neve, de ugye minél kevesebb Etanol tartalmú üzemanyagot használok.
Hátrányát sosem éreztem.
Elment a 2T motor a szovjet kiskatonáktól szerzett, állítólag 72-es oktánszámú benzinnel is, bár kissé a teljesítményen érezhető volt.
Amit megéreztem változás, az volt, amikor a kilencvenes évek elején megszűnt az ólmozott benzin. Nem tudom hogy jön az ólom a 2T motorhoz(elvileg sehogy, de állítják hogy kenő hatása is volt az ólomnak,), de mikor megszűnt a 92-es keverék, és lett helyette ólommentes keverék..Akkor érezhetően gyengébb lett az MZ. Trabant annyira nem érezte meg, de talán az is hangosabb, meg kissé gyengébb lett.
Jelenleg 95-ös E10 benzint csak autóba, és csak nyáron(Mikor pár hét és kihajtjuk) tankolok. Karburátoros, és szezonálisan használt gépekbe nálam minél kevesebb bio anyag tartalmú benzin mehet.
Na, itt van az E20 is, tankolja akinek két anyja van...: [link]
Amúgy a mesterséges intelligencia szerint nem etanol van a 100-as benzinben. Idézem:
A 100-as benzin előnyei Etanol helyett más adalékok: A 100-as benzinben etil-tercier-butil-éter (ETBE) az etanol helyettesítő bioösszetevője, ami kevésbé károsítja a gumialkatrészeket. Régebbi autókhoz is jó: Azok a 30 évnél régebbi járművek, amelyekben az üzemanyag-rendszer gumialkatrészei nem kompatibilisek az E10-es (10% etanolt tartalmazó) benzinnel, nyugodtan tankolhatnak 100-as benzint. Motorvédő hatás: A 100-as benzinadalékok segíthetnek a motorban lévő lerakódások eltávolításában és csökkenthetik a dugattyúgyűrűk súrlódását, ami a motor élettartamát is növelheti. -
Kapásból a 4-es pontodra reagálva:
A MOL és az OMV abba a maradék 5 %-ban a 100-as benzinnél semmiféle etanolt nem használ, hanem csak adalékanyagokat. Ez tény! Ez a hivatalos közleményük amióta elindult az az etanolos dolog, plusz többször be is lettek vizsgálva ezek az üzemanyagok. Pont az 5 százalékban van a lényeg. A törvény úgy írja elő, hogy 5 százalékig nem kötelező semennyi etanolt sem használniuk, pótolhatják teljes egészében adalékokkal.
Azáltal, hogy nincs benne etanol már szerencsésebb a 100-as benzin használata a különböző alkatrészek miatt. Pluszban még meg kell említeni, hogy szintén az etanol hiánya miatt kvázi semmi vizet sem tartalmaz ami korróziót okozna.
Hogy az egyéb kutak mit kevernek össze azt nem tudom.
Az 1-es pontodban leírt dolgot én még nem hallottam, van bármiféle hivatalos kísérlet/teszt ami ezt alátámasztja vagy csak feltételezés?
A 3-as ponttal szintén nem is szeretnék vitába szállni, semmilyen járműnél nem tapasztaltam nagyobb fogyasztást. Igaz, kevesebbet sem, de többet sem."Úgy kb. 10 éve benne van és semmi nem látszik benne, szóval itt is az lesz inkább a megfejtés, hogy a benzin valamit kiold azalatt a tél alatt a vonatkozó motorból."
Ez pontosan így van ahogy leírtad, egy üvegben sok mindent nem fogsz látni benne évek múltán sem.

-
Gabis
őstag
A csonknak van pereme, tehát nem kell ész nélkül meghúzni a bilincset, csak annyira, hogy ezen a peremen már ne tudjon átugorni a bilincs. Én úgy szoktam, hogy ha már kézzel nem tudom forgatni a bilincset, akkor ok. Egy bit fejjel már lehet odaférnél, azt meg meg lehet fogni más szerszámmal is, lehet megindul kézzel is.
-
Gabis
őstag
Eléggé hasonlít a Scarabeo-ra, ott pedig nekem egyszerűbb oldalról. Légszűrőház levesz, és már ott is van előttem a karbi. Egyedül az automata szivató csatlakozója miatt kell szűkebb helyen matatni. A csonkokat bilincs szorítja, semmi extra.
De pontosan nem ismerem a tiéd felépítését, csupán képek és robbantott ábra alapján következtettem. -
-
Beretvás
veterán
Az normális ha nem kap benzint akkor felpörög mert elszegényedik a keverék.

Viazont tényleg első lépés egy gyertyakép nézése, az sokmindent elárul és tudod merre kell tovább lépni. Valamint egy csere kipufogo sem lenne rossz amiben nincs katalizátor vagy ha van akkor nincs eltömődve.
Csere/ próba alkatrészek nélkül ez szinte lehetetlen megjavítani, én is így voltam a robogóval mikor megvettem 4 éve. Most meg a derbivel is hasonlo a szitu, de itt még csak alkatrész se nagyon van szerbiában hozzá.
-
Beretvás
veterán
Hát kipufogo nem fog leolvadni kilyukadni, max nem olyan a hangja mint várod vagy nem ugy megy. Még megvolt a robogóm fekvő minarelli volt, variálgattam a kipufogoval sokat. Ha veszel a gyárival kb megegyezőt nem nagyon nyulsz mellé. A katalizátor lehet eltömődöt már némileg de akkor nem nagyon akarna menni a gép.
-
#TOTTI
őstag
-
-
Beretvás
veterán
Ismerős a szitu..
Sendárol sem egyszerü leszedni a karbit, de tényleg sokat számít a tű helyzete alakja +ugye a fúvóka de sajna 2 egyforma motor nincs..Amugy ha jol értem az első 1 centi gázon még gyorsul utána semmi?
Tégy egy próbát hogy mész egy kört full gázon és utána egyből megállítod, gyertya ki és színe megnéz.. ha kormos fekete akkor a benzin a sok.. ha fehér akkor a levegő a sok..
esetleg középső stenderre teszed kipörgeted és ott ahol már nem gyorsul befogod a légszűrő nyílást picit hogy akkor fullad vagy jobban pörög.
ha fullad a levegő kevés ha jobban pörög akkor meg sokAz én sendám sem gyorsul az utolsó 3-4 miliméteren "gyors gázkar" de nem tudom sem a henger méretét sem a karbit nincs kedvem leszedni megnézni hol a tű... kisebb fúvókát néztem azzal sem volt jobb cserébe már majdnem szegény volt a keverék..
-
-
setup
aktív tag
Persze igazából tökmindegy, mert nem tudsz annyit kikevertetni, hogy ne legyen elég az egész motorra nem?
Van az orridom, aztán szevasz, az sem nagy, de kicsi. A többi meg pláne falatka. Nehogymár külön idomnak számolja a fényező. Szerintem vidd oda, azt letüsszenti minden egyszerre. Ha már benne van a festék a pisztolyban annyira mindegy... Azzal az egy tartállyal bőven lefesti mindet. De ha beleteteted magadnak spray-be még az is elég lesz mindegyikre szerintem. Ott inkább a lakk a lényeg, hogy mindegyikre ugyanazt fújd, mert az ha ocó és emiatt esetleg sárgul az változtat a színén. -
setup
aktív tag
Az érdekelne leginkább, hogy szétszerelés nélkül le lehet ezt engedni és fel lehet tölteni? Tudom, hogy szét kéne szedni... de arra gondoltam mivel nem folyik (még) hogy megpróbálnám 15W villaolajjal. Láttam 5-10 és 15-ös villaolajakat, hátha a sűrűbbet jobban tartja a tömítés és egy szezont még elmegy.
-
Pont egy verhovina volt a legelső motorom, és én is a beindítással szívtam rengeteget.
Baromi sokat szereltem. Aztán jött utána a jawa mustang meg kb minden...Volt babettám is, de az ilyenek sokáig nem voltak nálam mert nem volt menő. 
Pár éve akartam magamnak venni egy babettát, de a jók aranyáron mentek már akkor is, leharcoltat meg nem akartam, mert se időm sem pedig energiám nem lenne a felújításra.
A simsonokat nagyon szerettem, abból volt jó pár. Volt simson robogóm is, imádtam. Gyárilag volt üres visszajelző is benn. Utána meg jöttek az etz-k. A legutolsóról pont a napokban találtam képeket. -
Zoli bácsi
őstag
Na, ebbe tényleg kár volt beleugatnom. Higgyétek el, csak segíteni akartam, a magam eszével. Kaptam egy ilyen egyszerű keverőedényt a fűkaszához, tudjátok, meg van jelölve a benzinszint, meg utána meddig menjen az olaj. Ebbe guberáltam tömítést, hamar találtam itthon megfelelő méretű gumitömítést. Persze, kiderült hamar, nem benzinálló
. -
Honda567
tag
Az automata benzincsap kényelmesebb nem kell vele foglalkozni én biztos nem cserélném le. Régen simson-on elfelejtettem elzárni megszivta magát. Nekem a tanksapkán a tömités rossz most az aprilia robogómnak ha közel vagyok 1méterre érzödik a benzin szaga. Autósboltba , csapágy tömités üzletbe is néztem sehol nem lehet kapni ilyen lapos tömitést ami a tanksapkában van.
-
macilaci78
nagyúr
A BWS-t is elég jól szét kell szedni, ha folyadékot akarok leengedni. Az olajtartály ráadásul elég idomtalan is, a betöltőnyílás alatt 5 centivel máros van egy 90°-os kanyar, vízszintes szakasz után jön a tartály, bele se látsz. Van ugyan olajszint visszajelző lámpa, de égett már ki a műszerfalamban rizsszemizzó. Mindegy, nagyjából 1000 km-ig tartott egy kanna olaj, időnként rátöltöttem.
Aztán amikor ki lett kötve a pumpa, le lett engedve az olaj. Nem lett volna szükséges, ugyanis a tünet szerint álltában is szivárgott az olaj.

Vettem egy 20 literes kannát, egy mérőpoharat. A kútoszlop szerint kerek 20 litert tankoltam, a mérőpoháron meg zöld-sárga szigetelőszalaggal is megjelöltem a 4 deci vonalát, mert nagyon gyatrán olvasható gyárilag.hidegen jobban füstöl minden ilyen pumpás 2T - A szívató is dúsítja. Illetve nekem például a karburátorból kipárolgott a benzin némi állás után, az olaj meg nem. A szívótorokban is volt 1-2 cseppnyi olaj majdnem mindig, amikor a légszűrőt takarítottam.
Ez van, a 4T egy tisztább, szárazabb érzés.
Jaj, ne is mond! Egyszerűen kurvaszar az Sh300-asról visszaülni a BWS-re. Mintha egy pick upból ülnél egy ál egy kisPolskiba.
Mindene kisebb, kevesebb, gyengébb, lassabb... -
Debilon
addikt
hát, pedig erre való a KGFB, ha Te okozol kárt, akkor a Te biztosítód fizeti a másiknak akkora összeget amekkorát kell. Pont. nem az autó árának az arányos összegét fizeti a köteleződ, hanem az okozott kár összegét
ha meg saját magának okoz kárt akkor meg a saját casco-ja fizet, ami a cikkben említett autónál gondolom nem kevés összeg
nem igazán értem a felháborodásod
-
Honda567
tag
A blokk nekem darabokra volt szedve fötengöcsapágy, főtengely csere miatt az olajpumpa ilyenkor tud be levegősödni a szerelő mondta is keverjem a benzinbe az olajat mert kell neki vagy 50km mire megindul az olajpumpa. Újra lett zsirozva az olajpumpa új főtengelyszimering is lett be rakva. Én szintetikust öntöttem rá szintetikusra nem volt gond belőle de szerintem jobb egy fajtát használni.
-
Honda567
tag
Blokk-ból ki húzod az olajcsövet ki folyik a tartályból csak rohadt lassan én leszedtem az ülés alatt idomokat, 3-4csavar fogta az olajtartályt a vázhoz le vettem. Egy tölcsért egy tiszta vízmentes száraz ásványviz üvegbe bele tettem és az olajtartályból bele öntöttem az olajat, nekem meg az olajcső volt szét repedve ki kellett öntenem belőle. Autóba én csak Eneos Motorolajat használok nincs
vele gond jó minőség, 2T olajba még nem használtam azt mondják nem hamisitják ezt a márkát állitólag. -
setup
aktív tag
Persze ettől még a csőben meg a tartályok faláról keveredni fog, de már csak nem kell átmosni az egész rendszert nem?
Egy ilyen olajszint jelző jeladó kitekerve hogy néz ki a sportcity-nél? Ez valami úszós cucc és összeér, amikor az olajszint nem emeli fel az egyik érintkezőjét?
Azon lamentálok vajon merjem e kihasználni belőle egészen addig, amíg ki nem gyullad az olajszint lámpa? Mindig ott a kisördög hogy "és ha ki van égve az izzó?" és nem veszem észre... -
Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen olaj van a tartályban, akkor inkább engedd le. Szintetikus bármilyen szintetikussal keverhető, de ha nincs sok benne, akkor még a fél szintetikussal sem lesz igazán gond. Szintetikus ásványival viszont nem keverhető.
Ha le is levegősödik, akkor azt hamar kidolgozza. Tegyél a benzinbe is egy keveset és akkor biztos, hogy nem lesz gond. -
b_g_v2
csendes tag
-
#TOTTI
őstag
Nagyon szép az ülés, a héten nekem is meglesz, meg pár elem szinterezése is. Illetve 3 elemet újra fényezek ha már úgy is darabokban van. Sisaktartót belső részét csinosítottam ki, csavarok cseréje újra, új kédert is sikerült, illetve pár szolid matriva is kész lesz hétfő délre. Aztán kb. kész. Kormányon csinosítgattam, fékeket újítottam fel. [kép] [kép]
Subered biztosan teljesen leesik? Nem marad rés alatta? Lehet ezeken már túl vagy. Illetve a gázbowdent is lazítsd le teljesen.
-
b_g_v2
csendes tag
a fals keresésére lehet karbi tisztítót vagy féktisztítót is használni (esetleg gázt kis palackból, vagy gázos forrasztóból), főleg ha már lebontottad a burkolatot.
ahol gyanakszol hogy falsot szívhat, oda spriccelsz egy kicsit és ha lyuk van akkor a fordulatnak változnia kell
pl.: [link] -
-
-
#TOTTI
őstag
Amíg jó idő van, nem terveztem, de van erre emberem aki amúgy pont Zsolt, csinált már kettőt nekem, ő fogja valamikor novemberben. Valahogy az összes robogóm ülés bajos, uv. szívott.
Kerekeket, deknit, fékkarokat is szintereztetni akarom, bár agyalok, hogy kereket inkább gumicserekor, nem csúnyák csak feketét akarok.
-
#TOTTI
őstag
Örülök, így már jó úton jársz.
Én tegnap meg ma, variáltam kicsit, szíjam 500km alatt olyan 0,5mm-ert kopott, jól megy a gép, de ez sok. Végül betettem egy (fehér malossi 26kg helyett) kék polini 22 kg-os nagyrugót, görgőből 6,9-est, (6,5 helyett) valamint a szíjat kihézagoltam, eredmény, hogy a gyorsulásom sokkal jobb lett, sokkal többet töltök 70-80 között mint eddig. Fordulatom ugyanott van (8800) de azt érzem, hogy könnyebben megvan az áttét és a szíj sem csúszik. A kopott szíjal így is sík úton belement a 89-be, végattétel nélkül kb 9500-as fordulaton. Illetve mindent is kitakarítottam, szuper lett. -
b_g_v2
csendes tag
Ha olajpumpás a szerkezet, akkor nem fog kifolyni az olaj (az olajpumpa csak akkor tolja az olajat ha forog a motor), azt nem kell ledugóznod, ez a benzincsőre is igaz, ha nem sima hanem vákum csapos. Ha sima csapos, akkor a csap elzár és valamennyi ki fog folyni, erre előre oda tudsz készíteni, papírtörlőt, és kész, nem kell a tömítéssel vacakolni.
Nekem későbben nem indult már a motor önindítóról csak rúgásra, henger + dugattyú csere után pöcc röff indul, bármilyen hideg is legyen. én azt találtam hogy a kompresszió a kulcs, ha régi a moci, akkor valszeg a gyűrűk kopottak és amiatt indul nehezebben. De bárki javítson ki, ha mástól van.
-
setup
aktív tag
Remélem beválik. Ha benzinszaga lesz a hangfalnak, akkor tőlem vették a lábát
-
setup
aktív tag
közben nézem, hogy mindkét fele menetes, akkor ez is valami kókányolás lesz
-
Norby86
őstag
Köszi az infót. A robogó melegen is ezt produkálja, a szivató cserélve lett már rajta. Én a kuplung részre gyanakszom, csak konkrétan nem tudom ez a hibajelenség maga a kuplung hibája vagy a kis rugók nyúltak meg esetleg a kontraszt rugó okozza? Minden esetre ha széttudom kapni okosabb leszek.
-
#TOTTI
őstag
Levegős karbifűtésnek nagyon kevés értelmét látom, sőt még nem is találkoztam ilyennel, vizessel igen, de nem használom.
Csavarhúzóval tekerve csak az alapjárati keveréket tudod állítani, illetve az alapjárati csavarral a subert esetleg emelni. Ez a gyertyaképen nem változtat. magát a karburátor beállítani a légszűrő, főfúvóka cseréjével, a részterhelést pedig a subertű cseréjével esetleg a 3-5 fokozat megfelelő kiválasztásával tudod.
Én úgy szoktam, alapjárati csavar teljesen ki, az alapjárati levegő csavar (légszűrő felöli) pedig mondjuk 1 fordulat ki és akkor ha stabil az alapjárat addig csavarom be az alapjárati csavart (szinte középen) amíg el nem kezd a fordulat egy kicsit emelkedni.
-
FeniX-
senior tag
Így működik az automata szivató.
ahogy kapja a 12v-ot, melegszik a bimetál és visszaengedi, mintha kézzel szabályoznád.A karburátort kellene teljesen alapértékekre beállítani. Az automata szivató mindig fel fogja pörgetni induláskor a motort, és ahogy melegszik, szépen fokozatosan lejjebb veszi a dúsítás mértékét.
Ha annyira felpörög, hogy már elindulna, akkor ott talán a karbi egyéb beállításai is el vannak menve.
-
FeniX-
senior tag
-
Gabis
őstag
Annak kellene lennie, de érdemes megkérdezni a forgalmazót. Azonban az állítás inkább már csak egy utolsó lehetőség a csere előtt (olvasataim szerint). Csere előtt érdemes méréseket végezni (pl. tolómérővel) a mostani szivatóval. Nehezen indul, vagy a kelleténél többet fogyaszt?
Esetleg manuális szivató felé nem gondolkodtál? -
Gabis
őstag
Ha nincs ragasztva vagy egybe öntve akkor egy kis állítást megpróbálnék csere előtt.
-
b_g_v2
csendes tag
Én ezt a videót használtam ellenőrzésre: https://youtu.be/oY8udggZb90?si=nYOGcx0DHXrIcRne
-
Gabis
őstag
Szia! Ez hátha tartalmaz új információt, segítséget.
Nyáron szedtem szét az enyémet is, és találtam is fotót róla, ahol pont úgy néz ki mint a tiéd (sajnos arra már nem emlékszem milyen állapotban készült a kép).
Arra fókuszáltam, hogy egyáltalán nyit-zár e, de ezek után ha lesz még jó idő lehet újra szétkapom. -
setup
aktív tag
kiszedtem a szívatót hidegen (20 fokos garázs) 22mm a tű hossza, 12V-ot ráadva fűt és 27mm-ig tolta ki. Ami nekem a lényeg lenne, hogy a 22mm-nél megszorul és ez a baja a motornak, vagy ennyit mozog egy jó szívató? Mert a rugó még engedné visszább. A lényeget nem mondják sehol, hogy mikor jó. Mindenki kezdni, hogy hogyan működik
Van itt egy boltos, aki rá tud mérni nekem tolómérővel egy jóra? -
#TOTTI
őstag
Ha mégis szivató rendelés mellett döntesz, ez jó választás a kép alapján jó a tiédhez, jó minőségű és piaggio kapcsolatos az elektronikus csatlakozója is. Ne keserítsen el a kókány, ha nagyon zavar, cseréld egy bontottra, a karbi környékét pedig pillanatok alatt le tudod takarítani egy féktisztítóval, ecsettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

urálás.

nyogo83
sityupityu