- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
...én sem cserélgetem gyakran a telefonomat, de az átlag az nem ez...
Az időtávokkal arra céloztam, hogy a klímák élettartama / elvárt élettartama jelentősen magasabb, mint a telefonoké, így az, hogy valakinél két éve hibátlanul megy, arra még korántsem lehet azt kijelenteni, hogy márpedig ez egy megbízható típus, miközben telefonoknál igen. Ugyan ez igaz az elavulásukra is, ami sokkal lassabb, mint egy telefon esetén... itt nem duplázódik a hátásfok két évente.Egy mai Gree elmegy-e 5-8-10 évet? Nem tudom, honnan tudnám, nincs varázsgömböm
, hallani meg még nem hallottam 10 éves Greeről itt a topicban, hogy valamire alapozni lehessen.
Szoki: Euroventen kéne kikeresni a konkrét típusokat, ott komolyabb mínuszokban is van mért max fűtési teljesítmény... ez alapján érdemes méretezned, számolgatnod, nem a simán csak mellé írt max fűtési teljesítményből. Pl a 09LTCA -10 fokon még 3kW-ot tud.
-
Male
nagyúr
Azért egy telefon eléggé eltér ilyen szempontból. Egyrészt sokkal rövidebb távra veszik, így a megbízhatóság kb azt jelenti a legtöbb embernél, hogy kibír fél - egy évet, és már cseréli is le.... egy klíma esetén ez 5-8-10 év. A másik, hogy sokkal könnyebb összehasonlítani is, hiszen minden ismerősnél, rokonnál ott van a kezében, szinte az összes márkát, típust ki tudod próbálni, ez klímáknál nagyon nincs így, nincs összehasonlítási alapja a legtöbb embernek.
-
Danex
addikt
Mobilos alkalmazás teljesen fals infót ad, ahány telefon annyi eredmény a különböző érzékenységű mikrofonok miatt, illetve nagyon korlátozott az a szög amiben normálisan érzékel és az a hangsáv amit fel tud venni.
Nekem is van még On/Off-os Techwood klimám amit még saját magunk szereltünk fel otthon, kb 2004-2006ban. Azóta csak tisztitva volt a beltéri, de nem isteniteném ezt a "márkát" matricázott verziót.
De nekem pl van tapasztalatom most ,hogy kolléga szerelt egy 3.5kW-os MDV klímát, beltérije szép csendes és viszonylag dizájnos. De a kültérinek van hangja és a konzolon át hallani a kis rezgést a falon.
Emiatt inkább a Daikint vettem, mert az alábbi képen középre kellett szerelni, azt ha a szomszéd nyitott ablaknál alszik mert meleg van, nekem meg ott hangoskodik a kültéri az nem túl ... kedves..
-
kelzsoca
félisten
Ezek nem fals infók, egyébként a kínaiak közül a Gree kiemelkedik, és ajánlható is, vannak kifejezetten jó klímáik is, ezt klímás szakik, és a vásárlói visszajelzések is alátámasztják, tehát attól hogy valami kínai, még lehet jó is, de ugye 101 féle kínai "gyártó" létezik, és tényleg vannak kókány cuccok, saját szemmel is láttam, többet is.
(#33145) krx21
A klímás fertőtlenítő cuccok pontos hatóanyagait nem ismerem, de a Sanytol akár klíma fertőtlenítésre is megfelelő, amennyiben nem azonnal kerül lemosásra. (behatási idő 15 perc)
-
Zeki
nagyúr
A Greenek is jó a supportja. Az még szokott ajánlva lenni, ha olcsóbb mint egy japán márka.
Olcsóbban Polár szokott emlegetve lenni, mert annak a supportja is rendben van.
De attól még mindig az van mondva, ha van pénzed japán márkára, vedd azt.
És ne gyere a luxussal, mert nem a 400-500 ezres klímákat szoktuk ajánlani, hogy csakazajó.
Luxus klímám nekem sem volt, de kétféle japán mint összehasonlítási alap, az igen.
Nem csak úgy szajkózom a japán az jobb dolgot.
Akinek nincs mivel összehasonlítani, annak nagyon megfelel a kínai az extrával.
Ismerősnél egy kmv-s Daikin nyomott nagyon meleget nagyon halkan a télen, magam is csak néztem. -
kelzsoca
félisten
Ettől még nem lesz jobb a hatásfoka, nem lesz csendesebb, alkatrészellátása nem lesz megoldott 10 évig, a felhasznált anyagok minősége sem lesz jobb, a szervizelések során a silány anyagok hamarabb elfáradnak stb..
Ettől függetlenül mindenki azt vásárol amit szeretne, amire van anyagi forrása, lehetősége.
-
arcitec
addikt
Azért ha olyanok a körülmények - egyébként csendes környezet, szomszéd sem túl messze - nagyon is számít mennyire zajos.Ja és halk és halkabb között is jelentős a különbség,mert kinek mi, van ki érzékenyebb stb... A beltériről meg egy dolog ha zenét hallgat valaki, na az nem mérvadó.Kár hogy nem úgy van árulva,reklámozva, hogy zene hallgatása mellett, nem is veszi észre a klímát. Nálunk a hálóban igen is számít, hogy lehessen normálisan pihenni..De a nappali is számít...
-
Chaser
legenda
ha hozol műszert meg is mérem, ezeöccázé'...percenként, és nem fogok sietni ((( :
kifejezetten érzékeny vagyok a hangos dolgokra, ez a klíma átment a megfelelőségi teszten, "quiet" fokozaton fülelni kell, h hallja az ember ha 1-2 méteren belül is van, az a fokozat pedg elég, ha már le van hűtve/fel van fűtve a lakás -
sequator
senior tag
Az tuti. A többség nem jár utána a telepítés előtt, felteszik oda, ahová a klímás javasolja.
Nálunk (VIII. kerület) idén februárban több lakót is megkínáltak egy településkép védelmi bírsággal (34/2017. (IX. 14.) önkormányzati rendelet alapján) a homlokzatra szerelt klímák miatt. 2 hét alatt a klímák többsége eltűnt a homlokzatról.sautia
-
windy
tag
Nem állítottam, hogy nincsen...Azt írtam, hogy nem nagyon hiszem, de azért persze lehet még elvétve itt-ott. Az meg, hogy egy webáruházban fenn van, az pont nem mérvadó, mert vannak cégek, ahol a webáruház csak havonta frissül. Az meg teljesen életszerűtlen, hogy mondjuk van még a raktárukban elfekvőben egy termék, és azt nem ajánlják. Inkább az fordulhat elő, hogy nincs nekik, azért nem ajánlják. Egyébként még nálunk is van két szett belőle, mert valaki lefoglalózta, egy hónapra még márciusban, és azóta elérhetetlen az ember és nem jelentkezett érte. Előbb utóbb értékesítem, mert nagyon sokaknak tetszik a design-ja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest