- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThodEE
őstag
válasz
Multibit #66337 üzenetére
1043ND van, nem tudom most fejből melyik verzió, de kívülről fehér tehát gondolom a V1, de ezt itt hagyjuk anyósnál mi pedig a következő hónapba költözünk és új lesz a szolgáltatás is és kelleni fog egy új router is
Csak a telefonjaink tudják az 5GHz et, jelenleg nincs más ilyen eszközünk, ezeknek meg annyira nem szükséges a játékokhoz meg a youtube nézéshezNAS on 90% ban a fotóink vannak 2db 2Tb os vinyóval van szerelve, nincs bajom sem a sebességével sem a szolgáltatásaival, persze jó lenne 10 szálnál többön torrentezni de gyakorlatilag felesleges mert ez is ritkán van kihasználva
-
-
2ozz
tag
válasz
Multibit #66324 üzenetére
Lehetséges, bár én leginkább azt tapasztalom, hogy azért művelnek ilyeneket egy router-el, hogy a letorrentezett filmet/sorozatot bárhol nézhessék, magyarul egy saját médiatárat (és gyakran seed server-t) építenek vele, ami lássuk be, sok egy router-nek.
Spórolás? Igen, valószínűleg.
-Én azért használom ilyenekre, mert lusta vagyok folyton cipelni a HDD-t egyik TV-ből/notiból másikba, és persze azért is, mert a DLNA működik telefonnal is, nem kell hozzá TV vagy gép.
-A print server tök jó (szerintem), mert az ingatlan egyetlen nyomtatójára bárhonnan bárki bármit kiküldhet.
-Az ftp részét én arra használom, hogy a lerippelt DVD-ket oda feltöltsem, meg a család közös "felhőcskéje" (fotók, doksik).Ezeket bőven tudta már a WR842ND V2 is és nem kellett egy folyamatosan zúgó server-t betenni a nappaliba.
Mondhatni kényelmi és komfort szempontok okán művelek vele ilyet.
Bár ha ez a stabilitás rovására menne (vagy melegedne), akkor azonnal kikapcsolnám ezeket.
-
2ozz
tag
válasz
Multibit #66322 üzenetére
Nekem, elég, ha mint router teszi a dolgát, de azt minél jobban. DLNA, töltikézés, háttértárazás - ezek nem router feladatok
Ebben igazad van.
De ha tudja, az csak hab a tortán.
És ha tévedésből tudja (vagy mert direkt ilyet vettél), akkor minek akasszak be egy server-t !? -
2ozz
tag
válasz
Multibit #66295 üzenetére
MaCS_70 írta:
Nem igazán értem, hogy annak, hogy a router UTP-porthiányát switchcsel akarja valaki megoldani, mi köze van a PS4 játékok méretéhez.Erre írtam hogy mindent meg lehet oldani, mindenből lehet várat építeni, csak olyan is lesz.
A switch nem irányít forgalmat, "buta mint a föld", kivétel persze a managelhető változatok. Csak összekapcsolgatja a portjait és közel sem ad olyan rugalmas megoldást, mint egy router.
Egy ilyen Xaomi mennyibe is kerül? Plusz ehhez vegyük akkor hozzá a switch árát (ha még nem pihen otthon a fiókban). Mennyinél is járunk árban? -
-
2ozz
tag
válasz
Multibit #66288 üzenetére
Miért karcsú switchcsel?
Mert egy mobilnet marad, hiába osztod, szorzod, azért egy FiberNet-hez képest messze van.
Plusz a switch időosztással működik, tehát a latency megnő (a sávszél marad), és használat közben ez érezhető.Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet, de hogy jön ide a mobilnet?
A kérdező telenor mobilnet-hez keresett routert, nem HGW-t, nem 15 eszközből (és Laokoón-csoportból) álló kuplerájt, hanem routert. -
2ozz
tag
válasz
Multibit #66262 üzenetére
Bocsi, de most nem tudlak követni, mi is a gond az AC1200-al?
Igen, mindenki elégedett vele de ugye nem mind1 hol használja és mire...
Ha csak a telefonomon neteznék vele egy tégla házban, akkor lehet én is elégedettebb lennék, de nálam más a helyzet...Úgy gondolod a UPC-s vagy T-Home-os jobb? Bizonyára ahol te laksz ott jobb, ahol én találkoztam vele, csak a probléma volt velük. (Vagy a felhasználó igényeivel nem volt öszhangban)
-
shapphire
aktív tag
válasz
Multibit #66263 üzenetére
Először is köszi a gyors választ!
Nem írtam, de 30 megás csomaghoz lenne. Arra gondolom így elég lesz. Ahol lakom, itt fejlesztéssel lesz ez a csomag elérhető. Gigás switchet eddig csak képen láttam.
Amúgy hajlanék nem bebetonozásra, de ilyen hálózathoz lehet, hogy kár lenne az x ezerrel drágább model. -
válasz
Multibit #66038 üzenetére
Ez azért nagyban függ a felhasználói igényektől.
Nagy általánosságban tökéletesen egyetértek Veled, és én is ezt szoktam tanácsolni, ugyanakkor én vagyok az élő ellenpélda:
Az Asus RT-AC87 mellé vettem egy Zyxel NAS-t. Médiakiszolgálónak, családi fájltárolónak, átmeneti biztonságimásolat-kezelőnek és elvétve torrentkliensnek használom, és eddig semmi, de semmi többletszolgáltatását nem élvezem a routerre kapcsolt HDD-hez képest, sőt, tulajdonképpen hátrányát már igen (de az egy másik történet).
Ennél fogva a másik családi bázison azonos felhasználásra marad is az N18 + HDD felállás, mert nekünk az oda bőven elég.
MaCS
-
adika.szucs
újonc
válasz
Multibit #65950 üzenetére
nem a kliensekkel van a baj, azok ki tudnák használni.. a linksebességet pedig azért írtam le, mert a tp link kevesebb, de mégis többet tudok kihozni belőle a dlinkkel szemben..
ez képes lenne szerinted az általam kívánt sebességre? vagy egyáltalán megéri próbálkozni?
-
melan
senior tag
válasz
Multibit #65916 üzenetére
A gond, hogy a 4 LAN portot hamar elhasználtam, így is 2 switch van bekötve a hálóba... ha meg a router wifije adja meg magát, akkor még mindig a kábelek száma fog nőni az AP-ig. Még arra is gondoltam, hogy veszek egy ugyanilyen routert, mert ez teljesen jól kiszolgált, nem volt gond a hatótávval sem, csak gondoltam lépek egyet feljebb, ezért néztem ki ezt a két típust...
-
törölt tag
válasz
Multibit #65472 üzenetére
Nem kéne állandóan nyomatni ezt a homogén bullshitet!
Ja hogy neked hülyeség? Ok, azt hiszem ebben se értünk egyet, Ha ismered ezeket a termékeket, akkor tudod hogy egymásra épülnek. Tehát eleve már nem hülyeség.
De mi van, ha nekem meg az a hülyeség hogy azt a filozófiát képviselitek kenjünk be sárral mindent. Mert pont ez a vége amit képviseltek. Azaz összevásárol minden szart, és csodálkozik hogy probléma van. Ahelyett hogy arra az irányra mutatnátok, hogy ha már rá szántad magad hogy foglalkozol vele, akkor érdemes normális felügyelt hálózatot kiépíteni. Főleg hogy nas, meg webkamerát is akar használni.Érdekelt vagy az Ubi termékek terjesztésében?
Nem, sose voltam érdekelt. -
keke69
őstag
válasz
Multibit #65060 üzenetére
Igen a fehér V1-es van.
Inkább olyat szeretnék ami már tudja az 5Ghz-et.
Valamint hozzátudnék jutni jó áron AVM FRITZ! Box 3490 20002680 Router nem tudom mennyire ismert és milyen lehet. -
Xero
nagyúr
válasz
Multibit #64902 üzenetére
Ebben igazad van, de lényegében ez a szülői háznál van. Itt tartom a serveremet, ami ugye kábelen lóg. Na most rajtam kívül zéró power user fordul meg itt, így arra hogy pörögjön a youtube, web és társai még az N is bőségesen elegendő.
De nem kell meggyőzni. Meggyőztem magamat. 58U-ért most indulok.
-
killerjohn
addikt
válasz
Multibit #64776 üzenetére
gigás digi van. Azt mondtam, hogy még nincsenek meg az APk, és a hozzájuk szükséges kábelezés, azaz most hogy láthatóan routert kell cserélnem, TALÁN lehetne egy wifis router átmenetileg. Természetesen nem gondolom hogy bármilyen router 50-es falakból átlő hármat, majd kimegy a kertbe és 30 méter hosszan szór
Igen, roaming meg komoly APk kellenek, de még mindig évelődök az ubi/tplink EAP/tplink CAP között. Ráadásul a kábelezés nem két perc, át kell fúrni a födémet több helyen, felmenni a kábelekkel a nappaliból a tetőtérbe, lejönni ott ahol az APk lesznek, meg két kábel a kameráknak meg két kábel a dolgozószobába...
de ha azt mondod hogy vegyek egy wifi nélkülit és EGY db APt átmenetileg, azt meg tegyem le a nappaliban a routerre, és később majd ha lesz kábelezés, átteszem a plafonra, akkor elfogadom. Csak még mindig nem tudom milyen router és milyen ap. VLANt tudnia kell, akarok guest hálózatot, plusz egy szeparáltat a hátsó kisházba apámnak.
-
törölt tag
-
humilislupus
tag
válasz
Multibit #64760 üzenetére
A jelenlegi net Szeged belvárosában nagyon gyenge,de talan lesznek fejlesztések...most jó ha van 5-10 MBit. A hálózatra szánt összeg egyenlőre nem beszéltük meg...Túlzottan takarékos a kancellár” de az iroda leállásra még érzékenyebb .....szóval meggyőzőm mindenképp ,kerül amibe kerül ......
-
rekop
senior tag
válasz
Multibit #64753 üzenetére
Ha már 2db lesz elhelyezve, szerintem mehet a lite is. Ha egy kellene csak akkor én is az LR-t mondanám inkább. Kettővel már elég jól lefedhető egy kétszintes családi ház is. Sebességben nem fog többet tudni az LR(max 2.4-en) talán lefedettségben kicsit jobb lesz
Ha gyengének érzed a lite-ot, én inkább az ac pro irányába nézelődnék. -
törölt tag
válasz
Multibit #64258 üzenetére
Sőt ha beregisztrálod a cloud-key-t a ubnt- oldalra. Akkor akár a UBNT-oldalon keresztül is eléred. Csak regisztrálni kell, és hozzá kell rendelni a Cloud-keyt. Amit nem tudok, hogy ez csak azoknak a felhasználóknak van, akik megvették a cloud-key hardvert, vagy azoknak is lehetősége van, akik egyénileg telepítették különböző eszközre. Persze, ez a módszer megköveteli a cloud-key folyamatos működését.
-
Borvitéz
csendes tag
válasz
Multibit #64188 üzenetére
A fő nagy torrent csapatásokat asztali gépről tervezem.
A visszatöltésre - (kikapcsolt gép mellett ) gondoltam kipróbálni
a módszert.( nem is adatmennyiségre,hanem hogy teljen a
48 órás visszatöltési kötelezettség....)- A Xiaomi Mi Router 3G -többen dicsérik, de nem szivesen
rendelek / rendeltetek külföldről ( + akár 1 hónap várakozás )Jelenleg ott tartok gondolatban:
TP-Link 1043N
TP-Link ARcher C5
vagy valami asus olcsóbbakból.
És a torrent majd elrötyög a háttérben PC-n oszt jóvan. -
-
Bl@tty
tag
válasz
Multibit #63945 üzenetére
Az ASUS 1GHz? Az ajánlóban még 800MHz van, ahogy a legtöbb helyen a neten, legalább is így láttam. De ha mégse, akkor javítani kellene.
De persze nincs értelme ez alapján összehasonlítani a D-Linkkel. Ezt az általad idézett hozzászólásomban is írtam...("más gyártó, más technológia")
De ezen tényleg ne rugózzunk, csak kérdeztem, hogy ér-e annyival többet... -
válasz
Multibit #63628 üzenetére
Úgy tudom, éppen nem a spártaiság a gondja a ROS-szel -- Linuxban a Gentoo nagy híve.
Sajnos sok mindent nem értettem a mondókájából, de a Mikrotiknél kifejezetten arról volt szó, hogy sajnos már az sem olyan jó, mint amilyen volt -- de messze nem olyasmiről, hogy rossz lenne a Mikrotik.
Megpróbálok utánamenni, izgalmas lehet ez!
MaCS
-
zeeezoli
csendes tag
-
csgabee
tag
válasz
Multibit #63438 üzenetére
Én értelek,de több típusról is hallok rosszakat.Szeretném,hoyg ne dobálljon le,és a sebességet tudja is kezelni rendesen.Ezért faggatlak Benneteket.És elnézést érte ismételten. Telefontól kezdve mindent itt ajánlott a közösség,és mindenem tökéletes eddíg.Ezért pofátlankodom örökké,hogy mit is vegyek.De átrágom.
-
lyp
csendes tag
válasz
Multibit #63256 üzenetére
Ezt írják a D-Link DIR-860L fórum összefoglalójában:
"Az erős 2 magos (és MIPS MultiThread-ot támogató) SoC-nak köszönhetően a legtöbb támogatott típussal ellentétben OpenWrt/LEDE alatt is elérhető közel gigabit NAT sebesség hw NAT használata nélkül. Ugyanakkor Padavan alatt a hw NAT is támogatott, de természetesen ott is hozza nélküle is a sebességet."
Forrás: https://itcafe.hu/tema/d-link_dir-860l/Olyat szeretnék, aminél egyáltalán nem terheli vagy minél kevesebb processzoridőt visz el a NAT.
-
-
Hunork
veterán
válasz
Multibit #63222 üzenetére
Ok. Wifi: nyilván nem FHD mozifilmet néznék így, de egy-egy video, klip, web lapok, FB...stb ne csiga lassú legyen. És ugye panel ház, sok a hálózat, ezt ugye látom is.
Így:
Tp Link Archer C5, esetleg C7 (utóbbi van inkább raktáron, tudom, drágább, mint amit írtam, de elolvastam az összefoglalót)
vagy ASUS RT-N18U (szintén van raktáron)
A C5 és az Asus 19k, a C7 25k.
A korábbi hsz-ben megadott kritériumok alapján eme háromból melyik a legjobb választás? Azt hiszem, így már oké a kérdés. -
Agyzuzo
addikt
válasz
Multibit #63126 üzenetére
Akkor egy újabb ötlet:
DIGI ethernet kábel bele ebbe: UBIQUITI EdgeRouter ER-X.
Itt egyik portba menne a gépem, a másikba egy Cisco gigabites switch (az van itthon jelenleg is üzemben) + rá a kütyük.
Az uccsó PoE-s portba pedig menne ez és fel a plafonra: UBIQUITI UniFi Access Point.
Ha jól értem így megúszok egy power brick-et, mivel az AC kapja a tápot a Router-től.
(Vagy ha az gyenge akkor ez: UBIQUITI UniFi Access Point AC LR)Ez így életképes vagy van jobb megoldás?
Ami lényeges - gépemen kijöjjön a gigabit, illetve NAS-ra ha másolok ne haljon meg a hálózat (jelenleg az van hogy ha másolok 60-70 mega/sec-el megy át a cucc a NAS-ra, de kb. lehal az egész hálózatom, illetve ha a media lejátszóval játszok le valamit folyamatosan akadozik a lejátszás meg eldobálja a netet).
-
iminet
tag
válasz
Multibit #63135 üzenetére
Ja a mostani 300-hoz képest jelentős többlet
, amúgy meg legyünk telhetetlenek, ha már van gigabit
.
RB450G helyett keresek másikat és tudtam egy ilyet tesztelni 800-ra mondták hogy azt tudni fogja. Nekem nem jött össze. :-(. A következő Mikrotik a RB1100AHx4 árban kicsit más igaz több portot kínál.
Megnézek egy Unifi SG-t aztán majd meglátom. -
PlatiaAmos
tag
válasz
Multibit #63077 üzenetére
Annyit szeretnék, hogy ha szakad a kábeles internet, ne dobjon le semmilyen szerver váltson rögtön át mobilnetre.
Az ASUS-ról csak olvastam negatív tapasztalatokat is hardver szempontból.
Nem nyafogásnak szántam, tényleg az első mondat a leglényegesebb ha tudja ezt az Asus b1-es router akkor szuper és mea culpa!
Core2duo
Köszi. Ez nagyon jó ötlet nem is hallottam még ilyenről.
Milyen router van itthoni piacon amibe helyezhető SIM és nem kell hozzá űrbéli tudás?Mert a földi is hiányzik néha..
-
-
Mr. Imre
csendes tag
válasz
Multibit #62874 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Most megnéztem a laptopon mi van benne: AC 8260.
Melyikkel milyen wifi sebességre számíthatok? (az adapterem elvi maximuma ugye 876Mbps)
Esetleg szükséges lehet valami külső usb-s wifi adapter?bluemirage: Köszi, kb erre gondoltam, mikor említettem a NAS-t, mint jövőbeli cél. Sejtettem, hogy kb 40 még elmegy majd arra is...
-
resist
tag
válasz
Multibit #62837 üzenetére
Nem akarok kábelezni, mert nemrég csináltuk meg a lakást, anya meg nem szeretne kábelcsatornát mindenfelé, meg tényleg esztétikailag nem lenne az igazi (panelba bevésni meg macera). Persze a kábel jobb, de azért wifis minden (TV-k, tablet, laptop, stb), hogy ne kelljen evvel foglalkozni.
Meg aztán ha mozgatom pl. a tv-t másik szobába, akkor mit csináljak a kábelcsatornával, tegyek rá virágot? Vagy átteszem a routert?
NAS Qnap volt, nem a legvackabb, nem tetszett és kész. Elvileg lehetett rajta torrentezni is, na az úgy lefogta, hogy 100% volt a processzorterhelése 1db torrenttel. Meg nem szeretnék még egy eszközt, ha létezik olyan router, ami ezt is tudja. Pluszban rájöttünk, hogy szeretünk ülni a számítógép előtt (az be van kábelezve), így a torrent azon megy.
A mostani N66U kiválóan teljesít, de azért megdöccen már a sok eszköz alatt. Ezért is gondoltam egy komolyabbat. Az asus médiacenterével meg nincs semmi gond szerintem, gépen áttolom rajta mi kell.
Haveromnak pl. a tablet és NAS kombó jött be, nekem nem
A jelerősség azért fontos, mert ha lemegyek bagózni, akkor nyomkodom a telefont, mobilnetem kicsi (nem is kell nagyobb, nem használnám ki), azt nem akarom fogyasztani. Az n66u-val néztem anno a foci VB-t a parkolóban, hogy közben légkondit tisztítottam, a router fent a harmadikon. Nem hátrány, ha egy újabb és erősebb cucc ezt szintén tudja. Az ac86u tudta, csak hwhibás volt, most kap még egy esélyt.
Szóval nekem ezek a preferenciák -
resist
tag
válasz
Multibit #62831 üzenetére
Pont a kábeleket szerettem volna elkerülni, gondolkodtam abban is anno. De baromi szarul nézne ki a kábelcsatorna a falon. Az ac86u jelerőssége nagyon jó volt amúgy. Az n66u pl a 13-as csatornán van jelenleg, azt a netgear nem szerette, auton hagytam úgy sokkal jobb lett. Hát igen, a wireless szépsége.
Nast nem szeretnék, volt, kipróbáltam, nem tetszett. -
mrbocee
újonc
válasz
Multibit #62415 üzenetére
Köszi a válaszokat MaCS és Multibit!
Akkor igazából el is dőlt, az Asus lesz a befutó
A notebookokat csak mezei webböngészésre, illetve munkára használjuk, nem igényelnek túl nagy sávszélt, a TV pedig eddig is egész jól elketyegett a WiFi-vel, de lehet, hogy variálok majd egy kicsit
Köszönöm és Kellemes ünnepeket!
MrBocee
-
zeeezoli
csendes tag
válasz
Multibit #61867 üzenetére
"Legalább a laptop vezetéken fog csatlakozni a routerhez? Ha nem, felesleges az 500-as előfizetés (1000 Mbps-ről nem is beszélve). Gondold újra a dolgot!"
Az a helyzet hogy csak wifin csatlakozunk. Akkor melyik netcsomag ajánlott a digi kínálatából,szerinted elég lehet a 100-as is??
Teljesen láma vagyok ezekben a dolgokban.A múltkori router vásárlási szándèkom okán már ott tartok,hogy elöbb a megfelelö netcsomagot kéne kiválasztani és ahhoz a routert. -
Soma01
veterán
válasz
Multibit #62323 üzenetére
Mondjuk ahogy én láttam, "létezik" olyan eszköz (pár) ami átviszi a gigabitet vezeték nélkül, de ezt nem építed be egy gépbe sem. Laptopba meg pláne nem! Ez ott fog állni a monitor, laptop mellett és biztosítja a kapcsolatot 60 GHz-en. Szóval csak a két pont közti vezeték, összeköttetés szerepét tölti be. Nem "szabványos" eszköz. Legalábbis nem WiFi tartományokban működik. Mondjuk pont e miatt nem is zavarja sok minden más hálózat. Tehát éppen meg lehet oldani...
-
humax
senior tag
válasz
Multibit #62287 üzenetére
A megadott keretből nem tudsz olyan routert venni, ami közelíteni wifi-n az 1000 Mbps-t.
tudsz olyan router ajanlani ami közeliti a wifi-n1000Mnps ?
Asus RT-AC66U B1- max wifi-n menny lesz a sebesség?
TP-Link Archer C8/C7 wifi-n menny lesz a sebesség?jelenleg V1 1043 van nekem (panel lakás)
DIGI 1000 - wifi-n sebesség 60/70 Mbps
kábel kb 88/90 Mbps
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest