- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minkét típust ajánlani szoktuk a gigabites nethez is, néz be a Digi-s témába, hátha van olyan személy ott akinek ilyen eszköze van.
#45135 Larssonka
Az Asus AC56U hardveresen sokkal erősebb mint a TP-Link Archer C5.
A TP-Link külső antennás, az Asus belső de ha nem annyira lényeges a wifi lefedettség akkor mindegy is. -
Multibit
nagyúr
Jól látod a típusok közötti különbségeket. Nekem 500-as Digi netem van, AC56U routerrel. Gyorsabb nem kell (akkor sem, ha csak kicsi az árkülönbség). Leginkább vezetékkel használom a routert (a család többi tagja legtöbbször wifi-n). Ha neked elsődleges fontosságú a wifi és nagyobb területet kell befedni, lehet, hogy jobban jársz a külső antennás típusokkal.
-
Én nem tudok róla, hogy jönne új best buy router. Pedig nap mint nap olvasom híreket, és az ilyesmi szemet szúrna.
Sok ideig a TL-WR1043ND volt a best buy a TP-Link-nél. Most szerintem 1-2 évig a TL-WDR3600 fogja betölteni ezt a szerepet.
És igen, TL-WDR4300 is remek ár-érték arányú modell.
-
Szia!
Javaslom kérdezd meg mobilx-et és zóna computers-t, mert mindkettő weboldalán az van feltüntetve, hogy van raktáron nekik TL-WDR3600. (Bár utóbbinál már tegnap óta 'kissé' feljebb ment az ár.
)
Ahogy Intruder2k5 kolléga írta, nincs más ajánlott gigabites router 15k-n belül, ami át tudja engedni 240 Mbit-et LAN-on.
-
Ilyen router nem létezik szerintem!
A legolcsóbb Gbit-es router a 1043ND, de ezzel többen szívnak, nem viszi át a 240-es netet, tehát egy erősebb vas kellene! WDR3500 nem kapható, és tudtommal nincs más olyan Gbit-es TP-LINK router, ami 15k-ba beleférne, és itt bárki is ajánlaná! A következő a WDR4300!
Árban közel van még az ASUS RT-N15U, de az csak belső antennás, és szerintem a 240-et is csak gyári fw-vel, HW NAT-al viszi át! Bár ez nem tapasztalat, de akkor is szinte biztos! Saját részre én egész biztos nem vennék ilyet 240-es nethez, így nem is ajánlom!
Én passzolom a kérdést, majd meglátjuk a többiek mit mondanak, de szerintem még gyűjtened kell majd hozzá!
-
Szia!
80 Mbit-et gond nélkül át tud engedni WiFi-n keresztül mindkét említett router. (Persze ez függ a klienstől is.)
A különbség a TP-Link TL-WDR3600 és a TP-Link TL-WDR4300 között csupán annyi, hogy előbbinek kettő, utóbbinak 3 antennája van, valamint az, hogy míg a TP-Link TL-WDR3600 mind 2.4 Ghz-en mind 5 Ghz-en "csak" 300 Mbit-et tud biztosítani, addig a TP-Link TL-WDR4300 2.4 Ghz-en 300 Mbit-et, 5 Ghz-en 450 Mbit-et tud. És míg előbbi csak 2x2 MIMO-t tud addig utóbbi 3x3-at.
A +1 antenna jelerősséget nem növel. Csak sávszélességbeli különbséget eredményez, amit az előző bekezdésemben ki is fejtettem.
Röviden elmondható, hogy a lényegi különbség a két modell között csak a WiFi sávszélességben nyilvánul meg.
(És mivel én kábelpárti vagyok, én biztos nem fizetnék ezért a plusszért +4 ezert forintot. Inkább megvenném a TL-WDR3600-at. De ez csak az én személyes véleményem. Te tudod, hogy neked mire van szükséged.
)
-
-
-
-
Én személy szerint a BroadCom Chipset híve vagyok, tehát ASUS RT-N16, Linksys E2000, E3000, Linksys E4200. De sokan veszik a D-LINK DIR-825, vagy a NETGEAR WNDR3700 típusokat is, illetve ha minimalizálni szeretnéd a költségeket, akkor a kategória legolcsóbbja, a TP-LINK WR1043ND kell majd neked. Bár itt hozzáteszem, hogy ez utóbbit csak a teljesség kedvéért írtam ide, ugyanis én soha senkinek nem ajánlok TP-LINK routert, mert én magam sem bízom benne! Ezen kívül vannak még persze egyéb lehetőségeid is, amik szintén jó választás lehetnek, mint mondjuk az ASUS RT-N56U, vagy az ASUS RT-N15. Szóval van azért sok jó vas!
-
Érdemes. Tekintve, hogy a torrent amúgy sem WiFi-re van kitalálva (a sok kapcsolat miatt), és gondolom, hogy a letöltés valami ilyesmit akart jelenteni.
Mondjuk egy jó vevővel már nem lenne messze a 120Mbit, mert jó vételi körülmények között, megfelelő jelerősséggel, azért 100Mbps+ elérhető vele, de mondom, a WiFi nem torrentezésre van kitalálva.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest