- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
TeeJay #79309 üzenetére
ilyen wifi kártya kellett laptopba, ezt hardveraprón olcsón lehet szerezni
Jim74:
elvileg az AC68U és az AC66U B1 azonos, még a Merlin FW is azonos rájuk
nekem nem kellene többet az a kazán 66U B1, főleg hogy szoftveres HWNAT-ot tud csak
meg nem is pörög úgy mint az AC65P
torrent mellett már érződött hogy nem olyan pöccenés alatt tölti be a weblapokat 1000-es net esetén sem
meg a wifi sem úgy hajtott ahogy kellett volna
telefonnal volt gondom mikor pár nap AC wifi után 1megabitet ha tudtam vele mérni és csak akkor javult meg ha lecsatlakoztam a telefonnal majd újra vissza
AC65P-vel sosem volt lassulás még telefonnal -
bundiku
csendes tag
válasz
TeeJay #79306 üzenetére
Ezzel most beletetted a bogarat a fülembe... már laptop cserében gondolkodtam, de ez lehet megoldaná a problémámat. Mennyire szabványok ezek a wifi kártyák? Régi kidob, új betesz? Vagy azért komolyabb művelet? Meg mondjuk egy 5 éves laptopról van szó, egy ac, vagy akár ax szabványos wifi kártyával is megbirkózna?
-
Medve_papa
csendes tag
válasz
TeeJay #79229 üzenetére
És? Mért gondolod, ha valakinek van gbit nete, akkor az egész nap torrentet akar feltölteni rajta ami a csövön kifér? Nem! Te nem érted meg hogy mindenki másképpen csinálja ezt, és van akinek elég 10-20 torrent is, pár GB felöltés egy nap. Sosem próbáltad nulla tapasztalatod van vele, de harcolsz érte hogy ez nem jó. Az ilyenekre mondják mostanság hogy fotelszakértő. vargalex firmwarejét is használtam régen vagy 4 évig 3600-as tp-n, és azzal sem volt soha baj. Egy kicsit régebben csinálják már ezt mint te, de csak vitatkozol velük, tolod itt a gbit ftth-kat mintha azon csakis torrentezni lehetne. no comment.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #79229 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy vannak nagy városok, ahol a T még csak ftth-t se szolgáltat, hanem kemény 30Mbites neteket és baszik a fejlesztésre, digi is jó ideje ül a dolgon és a sok átvett területen még a 100Mbitet se tudja, így ez is el fog tartani egy jó darabig, upc vagy voda mindegy hogy nevezzük nálunk a fél városban el se érhető
-
vargalex
félisten
válasz
TeeJay #79222 üzenetére
Azt azért erősen kétlem, hogy pár éven belül mindenhol gigabit ftth lesz. Nálunk például a Digi kijelentette, hogy nem is tervez jönni (pedig a szomszédban van). Rajta kívül UPC és Telekom ADSL van. Pedig Budapest, Zugló...
Én már jó ideje nem routeren torrentezek, de nem a sebesség miatt, hanem jóval több szolgáltatás kellett futtatnia. Szóval, ha lenne is gigabit, az én torrentezési igényeimet akkor is kiszolgálná egy router. Nekem még soha nem volt olyan, hogy valami azonnal kellene... -
Medve_papa
csendes tag
válasz
TeeJay #79225 üzenetére
Routeren torrentezek, rt-ac57u-val + padavan firmware. Most 272 torrent megy. Régi torrentek, naponta kb. 20gb feltöltés van belőle. Így legend vagyok ncoreon minden hónapban. Semmi baja a wifinek. Mindig minden forgalom el volt számolva. Te próbáltad már egyáltalán valaha vagy csak szövegelsz itt róla? Bika router bika wifivel? Tippelehetek? RT-ac65P, te mindig csak ezt tudod mondani.
-
woodworm
veterán
válasz
TeeJay #79225 üzenetére
A válaszodból is látszik, hogy hiányosak az ismereteid a routeres torrentezésről. Lehet, hogy letöltéskor korlát a várósor 1-re állítása, mert több már erősen fogja a routert, de feltöltésnél sokkal nagyobb a limit. Kb. 6-8 évig nyomtam routerrel, 200-300 torrenttel és nem volt seedelési problémám. Még az emlékezetes response hiba idején is visszament minden torrentem.
Tehát ne hülyézzük már le előre a kérdezőt, hogy úgyse fogja megérteni és hiába írjuk le a korlátokat, ő a gigabitet fogja számon kérni rajtunk. -
woodworm
veterán
válasz
TeeJay #79222 üzenetére
Erős csúsztatás, hogy ne lenne felhíva a kérdező figyelme a korlátokra. Azt is megtévesztésnek érzem, hogy pl. a ma olvasottak alapján mindketten a routeres torrentezés számlájára írtok user hibákat is, mintha az nem fordulna elő nagygépes kliensek esetén. Nem tudom miért baj, ha valaki ilyesmire adja a fejét, hogyha ismeri a hátrányokat.
-
válasz
TeeJay #79163 üzenetére
Azt gondolom, hogy a bünti sosem a router miatt volt, legfeljebb a felhasználó hozzá nem értése miatt, ami ugyanúgy bekövetkezhet egy home server-rel is. Tudnék mesélni, láttam már ilyet.
Akik pedig ide jönnek hasonló kéréssel, azoknak fel szoktuk hívni a figyelmét arra, hogy mire számíthat, és ha ezután is bele kíván vágni, az már az ő dolga. Ezzel szemben te sokszor a saját torrentezési szokásaidat akarod ráerőltetni másokra, olykor kifogásolható stílusban, nem pedig a kérdésére válaszolni.
-
válasz
TeeJay #79134 üzenetére
A "nagy kérdés" nem az, hogy "PC-n vagy laptopon miért nem lehet torrentezni", hanem az, hogy miért kéne egy külön eszköz azoknak, akik igényeit egy router is tökéletesen kielégíti.
A barátaim, ismerőseim között tucatnyian torrenteznek Asus routerrel, többségük már gigabites neten, mégis megvan nekik a 900 Mbps körüli sávszélesség, és semmi gondjuk ezzel.
Így meg mégis miért kellene egy külön eszközt beszerezniük és feleslegesen fogyasztva üzemeltetniük?
MaCS
-
-
8.utas
tag
válasz
TeeJay #79134 üzenetére
Fel.
Lehet azon is.
Nem halok éhen, egyébként is megy, egész nap azon dolgozom.
Nem csak, lásd 2. mondat.Azért gondoltam, hogy ha nem megy a gép, csak amiatt ne kelljen bekapcsolni. Illetve nálam egyszerre több virtuális gép fut, erre is külön van egy, külön HDD. Vhogy azt érzem, biztonságosabb is lenne. De ha kevés a HW a roputerben ehhez, akkor nem téma.
Amúgy tuti jó, hogy ez minden TV-re telefonra eljuttatja a médiát. Szuper! -
válasz
TeeJay #79114 üzenetére
Rendszeresen kategorikusan jelented ki, hogy a 65P wifije (és úgy általában mindene) genrálisan jobb, mint a 66-osé.
Én most ezt írtam:
"a 68/66 wifis lefedettsége bizonyos körülmények között tud jobb lenni a 65-ösénél"
Tehát "bizonyos körülmények között" és "jobb tud lenni", mindezt pedig kifejezetten a lefedettségre vonatkoztatva.
Amúgy pedig számtalanszor ajánlottam már (itt is) a 65P-t a modern és gyors, stabil, terhelhető wifije okán is. A kiemelkedő lefedettséget viszont én nem tudom ajánlani, mert, amint az részletesen leírtam, két próbán is elhasalt a 66-oshoz képest.
Ebből az egyik próba sima ház körüli telefonos-notebookos körbemászkálás volt, a másik viszont egy mérnöki alaposságú, dokumentált, több száz mérésből (köztük műszeresekkel) álló sorozat volt, szakember közreműködésével.
Én tehát azt állítom, és nem többet, hogy a 66-os még mindig egy jó router, amelyik egy tulajdonságát tekintve tud jobban teljesíteni, mint a 65P. Ezt egyébként itt, a Fórumban is többen is megerősítették.
Te viszont valamiért ragaszkodsz ahhoz, hogy a saját tapasztalataid alapján a 65P mindenban csakis jobb lehet, mint a 66ub1.
MaCS
-
sztomi1981
tag
válasz
TeeJay #79093 üzenetére
köszönöm szépen.
Az van hogy van ugye a Sagemcom F@st 5655v2, amit jelenleg bridge módban használok, mellette meg van a Asus AC66u B1 meg most már van egy Xiaomi Ac2100 (henger).
Tehát nem vásárlás elótt állok, de a lehető legjobbat szeretném kihozni ebből a háromból úgy hogy egyik készülék a füldszinten másik az emeleten van (plusz ugye az ONT).
Van Telekom TV is, tehát az csak a ONT és/vagy Asus után lehet az IGMP miatt ha jól tudom, viszont nem lehet AC után AC-t kötni de mégis csak egy wifi hálózatot szeretnék a házban. -
válasz
TeeJay #78966 üzenetére
Az AC66u B1 wifijével semmi gond nincs.
Készséggel elfogadom, hogy a 65P wifije korszerűbb és gyorsabb, és azt is, hogy a hatótávja is rendben van, de nálam két személyesen végzett tesztben, amelyekből az egyik történetesen egy kifejezetten alapos és szakszerű volt, a 66-os határozottan nagyobb területet fedett le wifivel.
A részleteket Te is ismered.
MaCS
-
Novver
senior tag
válasz
TeeJay #78828 üzenetére
Miben amúgy?
Van valami exact dolog amiben jobb, vagy csak általánosan elfogadott tény és preferencia? Mert tudásban gyakorlatilag ugyanazt tudja. AC1750 vs. 1900 az egyetlen egetrengető különbség amit észreveszek a specifikációkon. Nem kötözködés, tényleg. Szívesen veszek ASUS-t is ha az jobb, csak nem akarok rosszul választani.
Most a három döntős akkor az Archer A9 1900 és az AC65P és AC85P.Amúgy akkor már inkább venném az AC65P helyett, az A9-hez képest kicsit "nagyobb tudású" RT-AC85P-t.
-
blakey
titán
-
-
nrmn
csendes tag
válasz
TeeJay #77944 üzenetére
Vezetéknélküli mód: auto
Csatorna sávszélesség: 20/40/80
Vezérlőcsatorna: auto
Bővítő csatorna: auto
Hitelesítési eljárás: WPA2-Personal
WPA-titkosítás: AESTesztelhetem N/AC-val és 80MHz-cel, hátha úgy jobban bírná. Az hogy a vezérlőcsatorna 36, 52 vagy 100, az befolyásol valamit? Vagy csak annyi lenne a lényeg, hogyha netán pont pl 36-on van a közelben egy (szomszéd 5G-s) router, akkor az enyém 52-n vagy 100-on legyen, hogy a legkevésbé akadjanak össze?
blakey: Köszi, lehet direkt tesztelni fogom, hogy 36-48 intervallumon "túl" minden itthoni eszköz látja-e. (eddig auto-n mindegyik arra képest eszközöm tudott csatlakozni 5G-n)
-
-
GrooveHero
addikt
válasz
TeeJay #77871 üzenetére
Köszi a választ
Szerintem elég lesz az az 500 megabit is, de a fontos az lenne, hogy az 500 az 500 legyen és ne 180-630-ig másodpercenként ugrálva, hogy ahogy amlítettem még a skype se menjen.Marad ez.
Angliából venném, lévén, hogy itt élek, jelenleg az AC85P 102 font, a 86U meg 130, tehát nincs olyan jelentős pénzbeli különbség. Jobb választás lenne a 86U?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
TeeJay #77837 üzenetére
Köszi, de azért ezeket hoztam fel példának, mert nem futja 20-on 30,40ezres routerre, max 15-17ezer amit rá tudok szánni és persze nem gagyira, És a felsoroltak ebbe a kategóriába esnek. A xiaomi-tól távol tartanám magam, a korábbi múltjára való tekinettel nem nagyon mernék venni bármit ami Xiaomi.
-
devil-k
nagyúr
válasz
TeeJay #77742 üzenetére
és woodworm! Köszönöm mind a kettőtöknek!
Még egy kérdés. Valami miatt nem látom a hálózaton abszolút a kamerarendszeremet. Hogyan tudom előhalászni? Hiába írom be a CMD-be a arp -a parancsot, nem hoz ki új IP-t... Remélem, nem a hó tett be neki vagy mit tudom én...Offline-nak mutatja.
-
bozont
veterán
válasz
TeeJay #77705 üzenetére
Tudom hogy nem a legjobb (omnidirectional módon sugároznak) , de ahová kell így is elér a jel probléma nélkül, ahová meg nem oda bárhogy állítom sem fog. Ezért vagy egy AP az alsó szinten. A középső amúgy lefelé volt irányítva, de nemrég matattam a kábelek körül, elfelejtettem visszahajtani.
De úgy néz ki megvan a befutó, még pedig az AC1200GU és akkor polcot sem kell felfúrni (amúgy sem tenném, zavarna ott).
-
-
válasz
TeeJay #77675 üzenetére
Ó, a HardverApró -- én már csak szórakozásból nézegetem.
Vicces, amikor a bolti ár felett adják az egy éves eszközöket (próbagaranciával...), de olyan, mint az új, dobozában!
Vannak hirdetések, amelyeket legalább tavasz óta nézegetek.
Persze vannak korrekt ajánlatok is szépen (a héten is vásároltam ezt-azt), de azokért bányászni kell.
MaCS
-
-
dethroner
veterán
válasz
TeeJay #77623 üzenetére
Évekig kerülgettem, bámultam a router, szolgáltatói eszközök, kábelek háromszöget, csajom is utálta a mocsok látványt, igaza is volt. Amikor a folyosón a beépített szekrényt megterveztük, kialakítottunk benne egy polcot pont akkorára, ahová ezek az eszközök beférnek minden dróttal együtt. És remek dolog hogy nem kell filmnézés közben is a zöld ledek villogását figyelni, nem kell törölgetni róluk a port, nem cseszik el az összképet. Kellemes dolog lehet egy jobb hardverű router mint a tp-link 1043 v3, de ha nem lehet normál kialakítású eszközt találni, akkor azt hiszem bőven elég lesz még sok évig, cserébe hogy befér egy normál helyre.
(#77623) TeeJay Lehet hogy nem célszerű szekrénybe rakni, de egyenlőre az eszköz van értem, és nem fordítva. Az én igényeim előbbre valóak mint egy tárgyé és én fizetek érte, nem fordítva
-
sinick
senior tag
válasz
TeeJay #77597 üzenetére
Köszi a választ. A router egy 841-essel most 4 eszközt kezel vezetéken, ebből a pc nagy forgalmú, azzal nincs gond. A 841-es router AP-ként is funkcionál a 3 méter miatt. Viszont van rá 6 wifis eszköz, és ha valamelyik wifis eszközön nagyon toljuk a youtube videókat vagy fájlmegsztáson a filmet, akkor 1-2 óra után bemelegszik. A router megbontottam, megbordáztam és jobb lett, mert igy legalább elvisz 2 wifist 3-4 óráig. Ilyen már azért ritkán van, de már unom. Szóval a cél az lenne, hogy a 841-es AP-t kiváltsam és bírja a strapát.
-
valakky
aktív tag
válasz
TeeJay #77536 üzenetére
mondjuk inkább úgy hogy ennek a leghangosabb szószólója te vagy. mert ehhez képest simán el lehet lenni stream/hobbiletöltés/routeolás szintjén egy mai 15-30e ft-os rúterrel is nas/torrent letöltés szintjén. legfeljebb nem 10 terája lesz, csak egy darab 1-2 terás kisvinyót nyom rá, meg nem 10 perc múlva akarja elkezdeni az uhd-t nézni, hanem másnap vagy pár óra múlva a fhd-t, és úgy van vele, hogy bőven megfelel neki a top 50k-val bezárólag bármelyik hely. és már az is azt jelenti, hogy bármikor törölhet bármit.
ezt meg simán tudtam tartani anno egy rtn18-as régi jó kis routerrel. igaz csak 720p filmekkel, és nem tévére stremeltem, csak hálózaton htpc-vel néztem róla filmet. de amíg a D-Link DIR-860L nálam volt, azt próbálgattam, simán menne mindez fullhd-vel, streamelve, miközben akkori sávszélemet is teljesen kihasználhattam volna ezzel párhuzamosan. csak az már nem ezért került hozzám. -
ricogsm
őstag
válasz
TeeJay #77536 üzenetére
Bocsáss meg félreértettél !
van egy Mini pcm monitor nélkül amire rá van kötve 500 as külső hdd és, h vissza töltsek egy kicsit.
azon fut a torrent kliens és ennyi onnan hívom be a xiaomi boxba a filmeket ,
evek óta így használtam , több routerrel .
Utoljára a 750 tplink.
most ezt nem tudom jól konfigurálni.
-
love
tag
válasz
TeeJay #77510 üzenetére
A csomagot kibontva ott a V2 jelölés, és az Alzától azt tudtam meg, hogy már nincsen raktáron a V1-ből (azért kiváncsi lennék, hogy a többi országban miért van mind a kettő).
Kérdés: Egyáltalán nekem kellhet a V1 vagy az AC65P tudása?
Upc 500 net, Connect box a fő egység, és ennek a jelét kellene továbbítania(repeater módban), esetleg egy rt-12+-al kellene még összedolgoznia (ez van jelenleg repeaterként). Torrent csak is kábelen a Connect boxon keresztül megy/menne.
Szóval Alza már kilőve, ha valaki V1-et szeretne, én is Euronicsben láttam a GU végű routert, de fölöslegesen nem költenék rá 4-5e-el többet. -
woodworm
veterán
válasz
TeeJay #77510 üzenetére
A QCA8337(N) N nélküli tagjaiban nincs hardveres gyorsítás. A tp-linkek közül a legújabb WR1043N v5 hasonló, a régebbiekben és a C7-ben pl. QCA8337N van.
Ez a router szerencsés esetben az ac65p-vel mutathat nagyot repeaterként, ha mondjuk csatlakozni tud rá n800-as linkkel. A nagyobb hatótávolságú 2,4GHz-es rádióval tartja a kapcsolatot, az 5GHz-es sávon pedig szór kisebb távolságra. A teljes lakásban megoldott mondjuk az 500Mbit.
Persze ahhoz drága, hogy látatlanban ezért megvegye valaki és reménykedjen, hogy össze is jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Animal Crossing: New Horizons
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged