- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
vipisti #3279 üzenetére
- Denon PMA-1500AE sztereó erősítőnél a Lupus DAC közbeiktatása látványos (ez képzavar?
) különbséget hoz DVD lejátszónál is, notinál meg főleg. Nálam a noti analóg kimenete pocsék, PC-knél is hasonló a tapasztalatom, de egész biztos van olyan konfig, aminek jó a kimenete.
Nyilvan az olcso DVD jatekosokbol is ki szoktak sporolni a DAC-ot, ahogyan a notikbol/alaplapra integralt hangkrehacsokbol.
A tizeneve kiprobalt legelso Live! botranyosan gyenge produkcioja utan egyaltalan nem biztam a Creative kartyaiban, igy nagyon meglepodtem, amikor megvettem az Au4-et, hogy nem szol rosszabbul az analog kimenete, mint a korabban digitalisan hasznalt SoundStorm.
Persze attol meg maga a Creative tovabbra is egy kocsog ceg, azt alairom.
Fules erositot meg ugy gondoltam, hogy rendes erosito menne a digitalis kimenetre, fules erosito meg az analogra, igy nem kene allandoan kihuzigalni helyukrol a madzagokat, aztan napszaktol/kedvemtol fuggoen az van bekapcsolva, amelyik jolesik.
-
nyunyu
félisten
válasz
vipisti #3272 üzenetére
OK, részletezem. A vinyóról digitális jel jön, a fülesbe analóg megy be, közben valahol konvertálni kell. A feladatot a DAC egység (Digitál-Analóg Converter) végzi, amely gyakran a CD/DVD lejátszóba vagy a hangkártyába van építve. Az analóg jel továbbítása a problémás, a PC-ben meg mindenféle elektrosztatikai zavaró hatásnak van kitéve szegény. Ha a digitális kimeneten (becézik S/PDIF-nek is) vagy USB-n kihozod a digi jelet, és egy külső, jól megépített egységgel dolgoztatod fel, máris jelentős hangminőségjavulást érhetsz el
Csak azt felejted el, hogy a CD mintavetelezesi frekvenciaja 44.1KHz, igy a beloluk generalt MP3, flac, stb-e is.
Mig az SPDIF szabvanyu digitalis kimenete meg 48KHz (ujabban 96, 192 is lehet), igy ezek alapbol nem kompatibilisek, ujra kell mintavetelezni az adatot. -> mar itt torzul a zene.(CD es DAT adathordozokat is megalkoto Sony volt annyira kocsog, hogy direkt valasztotta kulonbozore a ket mintavetelezesi frekit, nehogy hallhato minosegromlas nelkul lemasolhasd olcso(nak szant) DAT kazira a musoros CDket.
(akkoriban meg horribilis aron voltak az irhato CDk, alig volt olcsobb, mint egy musoros.)SPDIF meg ugye eredetileg a DAT egysegek kozti digitalis adatatvitelre lett kitalalva, azert 48kHz annak is a mintavetelezesi frekije.
-
hunnylander
őstag
válasz
vipisti #2924 üzenetére
Mármint hogy megnöveljék a basszust?
Pedig a profi cuccoknál ez a törekvés, mint mondtam a realisztikus hangzásvilágért. A fejhallgatókra adaptálni kell a nyitott tér akusztikai tulajdonságait.
How to Interpret Headphone Data
A "natural sounding" headphone should have a gentle hump in the bass (about 3 or 4 dB) between 40Hz and 500Hz. This compensates for the fact that headphones don’t give you the physical punch or 'impact' that the sound waves from a room speaker have; so a slight compensation for increased bass response is needed for natural sound. Headphones also need to be rolled-off in the highs to compensate for the drivers being so close to the ear; a gently sloping flat line from 1kHz to about 8-10dB down at 20kHz is about right.
-
hunnylander
őstag
válasz
vipisti #2740 üzenetére
A magyar ára szerintem már elfogadható.A külföldit még be kell hozatni. Szóval tekintheted azt a plusz 30-40 dollárt a magyar kiskergarancia árának. Bár az eBay-ről vásároltat is vissza lehet küldeni, de többnyire csak a kipróbálás után egy rövidebb időtartamon belül, nem évekkel.
-
hunnylander
őstag
válasz
vipisti #2669 üzenetére
Csak személyes tapasztalataimat osztottam meg. A hangkártyák és erősítők közti különbségről majd csak akkor alkotok véleményt, ha lesz róla elegendő mennyiségű tapasztalatom.
De, hogy bemutassam, hogy messze nem vagyok igénytelen hangkártyák és meghajtás terén sem; van egy ilyen hangkártyám is, csak még nincs bekötve, mert nincs direkt füleskimenete, az AIWA minihifimet meg nincs kedvem kombinálni az E-MU-val az AKG-m kedvéért. Úgyhogy upgradeltem a E-MU 1010-et egy ilyennel, mert ezen többek között van egy kiváló füleserősítő is. Szóval, ha végre megérkezik a csomagom, lesz egy E-MU 1820-as rendszerem, ami azért már nem piskóta.
-
hunnylander
őstag
válasz
vipisti #2662 üzenetére
Én személyes tapasztalatból védem a 'gagyibb' hangkártyákat. Pl. miféle 'hangkártya' / DAC lehet egy Telstar vagy egy Freedata MP3/MP4 lejátszóban? És mégis az AKG-m nagyságrendekkel jobban szól ezeken is, mint egy olcsóbb Canyon Audio vagy Thomson fejhallgató. (Konkrét márkaneveket említek, amit személyesen ki is próbáltam.)
Egyébként az SB Live! nektek nem elég gagyi manapság? Én mégis nyugodt szívvel mondhatom, hogy már egy SB Live!-hoz is megéri venni egy 30K-s fülest, mert nálam egyszerűen működik. És nemcsak működik, hanem kiválóan működik, és minőségi hangélményt ad és nagyszerűen segíti a munkámat is (zeneszerzés).
A hangsugárzók a gyenge pont manapság. Persze lehetnek/vannak pocsék integrált hangkártyák is amit nagyon ajánlott upgradelni legalább egy E-MU chipes Audigy-ra. De ahhoz már bátran vehetsz akár premium fejhallgatót is. Persze egy dedikált erősítő lehet egy újabb lépés egy mégigényesebb rendszer felé, de egy premium füles minden környezetben megmutatja a képességeit, még egy pár ezer forintos Telstar MP3 lejátszóval is.
Mellesleg használtad már a Lupus-t valami elképesztően ótvar fejhallgatóval, abból mit hoz ki? Úgy írtad, hogy az erősítővel együtt vetted a Sennheiser-t is. Szerintem az is belejátszik a minőségi előrelépésbe.
-
hunnylander
őstag
válasz
vipisti #2625 üzenetére
Tutira vettem, hogy analóg szábályozás azért van a rendszeredben. Nálam is lesz, ha nem lopták el az Amerikából érkező csomagomat (500 dollár összérték; 2 hardver + 1 szoftver). Már négy hete adták fel. Igaz, az amerikai posta 4-6 hetet adott meg rá, plusz a vámnál is el lehet még egy hétig, de már elkezdtem aggódni.
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest