- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dyingsoul #58438 üzenetére
Szerintem kínaiból pl polar SDO/SDB akár.
"Japánból" meg inkább Mitsu MSZ/MUZ HR35Mondom ezt úgy, hogy nagyon sok FTXF-et szereltem, de idén volt már többel gond, ami eddig nem volt jellemző.
Az előre kifúrod a lyukat/hornyot marsz a klímásnak, nem fog működni, aki elvállalja így, az minimum gyanús.
Értem, hogy te meg tudod csinálni normálisan, de sokan nem, nem lesz jó a lejtés, túl kicsi a lyuk, nem elég mély a horony, majd a helyszínen ez mind kiderül, utána meg megy az alkudozás, hogy akkor miért drágább.
Én nem látom előre a megrendelőn, hogy látott e már horonymarót/fúrógépet, vagy a jutyúb OKJ-s képzéséről van a mestervizsgája, ezért mindig az utóbbit feltételezem.
Ha félig/meddig szakmabeli, pl villanyszerelő/kőműves/akármi, akkor meg úgyis van ismerős klímása, aki sokkal jobb áron szerel neki, nem vadidegent fog hívogatniSokszor szarabb az ilyen utólagos javítgatás, mint egy új szerelés.
Szerintem nem kell ebbe többet belelátni, aki klímával foglalkozik ma Nerisztánban, annak van annyi munkája, hogy ne kelljen ilyen pitiáner dolgokkal lehúznia még az ügyfelét.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Dyingsoul #58433 üzenetére
Nem egy suli és nem kis idő kell hozzá, míg az ember el jut odáig, hogy papírja van, de tulajdonképpen még "nem tud semmit". A sulik után még validáltatnod kell magad képzett szerelőnek, valamint cég is szükséges, hogy szakképzett vállalkozás is legyen mögötte. Közben pár milliót már elköltöttél, eltelt pár év is és ha addig nem tetted, még egyetlen klímához hozzá sem nyúltál. A felszerelés, ami amortizálódik idővel szintén nem olcsó ebben a szakmában, persze lehet spórolni, de annak meg van a minőségi velejárója is.
Szvsz sokan mondják, hogy felhígult a szakma, talán ez több területre is elmondható, valamint nem kevés kókler is van. Nem is régen találkoztam olyannal, aki 6 éve benne van, de egy normális lyukat nem tud fúrni a falra, valamint 1 klímát 1 napig nem tud úgy felrakni, hogy mellette van 2-3 segéd.
Én is még taposom a fenti utat, ezek a saját tapasztalataim.
-
athomi
veterán
válasz
Dyingsoul #58431 üzenetére
Olcsóbban kapják.
Az a baj egy rakás tanulatlan fúró-faragó "szaki" van, aki havi 1 misit akar keresni, betolni meg 50-et akar a kasszába, úgyhogy még a számlát is csínján osztogatják. Vannak persze bőven kivételek.
3 vállalkozótól kérj árajánlatot és alkudj az árakból bátran!
#58428mauimagic: Annak szerelsz akinek akarsz, ez engem nem érdekel.
-
South Velen
addikt
-
athomi
veterán
válasz
Dyingsoul #58416 üzenetére
Úgy, hogy hazudott.
Nálunk vidéken egy akármilyen klímás az árukeresős árakhoz képest klímától függően kap ~30.000,-Ft kedvezményt. Egy kiemelt partner ettől sokkal többet is. Nálad már magán a klímán sokat akart keresni a klímás. És hidd el az ilyen lesz pont az, akit alig fogsz utolérni ha problémád lesz a klímával. Persze éves karbantartásra majd kiszalad 15-20-ért egy gyors fújkálásra.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dyingsoul #58416 üzenetére
Ez úgy van, hogy egyrészt a klímaszerelés, split klímák egyelőre nem árstopos termékek, kereslet/kínálat határozza meg az árakat.
Másrészt van igazság abban is, amit a szerelő mondd, többször le lett írva itt is, hogy sok magyarországi képviselet elhajt Pozsonyba, ha a gyári szám azt dobja ki, hogy "szlovák" a gép.
Emiatt normális szerelő csak "saját" gépet szerel fel, nincs kedve a sz.páshoz, mikor az ügyfél őt hívogatja, hibáztatja, mert a webshop nem intéz semmit/a vállát vonogatja/már dobták az egész céget, ami úgyis egy brnoi hajléktalan nevén volt.
Nincs ingyenebéd, sokaknak ez sosem esik le. -
d@minator
addikt
válasz
Dyingsoul #58366 üzenetére
Nálam is ezek voltak a szempontok. Végül egy Polar Yes lett. Úgy nézem az általad választott Fischer is ugyanaz lehet. Annak kicsi az esélye, hogy nem lesz gáz de bármi lehet, annak nagyobb az esélye, hogy a kazánod elromlik és több nap mire beszerzik az alkatrészt ha éppen -17 van kell egy jól fűtő klíma.
1. Tud fűteni (mindegyik)
2. Fűtésre ajánlott
3. Fűtésre optimalizált
A klímás a középsőt választotta. A fűtésre optimalizált nem fért a keretbe, illetve mi van ha sosem fűtök vele. A 2. kategória keretbe a Japánok sem fértek bele. Azt mondta a kínaiak is elég megbízhatók de picit hangosabb lehet a kültéri vagy a beltéri, a távírányítóban lévő érzékelő lehet nem megbízható meg a WI-FI, járáskultúra.
Szerintem az elhelyezésed a sok rossz közül a legjobb. -
poli27
veterán
válasz
Dyingsoul #58367 üzenetére
A Ficher ugyanaz mint a Polar átcimkézett Gree kb... Magyar cégek rendelik Kínában, és ott felmatricázzák nekik...
Amúgy ha nincs nagy igény akkor jók, csak nem olyan hangtalanok mint egy Japán pl... de az én Samsung Elite klímám is teljesen hangtalan, igaz 1,5x annyiba kerül mint amit linkeltélA Daikinnél mostanában sokszor csobog a beltéri, ezt a forgalmazó mondta, meg páran itt is panaszkodnak rá a fórumon...
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dyingsoul #58366 üzenetére
Közben a hozzászólások kutatása során ráakadtam arra, hogy a Fisher (ch nélkül) kamu márka, sima kínai légkondi. A fenti szmpontok alapján tudnátok ajánlani más, megbízható klímákat?
-
válasz
Dyingsoul #57870 üzenetére
Nekem mind a 4 kültéri sátortetőn van. Igaz kicsit drágább volt, de egyrészt nem csesztük össze a homlokzati szigetelést (nekem amúgy is hülyén néz ki, amikor a ház oldalán van két ablak között a kültéri pl.), másrészt a beszűrődő zaj is minimalizálva van (bár a kültéri amúgy is csendes).
-
marcusa
addikt
-
-
marcusa
addikt
válasz
Dyingsoul #57870 üzenetére
Szia!
Mi múlt héten raktunk egyet.(de el is határoztuk, hogy ha egy mód van rá, innentől kerüljük). Jelentősen drágább volt mint egy alap szerelés, mi intéztük a szellőző cserepet is hozzá és a tető konzol is jóval drágább mint az oldalfali. (belül ide kérték, sajnos nem voltak rábeszélhetőek parapet-re)
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Dyingsoul #45685 üzenetére
Sziasztok!
A korábbi érdeklődés óta kicsit tisztult a kép, remélem utoljára zavarok:
Próbáltam az itteni infók alapján tájékozódni, egy budapesti kis lakásba szeretnék klímát.
A cél az lenne, hogy csendes legyen (mivel hálószoba), 3,5 kW-os a lakás méretének megfelelően, és ne fussak majdan bele esetleges karbantartással kapcsolatos problémákba.2 típus marad bent:
Az itt sokat emlegetett Daikin Sensira
és a Mitsubitsi HR35VFMelyiket ajánlanátok inkább? Illetve a klima-24.hu-val van valakinek tapasztalata?
Elég gyorsabn tudnának telepíteni, a szereklés sem vész.Köszi előre is minden segítséget!
Peace
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Dyingsoul #45678 üzenetére
Szia!
Nem ismerem az általad használt klímát, én épp a hétvégén rendeltem egy mobilklímát amit a holnapi napon hogyha minden jól megy, el is juttatnak hozzám. Én egy Electrolux EXP34U338HW mobilklímát vettem, 3,5kW-os, ha jól láttam a tiéd az csak 2,6kW-os. Nem tudom hogy miért akarsz váltani, teljesítménnyel nem vagy megelégedve? Vagy idejét múlta a készülék és túl hangos? Majd megírom hogy mik a tapasztalataim ezzel az Electrolux mobilklímával, hűtő-fűtő klíma, innen rendeltem és most adnak egy -10.000 forintos kupont is hozzá, így valamivel barátibb.
Hogyha a jelenlegi klímád úgy érzed hogy nem hűt eléggé első körben akkor egy klíma függöny felszerelését kellene megpróbálni hogy az ablakból ne tudjon beáramlani a meleg levegő. Én is csak kényszermegoldásként választottam ezt a mobil klímát, de bízom benne hogy jó lesz valamire és fogok tudni éjjel aludni mert két napja sajnos már nem sikerül. Épp alsónadrágban ülök, egész nap sötétítve vannak az ablakok, éjjel ki vannak nyitva és most is, szét sülök ebben a melegben.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Dyingsoul #25517 üzenetére
Mi számítana?
Csak hogy olcsó legyen? Akkor veszed a legolcsóbbat és reménykedsz hogy amikor elromlik, lesz alkatrész.
Hogy megbízható legyen, hogy halk legyen, hogy az eladott darabszámok szerint szinte nincs meghibásodás, hogy ha valamikor mégis elromlik, van supportja is?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Dyingsoul #25517 üzenetére
Vannak egyéb szempontok is.
Hova fogod felrakni? Feltételezem Magyarországon lesz a telepítve. Kijönnek neked onnan garanciális probléma esetén? Ki fogja felrakni? Lehet egyáltalán szabályosan telepíteni egy szürke importos klímát? Ezek csak a téged érintő közvetlen kérdések. De vannak még ezen túliak is. Miért olcsóbb? Mit nem fizetsz meg ott, amit itthon igen? Mindegy, ez már messzire vezetne a környezetvédelemtől a munkabéreken át az adópolitikáig. Ne menjünk bele.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Dyingsoul #25503 üzenetére
Te, itt nem megy a Hyundai.
Ukrajnában lehet, de itt nem. Itt a másik lényeges dolog, hogy keresel egy jó referenciákkal bíró céget, aki telepít is neked és attól veszed azt a japán klímát, amit ajánl.
Ahogy elnéztem, van ott halom kínai klíma, mindenféle neveken. De van LG meg Panasonic. Ezek inkább bejövősek. Bár nem tudom ott mi van kültérivel árulva és mi csak beltéri. Furák az árak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest