-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
atees #106444 üzenetére
Az antenna lecserélése, mókolása mindig egy kockázatos manőver, tízből jó, ha egyszer nem ront a helyzeten. Az antennák ugyanis illesztve vannak a készülékhez, a jövevény antennák antennakábele pedig számottevő csillapítással rendelkezik.
Csatlakozva Gubek-Einstéhez: a Mikrotik SXT és LHG LTE sorozat egy olyankültéri egység, amelyben van egy irányított antenna (szemben a beltéri kombikkal, mint az 535-ös), egy LTE-kártya és egy routerboard. Tehát elvben akár routerként is használhatók, de a nyerő felhasználásuk mégis az, hogy (amint G-E írta, és ahogy én is használom) modemként konfigurálják őket, és a saját router WAN-portja úgy látja őket, mint sima internetforrást.
Amint írtam, egymás mellett üzemeltettem az SXT-t és egy 535-öst (mindkettőt beltérben, egymás mellett/fölött az asztalon), és az 535-ös csak tökéletes vételi viszonyok között, alacsony cellaterheltségnél tudott labdába rúgni az SXT mellett, ami "csak kevéssel" lassabb netet jelentett. Amint romlottak a körülmények, az SXT elég jól tartotta magát, az 535-ös teljesítménye viszont nagyot zuhant.
MaCS
-
-
-
válasz
atees #106438 üzenetére
Lehet, hogy egy kültéri 4G-s egységgel is jóval beljebb lennél. A beltéri routerbe integrált mobilnetes rádió sajnos komoly kompromisszumot jelent, és sokszor kerülendő a használata.
Én anno éppen egy 535-össel hasonlítgattam össze egy Mikrotik SXT LTE-t, és amint nem voltak optimálisak a feltételek, súlyosan lealázta a Mikrotik a Huaweit.
MaCS
-
Toomy
senior tag
válasz
atees #106440 üzenetére
Erre még 50 percig licitálhatsz, csak hát ezt nem küldheted vissza ha nem tetszik.
-
Toomy
senior tag
válasz
atees #106438 üzenetére
Ez csak 110e.
A TP-Link jó cuccokat csinál.
Ha nem tetszik simán visszaküldöd. Persze csak online vásárlás esetén. -
-
-
TOZ
addikt
Kimerito es friss cikk a temaban:
https://dongknows.com/best-wi-fi-6-routers/
En mostanaban sokat matekoltam ezen, es arra jutottam, hogy ebben az arszegmensben (es nalam az Asus feltetlel volt, mast nem neztem) az AX86S a jo valasztas.
Esetleg TUF AX5400 vagy mi, de ez sem olcsobb mar annyival. -
Az AC87-nek sokkal inkább utódja az AX86S.
Nagyon nem mellékes, hogy van rá Merlin -- bár nem tudom, hogy az alap AsusWRT-re ténylegesen mennyire könnyű alternatív torrentklienst herkenteni.
De tekintettel arra, hogy hosszú távra gondolkodsz, szerintem megéri a felárat.
MaCS
-
-
-
-
Nem tetszik nekem ez az antenna
#52856 Lasliegrand
Az Asus eszközei ugyan úgy néznek ki így a küllemben nincsen közöttük különbség.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Jó lesz az N56U de ha a környezetben nincsen sok idegen 2,4 GHz-s wifi hálózat és nem kell 5 GHz-s támogatás akkor N18U megfelelőbb lenne hatótáv szempontjából. -
-
Dual band antennákat nem nagyon lehet kapni így a gyáriakkal kell beérni.
Sajnos az 5 GHz-s wifi érzékeny a távolságra/zavaró tényezőkre így a tisztább csatorna helyzetért kisebb hatótávval kell fizetni.
Az Asus külső antenna nélküli eszközei elég jóknak számítanak a maguk kategóriájában így egy panelos környezetben annyira nem lehet érezni a hátrányúakat.Ajánlott eszközök: Asus N56U/AC55U, TP-Link Archer C5/C7
-
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U, TP-Link Archer C5/C7 -
-
Multibit
nagyúr
Az - gondolom - egyértelmű, hogy az 1000-es Digi netet csak vezetékkel tudod kihasználni. Erre a TP-Link TL-WDR4300 is alkalmas!
Az AC jó dolog (mert gyors), de vannak hozzá megfelelő klienseid is?
Én is Asus RT-AC56U routert használok (egy 55 nm-es lakásban). Semmi gond a belső antennával.
- Jó helyen van a routerem.
- Amit lehet (számítógép, mediaplayer, NAS), vezetéken használok.
- A többi kliens (telefonok, tablet) pedig megfelelő wifi adapterrel rendelkezik.Tehát nálam elsődleges a vezetékes használat, de wifi-vel sincs bajom:
N wifi, 300 Mbps linksebességgel (1)
N wifi, 300 Mbps linksebességgel (2)
AC wifi, 867 Mbps linksebesség (1)
AC wifi, 867 Mbps linksebesség (2) - 2009-es Toshiba laptoppal
AC wifi, 867 Mbps linksebesség (3) - iPad Air 2-velPersze ezek az eredmények csak azt jelzik, hogy nálam, hogy működik a net ezzel a routerrel. Nálad az eltérő környezet, kliensek és beállítások miatt máshogy is alakulhat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest