- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
válasz
Soma01 #88692 üzenetére
Uhh, erre nem is gondoltam... Mármint a villanyvezetékekre, habár azok szerintem biztosan nem cirka 2 méter magasan közlekednek. Viszont abban a magasságban kevesebb árnyékoló tárgy van (fűtőtestek, tévé, fűtéscsövek, stb.). A wifi jel milyen irányba terjed az antennáról? körkőrösen, vagy valamilyen dedikált irányba (pl. vízszintesen, függőlegesen, az antenna síkjában, stb.)?
Köszi! -
borondysz
csendes újonc
válasz
Soma01 #88616 üzenetére
Szia Soma01,
igen próbáltam, de mintha nem akarná elfelejteni. Ez tudom, hogy így elég noob megfogalmazás, de nagyjából tényleg ez történik. Lefuttatom a hálózat visszaállítása menüpontot. Elkarikázik egy kicsit kiírja, hogy kész állítsa be újra, de mintha mise történt volna.
-
mzsol
tag
válasz
Soma01 #88592 üzenetére
Jó kérdés! Mik és mennyi az az extra funkció? Pl az aimesh számomra egy plusz tartalék ha mégse lenne elég a lefedettség. 100nm alapterületen földszint + emelet, a routert az oldalsó falakat nézve kb be rudom rakni középre. Függőlegesen nézve az emeleten kb 1,7m re raknám. A mesh hátra a terasz felé kellene ha úgy alakul (alapból nem is használnám).
-
IOP1984
csendes tag
válasz
Soma01 #88500 üzenetére
Árban max 50-60 eFt-ra gondoltam. Olyan routerre lenne szükségem, ami wifin is tudná a bejövő sebességet. Sajnos ez most csak 350Mbps, vagyis a garantált minimum felett van, de ennél többet még soha sem mértem éjszaka sem. Amúgy ez huzamosabb ideig normális? A jelenlegi routerem a kábelem kapott 350Mbps -ből a laptopomnak csak 100Mbps-et továbbít, úgy hogy ott állok mellette. A szobában 1betonfal mögött, már csak 45-55 Mpbs-em van.
-
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Soma01 #88342 üzenetére
Áttettem, mert közben olyat csinál a FF, hogyha megnyitok itt jobb oldalt egy piros zászlós témakövetést, hogy új hsz van, akkor nem tölt be, csak a fejléc, ha meg F5-özök közben, akkor egy ezredmásodpercre bejön az új hsz, de azzal a lendülettel rá is frissít.. Bár most auto-ra rakva sem jobb a helyzet. És elég random csinálja.
Nem tudom, hogy van-e összefüggés.. DHCP-t kikapcsoltam, viszont dinamikus IP-t oszt ki neki még.
Nem tudom, hogy mivel van ez összefüggésben.Most is ahogy ezt a hsz-t írtam, a fejléc bejött az elküldés után, viszont semmit nem csinált az oldal ezen kívül. Ahogy frissítettem már meg is jelent a hsz-em.
-
wolf88
aktív tag
válasz
Soma01 #88341 üzenetére
TEsómékhoz lesz a router. Mobilnet van náluk,gyenge a jel a lakásban. Telekomos sráccal beszélt,aki küldött nekik egy Mesh,vezérlőt,igen ám,de a jelenlegi alcatel mobilstickük csak usb-n csatlakozik routerhez,amivel nem működik ez a kütyű.Két lehetőség van,vagy visszaküldik a verézlőket,vagy vesznek egy SIM-es routert. Kíváncsi az árakra,hogy mennyibe kerül,megéri-e venni.Kell LAN csatlakozó.Otthoni tanulás,netezés.Nem tudom,hogy mennyi csatlakozik,minimum 4-5...
-
dkess
őstag
válasz
Soma01 #88318 üzenetére
Ezeknek eléggé változik az ára. A CD6 kettes pack pont most volt jó ideig 30k HUF alatt (ez ugye 15K HUF/egység alatti ár). Most éppen drágább. No meg ebből van egyes/kettes/hármas pakk - éppen hol/mikor és mennyiért ...
Az AX55 lefedettségét sokan szidták már itt a topikban. Igazából Node -nak hálószobákhoz ilyesmi elmegy.
Csakhogy itt nem Node -nak nézne az illető eszközt (arra van a CD6 kettes pakkja), hanem esetleg fő routernek valamit. Sőt még az sem 100%, ha jól értem, hogy biztosan kellene harmadik eszköz - csak mi lenne ha vonalon mozgunk egyelőre ...
Igazából AX vonalon AX56U alá nem adnám, de az előző hozzászólásom alapján akkor mennék egy AC57U v3/még egy db CD6 fölé, ha legalább 5 GHz -en 4x4 AX lenne. Az meg legalább egy huszas még ...
-
tototos
addikt
válasz
Soma01 #88313 üzenetére
Terhelésben a wifi nem lesz terhelve. Mobilok lesznek rajta meg laptop. A TV-k kábelen lesznek bekötve a rendszerbe. Bőven elég az AC is. A lényeg hogy legyen megfelelő jel. Van egy pince és egy tetőtér is. A tetőtérben a Flip routere teljesen megfelel az elvárásoknak. Az AX20 jónak tűnik főleg ennyi pénzért. Azt hogy hova kerül azt meg majd a tapasztalat megadja. Félek hogy ha a lépcső alá rakjuk be akkor ott a sok beton lefogja nagyon.
-
tototos
addikt
válasz
Soma01 #88306 üzenetére
Van a ház mögött kazánház plusz egy nagyobb kert ahol jó lenne a wifi ezért kellene a teraszra egy AP. A házon belül a lan kábelek konnektorok mellett vannak elhelyezve. Kérdés, hogy szükséges-e a mesh vagy csak lerakni egy routert a ház közepére és lefedi a teljes szintet. Az ap meg a kert felé szórja a jelet.
-
dkess
őstag
válasz
Soma01 #88286 üzenetére
Igen, ott jön be a szolgáltató UTP és koax kábele jelenleg. A koax innen szét is ágazik.
Elméletileg ki tudná tenni itt a falra akár most is az AC65P -t, de akkor:
- kellene egy switch a nagyszobába (ez a kisebb gond),
- pont ott lenne WiFi, ahol nem annyira lényeges (előszoba/fürdő/konyha - valamelyest az alsó szoba ...) - ugyanakkor a nagyszobában meg nem annyira. Ugye ott lenne home office -ok meg sok WiFi eszköz meg egyebek ... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Soma01 #88265 üzenetére
A tarros router marad a ház közepén.
Abból szeretnék elmenni a hálószobába(25 m kábelen) egy nagyon jó routerba, mert ott van a 2 notebook, xbox, ps, szóval oda kell a stabil net(de sajnos csak WIFI játszik a szobán belül, mert a padláson a szoba másik felén tudok lejönni, mint ahol most a konzolok vannak).Aztán a tarros routerből egy tök másik irányba kell elmenni majd leghátra az udvar legvégére, de ez majd egy későbbi 1-2 éven belüli terv.
Plusz majd lesz egy IP kamera rendszer, amit szintén a tarros routerra akarok rákötni.
Na most akkor az AX20 az jobb lehet, mint az RT-AC65P ?
-
szricsi_0917
tag
válasz
Soma01 #88165 üzenetére
Szia
Igazából nem tudom lenne-e értelme drágább eszköznek? Mi az amivel esetleg többet tudna?
Az AX56-ra egy nas lenne kötve meg pluszban 2 switch. Az egyik switchen a házimozi minden eszköze, a másikon pedig számítógép és társai vannak, ezek is azért vannak mert amit csak lehet kábellel kötök össze, mert stabilabb. A nason megy torrent, vpn (csak ritkán h távolról akarok buherálni valamit) és emby (hálózaton kivűl és belül is).
Dkess:
Miért passzol hozzá jobban az XD4? Nekem amúgy annyi pluszt már nem érne meg az XD4, mert csak a telefonok és laptopok miatt van a többi helyen router és azokon csak netezés megy. Minden fontos eszköz ami zabálja a hálózatot az az emeleten van kábellel összekötve. -
dkess
őstag
válasz
Soma01 #88165 üzenetére
Bizony jó vételnek tűnik AiMesh Node -oknak a CD6 duo-pack (két darabos kiszerelés). Most az egyik helyen 30K HUF alatt van: [link] .
Szerintem fő routernek az AX56U megfelel. Az a baj, hogy "igazi" előrelépés leginkább az AX82U lenne már 58K HUF -ért. Persze az AX58U sem rossz, de az is 5 GHz -en 2x2 -es konfiggal és a HT160 -at csak akkor tudná kihasználni leginkább, ha lennének ezt támogató laptopja(i) ...
Csak még egy apró megjegyzés, mely lehet a kérdezőt érdekelheti. Az AX56U -hoz passzoló ZenWiFi egység az XD4 lenne. Ebből a duo-pack (két egységes kiszerelés) egyik helyen most 70,4K HUF -ért kapható: [link] .
Igen, ez már kétszer annyi, mint a CD6, de cserébe mindenhol AX -es WiFi -nk lenne ... Továbbá az is lehet dobna az élményen, ha a két földszinti Node -hoz két külön UTP menne a fenti főroutertől. Különösen, ha a földszinten lennének kábeles kliensek is és/vagy NAS is lenne pl. fent (avagy, ha később lenne multigigabit -es internet stb.) ...
-
-
-
Ear001
addikt
válasz
Soma01 #88132 üzenetére
Mesh van, a leírás szerint : A Link+ funkciót támogató készülékek összekapcsolásával Link+ Wi-Fi-hálózatot alakíthat ki. E hálózatban valamennyi készülék ugyanazt a beállítást – azaz ugyanazt a Wi-Fi nevet, jelszót, bejelentkezési jelszót, Wi-Fi időzítőt, Wi-Fi tiltólistát/engedélyező listát, időzónát és automatikus frissítési beállításokat – fogja használni, mint a fő router. A fő router beállításainak módosítása esetén a módosítások automatikusan szinkronizálódnak a másodlagos routerekre.
Ameddig a Wi-Fi hatókörén marad, bárhol használhatja a Wi-Fi-kapcsolatot – a nappaliban, a dolgozószobában vagy éppen a hálószobában.Wifi jelismétlő van:
-
dkess
őstag
válasz
Soma01 #88129 üzenetére
Temérdek Asus router támogat repeater módot. Ezt az adott router adatlapján a Tech Specs fülön - alul: Administration/Operation Mode -nál tudod ellenőrizni. Egyébként van még 'Media Bridge' mód is ami hasonló, de a WiFi -n kapott hálózatot csak LAN portokra adja ki ...
Vannak dedikált repeatereik is: [link] . Árban nem olcsóbbak, mint a router megfelelőik - sőt ...
Egyébként nem csak a repeater oldalon fog "fejeződni a sebesség" - hanem természetesen a router oldalon is (azaz mindkét oldalon) ...
-
-
dkess
őstag
válasz
Soma01 #87789 üzenetére
Én sem raktam netet a tetőtérbe. Csak azért megyek vissza a földszinti routerből a tetőtérbe, mert közvetlenül az emeletre nem tudunk menni. Azaz vissza tetőtér - aztán le az emeletre. Azt írtam, ha mégis menne közvetlenül, akkor menjen úgy ...
"Az is kérdés még, hogy hogyan lehet eljutni a lefelé menő fűtéscsőig a fentről jövő csatornából. " - Ő azt írta elérhető. Annyit írt még, hogy a földszinten lesz kábeles hálózat a vezetékes klienseknek - így valószínűleg menni fog kábel a fűtéscsőig is. Azonban ezt nem nekünk kell megoldani, ha a kérdező azt írja, hogy megoldott, akkor azt elfogadom tényként ...
Igen, nem tudjuk, hogy hova érkeznek. Azonban ez lehet nem is fontos, mert pont ideális helyre érkeznek. Gondoljunk bele:
- külön ennek csinált kábelcsatornán keresztül érhetőek el a szintek. Csak úgy csinálta, hogy jó legyen. Mondjuk, ha nem úgy csinálta, akkor sem tudunk segíteni, mert nem kérte illetve nem rajzolta le,
- földszinten kábeles hálózat. Gondolom ez is valamilyen tervezés eredménye ...@zsolt20, #87788
Sőt még annyit sem. Még közelről is inkább 60-80 Mbps inkább.
Ugye most egy ONT -od van, mely router szerepkört is ellát. Amennyiben egy router biztos elég, akkor ezt kérd bridge módba és az őj router legyen a NAT -ért is a felelős (meg a WiFi -ért stb.).
Amennyiben mind a két eszköz WiFi -jére szükség lenne, akkor za ONT maradjon router módban és lehetőleg a ház másik felébe rakd az új routert AP módba. Értelemszerűen csak ott lenne akkor 5 GHz -es meg AC -s WiFI ...
-
Masooo
aktív tag
válasz
Soma01 #87773 üzenetére
Mehet bárhová persze.
Montátok, hogy még egy vacak kellene, milyen?
A sebességet nem tudom belőni elsőre, igazából alap dolgokhoz kell szerintem, email, böngészés, messenger, fb, twitter stb.
A környékre csak mikrohullámú netet tudnának küldeni de arról eddig használóktól sok jót nem hallottam, azért jutottam erre, mert viszont mobilos lefedettség van.
-
válasz
Soma01 #87655 üzenetére
A cégnél kb. 10ezer négyzetmétert ilyennel fedtünk le...
POE, falra szerelhető és egy +1 eszközt beiktatva(radius server) végzi az autentikációt és a roamingot. Nem AX-s, de napi 24-ben megy már több, mint 4 éve, POE-vel táplálva.
Otthonra nem vennék ilyet, de ismerek olyat munkatársat, aki annyira belelkesedett, hogy otthonra is ilyeneket vett. Ő szereti, hogy majd minden helységbe rakott egy ilyen ufót.
Tehát ez nem Mesh, hanem hasonló funkciót nyújtó régebbi -mondhatni közületi- megoldás.Általános infó:
Router funkcióval rendelkező eszközökhöz nem csinálnak POE-t... feltételezik, hogy ott van áram. Jellemzően csak AP-k kapnak POE támogatást, tehát router ami akár AP-nek is beállítható... nem nagyon... -
-
dkess
őstag
válasz
Soma01 #87655 üzenetére
Amennyire jól tudom nem nagyon van az Asus -nak PoE -s cucca. Viszont megoldható az, hogy amennyiben AP -ként szeretnénk használni és nincs konnektor a környéken, akkor is lehessen használni.
Ehhez egy PoE Injector (tápfeladó) és egy PoE Extractor (tápleválasztó) fog kelleni. Amire értelemszerűen figyelni kell, hogy a céleszközünk illetve a PoE eszközeink klappoljanak (feszültség, max. teljesítmény).
Az Asus -nak pl. elég sok routere van ami 19V -os. Történetesen csak példa kevéért viszont az utoljára emlegetett kettő Asus egységnél ehhez kellene választani: AC57U v3: 12V és 1,5A; CD6: 12V és 1A. Ehhez valókból pedig a Dunát el lehet rekeszteni még magyar boltokból is ...
-
Zοltta
senior tag
válasz
Soma01 #87467 üzenetére
Köszönöm a hasznos infókat, már pont a rendelés gombon volt az ujjam csak visszajelzés miatt vártam még kicsit
A középső helység egy konyha ott még egész jó a jel ,de arrébb már a 2015-ös Samsung j5 már "dögledezik" és emiatt fontos, amíg a 18-as p smart vígan megy
....
De hát fő a családi béke... -
Gabesz87
veterán
válasz
Soma01 #87286 üzenetére
Igen, így van, most a hálóból a nappaliba megy át kábel. Kb. értem, amit mondasz, egy dolgot kivéve: "Így nem kell majd külön táp kábel sem." Ez még mindig nem világos. Mintha azt mondanád, hogy UTP-ről megy az áram is
Vagy akkor hogy gondolod, hová dugom be 230-ba? Meg a másik, hogy tudomásom szerint, legalább is ahogy itt olvastam is régebben, plafon közelében nem túl jó elhelyezni a routert (mármint a wifi szempontjából).
Más kérdés: írtátok, hogy ha a saját eszközt router módban használom, és a szolgáltatói csak bridge(?) módban van, attól az IPTV maradhat a szolgáltatói eszközön. Kérdés, hogy ilyenkor mindkettőnek azon kell lennie, vagy úgyis működik, hogy mondjuk egy a szolgáltatóin van, egy meg a routeren (vagy router után kötött switchen)?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Soma01 #87264 üzenetére
Úgy 83nm körül, azt hiszem. Lehet, hogy nem annyira méretpontos, ill. precíz a falak helyzete a rajzon. AP van most is (Xiaomi 3G), és elég jól lefedi a lakást. Ahogy írtam, nem akarok mobileszközökön, laptopokon streamelni meg nagy fájlokat mozgatni hálózaton, szóval a fő cél nem a minél nagyobb hálózati sebesség, hanem a stabil, erős, mindenhová elérő (5GHz-es) wifi. Az előszobába, ahol te írtad, ki van vezetve kábel (de ezt is leírtam!). Át van húzva a szobából a nappaliba. Ezért is jutott eszembe az, hogy a routert (AP-t) az előszobába helyezve jól le tudná fedni a wifi az egész lakást (de ismétlem magam, jelenleg nincs ezzel gond, csak wifi 6-os routert szeretnék).
"Az utp kábelen a táp is elmenne az AP-hoz."
Ezt hogy érted? -
dkess
őstag
válasz
Soma01 #86928 üzenetére
Nagyon szívesen.
Alapjáraton az AC66U B1 helyett "szó nélkül" ajánlanám az AC65P -t (26K HUF) ebben a kategórában. Azonban a AC65P nem tud AiMesh -t (ami Neked kell) - cserében mehet rá CFW (akinek ez számít) ...
Namost az eggyel feljebbi kategóriában (AiMesh -tudó 5GHz -en 3x3 -as rádióval rendelkező) a AC66U B1 mellett ott van pl. az AC67U is. Azonban hogy is néznek ki az árak?
- AC66U B1: [link] - 2*33K HUF
- AC66U B1 (2 Pack): [link] - 70K HUF
- AC67U (2 Pack): [link] - 70K HUF felettHogy fájdítsam a szívedet még decemberben a AC66U B1 (2 Pack) 45K HUF volt, a AC67U (2 Pack) pedig 52K HUF ... Még ezen decemberi árak is azt jelentik, hogy a 2*AC57U v3 -hoz viszonyítva több, mint másfélszeres szorzónál járunk (!!) ... A mostani árakkal számolva viszont megvan a kétszeres szorzó is ...
A korábbi írásod alapján mihez is kellene? Néhány mobileszközhöz (amik mindegyike legfeljebb 5 GHz -en 2x2 -esek HT160 nélkül) ... Simán nem éri meg a kétszeres szorzót a Te esetedben az AiMesh képes routerek között az 5 GHz -en 3x3 felára.
Ugye azon hsz -emben, melyre válaszoltál írtam, hogy ezen alternatívák árait tekintve már egy olyan ártartományba merészkedünk, ahol esetleg már az AX -es alternatívák is "látótávolságba" kerülnek. Ilyen lehet például pár ezressel drágábban a 2*AX56U, mely újabb modell, AX -es és erősebb SOC stb ... Ezekről olvasd el esetleg Intelligencs véleményét, melyet pont előtted írt (#86923) ...
A sok eszköz meg a legalább az 5 GHz -en 3x3 -as WiFi -vel bíró laptopok tömkelege az más tészta lenne. Ugyanakkor erről továbbra sincs szó, ha jól értem ...
@Maxxy, #86922
Ezzel a kérdéssel arra próbáltam utalni, hogy mik a távlati terveid? A szolgáltatói router lássa el továbbra is a router feladatokat is és csak a WiFi -t szeretnénk javítani és némi plussz LAN portokhoz jutni - avagy szeretnéd (illetve van-e lehetőség), hogy a router feladatokat is saját eszköz vegye át?
@Intelligencs, #86923
Nagyon szívesen. Örülök, hogy bevált a hálózatod fejlesztésére vonatkozó elképzeléseid. -
dkess
őstag
válasz
Soma01 #86919 üzenetére
Nagyon szívesen.
Alapvetően két oldalról lehet megközelíteni ezt az "erősebb eszköz" kérdéskört:
1. A SOC ereje és ehhez kapcsolódó dolgok
Namost a gigabit NAT -olásához HWNAT miatt is nem probléma. Kérdés lehet hálózati oldalról pl. a "virágbolt egymillió szállal" meg hasonló történetek. Meg pl. szeretnél-e VPN szervert/multimédia szervert ilyesmit üzemeltetni. A megfogalmazott felhasználási módok alapján ilyesmi talán nem lesz ...
Aztán vannak akiknél számít a USB3 átvitel sebessége - avagy hovatovább magán a routeren szeretnének torrent klienst futtatni. Ez sem szempont amennyire jól értem.
2. LAN oldal - különösen a WiFi
Gigabit -es portok, pipa. WiFi -nél a lefedettség és sávsélesség jöhet leginkább szóba. AiMesh -nél pedig, hogy hány tagú lesz a "brigád".
2 egységes AiMesh -nél nem lesz gond (3 -nál sem pl.). A sávszélességgel kapcsolatban: ez egy 5 GHz -en 2x2 AC -t (867 Mbps) tudó eszköz. Namost azt mondod csak teló meg tablet. Ezek mindegyike (legyen az AC vagy AX -es) max. 2x2 -t tudnak HT160 nélkül. Így alapvetően nem gond. Továbbá, ha kevés eszköz mellett azt sem érdemes elfelejteni, hogy AiMesh esetén a WiFi terhelés is több eszköz között oszlik meg. Valamnint fontos: kábeles backhaul a két egység között. Akkor elegendő lesz a WiFi.
A lefedettség kérdéskörét meg pont a AiMesh -el tervezzük orvosolni - pipa ...
Valamint kiamelnék még egy szempontot. Sajnos Asus -nál ahogy elkezdünk a legalább az 5 GHz -en AC 3x3 -at tudó AiMesh képes routerek felé nézelődni, akkor szépen ugranak az árak is. Legalábbis egy olyan árszínvonal közelébe, ahol már AX -el kapcsolatban is "gondolkodóba lehet esni" ...
Úgyhogy amennyiben pl. ilyen 30K körüli összegre gondoltál két egységmél, akkor megérkeztünk. Nincsen jobb alternatíva pl. 35K HUF -ért ...
@Maxxy, #86920
Mekkora lenne a netsebesség? Ez a 362Mbits/sec ez releváns? Jól értem, hogy igazából AP módban használva kellene egy router? Avagy bridge módba is lehet kérni ezt a csodát?
Milyen keretösszegben gondolkodsz? Esetleg némi speciális igények stb.?
-
dkess
őstag
válasz
Soma01 #86917 üzenetére
Egy kicsit értsd, hogy miért is vagyok bajban a Hozzád hasonló "De a pénz nem lesz akadály" jellegű igényekkel.
Ugye nem is rég volt ilyen "pénz nem akadály" jellegű igény egy darab router -re. Aztán egy gigabit -es AC1200 -as router bruttó 9K HUF -ért ajánláson hetekig (!!) lamentáltunk PM -ben, hogy "hú, de drága" meg "találjunk már valami olcsóbb megoldást". A gigabit meg az AC1200 azért legalább meg volt fogalmazva igényként ... Megvallom töredelmesen itt egy idő után kezdtem eltanácstalanodni én is, hogy 9K HUF -nál sokkal olcsóbb megoldásként mit tudnék ajánlani, ami megfelelhet a megfogalmazott igényeknek ...
Aztán a másik oldal, amikor komoly sértődésekig fajul a dolog, ha többszázezer HUF alatt ajánlok Mesh rendszert. Meg persze a "közte minden" ....
Mondanék egy érdekes dolgot. Írtad, hogy valószínűleg 2 db Node kellene (meg plussz a fő router). Kezdjünk akkor 2 db AC57U v3 -al (1 AiMesh Router + 1 AiMesh Node) és nézd meg mennyire lesz elég meg hogy tetszik. Még az is lehet, hogy a gyakorlati tapasztalataid alapján itt megállunk és azt mondod - "megérkeztünk". Amennyiben meg mégis kellene a 2 db Node, akkor nézünk ezek mellé egy főroutert, ami persze elképzelhető, hogy az is lehet AC57U v3 ...
-
dkess
őstag
válasz
Soma01 #86915 üzenetére
Mi lenne a keret illetve lennének egyéb igények is esetleg? Az se baj, ha egy kicsit bővebben kifejted - annál inkább Neked passzoló ajánlást fogsz kapni.
@huan, #86901
Az a "kétszintes társas ház" az hogy néz ki? Ez több különálló lakás külön háztartásokkal? Amennyiben igen, akkor hány lakás, mekkorák és egymáshoz képest hogy helyezkednek el?
Ilyen környezetbe nem feltétlenül jó választás a közös Mesh kiépítése - pláne, ha szeretnél valamilyen szinten forgalmat is szabályozni.
-
-
DGery
aktív tag
válasz
Soma01 #83467 üzenetére
Nem én, én csak egy fórum nélküli ismerős szószólója vagyok
Sima LAN csatlakozási lehetőség van rajta. A saját beépített WiFi router az eszkozben nem valami stabil, de így jól működik. Jelenleg egy TPlink TL-WR741ND látja el ezt a feladatot, de kezdi magát megadni (nem egy mai darab, első szériás). Ez sem ide volt eredetileg tervezve, csak a polcon kallodott amikor kellett egy router a dologhoz....
(#83465) Essejó
Nem én határoztam meg sem az összeget, sem azt, hogy mire kell. Kondtam, h még dobjon rá valmennyit az illető, de azt kondta, h edd8g is egész jólment egy ilyen olcsó cuccal (nem volt akadás, észlelhető késés, heti max 3x 1.5 órát van használva) így nem akr rá többet áldozni. Egyik ismerősénél is hasonló setup megy talán 2ik szériás Xiaomi routerrel minden hiba nélkül... Szóval én nem kotekedtem vele, úgysem lehet rábeszélni... -
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #83330 üzenetére
Sehogy nem fog kijönni a matek, a hardver tudja a turboqamot is, így 800+866 lesz a végeredmény. Mivel eddig az ac68u=ac66ub1, ac85p=ac65p, ac57uv2=ac58uv2=ac59u esetén sem volt hardveres vagy szoftveres butítás, abból lehet kiindulni, hogy most sincs, csak a névleges specifikáció tér el.
-
Lacko32
tag
válasz
Soma01 #83317 üzenetére
A PS közvetlen a router mellett volt. Laposr raktam rá, annak 100mb-s a portja, de még azon se tudtam kimérni az általa mérhető maxot.
Nem tartom kizártnak, hogy nincs vele gond, mert az 5Ghzra soha nem tudtam felmenni.
Ma széthekkelem, keresek rá friss firmwaret (amennyiben van), és adok neki egy esélyt, max elhalálozik. -
-
Goopher
csendes tag
válasz
Soma01 #83285 üzenetére
Vagy 3 ajtón keresztül lehet bejutni, légkondi van csak, a kábelek mellett nem tudom behozni... A "levegőből" kellene kiszedni, de nincs nagy reményem.
Egy normális routernek nem erősebb a vevő része mint egy kis MIFInek? A mobilokban is van különbség, szerintem (de sajnos nem értek hozzá). -
BarsonyDavid
újonc
válasz
Soma01 #83254 üzenetére
Ó, valóban. Távoli gép nincs, a szerver ugyanabban a térben van mint a gépek, nagy adatforgalom a net felé esetleg a szerver 0-24-es felhő-backupja lehet. De belső hálózaton bonyolódik az említett nagy adatforgalom és olyan értelemben egy irányba, hogy a gépek a szerverről kérdezik le, illetve arra töltik fel a fájlokat, abban dolgoznak sokszor, de a szerver semmit nem csinál a gépekkel.
-
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #83266 üzenetére
Nem a v3 egyezik meg a v1-essel, hanem az ac1200gu. A v3 valószínűleg a v2-es továbbfejlesztése, kapott nagyobb flasht. A mu-mimonak úgy van értelme, hogy az asus már megint kamuzik a specifikációkkal, mert az n300-as rádió helyett n600-as van benne (4x4), mivel az ac57uv3, az ac58uv3 és az ac59uv2 hardvere és szoftvere megegyezik, csak az asus által megadott névleges specifikáció tér el.
Mindenesetre a soc jóval gyengébb, nem mondanám sokkal jobb vételnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged