- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
válasz
Gubek-Einste #105851 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Hatótáv szempontjából az AX4200 helyett az AX6000 jobb választás lehet, vagy felesleges? -
Anubris
őstag
válasz
Gubek-Einste #105845 üzenetére
Családi ház, szomszédok messze. 7-10 méterre az épülettől.
1 szint, terasszal együtt kb 220 m2.
Belső szoba elválasztó falak jellemzően 10 cm vastag téglából vannak, van ahol 30cm is van. Jellemzően modemtől 10-12 méter a max távolság, 2-3 fal, ameddig el kellene, hogy érjen a jel.
1000 Mbit/s sebességű otthoni internet csomag lenne, PC vezetékesen közvetlen a modem és router mellett bekötve. Ezen menne a torrentezés.
A modem és router kb az épület közepénél lenne. (18 mméter hosszú ház, kb 10 méternél a router és tőle 5 méterre lenne a napelem inverter és a kamera rendszer)
Ezen kívül eszközök laptop, telefon, TV, Led világítás szabályozás, konyhai gépek ami hirtelen eszembe jut. A WI-FI-s eszközöknél nem fontos a nagyon gyors net, laptopon gaming, weboldalak menjenek azt kész.
Access pointot gondoltam még venni ha kell.
Nincs fix keret megszabva, feleslegesen túl drágát sem akarok venni. -
Anubris
őstag
Sziasztok!
Az alábbi routerek közül melyiket ajánlanátok?
Én a leírás alapján sok különbséget nem látok, legfeljebb annyit hogy 2-nél van usb kimenet az egyiknél nincs.
Szimplán esztétika alapján az RT-AX58U-t tervezném venni.Asus RT-AX57 AX3000 V2
Asus TUF-AX3000 V2
ASUS RT-AX58U V2 -
Anubris
őstag
válasz
SMartin-HU #33042 üzenetére
Szia,
köszi az infót, jövő héten amjd kihívom őket aztán megmondom hogy cseréljék a cuccot.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
egy kis segítség kellene. Most hívtam a upc-t és 150+os csomagra váltottam a régi 120 Fiber Power-t.
Régi modem van hozzá a router sem képes természetesen a sebességet kihasználni.Nah most nekem azt mondták, hogy ők nem cserélnek ki semmit sem attól hogy új a csomag, csak ha hibajelentés van. Ha jól tudom, modem és routert is lehetne tőlük ingyen kérni újat, letudnátok írni hogy mi a típusa ezeknek a daraboknak hogy számon tudjam rajtuk kérni?
-
Anubris
őstag
válasz
Intruder2k5 #30443 üzenetére
Rendben köszönöm, megpróbálom akkor ezt beszerezni ha meg nem sikerült akkor majd írok hogy mit ajánlotok.
-
Anubris
őstag
válasz
Intruder2k5 #30441 üzenetére
Szia,
köszönöm a lekezelő válaszodat.
Szerintem leírtam hogy a jelenlegi rendszerrel nem működik, tehát tisztában vagyok vele és nem is vártam el tőle hogy képes legyen ezt a netet vinni. Éppen ezért írtam ide, mert azt hittem, hogy fogtok ajánlani nekem egy új routert.
"Fussa" routerre is, csak tegnap költöztem és azóta új lett a net a rendszer meg a régi...
A upc nem adott routert. De akkor felhívom majd őket és kérek, nem tudtam hogy annyira kedves cég hogy már adnak routert is. -
Anubris
őstag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg egy lynks switchert használok és egy lynks WRT54G routert.
UPC fiberpower 240-em van.Ezt kellene valahogy kihasználni ami gondolom a jelenlegi rendszerrel nem működik. Tudnátok nekem ajánlani olyan megoldást amivel kábelen jól kitudnám használni ezt a sebességet, wifi sem ártana de nem kell hogy olyan erős nagy távú legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Gurulunk, WAZE?!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Raspberry Pi
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Gmail
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest