- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Szerintem ez nem HW hiba, sokkal inkább a Radar Detection, Dynamic Frequency Selection (DFS) nevezetű funkció lesz a hunyó. Semmi baja a routernek.
-
nrmn
csendes tag
Annyival kiegészíteném, hogy panelben használom, de az 5G SSID eltűnése úgy történik, hogy előtte teljesen stabil órákig. Ha pedig eldobta, és közel megyek a routerhez laptoppal, telefonnal (2-vel is), egyik sem látja olyankor egy darabig vagy majd csak reboot után, türelmeskedve.
-
nrmn
csendes tag
Elszomorított ez az RT-AC1200GU router..
Egyrészt majdnem 2 hét volt, mire a neten leadott rendelésem után kézhez vehettem a routert, bár ez lenne a legkevesebb, másrészt ez az 5G...
Már egy routert visszavittem, hogy használat közben eldobálja az 5G-s SSID-t. Most amit hoztam helyette (ugyanezt a típust), ez is ezt a jelenséget produkálja. Direkt nem léptem fel a 2G-s SSID-ra, hogy amikor az 5G-vel gond van, ne legyen ott a mentőöv, de jól is tettem, mert így legalább ténylegesen látom, ha eltűnik az 5G wifis hálózat. Általában a bekapcsolás után órákkal később csinálja csak ezt, de fél napot se bír ki egyhuzamban. Az a jó, hogy most pont itthon vagyok a napokban és tudom tesztelni huzamosabb ideig napközben. A neten néztem videót (nem stream-et), aztán mikor elfogyott a bufferelt rész (miután megszűnt "létezni" az 5G-s SSID), akkor meg is állt. Két laptop volt előttem mindvégig (mintha csak éreztem volna, hogy tesztelnem kell), egyiken a videó ment, másikon semmi különös, de legalább ráláttam a systray-ben a wifi ikonra. Van hogy visszajön az 5G-s SSID, van hogy nem akarok várni több percet rá, így egy router reboot-tal (pontosabban a router hátulján lévő gombbal ki-bekapcs) akartam hamarabb visszakapni azt, de volt, hogy a bootolás után is később jelent meg az 5G-s hálózat, míg a 2G-s a rövid bootolás után azonnal elérhető volt.
Ti tapasztaltatok már hasonlót?
Más: Ez az RT-AC65P többször is említve volt már itt, hogy kuponozva "olcsóbb". Hol? Milyen kuponnal? A végén lehet ilyet fogok venni, bár még lehet, hogy az AC57U v1 vagy akár a v2 megérne egy kört, mert az RT-AC1200GU-t így biztos, hogy nem fogom megtartani.
Esetleg érdemes lehet-e 2,4G-n maradni az itt már többször ajánlott router + nagyobb antenna kombóval? Nem tudom pontosan melyik típus ez (valami n18 rémlik). Megírnátok légyszi?
-
Igen, ezt gyanítottam is (tegnap írtam is), hogy rövidtávú a lehetőség. Bár önmagához képest még így is jó árban van, hisz ez a router inkább 20k HUF körül szokott lenni. A kérdés mindig az, hogy mi az alternatíva. Nyilván ha van 21k-ért kuponozva RT-AC65P akkor az jobb lehet (persze ha az is megfelel), de ha annak is a ~30k-s árát nézzük, akkor még mindig jó az 1200GU 17-18 közt.
De Te még a tegnapi áron rendelted, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Építő/felújító topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest