- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csigger
őstag
sziasztok!
átnyálazgattam itt a topicot azér, de egy olyan kérdésem lenne,hogy egy netgear wgr 614-es wifi router mennyire jó választás? netet akarnám itthon megosztani. már van egy dlink routerünk csak azzal az a baj, hogy csak lanra van és most két wifis notit szeretnék még a lan mellett használni!
a helyzet kicsit összetett! két szintes a házunk jelenleg a modem és a router fenn van az én szobámban, de lehúztuk a kábelt az alsó szinten lévő irodába, ott is rá van dugva egy régi switchel 2-3 gép. nah most a régi router meg akarnám tartani és lecserélném a switchet erre, a wifis router meg a régi helyére kerülne. lehetséges ez a megoldás?
válaszotokat előre is köszönöm!Amúgy mindenkinek BUÉK!
[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
oksa, úgy gondoltam énis a dolgot! csak egyszerűen rádufom ugyanúgy a többi kábelt mint eddig a switchen! viszont a másik kérdés h hagyjam bekapcsolva a tűzfalat vagy kapcsoljam majd ki, és csak a wifi router tűzfala legyen aktív?
vagy jobb azér a dupla védelem és hagyjam bekapcsolva?Apple and Android user
-
Csigger
őstag
beüzemeltem a Netgear WGR 614es wifi routerem, eddig minden kalppol, kicsit megszivatott a windows a WPA2 támogatásával, de a router eddig (lekopogom) tökéletesen megy!
egy gyors áttekintést is írtam róla.Apple and Android user
-
Csigger
őstag
Sziasztok!
Nemrég gondjaim adódtak egy egy TP741nd típusú routerral. Az LG smart tvn ha dlnan keresztül akarok filmet nézni sokszot eldobja a wifit. Csatornát is váltottam már a routeren de úgy néz ki a hozzá csatlakozó eszközök száma miatt túlterheltté vált a hálózat.
Wifin csatlakozó eszközök: 3 db nes wifis laptop, 3 okostelefon, 1 tablet, 1 smart tv, 1 Chromecast.Ehhez a rendszerhez kellene nekem egy jobb wifis router, ami normálisan tudná kezelni az eszközöket. Pár cucc már kezeli az 5Ghz-t is, úgyhogy egy dual bandos routermben gondolkodtam.
A TP WDR3600-ast ajánlgattátok itt sokan, de olvastam róla negatívakat is, hogy gyenge a 2,4Ghz-es wifije illetve dobálja is a jelet.
Esetleg vmi alternatíva?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
válasz Gubek-Einste #31078 üzenetére
Gubek-Einste és kali köszönöm a válaszokat! kicsit jobban utánaolvasok akkor ennek a wdr3600-nak is...
[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
válasz Gubek-Einste #31078 üzenetére
A TP linkből mennyivel jobb a 4300as típus mint a 3600as?
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
Sziasztok!
Egy 55 nmes tégla falakkal tarkított lakásba szeretnék egy új routert venni. 2 telefon, 1 tablet, 2 laptop, 1 tv és 1 Chromecast csatlakozna wifin, (később valami konzol, nas) illetve egy asztalai gép vezetéken. A net optikai hálózaton T 50Mbs-os net lenne. Ehhez kellene egy jó mimo antennás roiter, mert egyes eszközeim már az 5Ghzet is tudják. Első körben a Tplink 3600as típusát néztem. Egyéb ötlet?Apple and Android user
-
Csigger
őstag
-
Csigger
őstag
No srácok köszönöm a sok helpet tegnapról, sikerült beszerezni egy 1043nd v2 típust, eddig nagy megelégedettséggel használom! Már kellett, mint egy falat kenyér! Hétvégén meg belevetem magam a custom rom rejtelmeibe!
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
Sziasztok,
jelenleg az a helyzet, hogy egy TP-link 1043nd 2 teljesített szolgálatot eddig szinte hibátlanul lakótelepi lakásban, most hogy a Tnél Gigabites netre váltottunk hogy a wifin is rendesen átjöjjön a sávszélesség a Telekom féle alap routert használom viszont ezt nem nagy megelégedettséggel 2,4 és 5 Ghzes tartományon is, sokszor van hogy eszközök eldobják a jelet majd hirtelen újra csatlakoznak a routerhez, ezért kéne egy jó jelerősséget és stabil kapcsolatot biztosító router.
Egy TP-link Archer C5 szerintetek megfelelő választás lehet?[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
válasz Gubek-Einste #71348 üzenetére
Érdemes nagyobbat választani, vagy már ez is áthozza a kívánt sebességet? Esetleg más?
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
válasz Gubek-Einste #71360 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ, ez már nálam is többször előkerült, hogy az eszközök elhelyezkedése nem biztos, hogy a legmegfelelőbb és emiatt lehet hogy egy újabb wifis eszköz sem oldaná meg az előforduló újracsatlakozási problémákat, mindenesetre egy stabilabb wifi eszköz sosem árt a háztartásban.
Apple and Android user
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lightyear - befektetési app
- Sorozatok
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs