- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Alex91 #90510 üzenetére
Az USB kábelt mindenképp érdemes lenne cserélni.
Kb. három éve vettem egy HP Elitebook 8470P-t. A HDD-met rendszeresen használtam egy 2570P-n, akkor épp adatmozgatás miatt a kisgépen fel, az újon meg az újra az adatok.
Na a kisgép simán felmásolta az adatokat, de az új gépen folyamatosan megállt. Néha hibával, néha csak megfagyott és nem haladt tovább. USB2.0-ás portban jó volt, de megőszülök, mire több gigákat átmásol.
A kisgépre dugva hiba nélkül ment, akár 2.0 akár 3.0 port. Elkönyveltem én is hibásnak a laptopot, de a kábel néhány nappal később egy harmadik gépen is furcsa dolgokat produkált (a 2570P-n még mindig hibátlan volt). Ezek után kicseréltem, azóta is jó mind a 8470P-vel, mind a 2570P-vel és az ominózus harmadik géppel is USB3-mal és 2.0-val is. -
devil-k
nagyúr
válasz
Alex91 #90395 üzenetére
Dehogynem, írtam is az aljzatról!
"Ilyen okos otthon dolgok lesznek: ajtónyitás érzékelő, füstérzékelő, kb. 3-4 eszköznél okos fali aljzat (pl. kazán, szivattyú... stb.) , termosztát szabályozó. És szinte ki is fújt a repertoár."
"Nem tudom, de a szolgaltatoi ONT nem lenne eleg, mint router is?"
Bevallom őszintén, annak a sebezhetőségétől kissé tartok... -
dkess
őstag
válasz
Alex91 #90385 üzenetére
Az egyáltalán nem ördögtől való ötlet, hogy egy szobába több hálózati kábel is menjen. Pláne, ha előbb-utóbb a már most multigigabit -es internet mellé szeretnénk adott esetben LAN oldalon is akár csak néhány eszközzel multigigabit -es LAN -t. Nem beszélve arról, hogy az AP -k forgalma is kábelre terhelne. Azaz az egy gigabit -es kábelen keresztül menjen a minden is az lehet kontraproduktív lenne.
Namost persze, ha egy TV -nél a TV-Apple TV-Telekom box (STB)(-AVR ilyesmi) egy gigabit -es switch -re kerül az nem katasztrófa - mivel együttesen sem lesz gigabit igény - másfelől ezeket egyidőben úgysem használjuk (ez a nappalis példádra a válasz). Persze erről is írtam.
Azaz ne essünk át a ló másik oldalára. A 2/1 -es internet mellé így is gigabit -es LAN -al tervezünk. Azaz ne összesen mondjuk 3-4 kábellel akarjunk mindent megoldani amire ráadásul a WiFi is terhelne ...
Azaz menjen annyi kábel amennyi csak lehet - utólag itt nehezebb "meggondolni" magunkat ...
-
dkess
őstag
válasz
Alex91 #90269 üzenetére
Igen, én tegnap nem is mertem leírni, hogy én úgy gondolkodnék, hogy saját részre AX82U/AX92U oda ahol a legtöbb WiFi kliens/ember lenne (WiFi backhaul esetén oda ahol "közel" lenne a az "anyós router") és az egyik AX58U -t tenném egy szinttel lejjebb.
Ennek oka (is) volt, hogy az ethernet backhaul megoldása lenne a legnagyobb prioritás (ez még az AC57U v3 vs. AX58U kérdésnél is fontosabb). Gyakorlatilag ez a legnagyobb jelentőségű dolog. Amennyiben ez kicsit később megoldható akkor akkor, ha födémet kell fúrni akkor azt ...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Alex91 #89398 üzenetére
Az Rt-AC57U V3 már megvan, önmagában a konyhában kevés, az 5GHz-es sáv a szobákban teljesen zéró, nem is látható az SSID.
Kérdésként felmerült bennem, hogy a javasolt "vigyél a konyhából 2 külön ágat" megoldás mellett, ha 1 ágon marad minden, a szobákba bekerülő 1(2) ZenWiFi AC Mini-kre lehet-e LAN kábelt dugni, vagy ilyenkor ezek csak WiFi AP-ként viselkednek, és a kábeles kapcsolat ilyenkor rajtuk totál felejtős?
-
dkess
őstag
válasz
Alex91 #89775 üzenetére
Igazából az AX92U -t azért hoztam szóba, mert a kérdezőnél szempont volt az USB -s meghajtót használata router -el. Ez egy olyan opció, hogy pár ezer forinttal drágábban kapunk egy szabad szemmel is látható különbséget ebből a szempontból. Aztán majd eldönti, hogy ez mennyire fontos szempont Neki.
A kábeles kapcsolat tiszta volt nekem és AX92U esetén sem gondoltam máshogy. Illetve nem 2*AX92U -ban gondolkodtam, hanem adott esetben AX92U+AX56U AiMesh ethernet backhaul.
@micimacko, #89777
Használható mesh hálózatot tudsz összerakni ethernet backhaul -al konfigurálva. Azt hogy érted, hogy "természetesen ezek közül max 3 kapcsolódik egyszerre"? Lehet az összes egyszerre - akár úgy hogy a főrouter után kötött switch -re kötöd az összes eszközt illetve akár a mesh node -hoz menő UTP -t is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Alex91 #89545 üzenetére
Szerintem nem, mivel tuti, hogy "max" koros tehát simán megvan 9 éves ami elég régi. Mivel általános használatra kell (nincs torrent vagy játék vagy egyéb komoly dolog de ami lenne vagy 3-4 telefon egy időben és talán egy PC ritkán)
Ezt ajánlottam neki: TP-Link Archer C6 AC1200
12k körüli áron nem nagyon van jobb, átlátható magyar menü könnyű konfigurálás. Árukeresőn népszerű, szomszédom is egy ilyet vett és nincs rá panasza bár ő még limitáltabban használja: 1 PC, 2 telefonAmúgy mondtam neki, hogy én ezt a régit biztos nem ajánlom neki. A TP-Link-re új és van rá 2 év garancia és tudja az AC szabványt
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
Alex91 #88630 üzenetére
Szia, köszi a választ. Most teljesen elbizonytalanitottal
. Eddig úgy gondoltam 2db 92u jó lesz,de most már elgondolkodtató a 2db 82u-n is, de az tényleg ronda. Mindenképpen kábelen lesz osszekotve a két router, de kell e nekem a WiFi a 2,4 GHz sávon arról fogalmam sincs, egyelőre csak egy tab s7 meg majd egy samsung s21 fog tudni WiFi 6 ot.
Sőt mi több most nézegetem, hogy nem lenne e jobb inkább venni 1 darab ax86u-t? Azt mondják jó a lefedettsége (200nm egyszintesen kellene lefedni) és ha nem lesz elég akkor emellett venni egy másik kisebb ax routert ami aimesh képes és azt csak nodekent használni. Na de melyik legyen ez a másik? A 86u most 105K, a második meg jó lenne ha megállapodás 40-50k körül.
A mesh fontos lenne....
Na most vagyok bajban... -
-
Downsampling
senior tag
válasz
Alex91 #88486 üzenetére
A Netgear rohadt drága. A mostani is az volt (az előző egy még drágább R7500-as volt, mindenben nagyobb teljesítménnyel, csak kinyírta a szünetmentesem). Ezért is bosszant, hogy egy ilyen alapvető funkciót fizetőssé tettek a Nighthawk sorozatú routereknél. A Syno is drága, tudom. Ezért cserélném le fájó szívvel a mostanit... De egyszerűen szükség van erre az alapvető funkcióra (gyerekeknek tünés aludni időben címszó alatt).
Milyen erős ez az Asus?
Köszi! -
Downsampling
senior tag
válasz
Alex91 #88483 üzenetére
Szia, köszi!
Úgy látom a termékleírásból, hogy igen részletesen lehet állítani azt, amire nekem szükségem van. Ez amúgy egy jó router? Nem igazán gamer cucc kellene és az Asus routereit sem ismerem. A Syno azért jött még szóba, mert van Syno NAS-om, de legszívesebben maradnék a Netgearnél...
Köszi! -
-
-
-
dkess
őstag
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Alex91 #87722 üzenetére
Hétfőn tervezek venni routert. Pár nappal ezelőtti itteni diskurzus alapján végül megtértem, és úgy gondoltam, akkor AX56U lesz. De most, hogy láttam linkelve ezt a ZenWifi CD6-ot, elbizonytalanodtam. Ez is tud gondolom kábeles backhault? Úgy is, hogy minden egység AP, és az ONT a router? A lényeg, hogy a lakás kb. ilyen, ITT meg agyaltam a működés módjáról. eMAG-nál venném, mert lesz jövő héten egy 7500 Ft-os kuponom. Szóval nem tudom, melyikkel járnék jobban. ax-es eszközöm perpill csak egy van, a Galaxy S21, és ahogy írtam korábban, nem szoktam wifin nagy file-okat mozgatni, szóval a sebesség sem elsődleges szempont, inkább a wifi lefedettség, mivel elég túltherhelt a társasház a wifiktől.
Most vagy megveszem az AX56U-t, és ha nem elég a hatótávja, akkor max visszaviszem elállással, csak nem tudom ebben az esetben vajon mi lesz a kuponnal, mennyit adnak vissza (teljes árát, vagy a kuponnal csökkentett árát). Vagy eleve ezt a Zenwifit kéne vennem!? -
Exelsior24
aktív tag
válasz
Alex91 #87400 üzenetére
"A termék nem található!
🤔 A(z) 181282 kóddal rendelkező termék nem található. Lehetséges, hogy a termék már nincs az áruházunkban."
Kivették az éhező gyerekem szájából.Gondolom ha valakinek sikerült is rendelnie, annak se hiszem hogy kiküldik 24k-ért, de ha valakinek mégis sikerült rendelnie és feladják neki az írja meg légyszi kíváncsi leszek.
-
Edorn
senior tag
válasz
Alex91 #87252 üzenetére
Ha lemondok a wifi6-ról, akkor jó lehet egy MIKROTIK RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN esetleg? (Az IN mit jelent a névben? Mert IN jelölés nélküli változat is van picit drágábban...)
Jól gondolom, hogy a jelenlegi, szolgáltatótól kapott Huawei HG8245H-t teljesen kiválthatom vele? Ha igen, mire készüljek, mit kell beállítanom, mire lesz hozzá szükségem? (pl valamilyen jelszó kell-e?)
Esetleg várjak a cserével, míg a WiFi6-ok jobban elterjednek és lejebb megy az áruk, jönnek belőlük 6+ LAN-os változatok emészthetőbb áron?
PoE esetén kell valamire figyelnem, vagy elég, ha ott a jeölés, hogy PoE aljzat?
-
huan
őstag
válasz
Alex91 #87018 üzenetére
Sziasztok,
Feltérképeztem WiFi Analyzerrel a lakásunk wifi-jeit, a 2,4 és 5GHz-eseket is. (a nappali van a földszinten, az értékek Mb/s-ban vannak. A piros értékek a gondok. A sárga elemek wifi-k)
- Ha lehet egy hálózatot használnék (egy SSID-t)
- A powerline 5GHz talán, de van pár 5GHz-el nem kompatibilis eszköz és az is elmarad a névleges sebességtől (ha stabil lenne és nem veszítene ennyit ez lenne a legjobb)
- A powerline 2,4 gyalázat. No komment.
- A powerline LAN gyalázat. No komment.
- Gondoltam arra, hogy a powerline lan után egy routert teszek, de nagy a veszteség a névlegestől.
- És bár a stabilitás fontosabb lenne, a telekom 5GHz-irányában gondolkodnék, ha az emeleten kiterjeszthetném (ekkor már lecserélném a nem kompatibilis eszközöket is)Mindent megvizsgáltam, sajnos a kábelezés nem kivitelezhető. Marad a wifi.
Mivel tudnék egy hálózatot csinálni, ami magas jelerősségű mindenhol, 2,4 és 5GHz-es? Új router szóba jöhet.
Köszönöm!
-
Vastika
tag
válasz
Alex91 #87009 üzenetére
Ja, ezt nem láttam a hozzászólásban ;-)
Persze, a kábelhúzás a legbiztosabb megoldás: de ha valamiért nem (egyszerűen) kivitelezhető, akkor egy próbát minimum megér a Powerline is. Sok ügyfélnél használtuk, nem emlékszem, hogy szívtunk volna vele - persze biztosan szerencsénk is volt ;-)
És persze: itt is van mindennél, meg még annál is jobb (és drágább, meg még drágább) megoldás, de nem kell mindig ágyúval lőni a verébre ;-)
Sokszor csak annyi a problémája a kérdezőnek, hogy a lakás túlsó sarkában nincs wifi. Vagy akár csak egy kábeles végpontra lenne szükség egy PC, tévé, akármi számára. Ilyenkor minimum 90%, hogy megoldja a dolgot egy ilyen kit (van wifi extender-es verzió is kapásból) , mindenféle varázslás nélkül... Nincs mindenkinek szüksége a lakásban 4 drága cuccból kiépített Mesh rendszerre, simán feldolgozza, hogy "két wifi" van otthon, aztán csatlakozik ahhoz, amelyikhez.
-
válasz
Alex91 #87009 üzenetére
Egy másik ötlet a kábel nélküliségre, hogy a fenti router - wireless repeater módban - pontosan a lenti fölé kerüljön. Mivel az a tapasztalatom, hogy ezen SOHO routerek antennái jobbra-balra-előre-hátra jól szórnak, fel-le azonban nem., kivéve, ha majdnem pontosan egymás fölött-alatt vannak.
Egy ismerősömnél így sikerült két emeletnyi különbséget áthidalnom. A barátom nem akart saját netet, hanem a bátyjáét akarta használni, aki két emelettel alatta lakott. És ott így meg tudtam oldani, hogy a repeatert pontosan a bátyja routere fölé raktam, ami vette a jelet lentről, majd terítette a fenti lakásban. Így viszonylag egyenletesen jó sebességet tudott nyújtani (20-30 Mbps), ami sokkal jobb és főleg stabilabb volt, mint ha direktben próbált volna csatlakozni a bátyja routerére.
-
-
válasz
Alex91 #86874 üzenetére
Éppen ezért írtam, hogy igények/lehetőségek.
A gond az, hogy (ismételem magam), hogy a köztudatba átment, hogy a wifi a modern megoldás, ami simán kiváltja a vezetéket -- és ennek megfelelően túlzott elvárások, csalódások és teljesen időpazarló problémakezelési igények lépnek fel.
Mert azt ugye nem tartalmazzák a reklámanyagok, hogy a kábel kvázi determinisztikus, a wifi viszont sztochasztikus. Hogy lehet "akár" 4K videózni is wifin, de nem mindenhol és nem a lakás túlvégéről, ahová ugye még éppen behúzták a kábelt.
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Alex91 #86844 üzenetére
Nekem otthoni felhasználásra van SFP+ optikai most. Az 1Gbps a HDD sebesség, ha két SSD között akarsz másolni a hálózaton, akkor már kell az optikai vagy cat6a RJ45, ha nem akarsz a sávszélesség miatt várni. Egy 5 év, és váltani fogok még feljebb 40Gbps-re, mert már ez is kevés lesz. A gyakorlatban annak mondjuk már kisebb jelentősége lesz, mint a mostani váltásnak 1 és 10 között.
-
sgeza
veterán
válasz
Alex91 #86859 üzenetére
Onnan indult a kérdés, hogy stabilabb-e. Nem biztos, hogy pont ezzel a kifejezéssel. Vagyis inkább azzal, hogy a vezetékes felett eljárt az idő. Utána jöttek a válaszok, hogy dehogy járt, hiszen az még mindig sokkal stabilabb.
Így van, azért kell a mesh, mert nem elég a térerő!
-
sgeza
veterán
válasz
Alex91 #86853 üzenetére
Nem, ne húzz be neki vezetéket, ha nem akarsz! Senki nem mondta, hogy húzz be! Nem erről van szó!
Onnan kezdődött a beszélgetés, hogy a vezetékes stabilabb-e, mint a wifi. Stabilabb. Előbb tisztázd a kifejezéseket! Az almát az almával hasonlítsd! Lehet olyan felállás, hogy a wifi gyorsabb egy eszközben, mint ugyanabban a vezetékes lehetőség. De attól még létezik vezetékesben is gyorsabb. Viszont mindenképp stabilabb. No meg azért ne egy kiragadott, ideális helyzetről beszéljünk csak! Mi van a routertől picit távolabb lévő helyen? Nyilván gyengül a jel viszonylag rövid távolságon belül is már. A vezetékkel ilyen nagyságrendben nincs sebesség csökkenés.
De hagyjunk, nekem nincs kedvem ezen vitatkozni!Szerk.: látom, közben mások is megfogalmazták - talán még jobban is, mint én -, hogy mi a lényeg.
Szóval a wifi egyszerű, kényelmes! Én is használom természetesen! De ami mindig egy helyen van, azokhoz - ha megtehetem - kábelt húzok.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Alex91 #86851 üzenetére
A legtöbb új alaplapra már 2,5Gbit kerül, sokra meg ez mellé még gigabites is. Így ha két eszköz között kell a nagy sebesség, akkor azokat közvetlen is össze lehet kötni és wifivel nem fogsz 2,5Gbites stabil kapcsolatot elérni. A másik gond, hogy a wifi csak half duplex, míg a kábeles megoldás full duplex. Lehet neked teljesen megfelel a wifi, de ne akard a saját meggyőződésedet másokra ráerőltetni.
-
viktorhu
veterán
válasz
Alex91 #86851 üzenetére
Nem ragadt le a vezeték gigabitnél. Azért egy valós gigabites wifi kapcsolathoz milyen linksebesség kellene? 1900-as? És akkor mennyibe is kerül mindegyik klienset felkészíteni rá? Hány méterre lesz meg a gigabit a routertől? Amennyiből ezt megvalósítod, vezetéken simán egy 2,5 gigás hálózatot össze tudnál hozni, ami valóban meglenne, ráadásul egyszerre mindegyik kliensen, nem úgy, hogy osztozol az összes csatlakozott eszközzel, a szomszédok wifijével, meg akár a mikróval is.
Pl. telefon kijelzőjét kilövöd tévére, minden wifin, és nem chromecast-képes adásról beszélve:
- Stream a routerről a telefonra
- Képernyőstream a telefonról a routerre
- Képernyőstream a routerről a tévéreEz a három stream ugyanazt a wifi sávszélességet fogja osztani.
Már nem a 4 megabites adsl-nél tartunk, ahol mindegy volt, hogy wifit vagy kábelt használsz. Mindig olcsóbb, stabilabb (és rövidebb válaszidejű) lesz egy adott sávszélességet kábelen megvalósítani, mint osztott rádiós erőforrással. A wifi arra tökéletes, hogy a mobil eszközök kényelmesen tudjanak csatlakozni a hálózathoz, de a fix helyen lévő eszközöket - beleértve a mesh routereket is - kábellel érdemes bekötni. Nyilván nem kötelező, és ha elégedett vagy a wifis hálózatoddal, akkor az tökéletes - egy kényelmes köztes megoldás.
Szerk: ezt a hozzászólást is wifiről írtam. De pl. amikor egész napos előadást kell tartanom teamsen képernyőmegosztással, videostreammel, a résztvevők is streamelnek, akkor soha nem felejtem el előtte reggel bedugni a madzagot a laptopba, ahogy pl. a házi kis "miniszerverem" sem a wifiből fogyasztja az erőforrást.
-
sgeza
veterán
válasz
Alex91 #86849 üzenetére
Ez a floppy dolog megint nem jó hasonlat.
Senki nem állította, hogy a wifi ne lenne jó, és nem hasítana rajta a net. De a kábel stabilabb. Ami helyzet kötött egyébként is, az minek wifizzen? Én így gondolkodom, ezért amit lehet, kábellel oldok meg. Ennek semmi köze a floppy/dvd/akármi hasonlathoz.
Nem ragadt az le az 1Gbit/s-nél, csak elkezdett jobban terjedni a wifi.
A vezetékes telefon szintén nem jó hasonlat. Azért van mobil, mert a vezetékest nem tudod magaddal vinni. Mindennek megvan a maga létjogosultsága. De attól még nem jobb az egyik a másiknál mindenben, mert van, amiben jobb vagy kényelmesebb. -
válasz
Alex91 #86841 üzenetére
Nem piszkálódni akarok, de azon túl, hogy a wifi nyilván nem nem korrekt altenatívája a vezetéknek, a LAN szót szerintem kezeljük a helyén!
A LAN eleve a helyi hálózatot jelenti, ami (otthoni helyzetet feltételezve) lehet wifi és lehet Ethernet.
"A mesh routerekre mar nagyjabol igaz is, hogy nincs rajtuk lan...
aki meg mindig a lan-ban hisz, pedig mar eljart folotte az ido..."Ennek nincs értelme. Ethernet esetén mondjuk szerintem sem igaz, de LAN-nal egyszerűen értelmezhetetlen.
A hálózati egységen a LAN azt jelenti, hogy nem WAN, nem pedig azt, hogy vezetékes kapcsolat, ami mondjuk amúgy is egyértelmű... A wifi komplementere az Ethernet.
MaCS
-
sgeza
veterán
válasz
Alex91 #86844 üzenetére
Most kevered a dolgokat! Az teljesen más kérdés, hogy valaki meg tudja-e oldani, vagy éppen van-e kedve foglalkozni vele, hogy egy eszközt kábelen kösse rá a routerre, és az, hogy egyébként a kábel stabilabb vagy jobb-e, mint a wifi! Egyébként jobb. Én magam az állandóan egy helyen lévő eszközöket (file szerver, tv), kábelen kötöm be. Sőt, még a Chromecastot is kábellel kötöttem be. Csak azokkal wifizek, amik nem helyhez kötöttek (laptop, telefon).
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Alex91 #86841 üzenetére
Miért is járt el felette az idő? Nas esetében meg nem véletlen nincs wifi, mert kell a stabil kapcsolat, akkor csak a lan marad, na meg ha egyszerre több eszközt kell kiszolgálni az wifin elég gyorsan rontja a sebességet is. Ha meg stabil és gyorsabb kapcsolat kell, mint a gigabit, akkor is felejtős a wifi.
-
blountex
senior tag
válasz
Alex91 #86758 üzenetére
Szóval ha még ki is vitelezhető, hogy 1 SSID-n fusson a két router attól még a váltással gond lehet....
Akkor marad mindenképpen az AiMesh opció.Azért célszerű nálam az 1 SSID, mert föntről jön a Chrome Cast, NAS és minden más elérés, így ha a lentire wifire csatlakozik éppen rá a telefonom, akkor mindig át kell váltani a fönti routerre.
-
-
zseko
veterán
válasz
Alex91 #86489 üzenetére
Ez egy tök hasznos írás volt, köszi. Ki is jött, hogy semmi értelme akár csak ac-s routert is néznem - nem tudtam, hogy az csak 5GHz-en működik - semmi nem támogatja itthon ezt a sávot a telefonomon kívül, egyébként is bőven elég az n-es is arra az 50Mbps-re, ami erre jön...
-
Galahed
senior tag
válasz
Alex91 #86391 üzenetére
Az lett volna, hogy:
Kérdeztem, hogy a ASUS ZenWifi kb melyik szint, válaszoltál, hogy az AC57u.
Megnéztem az AC57u-t, ott van v2 és v3. Az lett volna a kérdés, hogy a verziók között van-e különbség a szolgáltatásokon kivűl? (V2-V3) AiMesh, vagy van hardver különbség is?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Alex91 #86388 üzenetére
Az is lehet, majd pár év múlva kiderül, hogy a 6 számjegyhez közelítő asus ok vagy a mikim megy -e tovább.
Egy ismerősnek van egy asus a , igaz nem tudom mennyiért vette meg milyen típus, de csodákat zeng róla,
Nos a Miki (Hap Ac2 )20 000 ért tud sokkal többet, ha a wifi t nem nézzük, de ma már a wifi re is igaz, mert neki is AC és az Asusa, bár nagyra volt magával, hogy a teloról belépve újra tudja indítani, ha nincs net otthon, na mondom, ha ujra kell indítani, ahhoz, hogy legyen net az már régen rossz ...Nekem ritkán mindössze annyit kell tennem, hogy kikapcsolom azt az ethernet portot ami megy a digi ont ba és vissza.
Idönként elveszti a linket, bár ez inkább az ont hibája, de ez is régen volt már, kezdetben sokkal gyakrabban volt rá szükség. -
0utsider
tag
válasz
Alex91 #86341 üzenetére
A szabványról hallottam, de gondoltam nektek jobban van gyakorlati tapasztalatotok azzal kapcsolatban, hogy melyik adja ki magából a maximálisan megengedett teljesítményt és melyik az, amelyik csak azt mondja magáról.
dkess kollégának köszönöm a segítséget, mivel 4 TP-Linket az elmúlt 15 évben már elhasználtunk, ezért szerintem rápróbálok egy AC57U v3-ra.
-
0utsider
tag
válasz
Alex91 #86332 üzenetére
Ezen jót nevettem
Nagy hodálynak számít az ahol lakunk?
Jó nem írtam le a szobák alapterületét, tehát könnyű lehet az feltételezni, hogy több száz négyzetméterről beszélünk, de nem erről van szó.Szoba 1 ~ 18 m2
Nappali / Konyha ~ 24 m2
Szoba 2 ~ 9 m2 mellette fürdő 1 ~ 6 m2
Faraday szoba ~ 16 m2
Szoba 4 ~ 12 m2 mellette fürdő 2 ~ 4.5 m2Tehát a roternek, mivel az a szoba 1 nappali melleti fala mellett van, kb 15 méterre kellene ellőni a jelet. Gondoltam, ha a jelenlegi 12.000 ft-os rotert, ami egyébként a megnövekedett igények ellenére is, éveki gond nélkül tette a dolgát, lecserélném egy kétszer annyiba kerülőbe, akkor szoba 4-be is lenne jel. Ha ez nem megoldható, akkor nem fogok többet rákölteni, mint amennyi elég a jelenlegi igények lefedésére.
Hogy értsd: Nem azért, mert nem tudnám kifizetni, hanem azért mert ablakon kidobott pénznek gondolom. Pl.: Nem veszek Geforce 3080-at sem, ha egy 1060-as minden igényemet kielégíti. Máshogy gondolkodunk, nincs ezzel gond.
A jelenlegi router típusa TP-LINK TL-WR740N
Miután megírtam a hszt csak leskicceltem a házat is, így talán érthetőbb. A méret arányok nem biztos hogy pontosak
, de a lényeg látszik.
szerk: legalábbis látszott volna ha elsőre csatolom a hsz-hez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ASUS TUF Gaming F16
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged