- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
failed
tag
válasz
csorba23 #77806 üzenetére
őőő az gáz, ha posta csomagpontra kértem? csak mert 21.280.- a végösszeg, de ha letöltöm az elektronikus számlát, akkor a fizetendő összegnél nincs levonva a 4k kupon. és a végösszeg 25.280.- ?!
szerk.: töröltem, megrendeltem újra, és online fizettem nem utánvéttel. így jónak néz ki -
vargalex
félisten
válasz
csorba23 #77582 üzenetére
Konrétan az RT-AC65P-n nem mértem, de az azonos SoC-ra épülő és szintén USB3-al szerelt DIR-860L 100 MB/s környékén tud olvasásban Samba-n ext4 filerendszerről. Persze mindezt OpenWrt alatt. Az RT-AC57U-t is teszteltem egy AData S102Pro USB3-as pendrive-val, ott 40 MB/s környékén volt a maximum (USB2 korlát). Természetesen szintén OpenWrt alatt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
csorba23 #77596 üzenetére
Régebben néztem, egy usb 3.0-s 32GB-os pendrive-val, ott 25-30MB/s sebességgel tudtam rá másolni, ennél sokkal többet ez a pendrive se tud. Egyszer megnéztem, hogy egy külső 500GB-os hdd-t kötöttem rá és gépről ment a torrent, ami a routerre kötött hdd-re töltött, felment 15-20MB/s körüli sebességre, de voltak visszaesések az átlag sebesség így 10MB/s volt, persze ez nagyobb terhelés, mint egy sima másolás.
-
woodworm
veterán
-
krealon
veterán
válasz
csorba23 #77565 üzenetére
"Az USB 2.0 szabványnak olyan 60MB/sec körül van a felső határa."
Majdnem lefordultam a szekrol ettol a kijelentestol.
A 60 MB/s = 480 Mbps, az az USB 2.0 jelzes sebesseg erteke.A merheto atvitelt az idozites, hibajavitas es a cimzesi adatok csokkentik, mivel az USB a halozatokhoz hasonloan adatcsomagokban valositja meg az adat atvitelt.
Fizikai megvalositasban meg nem tapasztaltam 30 MB/sec-et meghalado sebesseget, de tipikusan inkabb 20 MB/sec alatt szokott lenni.
Egy routerben pedig meg kisebb teljesitmenyre kepes az USB 2.0 port, mivel az egesz eszkoznel elsodleges tervezesi szempont az energiahatekonysag (a folyamatos uzem miatt).
-
norba69
senior tag
válasz
csorba23 #77565 üzenetére
Formázd át a merevlemezt exfatra ntfs-ről, azzal valamivel jobb.
Nem az usb szabvány, hanem a router procija és tárkezelése korlátozza a sebességet.
Ha tempó kell, akkor NAS, vagy PC.
Nem fogsz 20 E Ft-ért kiváltani 60 E-s NAS-t.
60 E-ért sem
A router nem nas, nem seedszerver, és nem dlna 4K HDR képes eszköz.
A kurva drága router sem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest