- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Ha megnézed ncore-on, ott is elég ritka a 4k filmeknél a 80mpbs, jellemzően inkább 30 és 60 között van az átlag (nyilván attól is függ, mennyire akciódús filmről beszélünk) ... de ha megnézed a Netflix oldalát ( [link] ), ott is csak 25mb-es netet ajánlanak az uhd tartalomhoz, szóval az átlag náluk is biztosan sokkal kevesebb.
-
Vastika
tag
De pufferel is a cucc, így mégiscsak simán átfér a tévék LAN portján: ha nem így lenne, akkor a 4k-s tévék nem tudnának 4k-s videót lejátszani ;-)
Én is úgy érzem, hogy inkább marketing értéke van...
Felhő: mekkora a tárhely? Szerintem kevesen fizetnek extráért, amit ingyen lehet kapni, annak a megtöltéséhez nem kell extra sávszélesség ;-)
-
dkess
őstag
Ez melyik online filmszolgáltatónál lehet ilyen átlag 80 Mbps -be meg a csúcson akár a duplájába belefutni? Előfizetnék rá ...
Ugye pl. egy Netflix 4K/DV-HDR/DD+ Atmos -al is bennemarad a 20 Mbps -ben ... A YouTube meg a többi jellemzően ennyi sem - nagyon nem ...
A fentebbi dolgok pl. még egy 4K/DV/TrueHD Atmos BD Remux -nak is jócskán a becsületére válna.
Egyéb tekintetben értem a gondolatmenetet és egyetértek. Vastika pedig ott rontja el a gondolatmenetet, hogy léteznek már gigabit feletti hálózati interfésszel rendelkező eszközök. Ettől függetlenül valóban anyagi és egyéb okokból is a nagy többség igényeit egy gigabit -es internet azért többé-kevésbé le tudja fedni ...
-
dkess
őstag
Igen, egy router -es felállás mellett AX73 (AX5400) - az AX56U (AX1800) mellett szólna az AiMesh (stb.). Ugyanakkor Asus esetében sajnos az optimális kiindulópont a AX58U (AX3000) lenne, ami már nem AX73/AX56U kategória árban ...
Ugyanakkor egy kérdés motoszkál bennem. Ott a konyha eldugott sarkában is gond nélkül jönne menne a social cuccok üzenetei, e-mail -ek, YouTube, Netflix -ből még 2 db 4K/HDR-DV stream is (igaz mobilra FullHD a max. - úgyhogy még egy pár beleférne ...) még az Asust is alapul véve nemhogy a AX73 -at. Ráadásul ezt AC -s mobillal (AX -essel sokkal jobb lenne) ... OK, a VoWiFi már megszakadna, de úgy egyébként mit szeretnél ott csinálni amihez kellene egy repeater?
-
blakey
titán
-
dkess
őstag
Azt nem írtad, hogy a mi 9se 5 GHz -en vagy 2.4 Ghz -en droppol. Feltételezem az előbbin ...
Persze azt se tudjuk, hogy mekkora panel, de általánosságban egy ax73 -nak elégnek kell lennie.
Írok egy ma délutáni-koraesti történetet. Húgoméknál (családi ház a 840 nm -es telek egyik végében) az AX50 5 GHz -en jelentősen visszaesett a telepítéskori lefedettségében. Kb. két szobával odébb ért meg mondjuk a terasz. 2.4 GHz -en továbbra is "kiér a világból" - a tekintetben kb. ekvivalens a Digi ONT 2.4 GHz -ével (persze sokkal gyorsabb). Hát átmentem megnézni mi újság ...
Nos, ránéztem és fogott egy radart a drága. 5 GHz -en ment a 36 -os csatornára (tök üres volt amúgyis) - azaz a DFS alá jócskán. Újra van 5 GHz -es AX -es WiFi az egész házban és a telek egészében is. Ilyen sebességekkel (5 GHz - mobiltelóval mérve):
- Nappali: 750 / 270 Mbps,
- ház legtávolabbi sarka, szobában: 290/150 Mbps,
- a telek túloldalán kerítésnél (nem tudom, kb. még 30 méter a házfaltól): 235/85 Mbps.Azért ez nem túl "szoáré" ...
Az AX73 azért ennél jobb ...
@Vastika,
Hát, a Digi ONT ...
Csak 2.4 GHz -en N -es WiFi. Jobb napjain megvan a maximum 60/80 Mbps (a gigabit -ből). Mármint, ha mellette állsz.
OK, kimegy a világból a jel, de sebességügyileg azért nem egy acélos ... A TP-Link AX -es felhozatalát még panelben is volt szerencsém próbálgatni (brutálisan zavart környezetben) - hát ... Maradjunk annyiban nem az eszközzel lesz a gond ...
-
Vastika
tag
...szerintem eltéved a jel az antennaerdőben ;-)
Bocs, ezt nem tudtam kihagyni ;-)Nem lehet, hogy a TP-Link valami olyan csatornára áll be véletlenül / olyanra állítottad manuálisan, ami nagyon terhelt?
Firmware frissítést csináltál rajta, már ha van hozzá? Ártani nem fog...
Hülye kérdés (és lehet, hogy nem is lehet máshogy állítani őket, még nem láttam ilyet élőben) , de az antennák függőlegesen állnak?Ha nagyon nem megy, akkor én visszavinném... Nem szoktak a szolgáltatók olyan vacak eszközöket adni, mint amennyire szidják őket (nem ellenségeik ők saját maguknak, ők szívnának vele) , de azért hogy egy ilyen süni még ennyit se tudjon, mint a szolgáltató kütyüje a kis valószínűleg beépített antennáival, az gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Haditechnika, harcászat
- Xbox Series X|S
- Xbox tulajok OFF topicja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Minden, ami Unreal Engine
- Asztalos klub
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest