- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
Berguson #23929 üzenetére
A NAD az nem fejhallgató erősítő. Pont.
Azért hallottad az XB700-t torzítás nélkül, mert mint Shufny már kifejtette pár hsz-szel feljebb, az XB700-nak kevesebb kakaó kell, mint a K518dj-nek. Még pont annyi, ammi abból a vacak kimenetből is ki tudott "csöpögni". És a vacak alatt itt most nem csak a teljesetményt értem, hanem a hangminőséget is.
-
válasz
Berguson #23923 üzenetére
Milyen erősítőről hajtottad? Csak nem egy házimozi erősítő fejhallgatós kimenetéről, mert akkor
,
, meg hahaha, meg hasonlók.
Szóval egy tisztességes forrás tisztességes erősítőjével semmilyen tisztességes fejhallgató nem torzít. Előbb süketülsz meg, mint hogy meghalljad a torzítást. Többszáz-ezer milliwattig hajthatók ezek.
Te az erősítő torzítását hallottad.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Berguson #23906 üzenetére
Az nem a sony csúcs fejhallgatója.
mdr-z1000 'csúcsabb', de igazából a még kapható aktuális csúcs az MDR-SA5000.
Persze vannak még jobb sony-k is, mint a Sony Qualia 010, vagy az MDR-R10.Szerk.:
Úgy látom, közben Shufny írta.Berguson:
Mivan? HD600 nem bírja a nagy hangerőt?
Halláskárosodásra utazol? -
chubii
senior tag
válasz
Berguson #8606 üzenetére
Köszi szépen. Elolvastam a "meghiúsult" fejhallgató vásárlásodat.
Képzeld pont AKG 518 Dj-m van nekem is.Kipróbáltam én is azokkal a dalokkal a fejhallgát,amikkel összehasonlítottad a SOny-t az AKG-val. Az Eiffel 65 nagyon királyul szólt rajta. Ha eljön a fejhallgató csere majd vmikor, a Sony biztos rajta lesz a listámon a mély hangjai miatt
-
-
Ebit
addikt
válasz
Berguson #7735 üzenetére
Habár ha vájtfülü szeretnék lenni,két különböző gyári nyomású lemez között is van (lehet) minőségbeli különbség. De erre nem kell alapoznod...
Ettöl ez még létezik,és itt profi berendezéskről beszélünk,amiket x darab után,újra mérnek,állitanak,valamint a CD felületén is eggyel több réteg van.
Itt kezdődnek a különbségek az olcsóbb,és drágább eszközök/jelen esetben fejhallgatók/ között..
-
Ariadne
őstag
válasz
Berguson #7735 üzenetére
Hát elővettem egy eredeti audio CD-t, és most leesett állal ülök itt...
Először csak az tűnt fel, hogy ez biztos ugyanaz a szám, hát vannak benne teljes szólamok, amiket eddig nem hallottam... Tkp miért hallgat az ember gagyi minőségű mp3-at? Ezer éve (gondoltam) jó minőségben grabbelve hallgattam az eredetiben meglévő zenéimet is, és most elképedtem, mit is tud ez a füles, eredeti cd-vel és ha az equalizert kicsit megböködöm... Azta... Hol a Fekete Lemez, most azonnal meg kell hallgatnom.
-
Ariadne
őstag
válasz
Berguson #7722 üzenetére
De jól megfogalmaztad, pont ezt éreztem én is a Sony 500-asnál a Sennheiserekhez képest. Szép és jó és ütős az a sok brutális mély, metálnál és elektronikusabb zenéknél is, de egészében mégis aránytalan.
Lehet, hogy nem szakítja be a dobhártyámat a basszus a 485-össel, de külön hallok mindent szép tisztán. Egyedül néhány zúzósabb metál számnál élvezném, ha amikor olyanom van, beizzíthatnám a brutál mélyeket egy időre, akkor viszont inkább kiteszem 5.1-es hangrendszerre, hadd élvezzék a szomszédok is. (hajrázós smiley)
-
-
Berguson
tag
válasz
Berguson #7621 üzenetére
Sziasztok!
Engedjétek meg,hogy beszámoljak egy "meghiúsult" fejhallgató vásárlásról.
Eldöntöttem hogy veszek egy Sony fejhallgatót.Sok jót írtak róluk! Voltam a napokban a sony szalonban! Egy nagyon kedves eladó volt ott,aki többek közt nagyon segítőkész és türelmes is volt velem. (Ritka az ilyen!)
Kinéztem az XB500 illetve XB700 fejhallgatókat,s ott ki is próbálhattam őket. Audio lemezt vittem,s játszottunk le egy jóhangú blu-ray lejátszóval,erősítőre kötve. Többféle zenei stílust is hallgattunk rajtuk.
Vittem egy AKG K518dj fejhallgatót is,hogy legyen mivel összehasonlítani a sony-kat.
Eléggé "vájtfülü-nek" tartom magam,s hogy őszinte legyek, a sony.k-nak nagyon jó a basszusuk,de végül is azok erre is lettek kitalálva!
Rádugtuk először az 500-ast az ottlevő sony erősítőre. A lejátszón elindít a Rain Man c. filmből Hans Zimmer - Leaving Wallbrook & On The Road dala. Iszonyat jó mélyhangok,szép közép és magashangok. Rádug a 700ast,ugyanez a dal. Különbség nagyon minimális,talán egy picit több mélyet hallani de szinte nincs a hangzásban különbség,biztos ha nagyon nagy hangerőn hallgattuk volna,akkor lett volna,gondolom a hangerőben.
Kényelem szempontjából az 500as "rásimul a fülre,a 700as körülöleli a fület. Több óra zenehallgatásnál biztos hogy a 700as kényelmesebb lenne,de az 500assal sem lehet gond,mert jó puhák a párnái.Nekem személy szerint minkét fejhallgató nagyon kényelmes volt a buci nagy párnáik miatt!
Szóval mindkét sonynak érdekes volt a hangja,de nem volt rossz első hallásra!
Nos AKG bedug,huh... arcom leesik. Adom az eladónak az AKG-t hallgassa meg ő is,s látom ő is meglepődik. Tény hogy nem volt az az iszonyat mélyhang,de a közép és a magasak "csodálatosak"... Külön hallani a hangszereket,van "tere" a zenének!
Másik track elindít,Ray Parker Jnr. - Ghostbusters dala. Hangzás ismét hasonló a sonyknál,nagy mély,jó közép és magasak,de valahogy a hangok mosottak és egybehangzók.AKG-nél megint meglepődés hogy milyen jó! Szépen kihallani minden hangot rajta,külön a zenét,külön az éneket.
Következő track,stílusváltás.Eiffel 65 - Blue (Djs from mars red planet extended remix) Gondoltam hogy majd itt a sonyk jobbak lesznek,mert ez a zene ebben a verzióban eléggé clubzene. Tény,hogy a nagy mély miatt nagyon jól szóltak,de itt is a hangok úgy egyben voltak,hogy szinte az agyamban hallottam a zenét.
AKG rádug,s ismét nem hoz szégyenbe. Nincs az a nagy mély,de valahogy jó hallgatni! Ez a 3 dal engem meggyőzött arról,hogy nem kellene megvennem egyik sony-t sem. Itt nem azt mondom,hogy nem jók a sony-k,de valahogy nekem nem jöttek be!
Az ellenállásuk a sony fejhallgatóknak kisebb,hogy az mp3 lejátszók is megtudják hajtani őket. Emiatt az AKG-nél hogy ugyanazt a hangerőt elérjük,kicsit feljebb kellett hangosítani az erősítőt.
Szóval röviden ennyit egy majdnem megtörtént vásárlásról... -
riam
tag
válasz
Berguson #7554 üzenetére
Meglep, hogy a k518dj-t nyitottnak érezted, mivel az egy zárt füles. Ha még zártabbat szeretnél, legjobb választás szerintem az akg k271/k272 lenne. Kis szerencsével talán beszerezhető ennyiért használtan, vagy az ebay-n. Itt is [link] érdemes lenne körülnézned, sokan dícsérik az audio-technica füleseit is.
-
dudika10
veterán
válasz
Berguson #7554 üzenetére
Az adatokban megadott frekvenciamenet nem mérvadó igazából. Persze lényeges, hogy miden hangot megszólaltasson, de a gyártó által megadott információkból nem derül ki minden. Az is lényeges, hogy a frekvenciamenet minél simább legyen. Tehát ne legyen nagy hangerő különbség a különböző magasságú hangok közt.
Minél nagyobb egy fejhallgató ellenállása annál nehezebb meghajtani.
A hangnyomás pedig azt mutatja meg, hogy mennyire hangos a fejhallgató maximum. Ez nem hiszem, hogy túl sokat számítana normál felhasználásnál. A legtöbb fejhallgató azért elég nagy hangerőt képes kipréselni magából.Egy kérdés ami biztos, hogy egyébként is előkerülne:
Ebay játszik-e?mod: Egyébként szerintem AKG k121 / k141 / k240. Ezek az én fülemnek nagyon tetszenek.
Aktív témák
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest