- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
valakky
aktív tag
válasz
Cs1csó #89596 üzenetére
egy normál, hétköznapi háztartást már pár 100 megás, vagy akár gigabites nettel szerintem egy tp c5 v4 is kiszolgál, nem is muszáj rá padavant tenni. azt meg már láttam 7-8e ft-ért is aprón.
de sok esetben a szolgáltatói eszköz elég szokott lenni, a legtöbbön már ac-s wifi van.
nagyon kevesek hobbija a torrenten max csövön sok terát megosztani, úgy hogy fullban tolja 7/24 oda-vissza.
mindenkinek megvan a maga fétise, én spec a vezeték nélkül legyen a helyi hálón min. gigabit mindig a házi szerverem felé oda.vissza vonalra vagyok rágyógyulva. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #80378 üzenetére
Az informatika legnagyobb része rohamos fejlődésen megy keresztül évtizedek óta. Egy lézernyomtató például nyugodtan megvásárolható annak tudatában, hogy ameddig gyártanak hozzá tonert, addig használható (feltéve, hogy garanciális időn belül nem romlik el).
Viszont egy routernél figyelni kell a szabványokra. 2015-ben vettem egy TP-Link Archer C5-öt, majdnem 5 évig használtam. Az már AC-s volt. Most az új szabvány az AX, ha most veszek egy olyan routert amiben nincs AX támogatás hardveres, 1-2 éven belül elavul.
Ha most veszek egy olyat ami AX-es akkor egyik eszközöm sem azon keresztül fog csatlakozni, de a jövőbeni már AX-es kliensek majd azon fognak.
... és akkor itt jön a képbe az ár, ha nem AX-es akkor a 20-30K közötti kategória a favorit, mert ennél drágább nem AX-est venni pénzkidobás. Az AX-es jó befektetés, de 4x-5x annyiba kerül.
-
válasz
Cs1csó #80347 üzenetére
Üdv!
Talán a TP-LINK Archer C5, de ha van rá mód én sokkal inkább hozzátennék még 3000Ft-ot, és megvenném az ASUS RT-AC1200GU-t, ami az Euronics-ban jelenleg 17999HUF. Az 100%-ban megegyezik az eddig is nagyon ajánlott RT-AC57U v1-el, de ugyanaz a SoC van benne mint a Xiaomi Mi R3G-ben, vagy az ASUS RT-AC65P-ben, felmegy rá a Padavan firmware is, és 1Gbps sebességig kiszolgál később is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest